Şimdi Ara

Resident Evil Requiem (Çıktı) [PC ANA KONU] (46. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.852
Cevap
46
Favori
72.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
9 oy
Giriş

Bu oyunda olmaması bariz saçma olur Leounun son oyunu dendi birde senin kaynak güvenilir ise ondan öğrenebiliriz hocam

Özelden paylaşırsan sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mit40 -- 18 Şubat 2026; 18:25:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sızıntılar biraz tepki topladı. Fan'ları kızdıracak biraz garip kararlar almışlar. Bu oyun RE6 ve RE3R gibi seride biraz tartışmalı bir yapım olacak gibi. Ben RE4R'den sonra biraz daha cesur işlenen ve fan'ların taleplerini daha doğru okuyan bir yapım beklerdim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

RE 6 gibi ise büyük hayal kırıklığı olur. Benim gözümde 10 üzerinden 6'yı geçemez. İncelemelerde de 80'i geçebileceğini sanmam eğer herhangi bir açıdan RE 6'yı andırıyorsa. Re 6 oyunundan ders almayan yapımcılar da ne kadar eleştirilse ve yerden yere vurulsa yeridir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trident02 -- 18 Şubat 2026; 22:8:42 >
    https://x.com/illust2222/status/2024079914572374513?s=20

Oyunda da görürüz umarım.

Resident Evil Requiem (Çıktı) [PC ANA KONU]PlayStation Japanyoutube
    ********************** 本作は18才以上のみ対象となっております。 この番組で使用する映像及び、ゲーム内容は「CERO:Z」に該当する表現は含まれておりませんが、内容の視聴にはご配慮をお願いいたします。 ********************** PlayStation®をもっと楽しむトーク番組「PLAY! PLAY! PLAY!」。 今回はPlayStation®5用ソフトウェア『バイオハザード レクイエム』を2日連続で公開! カプコン 中西晃史ディレクターと熊澤雅登プロデューサーをゲストに迎え、MCの岸大河さんと共に、 「バイオハザード」シリーズ最新作の魅力を楽しくご紹介します。 【Vol.1】 主人公グレースでの恐怖体験、もう一人の主人公レオンによる多彩で爽快なアクション体験という 全く異なるゲーム体験のコントラストや、一人称と三人称視点のカメラ視点の切り替え等、 本作ならではの特徴を開発者自ら解説します。 https://youtu.be/NSXF2b4R9UQ 【Vol.2】 MC岸さんがグレース編で物資が限られた極限状態でのサバイバルに挑みます。 数多の絶叫体験を経た後は、レオン編で強力なボスとの戦闘に挑戦! 2月19日 15時 公開 【出演者】 カプコン 中西晃史 ディレクター カプコン 熊澤雅登 プロデューサー MC 岸大河 【目次】 0:00 スタート 0:51 TGS2025 振り返り 1:35 グレース一人称視点でプレイ開始 4:14 グレース三人称視点 5:52 レオン登場! 10:00 運命の交錯 【『バイオハザード レクイエム』の予約・購入はこちらから】 https://store.playstation.com/ja-jp/concept/10015533 【バイオハザード ショーケース】最新情報はこちらから https://www.residentevil.com/showcase/ja-jp/ 【4th Trailer】最新トレーラー https://youtu.be/dAqhFH1zeLw?si=YJ0LRyKM5wTup5Tv #バイオレクイエム #play3 ▲●×■▲●×■▲●×■▲●×■▲●×■▲●×■▲●×■▲●×■▲●×■ ▲アンケートキャンペーン実施中!(6月30日まで) 1100円のPS Storeチケットのコードを抽選で20名にプレゼント! アンケートはこちらから(「PLAY! PLAY! PLAY!」公式サイト) https://www.playstation.com/ja-jp/local/events/play-play-play/ ▲「PLAY! PLAY! PLAY!」YouTube 再生リスト https://www.youtube.com/playlist?list=PLOkZyHIVzUcMEAbfT5qwFmaXURb9snw1U ▲PLAY! PLAY! PLAY!とは? PlayStation®をもっと楽しむトーク番組です。 最新タイトルをゲーム開発者がゲームプレイを通じてご紹介します! 番組への感想などは#play3 でポストをお願いします。 ▲●×■▲●×■▲●×■▲●×■▲●×■▲●×■▲●×■▲●×■▲●×■ PlayStation®のお役立ち情報満載の「@AskPS_JP」はこちら https://twitter.com/AskPS_JP ©CAPCOM #PS5 #プレイステーション #PlayStation
    https://www.youtube.com/watch?v=NSXF2b4R9UQ

LEON RHODES HILL GAMEPLAY:

Resident Evil Requiem (Çıktı) [PC ANA KONU]RE Biohazardyoutube
    Hey fans, here's a new gameplay video of Leon arriving at the clinic during a Playstation event in Japan. I hope you enjoy it.
    https://www.youtube.com/watch?v=xNfYKIOKwoA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi johnny lenn -- 19 Şubat 2026; 0:5:19 >

