copy ($_FILES['$dosyaadi']['temp_name'], "resimler/".$_FILES['dosyaadi']['name']) or die ("Kopyalanamadı");
fakat burada temp_name yerine ne yazılacağını bir türlü bulamadım, bu temp in yolunu öğrenmenin bir yöntemi yokmudur, mesela ben appserv kullanıyorum windows üzerinde, bunun temp yolu nedir, (mesela c:/windows/temp midir?) bir yardımcı olursanız bende kafayı yemekten kurtulmayı düşünüyorum.
Merhaba, sanırım phpinfo(); işinizi görecektir. Tanımlı değişkenlerin durumunu bu komut ile listeletebilirsiniz. Temp te vardı yanılmıyorsam.
saol bi bakiim
Arkadaşım bi şey yazmana gerek yok zaten şu şekilde kullanacaksın: copy ($dosyaadi, "resimler/$dosyaadi_name");
ayrıca copy yerine move_uploaded_file kullanman daha iyi olur.
hazır böyle bir topik açılmışken local hostta bunu çalıştırabiliyoruz. ancak web sitesinde bunu yapmak istediğimizde ayarları nasıl yapıcaz
ancak web sitemiz www.evrak.com olsun. dizini c:\web\evraksistemi\web\www altında olsun web sitesi kullanıcısı web sitesine kendi makinasından bir dosya göndereceğinde yapılması gereken değişiklikler neler olacaktır. burada tıkandım kaldım. formlada denedim. hep aynı hata. ayrıca host hizmetini aldığım şirketede php.ini ayarlarını değiştirmeleri için talimatıda verdim. ancak şu an yapamıyorum. aslında basitmiş gibi geliyor ama yapamadım.
yazarsanız sevinirim ii çalışmalar...
quote:
Orjinalden alıntı: depelerx
Arkadaşlar, php ile resim dosyası yüklemek için aşağıdaki kodu kullanmaya çalışıyorum;
copy ($_FILES['$dosyaadi']['temp_name'], "resimler/".$_FILES['dosyaadi']['name']) or die ("Kopyalanamadı");
fakat burada temp_name yerine ne yazılacağını bir türlü bulamadım, bu temp in yolunu öğrenmenin bir yöntemi yokmudur, mesela ben appserv kullanıyorum windows üzerinde, bunun temp yolu nedir, (mesela c:/windows/temp midir?) bir yardımcı olursanız bende kafayı yemekten kurtulmayı düşünüyorum.
$temp_name = $_FILES['userfile']['tmp_name'];
Kodu Temp klasörünü bulmanı sağlayacaktır..
Aşağıdaki Örnekte Aradığınızı Bulabilirsiniz Hata Olursa Lütfen Bildirin Fakat Denedim Sorunsuz Çalışıyor...