Şimdi Ara

Restart Sorunu . . . (Çok acil Yardım gerekli )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
1.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Size soracağım şey kendi topladıgım yeni pc de restart sorunu war :S

Pc : i5 650 işlemci , asus P7H55/USB3 anakart , asus 1 gb ddr3 eah 4850 ekran kartı , coolermaster rc-332 kasa 400w güç , 4 gb kingston (2x2) ddr3 1333mhz ram , 1TB 32MB SATA2 7200RPM NCQ HARDDISK , Win 7 prof. 64 bit

Sorun : Cod 4 , Pes 2010 ws. ve bazı oyunlarda pc oyuna giriyorum bir süre sonra res atıyor 1-2 saniye bekliyor sonra tekrardan açılıyor siyah ekran gelio yazılar windows kapatılamadı ws ws. güvenli mod war windowsu normal başlat war 1-2 seçenek daha war normal modda başlatıyorum gene giriyorum oyunlara gene pc res atıyor 1-2 saniye bekliyor açılıyor ...

Sizce problem anakart mı , ekran kartı mı , ram mi , güç kaynagı az mı geliyor ? Cevaplarınızı bekliyorum

• İşlemci ısıları ne durumda? mavi ekran görüyor musun?
    a)İşlemci fanında sorun olabilir.
    b)Psun yetersiz olabilir (psunun markası ne?)
    c)windowsun problemli olabilir (orjinal olmayan windows kullandığını varsayarak)

En başta şüphenilecekler bunlar olmakla birlikte anakartın bios ayarlarından tut ram e kadar bir çok sorun daha olma ihtimali var. Adım adım deneyerek gitmelisin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SorrowOcean -- 1 Eylül 2010; 0:47:57 >
  • Başda BIOS'un her zaman güncel olmalıdır.

Reset sorununun binlerce nedeni olabilir, bu sorunlar iki grup altında incelenir;

Başda problemin yazılımsal mı donanımsal mı olduğunu belirlemelisin, bunun için temiz bir XP 32-Bit kur sadece ekran kartı sürücüsünü yükle(farklı versiyon olsun) tekrar dene. Sorun devam etmiyorsa sorun yazılımsal, devam ediyorsa donanımsaldır, bu sefer sorununu diğer bileşenlerde arayabilirsin.

Üşenme, dene birşey kaybetmezsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

Başda BIOS'un her zaman güncel olmalıdır.

Reset sorununun binlerce nedeni olabilir, bu sorunlar iki grup altında incelenir;

Başda problemin yazılımsal mı donanımsal mı olduğunu belirlemelisin, bunun için temiz bir XP 32-Bit kur sadece ekran kartı sürücüsünü yükle(farklı versiyon olsun) tekrar dene. Sorun devam etmiyorsa sorun yazılımsal, devam ediyorsa donanımsaldır, bu sefer sorununu diğer bileşenlerde arayabilirsin.

Üşenme, dene birşey kaybetmezsin.
    Win 7 64 bit prof vatan computer orjinaldir ısı durumlarına nerden bakabilirim pc yi servise götürdüm 20 saat uyku modunda açık bıraktık res atmadı dediler eve geldm 2-3 gün sonra res problemi :S

Vatandada teknik serviste BIOS güncellemeleri yapıldı dendi

• quote:

Orijinalden alıntı: By EnerJik

Win 7 64 bit prof vatan computer orjinaldir ısı durumlarına nerden bakabilirim pc yi servise götürdüm 20 saat uyku modunda açık bıraktık res atmadı dediler eve geldm 2-3 gün sonra res problemi :S

Vatandada teknik serviste BIOS güncellemeleri yapıldı dendi

Alıntıları Göster
    Psu dedigin güç kaynagıysa eger onun markasına nerden bakabilirm ?
  • quote:

Alıntıları Göster
    Faturada baktım ELITE RC-332 400w MidT ATX Siyah Kasa yazıyor altındada Cooler master rc-332 kkpc - gp yazyor
  • quote:

Kasayı açıp bakmalısın, başka türlü bakılmaz.

Sen oyunlarda reset atıyor diye götürdün ve adamlar uyku modunda PC'yi test etti öyle mi, oradaki teknik servisdeki elemanlara hayran kalmamak elde değil, bu yaşda bu zeka.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Sen oyunlarda reset atıyor diye götürdün ve adamlar uyku modunda PC'yi test etti öyle mi, oradaki teknik servisdeki elemanlara hayran kalmamak elde değil, bu yaşda bu zeka.

