Şimdi Ara

Resident Evil (8) Village | PS4/PS5 ANA KONU | 7 MAYIS 2021

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
707
Cevap
15
Favori
31.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Resident Evil (8) Village | PS5 ANA KONU

    Resident Evil (8) Village | PS4/PS5 ANA KONU | 7 MAYIS 2021

    Geliştirici: Capcom
    Yayıncı(lar): Capcom
    Oyun motoru: RE Engine
    Platform(lar): PS4/PS5/Xbox One/Xbox Series/PC
    Tür: FPS
    Web Sayfası:https://www.residentevil.com/village/uk/
    Çıkış Tarihi: 7 MAYIS 2021



    Hikâyeli Resident Evil serisinin sekizinci bölümü Resident Evil Village’da, daha önce hiç böylesini görmediğiniz türden hayatta kalma korkusu deneyimini yaşayın.

    Olumlu eleştiriler alan Resident Evil 7 biohazard oyununda gerçekleşen korkunç olaylardan sonra, geçmiş kâbuslarından uzakta yeni bir yerde huzur içinde yaşayan Ethan Winters ve eşi Mia ile yepyeni bir olay örgüsü başlıyor. Tam da birlikte yeni hayatlarını kurdukları sırada, trajedi kapılarını bir kez daha çalıyor.

    Şimdiye kadarki en gerçekçi ve korkutucu grafikleri sergileyerek hayatta kalmak için verilen her bir umutsuz savaşı en üst düzeye çıkarmak amacıyla Playstation 5'in gücünden yararlanan Resident Evil Village'da hayatta kalma korku türünü hiç olmadığı şekilde deneyimleyin. Bu yeni oyun, 25 yıl önce hayatta kalma korku türünü şekillendiren Resident Evil serisinin sekizinci temel oyunudur. Hiper detaylı grafikler, heyecan dolu birinci şahıs aksiyonu ve ustalıklı hikaye anlatımı sayesinde korku hiç bu kadar gerçekçi ve kaçınılmaz hissettirmemişti.

    Olumlu eleştiriler alan Resident Evil 7 biohazard'daki korkunç olaylardan birkaç yıl sonra geçen oyunda, yeni hikaye Ethan Winters ve eşi Mia'nın yeni bir yerde, geçmiş kabuslarından kurtulmuş olarak huzurlu bir şekilde yaşamaya devam etmeleriyle başlıyor. Birlikte yeni bir hayat kurduktan hemen sonra trajedi tekrar üzerlerine yayılıyor. Resident Evil serisinin efsanevi kahramanı Chris Redfield, çiftle yeniden bir araya geliyor ve hayatlarını mahvederek Ethan'ı karmaşanın ortasına sürüklüyor. Altüst olan Ethan, tamamen yeni bir kabusa sürüklendikten sonra kendisini uzak ve karlı bir köyde cevaplar ararken buluyor.





    PS5'e Özel Demo Yayınlandı!
    Resident Evil (8) Village | PS4/PS5 ANA KONU | 7 MAYIS 2021

    Demo linki;
    https://store.playstation.com/tr-tr/product/EP0102-PPSA01859_00-DEMOVILLAGE00001

    Ayrıca sürpriz bir şekilde Resident Evil Village'in demosu da gün içerisinde yayınlanacak. Demo yalnızca PlayStation 5 sahipleri için erişilebilir olacak. İlkbahar aylarında da diğer platformlar için demo yayınlanacağı açıklandı.

    Son olarak da Resident Evil serisinin 25. yıl dönümü şerefine Resident Evil Village satın alanlara ücretsiz olarak sunulacak olan Resident Evil Re:Verse, 6 kişilik çevrimiçi deathmatch modu sunacak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Source -- 2 Mayıs 2021; 15:13:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Kasaba sahneleriyle önce RE4 sevenleri vurdular, en son Spencer Mansion'ı andıran ve uçuk tasarlanmış malikaneyi ekranda gösterip bitirdiler olayı. İnce, ince işlenmiş ve pek retro görünüyor. Buralarda kaçarken ne kadar incelenir bilemeyiz de, çok beğendim mimariyi.





    Açı neden FPS diyenlere, çıkmadığı platform kalmayan RE4'ü saymazsan Resident Evil 7 serideki en çok satan oyundur. 7,5 Milyon.
    trailer dehşet olmuş.Kurt adam cadı olayına girmeleri müthiş olmuş.Çok heyecan yarattı bende.Kurt adamlar ve cadıların dünyası hep ilgi çekici olmuştur benim için bu oyun coşar.Söylüyorum dehşet olacağına hiç şüphem yok.Ortalık outlast gibi saçmalıklara kalmıştı korkunun kralı Resident evil. Outlast gibi kaçma saklanma simülasyonu değil.Mekanlar,atmosfer beyin yakıyor.