Spoiler,

mesajı görmek için tıklayın.
    Oyuna olan ilgi ve inancımı epey kaybettiğim için derinlemesine sızıntıları inceledim. Ortalık epey karışacak öyle diyeyim. Şimdiden yayınlanan içerikleri takip edenler homurdanıyorlar.
    Çok çelişkili, absürt kararlar var. RE6'nın ana karakter yığılması halinin tam tersini, geçmişten ana kötüler tarafındaki bir yığılma hali gibi düşünün. Nakanişi ve ekibi bence eline yüzüne gözüne bulaştırmış. Oyun bayağı fan service mess duruyor; ki Ada, Claire ve Jill bulunmadığı için fan service kısmında da fena patlıyor (mesela Nemesis var; Jill yok). Durum vahim. Leon'un sonlarından bir tanesi kelimenin tam anlamıyla bir rezalet, bildiğin skandal ötesi. Kanon/resmi kabul edilen son ise inanılmaz dandik bir son. Leon'u Ada'sız geçmişle nostaljik hesaplaşmaya sürüklemişler. Geçmişinin hesabını Ada olmadan kapattırmışlar. Leon'un Raccoon City'e döndüğü ve Sherry'nin bulunduğu bir durumda Claire'ı ise sadece dalga geçer gibi eşya referans yapmışlar. Tabancanıza Claire anahtarlığı koyabilirsiniz. Hahahahah. 😂 Hani güldüğüme bakmayın; durumun absürtlüğüne gülüyorum. Yoksa üzüldüm ve sinirlendim.
    Tıpkı RE6 gibi 1-2 yeni karakteri evrene tanıtmak haricinde lore gelişimine hiçbir katkısı yok. RE6'dan bunca yıl geçtikten sonra hiç ders alamamaları ve Remake'leri neyin büyük yaptığını anlayamamaları çok enteresan. Şirkette çalışınca böyle işte. Aslında kendi kurduğun lore'dan büro ortamında farkında olmadan kopuyorsun. Capcom'dakiler inanılmaz şekilde yarım akılla bir fan fest enthusiast mentalitesinde kalmışlar. Hani karakterlerin adını biliyor; biraz mizacını vs biliyor ama o kadar. Karakterler arası senaryo, anlatı vb ilişkilerini anlamamışlar. Ele aldıkları eski ana kötü veya canavarları asset re-use şeklinde ağırlığını ve içini boşaltıp Leon'a oyuncak etmişler. Eski kötülerden karma bir süper kötüler ligi oluşturmuşlar.
    Bir Leon oyununda Wesker'ın klonuna, Nemesis'e, Mr.X'e, Hunk'a, Gideon'a vs yer buluyorsun da Raccoon City'e döndürdüğün halde Leon'un orada tanışıp yıllarca hayatta kalma mücadelesi vermiş olduğu kader ortağı aşkı Ada'ya, beraber o şehirden çıkmayı başardıkları can yoldaşı Claire'e bir yer bulamıyorsun; gidin Toprak Ana aşkına. Böyle beceriksiz ve çapsız bir kurgu ve yazıma kargalar bile güler.
    Bizim bu konuda tartıştığımız senaryolar nerede, bu saçmalık nerede? Hani ben kusurlar veya sorunlar olur diyordum ama bu kadar büyük bir mess yaratacaklarını da düşünmüyordum. Pazarlama sırasında tamamen farklı, daha mütevazi ama daha entrikalı ve daha ilgi çekici bir kurgu olduğu izlenimi verilmişti. Şimdi ama elde olan "Umbrella Corporation : Assemble!"
    Karakter sayısı ve hacmi konusunda ters köşe edecekler derken haklı çıktım evet ters köşe ettiler ama olabilecek en kötü ve yanlış şekilde. O kadar takdir ederken nazar değdirdik; Japonların o kötü şöhretli saçmalama ve değer ziyan etme anına denk geldik. Bu oyun oynanışıyla diğer kusurlarını ancak telafi eder.

• Okudum ve üzüldüm hocam. Böyle yapacaklarına keşke eskilere pek bulaşmadan Ethan Winters'ın kızının hikayesini devam ettirselerdi yeni oyunda. Yazık olmuş. Umarım combat, bulmacalar, atmosfer falan iyidir de keyif alırız yine de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trident02 -- 19 Şubat 2026; 9:55:5 >

Oynanış seride ki en iyisiymis o konuda güzel en azından

yahu millet 27 şubata kadar oyunu çoktan bitiriyor ama bu sızıntılara karşı capcom bir demo bile yayınlamıyor. insanlar bari demoyla bu haftayı sosyal medyadan sızıntılardan uzak geçirebilirlerdi ama yayıncılara yüz kere oynattıkları demoyu bir oyunculara vermediler. demo konusunda pazarlama stratejileri kötüydü, eğer bu vakitten sonra bir şey yayınlamayacaklarsa bu geleneği de bitirdiler herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi johnny lenn -- 19 Şubat 2026; 14:12:6 >

Demo olmaması yaptıkları en ilginç şeylerden biri bence bu oyun için. Her oyununa demo koyan capcom, yani gelenek bitti mi diyorsun ancak bu oyundan sonra çıkacak olan diğer oyunları Pragmata, MH Stories 3 gibi demoları mevcut.

