Şimdi Ara

Resident Evil Requiem (Çıktı) [PC ANA KONU] (47. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.852
Cevap
46
Favori
72.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
9 oy
Giriş

Romantizm beklentim hiç olmadı ama Ada oyunda olmazsa Leounun lore u açısından eksik olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Haklılar hocam. X'in ezeli düşmanı Y'yi koyup X'i dışlarsan fan servis olarak bu aşırı amatörce bir kurgu ve yazımdır. İnsanlar haklı olarak X nerede der. O zaman baştan Y'yi koymazsın. Çıkarırsın.

Spoiler,

mesajı görmek için tıklayın.
    Leon Ada ise Capcom'un insanları beklentiye soktuğu bir durum. Leon Ada karakterlerini birbirlerine ayna da olan bir tezatlık ve romantizmle kurdular ve ilerlettiler. Taraflardan birisi olmayınca daha öncesinde anlatıda yatırımını bu yönde yaptığın tabloda boşluk oluşuyor. Bu da kurgu ve yazımda amatörlük. Evlilik beklentisi değil. Juliet'siz Romeo olur mu durumu. Karakterleri baştan böyle kurmayla ilgili. Başta yatırımın böyle olmasa belki birkaç shipper hariç kimse üzerinde durmaz. Capcom'un hatası. RE fanlarının değil.
    Raccoon City'de Sherry'e ablalık-annelik yaptığı ve Leon'a yoldaş olduğu halde Claire'ın bir şekilde bu fan servisi hikayede varlık göstermemesi gene yazımda amatörlük.
    Onlar yok ama fii tarihinde ölmüş olup Raccoon City kriziyle daha dolaylı ilişkisi bulunan bir kötü karakterin klonu var. Fanlar doğal olarak yahu bu ne keyfilik, saçmalıktır der. 😀
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Arkadaşlar Resident Evil'ın hikayesi öyle hiçbir zaman ahım şahım olmadı ki? Niye millet hikayesine laf atıyor anlamadım. RE, Silent Hill değil yani. Oynanışı her zaman hikayesinin önüne geçer. RE 7 ve RE 8'in finali öyle fantastik bir şey de değildi. Seri de hikayeyi ve lore'u daha çok notlardan öğreniyordun. RE 9'un finalini görüp ''Çöp olmuş'' diyorsunuz. Garip. Neyse çıkınca puanlardan anlarız zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tfn123 -- 19 Şubat 2026; 22:30:10 >

Ağır bir spoiler üzerinden anlatayım; oyunu bitirdiğiniz zaman gelip bakarsınız ve dediğiniz konuda ne demek istediğimi anlarsınız.

Spoiler,

mesajı görmek için tıklayın.
    Oyunun sonlarından birisi çok kötü mesela. Leon feci şekilde ölüyor. Bu durum Ada olmadığı için hem Leon'u hem de Ada'yı kötü gösteriyor. Leon Ada'sız hayatta kalamayan durumuna düşüyor. Ada da Leon'u en zor anında ölüme terk etmiş olan durumuna. Bu kesinlikle geçmiş anlatıyla ve bu karakterlerin ilişkisiyle örtüşen bir durum değil. Ada adamını öldürtmez; gerekirse kendisi de ölür. Leon da ölmeden önce sadece bir an bile olsa Ada'yı düşünür. Romantik bulabilirsiniz ama bu karakterlerin özü budur. 😀 Serinin öz fanları karakterlerinin bu dinamiklerini arar ve görmeyi bekler çünkü seri zaten onları buna alıştırmıştır. 😀 Ada olmayınca Leon'un öldüğü sonun ne kadar direkten dönen, acınası ve eksik kalmış bir ölüm olduğunu anlamak için dahi olmaya gerek yok; kafası birazcık çalışan ve serideki on yıllara yayılan geçmişi bulunan Adeon ilişkisini kavrayabilen her fan anlar. 😀 Yapımcı olarak Leon varsa kafanıza göre Ada'yı çıkaramazsınız; "lore' dediğiniz nane buna izin vermez; yaparsanız aynı Capcom gibi bizatihi kendi kurduğunuz anlatılarla ters düşüp saçmalarsınız. 😀
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Konu mayın tarlasına dönmüş.Allah'tan fünyeleri gözüküyor da patlamadan kaçabiliyoruz. Resident Evil Requiem (Çıktı) [PC ANA KONU] 