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.


    Arkadaşlar spoiler etiketinin içerisine koyuyorum yazıyı ama buna rağmen forumda ulu orta gözüküyor, o yüzden oyunu bitirmeyen yazdıklarımı okumasın.


    Eveline olayını tam anlamak için oyundaki bütün not dosyalarını okumak gerekiyor özellikle sonlara doğru olan.


    Miranda kızını İspanyol Gribi sırasında kaybedince intihar etmek için bir mağaraya giriyor, o mağarayı da sonlara doğru botla dereden aşağı inerek bulabiliyoruz, ağaç kökü gibi hareketli bir organizma. Her şeyin başladığı yer orası. Ama opsiyonel olduğu için herkes bulamamış olabilir.


    Mağaranın içinde 7. oyundan beri MOLD olarak bilinen organizmanın yukarıda bahsettiğim ana kaynağı var, Miranda tesadüfen bulup buna maruz kalıyor. Bu madde aynı zamanda bölgede ölmüş olan herkesin bilincini de saklıyor, Miranda bütün ölülerin bilinçlerine sahip oluyor, kızını getirme planını da orada yapıyor zaten. Herkesin bilinci bu maddenin içindeyse, o zaman bir insanı kullanarak kızının bilincini başka bir insanın beynine aktarıp, bir başka beden içerisinde kızını geri getirmek istiyor. 100 yıl boyunca bunu planlayıp buna çabalamış.


    Dimitercsu falan hep Miranda'nın kızına uygun bedeni aramasının ürünü zaten, hepsi normal insanken onlara Mold ile birleştirdiği bir parazit olan Cadou'yu enjekte etmiş, kimisi Lycan'a dönüşmüş, kimisi ölmüş, kimisi de bayan Dimitercsu yarması gibi mutant bir vampire dönüşmüş, ama hiçbirini beğenmemiş, kızı için uygun bulmamış. Bu yüzden zaten Ethan'ın çocuğuna takıyor kafayı.


    Eveline zaten Eva'nın DNA'sından yapılmış olan bir bio-silah. Eveline'i üreten şirkete gerekli olan malzemeyi Miranda'nın kendisi veriyor, bu malzeme Mold ile birlikte kendi kızı Eva'nın DNA'sı. Bu yüzden Eveline, aslında Eva'dan türemiş bir bio-silah. Miranda bunu bir ilerleme olarak görse de yine de Eveline'ı tam olarak kızının bilincini enjekte edebileceği bir taşıyıcı formunda görmüyor. Arayışa devam ediyor anlayacğaın.


    Eveline'ın yaydığı Mold'a hem Ethan hem de karısı 7. oyunda maruz kalmıştı zaten. İki tane Eveline'in enfekte ettiği anne ve babadan, bir tane dolaylı yoldan Eveline'in enfeksiyonuna maruz kalan çocuk doğuyor. Bunu öğrenen Miranda muhteşem karşımın bu olduğunu düşünüyor, bundan ötürü Ethan'ın kızını kaçırıyor. Aynı anda hem normal bir insan iken hem de dolaylı yoldan Eveline'ın gücüne maruz kalmış bir biyolojik karışım çünkü Rose, bu yüzden herkesin gözünde çok özel bir çocuk.


    İşte oyun sonunda BSAA ajanının Rose'a Eveline espirisi yapma sebebi bu, Rose'un gücü, Eveline'ın enfekte ettiği anne ve babadan geliyor, buradan da anlayabiliriz ki Rose, Eveline kadar güçlü özelliklere sahip, ama tabi görmüyoruz. Sonraki oyunda gösterirler neler yapabildiğini artık.


    Miranda zaten Umbrella Corporation'ın da sahibi olan Spencer'ın akıl hocası, Spencer'ı Miranda yetiştirmiş, Spencer'ın öğrendiği şeyler Miranda'dan geliyor, onun şirketinin dünyayı zombileştiren virüsünün kaynağı bu 100 sene önce Miranda'nın keşfettiği mikroorganizmanın eseri yani esasen.


    Bu sebeple zaten oyunun geçtiği köyde çeşitli düzeneklerin üzerinde Umbrella ifadesi var, kurucusu Miranda'nın öğrencisi ve umbrella logosu köydeki 4 büyük haneyi temsil ediyor.