Çok çok çok ilginç, insan şüpheleniyor bayağı. Satın alanlar biraz tetikte olsun, zaten leaklere göre balon hikaye gibi duruyor.

Promises will go unfulfilled and faith will be let down.
  • Spoiler,

dayanamadım tıkladım spoilere'a.
    biz ada ve claire'ı cameo olarak beklesek de adamlar demek ki fazla bir şey beklemeyin konusunda hiç şaka yapmıyorlarmış. belki dlc ile bir şey yapabililer ya da bundan sonra has ana karakterlerin yanında başka bir has ana karakterin olmayacağı konusunda sırf seride adet adet gitmek ve para kazanmak için karar almış olabilirler. görmekten çekindiğim için tam sızıntıya hakim değilim ama umarım notlarda bir ilişki referans da olsa vardır ve dlc ile desteklenecektir. yoksa leon ada ve claire üçgeninde hatta uzaktan jill ile hikaye bağını neden koparsınlar ki anlam veremedim. ama bu mevzu dışında oyun genel itibariyle çok beğenilmiş bundan ötürü de sitem ve kızgınlık yaratmış.

• johnny lenn kullanıcısına yanıt

Sızıntıların akabinde paylaştığınız ama izlemediğim oynanış yayınlarını yaptılar. Muhtemelen erken sızacağını daha önceki deneyimlerle çok iyi bilmelerinden dolayı savuşturmak için hazırlıklıydılar. Ha, anlamlı mı? Sızıntıları gören görüyor; yorumunu zaten benim gibi spoiler'da yapıyor.

Oyunun kendisinden ziyade gidişatını merak ediyorum. Hani, tam ortaya çıktığında fandom'un tamamı nasıl karşılayacak, yasak kalktığında puanlar ne olacak vs.

Spoiler,

Karşımızda potansiyel bir RE6 vakası var çünkü.

Sızıntı meraklısı toplulukta tepkiler (olumsuz olumlu beraber anlamında) karışıktı ama oynayınca insanların tepkileri değişebilir. Oynanışa dair yorumlar nispeten daha azdı. Oynanış tarafı soğutabilir de, ısıtabilir de; ama ben de oyunun en azından oynanıştan bir dereceye kadar kurtaracağını ve oynanışla iyi puanlar alacağını düşünüyorum.

Yayın yapan yorumcuların ve kritiklerin şimdiden neleri eleştirebileceğini ve neler hakkında çok söylenebileceğini tahmin edebiliyorum.

Spoiler,

Özellikle yukarıdaki son mesajım ışığında oyuna bence kesinlikle Elden Ring Nightreign muamelesi çekecekler; nostalji adı altında asset re-use'dan şikayet edecekler.

• Oyunun sonunu Youtube’a koymuşlar.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Dünden beri var. İki son var. Birisi berbattı. Hani bildiğin Mortal Kombat'ta vs göreceğin türden bir son. Saçmasapan bir şey. Öbürü dandikti ama normal Netflix film dandikliği hiç olmazsa. İki son olduğunu bilmeniz önemli, spoiler gibi düşünmeyin. Sonra anlarsınız.

Fazla bilgi vermeden yorum yaptım.*

genel itibariyle oynanış çok beğenilmiş hatta en iyisi gibi bir şeylerden söz ediliyor ama hikaye mevzusunda farklı yorumlar mevcut.

Spoiler,

ada ve claire beklentilerinden ötürü bir sitem var. gerçi o konuda resmi ağızdan fazla bir şey beklemeyin demişlerdi ama yine de oyunu canlı kanlı bir de bizim gözümüzden görmek; nasıl işlemişler, neden böyle yapmışlar önemli bu hususta.

demo konusuna anlam veremiyorum bakalım yarın son bir haftaya girilirken ne yapacaklar.

Spoiler,

hikayede hayranlar tarafından gelecek tepkiyi göze almışsalar eğer, hikaye gidişatını boşluk vermeyecek şekilde işlemeleri gerekirdi. bu yüzden nasıl işlemişler merak ediyorum. yani oyunu canlı kanlı oynayıp biz de görsek belki değerlendirmemiz farklı olur. sherry varken diğerleri neden hangi sebeple yer almıyor umarım mantıklı bir alt zemin gerekçesi buna oluşturmuşlardır.
  • RE hayranları sıkıntı imdb de 6.5 i geçen tek yapım var beğenmiyorlar hiçbirşeyi. Adamlar romantizm istiyor Ada bulaşıkları yıkarken Leon kucağında çocuk ile çamaşır assın istiyor Last of us 2 nin sonu gibi verin bunu sanki ne olacak.

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.