Angela Sant'Albano

Resident Evil Requiem (Çıktı) [PC ANA KONU]
    Resident Evil Requiem (Çıktı) [PC ANA KONU]x (formerly twitter)
    Resident Evil (@RE_Games) on X
    https://x.com/RE_Games/status/2024529751243726865?s=20

• Bugüne kadar re oyunlarında hikaye pek umurumda olmadı benim için gerilim ve aksiyonu iyi harmanlasın yeterli Re4 deki gibi...sanki re4 de konu mu vardı başkanın kızını kaçırıyorlar biz de onu kurtarıyoruz ama ayıla bayıla oynadık bunu da oynayacaz işte.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • RE oyunlarında bence de o kadar derin hikayeler olmuyor. Arkaplanda güzel bir lore var, sadece o kadar. Yönettiğimiz karakter bile necidir, yıllar sonra ortaya çıkmış neler yaşamış belli değil çoğu zaman. Yani Leon'u 15 yıllık zaman atlamasıyla göreceğiz ama o 15 yılda özel hayatında neler yaşadığını belki de asla öğrenemeyeceğiz gibi bir durum var. Karakterler sadece lore'a hizmet odaklı yazılıyorlar. Bir mekanda bir virüs yayılıyor, karakterimiz oraya gidiyor ve mekanı patlatıp ayrılıyor. Yani bu zamana kadar RE oyunlarında hep görev odaklı karakterlerle oynadık. En normal hikayeyle başlayan Ethan bile bir yerden sonra sadece lore'un parçası olmaktan kurtulamadı. Kısacası bu oyunlardan The Last of Us gibi hikayeler ve karakter derinlikleri beklenmesi yanlış olur zaten. Olsa bence çok iyi olur ama adamlar yapmıyorlar, olabilecek en klişe hikayeleri seçiyorlar ve biz de oynuyoruz. Gerçi belki Grace ile oyuncu daha çok bağ kurabilir diye düşünüyorum. Çünkü jumpscare anlarında bile Grace nefes nefese kalıyor. Korktuğu anlarda falan müthiş seslendirmiş ses sanatçısı. Bu zamana kadarki en duygusal RE karakterleri arasına girer bence. Ama Leon, Chris, Jill, Ada, Claire gibi karakterler bana hep başından beri duygusuzca zombi pataklayan tipler olarak geliyorlar zaten. Bağ kurması çok zor oluyor. Last of Us'ın daha en başında Joel ile direkt olarak bağ kurulabiliyor ama bu saydığım karakterlerin maalesef fazla bir derinlikleri yok. Bu yüzden oyunda istediğimiz karakterlerin olup olmamasının da bir önemi kalmıyor. Oynanışı zevkli olsun yeterli. Zaten yine çoğu şey klişe olacaktır hikayede. Resident Evil Requiem (Çıktı) [PC ANA KONU] 

• Kutulu oynayanlar oyun uzunluğu için 4 saat diyor, inş şakadır.

Promises will go unfulfilled and faith will be let down.
  • Kage. kullanıcısına yanıt

Yok ya 11 saat diyen var 15 saat diyen var 4 ü ner3den çıkardın

Toplulukta tantana dönüyor da bununla ilgili, bana da doğru gelmedi. Muhtemelen ragebaitcilerin işi.

Promises will go unfulfilled and faith will be let down.
  • Kage. kullanıcısına yanıt

Mümkün değil böyle bir şey. Zaten 15-20 saat denmişti yakın zamanda.

Yok hocam minimum 11 saati var oyunun side missionlarda varmış ayrıca oynayan bir cok kişi top 3 top 5 diyorlar oyun için böyle bir oyunda ortalama 85 in altına düşmez diye düşünüyorum

Al benden de o kadar... 8'e başladım bende fırsat buldukça oynuyorum. Bitirince buna geçerim herhalde.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Bu arada oyunu en son bitiren kişi, seride orjinal RE 4'den sonra en sevdiği oyun RE 9 olduğunu söylemiş. Metacritic'te puan verseymiş, 93 verirmiş. O derece.

Şu an sadece oyunun ilk 1 saati ve son final boss ve ending'leri sızdı. Hala oyunun %80'i muamma. 25'in de bir inceleme puanları gelsin, sonrasında zaten anlaşılır ne olduğu.

Bence oyunun Meta'sı 92 olur gibi.

Fosil Grubu (Dikkat içerde dedeler var)

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.