    BSAA'nın mutant askerler göndermesi ise muamma, onun hakkında bir not olması zaten mümkün değil çünkü oyunun sonunda meydana gelen bir olay. Chris zaten BSAA Avrupa ile görüşme talep ediyor ne olduğunu anlamak için, devamını ise bize göstermiyorlar, ucu açık bir şey bu kısım.

    Oyunu nihayet bitirdim.Hesenberg bölümünden itibaren oyunun aksiyon dozu epeyi artsa da böyle Playstation 1’den itibaren kalitesini koruyan ve yenilenerek,döneme ayak uydurarak devam edebilen hikayeli oyunlar zor bulunuyor,böyle oyunların değerini bilmek lazım.Özellikle karakter ve mekan tasarımları çok gerçekçi ve oyun bitince bonus bölümünde oyunun tasarım videolarını izleyebiliyorsunuz.

    Teşekkürler Capcom,yapımcıları!Atari salonundaki Street Fighter ve Final Fight’tan beri beni hiç yanıltmadınız.Hep kaliteli oyunlar yaptınız.

    Oyun notum :100/90

    Atmosferiyle, grafikleriyle, hikayesiyle tam bir başyapıt… Dualsense faktörüyle tam bir Next Gen… Son yıllarda oynadığım en iyi oyun… Sabaha kadar övmek istiyorum…

    Birkaç yerde trailerlarda gösterilen kale çok kısa sürdüğü için Capcom’u sahtekarlıkla suçlayan kişiler gördüm. Buna sahtekarlık değil, elindeki malzemeyi saklamak denir.
    Trailerda gösterip düpedüz manipülasyon olan sahnelerin oyunda olmadığı oyunlara ne diyelim peki? The Last of Us 2.
  • Bari adını değişsinler yan oyun adı koysunlar sonuna RE ile alakası yok oyunun.
  • Bu ne hız.
  • Lütfen FPS olmasın.
  • albert wesker yokki re nin önemli adamı

    bütün hikaye bu adamın etrafında olup bitiyor.

    re0 dan itibaren re5 e kadar.umarım re8 de albert weskeri görürüz karizma adam nasıl harcadılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2020de gelir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2021'de gelebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Resident Evil 8, serinin en karanlık ve korkutucu atmosferine sahip olabilir

    Resident Evil (8) Village | PS4/PS5 ANA KONU | 7 MAYIS 2021

    Geçtiğimiz ay yapılan sızıntı haberi sayesinde bilgi sahibi olduğumuz ve önümüzdeki yıl çıkmasını beklediğimiz Resident Evil 8 (RE8) ile ilgili yeni bilgiler paylaşıldı.

    Daha önceki paylaşımlarda Ethan Winters ve Chris Redfield gibi karakterlerin geçmişte yaşadıklarının da resmedileceğinin öğrenildiği oyunda, Resident Evil 4’ten ilham alınacağı ve oyuncunun daha özgür hareket edebileceği bir Avrupa köyü teması işleneceği belirtilmişti.

    Resident Evil (8) Village | PS4/PS5 ANA KONU | 7 MAYIS 2021

    AestheticGamer (Dusk Golem) isimli Twitter hesabından yapılan yeni paylaşımda oyunun atmosferi ile ilgili çarpıcı iddialar yer aldı. AestheticGamer’ın yaptığı paylaşımlara göre Capcom, RE8’de tüm sınırları kaldırmayı hedefliyor. Serinin en karanlık ve korkutucu oyunu olacağı bilgisinin yer aldığı açıklamalarda ayrıca RE8’in düşmanları, serinin görüp göreceğimiz en rahatsız edici tasarımlarına sahip olacak.





    ResetEra forumlarında özellikle düşmanlar hakkında detaylara da yer veren Dusk Golem’e göre RE8’de yeni tür zombilere, yaratıklara, “jaggernaut” adlı silah olarak asa taşıyan dev bir düşman ile “stalker” isimli, yüzü belli olmayan cadı benzeri bir karakter yer alacak. Son olarak silahların RE7’ye kıyasla daha rahat kontrol edilebilmesi üzerine çalışıldığı belirtilmiş.

    https://forum.donanimhaber.com/resident-evil-8-serinin-en-karanlik-ve-korkutucu-atmosferine-sahip-olabilir--143384232




  • Oyunla ilgili yeni söylenti düştü. Başlıklar (Gizli güçler, Düşmanlar, Oynanabilir karakterler, Flashlight, Mekanlar)

    -----

    https://www.biohazardcast.com/more-interesting-resident-evil-8-rumours/
  • Dedikodular doğru çıkarsa bir şey kesin, bu Resident Evil falan değil, gerçi RE7 de değildi ve aynı yolda daha da batırarak ilerliyorlar.


