Şimdi Ara

Bütün .EXE Dosyalarım .RAR oldu.Nasıl çözerim.? Çözüldü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
14.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Teknik destek kısmında fazla arkadaş yok bu saatte o yüzden buraya açtım.

Şimdi arkadaşlar çok ilginç bir sorun bu şöyle ki exe dosyasını birlikte aç dedim ve bu tür dosyaları hep bu programla aç gibi birşey işaretliymiş.Ben tabi dalgınlıkla bastım ve bütün exe'ler rar oldu.Şuan hiçbirşey yapamıyorum.Sistem geri yükleme de çalışmıyor çünkü yine exe'den çalıştırdığı için...Windows 7 olduğu için dosya türleri menüsü de yok.Ne yapabilirim.? Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lightandwithlove -- 29 Ağustos 2009; 4:45:46 >

yeniden birlikte aç de yine rar ı seç bu tür dosyaları böyle açı kaldır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi go coni go -- 29 Ağustos 2009; 3:56:17 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lightandwithlove -- 29 Ağustos 2009; 3:56:47 >
    Sen Benim Hiçbir Şeyimsin Hiçbir Zaman Benim Olmayacak Olanımsın...
  • Birlikte aç çıkmıyor. Birlikte açı açmak için Regedit yazıp birşeyler yapılıyormuş.Ancak Regedit de exe dosyasına bağlı olduğu için o da açılmıyor.

Orijinalden alıntı: alimcbeal

başlat-denetim masası-klasör seçenekleri-görünüm-bilinen dosya türleri için uzantıları gizle-ordaki ni kaldır. sonra exe dosyasını sağ tuş isim değiştir uzantısını rar yap dene.

Hocam sorun şu ki düzelir diye Winrarı kaldırdım ve şimdi de setup'ı exe olduğu için kuramıyorum Ancak bu kadar talihsizlik olur bir dalgınlık işi nerelere getirdi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lightandwithlove

quote:

başlat-denetim masası-klasör seçenekleri-görünüm-bilinen dosya türleri için uzantıları gizle-ordaki ni kaldır. sonra exe dosyasını sağ tuş isim değiştir uzantısını rar yap dene.

Hocam sorun şu ki düzelir diye Winrarı kaldırdım ve şimdi de setup'ı exe olduğu için kuramıyorum Ancak bu kadar talihsizlik olur bir dalgınlık işi nerelere getirdi.

offfff ağlıcam şimdi

• quote:

quote:

sen git bi sahur yap gel

• Sahur yaptım yüzümü de yıkadım.

Valla Win95 den beri pc kullanıyorum ilk defa böyle bir sorun yaşadım

Hocam biri bana program filesdaki winrar klasörünü atsın.Başka türlü nasıl olacak ki
  • Belgelerime gir. Ayarlar > Klasör seçenekleri > Genel sekmesinden, Bilinen dosya türleri için dosya uzantılarını gizle seçeneğini pasif yap. Sonra herhangi bir exe dosyasının üstüne gel. İsmini değiştir. dosyaismi.rar şeklinde görülecektir. dosyaismi.exe şeklinde değiştir.

Orijinalden alıntı: hardcrss

Belgelerime gir. Ayarlar > Klasör seçenekleri > Genel sekmesinden, Bilinen dosya türleri için dosya uzantılarını gizle seçeneğini pasif yap. Sonra herhangi bir exe dosyasının üstüne gel. İsmini değiştir. dosyaismi.rar şeklinde görülecektir. dosyaismi.exe şeklinde değiştir.

Hocam exe uzantılı dosya zaten var ama aç dediğimde birlikte aç çıkıyor.! Birlikte aç dedikten sonra da benim programla açmam gerekir ama exe bir dosya.! Şimdi resim atayım dedim paint de çalışmıyor

quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

Belgelerime gir. Ayarlar > Klasör seçenekleri > Genel sekmesinden, Bilinen dosya türleri için dosya uzantılarını gizle seçeneğini pasif yap. Sonra herhangi bir exe dosyasının üstüne gel. İsmini değiştir. dosyaismi.rar şeklinde görülecektir. dosyaismi.exe şeklinde değiştir.

Hocam exe uzantılı dosya zaten var ama aç dediğimde birlikte aç çıkıyor.! Birlikte aç dedikten sonra da benim programla açmam gerekir ama exe bir dosya.! Şimdi resim atayım dedim paint de çalışmıyor

http://www.winhelponline.com/exefix_xp.com

İndirip çalıştırın.

Olmazsa,

* Başlat, çalıştır Command
    * Aşağıdakileri sıra ile yazın:

cd\windows
    regedit

* Eğer kayıt defteri açılırsa, şurayı bulun:

HKEY_CLASSES_ROOT \ exefile \ shell \ open \ command

* sağ paneldeki Default) değerine çift tık
    * Varolan data yı silin, yerine şunu ekleyin:

"%1" %*
    (ie., quote-percent-one-quote-space-percent-asterisk.)

* Şurayı bulun:

HKEY_CLASSES_ROOT\.exe

* Sağdaki panelde (default) u exefile ile değiştirin.
    * Çıkın, pc yi yeniden başlatın

Buda olmazsa,

exe ile sistem ilişkilendirmesi zarar gördüğünden regedit'de açılmayacak. Bir not defteri açın ve içine şunları aynen yapıştırın.

Windows Registry Editor Version 5.00

[-HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\EXPlorer\FileExts\.exe]

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\EXPlorer\FileExts\.exe]

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\EXPlorer\FileExts\.exe\OpenWithProgids]

"exefile"=hex(0):

Kaydederken Farklı kaydet diyin ve uzantısını .reg şeklinde kaydedin. Sonra dosyayı açın gelen uyarıya evet diyin.

Ayrıca bir tavsiye. Forumlara konu açmadan önce biraz araştırın. Emin olunki sizden önce bu sorunu yaşayan ve çözüme kavuşturan bir sürü insan var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 29 Ağustos 2009; 4:33:37 >

• Temiz bir format at hocam tek yolu bu.
  • hardcrss@ Hocam müthişsin ya gerçekten çok teşekkür ederim.İlk etapta araştırdım ama birşey bulamayınca buraya yazayım dedim.Exe dosyası biraz kafamı karıştırmıştı.Neyse sayenizde birşey daha öğrendik.Tekrar tekrar teşekkür ederim

hardcrss@ Hocam müthişsin ya gerçekten çok teşekkür ederim.İlk etapta araştırdım ama birşey bulamayınca buraya yazayım dedim.Exe dosyası biraz kafamı karıştırmıştı.Neyse sayenizde birşey daha öğrendik.Tekrar tekrar teşekkür ederim

Rica ederim.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.