Alıntıları Göster
    Anladm onu hemen bakıyorum

• quote:

Anladm onu hemen bakıyorum

Alıntıları Göster
    RS-400-PCAP-AC3 yazıyor cooler master marka
  • quote:

quote:

Katılmamak elde değil..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Furkán

quote:

quote:

Katılmamak elde değil..

Alıntıları Göster
    Müşteri hizmetleri forumunda adamlar

Sorun : Ürün kullanım esnasında kendi kendine kapanıyor.Belli bir süre sonra bunu yapıyor.Ekran kartında sorun olabilir.Mavi ekran vermiyor.Makina burda toplandı.Detaylı testini yapılmasını isterim .

Çözüm : Anakart Biosu güncellendi . İşletim sistemi sürücüler ve antivirüs yazılımı yeniden yüklendi. 20 saate yakın 3dmark06 ile test edildi. Sistem bileşenlerinde soruna rastlanmadı.

Bunları yazdılar ...

• quote:

RS-400-PCAP-AC3 yazıyor cooler master marka

Alıntıları Göster
    +12 ye 280w verebilen iyi olmayan bir psu

4850 ekran kartıda
    ATI Radeon HD 4850 System Requirements

o 450 Watt or greater power supply with 75 Watt 6-pin PCI Express® power connector recommended (550 Watt and two 6-pin connectors for ATI CrossFireX™ technology in dual mode)

diyor.
    Problem psunun yeterli güç veremesinde olabilir gibi gözükse de ben yetmesi gerektiğini düşünüyorum sistemine. Denemek lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: SorrowOcean

+12 ye 280w verebilen iyi olmayan bir psu

4850 ekran kartıda
    ATI Radeon HD 4850 System Requirements

o 450 Watt or greater power supply with 75 Watt 6-pin PCI Express® power connector recommended (550 Watt and two 6-pin connectors for ATI CrossFireX™ technology in dual mode)

diyor.
    Problem psunun yeterli güç veremesinde olabilir gibi gözükse de ben yetmesi gerektiğini düşünüyorum sistemine. Denemek lazım.

Alıntıları Göster
    Ben bi yerde düşünüyorum acaba 550 yada 500w alsaydımmı diye ?

• quote:

Ben bi yerde düşünüyorum acaba 550 yada 500w alsaydımmı diye ?

Alıntıları Göster
    Antivirüs programı KİS 2011 orjinaldir tek kullanıcı oldugu için referans kodunu kabul etmiyor format attıktan sonra :S
  • Ben de pcyi degistigim de oyunlarda veya bir sure kullandiktan sonra res sorunu ile karsilasmistim. Sorun islemcinin fanindaymis ayaklardan biri tam otirmadigindan isinip kapatiyordu kebdini makina. Allahtan ikinci acilista anladimda hicbirseye zarar gelmedi. Ama senin anlattiklarinda boylr bir sorun yok gibi gozukuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: hksdejavu

Ben de pcyi degistigim de oyunlarda veya bir sure kullandiktan sonra res sorunu ile karsilasmistim. Sorun islemcinin fanindaymis ayaklardan biri tam otirmadigindan isinip kapatiyordu kebdini makina. Allahtan ikinci acilista anladimda hicbirseye zarar gelmedi. Ama senin anlattiklarinda boylr bir sorun yok gibi gozukuyor
    Anladm ne gibi sorun olabilir sence ?
  • quote:

Anladm ne gibi sorun olabilir sence ?

Alıntıları Göster
    Cod 4e giriyorum tak anında res atıyor makina cok sinirimi bozdu :S cod 6dada bazı yerlerde atıyordu zorla cod 6 bitirdim
  • zorlamayin bence makinayi. Ustalar daha iyi bilir tabi, ama nacisane fikrim bendekine enzer bir durum varsa sakat is oldugudur. Ben az kalsin islemcimi yakiyordum cunku :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: hksdejavu

zorlamayin bence makinayi. Ustalar daha iyi bilir tabi, ama nacisane fikrim bendekine enzer bir durum varsa sakat is oldugudur. Ben az kalsin islemcimi yakiyordum cunku :)
    Aman aman işlemci yanarsa bittiğimin resmidir (: Peki nasıl çözücez bu sorunu ?
  • quote:

Aman aman işlemci yanarsa bittiğimin resmidir (: Peki nasıl çözücez bu sorunu ?

Alıntıları Göster
    Yokmudur koskoca donanımhaberde şu makinayı düzeltcek birilerii... ?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.