    -Yine yeni bir virüs peydah olmuş, bu seferki de bazı doğaüstü olaylara sebep oluyor.
    -Çok karanlık olacakmış oyun, el fenerine ihtiyaç hat safhadaymış ama onun da pil ömrü var ve pek tabii şarj yapmanın da uzun süreceğini tahmin edersiniz.
    -Mekan olarak ormanlık alanlar, mağaralar ve şatolar yer alacağı söyleniyor.
    -İki kötümüz mevcut, ilki Alan R. diye bir dayı, kendileri kont olarak şatoda yaşamakta. (Bu da Dracula çıkarsa şaşırmam) İkinci kötümüz ise Natalia/Alex Wesker.
    -Yeni oynanabilir karakter, Emily adında 20'li yaşlarında bir hanım kızımız. Kendisi RE7'deki Ethan'ın yardımcısıymış ve RE8'in geçtiği kasabada büyümüş ve babasını aramakla meşgul.
    -RE7'deki Ethan ve Mia'nın doğan çocuğu mutant olarak dünyaya gelmiş. Chris Redfield bunları buluyor, çocuğu öldürüyor, Mia'yı da vuruyor ama öldürmüyor hatta ölmesin diye bandajlamış falan, (bu kısım garip geldi, herhalde Mia, Chris'e saldırıyor), Ethan da bayılıyor sanırım zira uyandığında kendisini kasabada buluyor.
    -Oyunun başlarında kendimizi savunabileceğimiz bir araç gereç olmayacakmış.
    -Düşmanlar genel olarak zombi tipli solgun tipler olacakmış, ellerinde kılıç, bıçak, sopa gibi alet edevat tutacaklar. RE4'deki köylüler gibi denilebilir. Ayrıca köpekler, kurtlar ve Licker benzeri yaratıklar yer alacak. Bir de kurt adam görünümlü "canavar adamlar" bulunuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melkor23 -- 6 Haziran 2020; 13:43:59 >




  • Tüm sızıntıların doğru çıkmasına üzüldüm şahsen, çünkü pek RE konseptine uygun değildi. Umarım hayal kırıklığı yaratmaz.
  • Bahsi geçen cadılar bu hanım kızlarımız olsa gerek, oyuna dair sevdiğim tek şey bu arkadaşlar oldu, ürkütücü duruyorlar.

    Resident Evil (8) Village | PS4/PS5 ANA KONU | 7 MAYIS 2021
  • Van Helsing vari bir atmosfere sahip olduğu için ilk defa bir RE oyunu ilgimi çekti.
  • Dehşet gözüküyor.Acayip heyecan yarattı Kurt adamlar bela olacak gibi.
  • Oyunun grafikleri iyi ama konusu nasıl birşey anlamadım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Görsel olarak müthiş olmuş. Bu durum zaten oyunun atmosferini inanılmaz etkiliyor. Çok hoşuma gitti.
  • Biraz Resident Evil 4'ü hatırlattı, atmosfer olarak..Tabi ,düşmanlar, konu tamamen farklı..Resident Evil 7'yi fps olmasına rağmen severek oynamıştım ama bu yeni oyun fps olmasa iyi olur.Ya da bölümlere göre fps/tps kamera açıları olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AH.C

    Van Helsing vari bir atmosfere sahip olduğu için ilk defa bir RE oyunu ilgimi çekti.
    Fragmanda şapkalı, sakallı ve güneş gözlüklük bir dayı gözüküyor. Direk Van Helsing'den arak gibi.
  • Trailer'ı bugün 4K versiyonunu izledim, inanılmaz detaylar, atmosfer, grafikler şahaser ötesi olmuş. Oyun farklı boyuta geçti resmen nasıl trailer böyle buram buram kalite kokuyor aşık oldum resmen.

    Capcom tam Next-Gen oyun yapmış. RE Engine motoru müthiş gözüküyordu adamlar üstüne koyarak iyiyce mükemmelleştirmiş. 4K TV'si olanlar mutlaka 4K'da izlesin 1080p ile alakası yok.
  • Chris yine elini attığı yere gudubetlik getiriyor.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.