Şimdi Ara

Render için Sistem Önerisi - AnaKart

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarımı yenilemeyi düşünüyorum. Şu an Asus P9X79 Anakart + i7 3820 + 16 GB DDR3 1866 Mhz Ram var... Render işlerim yoğunlaştığı için yeni bir pc dizmeye karar verdim. Fakat bütçemi çok yormak istemiyorum. Bu parçaları da satacağım zaten. İhtiyacım olan şeyler sadece Anakart - İşlemci ve Ram...

İşlemci olarak 5820K almayı düşünüyorum. 5930K ile aralarında fiyat farkına değecek bir performans farkı olmadığını düşünüyorum. Ram olarak Amazondan PNY 32 GB DDR4 3000 almayı düşünüyorum. 435 TL ye yakın tutuyor yani. 5820K Ebrar'da havale ile yaklaşık 1340 TL bu ikisi 1775 TL yaptı ortalama olarak.

Anakart konusunda çok kararsız ve aradayım. Öyle OC yapan biri değilim. Ama bazen yoğun projelere girdiğimde işlemciyi 4 üstlerine zorlamak istiyorum. O durumlarda çok olmasa da OC yapabilirim. Bunun için nasıl anakart almam gerektiğinden emin olamıyorum. Piyasada 800 TL ile 3000 TL arasında X99 Anakart fiyatları. Ram Slotu 8 olsun istiyorum. Ram desteği de 3000 altında olmasın istiyorum. PCI yuvaları birbirine çok yakın olmasın ki olası SLI ihtiyacında sıkıntı yaşamayayım da. Bildiğim kadarı ile bu şekilde seçim yapmaya çalışıyorum. Beni yönlendirebilir ya da tavsiyede bulunabilirseniz çok memnun olurum...

Bu arada bütçe olarak X99 düşünürsem Anakart olarak 1500 ü geçmeyi düşünmüyorum aman aman bir ihtiyaç gerektirecek fark olmadığı sürece...

Bir de sorum olacak. Skylake işlemcilerin Render performansı nasıl acaba ? 6700K lı bir sistem önerir misiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VR_27 -- 7 Haziran 2016; 14:53:39 >

• Sistemi komple değiştirmeden Xeon 2670 8 Cores 16 Threads işlemci alıp takabilirsiniz.

İlana göz atın derim

http://forum.donanimhaber.com/m_117476993/tm.htm
  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    Teklifiniz için teşekkür ederim ama bu iki sistemden birini tercih etmeyi düşünüyorum hocam.

Yok mudur tavsiyesi olan ?
  • YUkarda hocanın dediği gibi Sunucu güncellemeleri oldu geçenlerde büyük firmalarda ve anakartına uyan 2670 ler piyasada dolu xeon iyi bir seçim olur 8/16 olması nedeniyle çoklu çekirdek başarımı daha iyi.

Ama sıfırlama planın varsa 2011v3 broadwell extreme nesil işlemciler ve yenilenmiş v2 anakartlar geliyor Bir miktar daha beklenebilir. Özellikle anakartlar daha oturmuş ve stabil modeller olacak orası kesin. Fakat aciliyet varsa tier 1 seviyesinde gigabyte ud4 önerebilirim.

tier 1 listesi

X99 Extreme11
    Rampage V Extreme
    GAMING 9 AC (ACK as well)
    X99-E WS
    EVGA FTW
    EVGA Classified
    GAMING G1WIFI
    UD5 WIFI
    GAMING 5
    SOC FORCE
    XPOWER AC
    OC Formula
    X99 Professional
    X99 WS
    UD4
    UD3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 8 Haziran 2016; 12:55:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vapors

Arkadaşlar bilgisayarımı yenilemeyi düşünüyorum. Şu an Asus P9X79 Anakart + i7 3820 + 16 GB DDR3 1866 Mhz Ram var... Render işlerim yoğunlaştığı için yeni bir pc dizmeye karar verdim. Fakat bütçemi çok yormak istemiyorum. Bu parçaları da satacağım zaten. İhtiyacım olan şeyler sadece Anakart - İşlemci ve Ram...

İşlemci olarak 5820K almayı düşünüyorum. 5930K ile aralarında fiyat farkına değecek bir performans farkı olmadığını düşünüyorum. Ram olarak Amazondan PNY 32 GB DDR4 3000 almayı düşünüyorum. 435 TL ye yakın tutuyor yani. 5820K Ebrar'da havale ile yaklaşık 1340 TL bu ikisi 1775 TL yaptı ortalama olarak.

Anakart konusunda çok kararsız ve aradayım. Öyle OC yapan biri değilim. Ama bazen yoğun projelere girdiğimde işlemciyi 4 üstlerine zorlamak istiyorum. O durumlarda çok olmasa da OC yapabilirim. Bunun için nasıl anakart almam gerektiğinden emin olamıyorum. Piyasada 800 TL ile 3000 TL arasında X99 Anakart fiyatları. Ram Slotu 8 olsun istiyorum. Ram desteği de 3000 altında olmasın istiyorum. PCI yuvaları birbirine çok yakın olmasın ki olası SLI ihtiyacında sıkıntı yaşamayayım da. Bildiğim kadarı ile bu şekilde seçim yapmaya çalışıyorum. Beni yönlendirebilir ya da tavsiyede bulunabilirseniz çok memnun olurum...

Bu arada bütçe olarak X99 düşünürsem Anakart olarak 1500 ü geçmeyi düşünmüyorum aman aman bir ihtiyaç gerektirecek fark olmadığı sürece...

Bir de sorum olacak. Skylake işlemcilerin Render performansı nasıl acaba ? 6700K lı bir sistem önerir misiniz ?

Anakart: ASUS Sabertooth X99 DDR4 USB 3.1 TUF Soket 2011v3 (5 Yıl Garantili)http://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=106053

• Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Hocam bahsettiğiniz yeni nesiller ne kadar zamana tanıtılacaklar acaba ? bir ay ya da daha fazla bekleme sürem olabilir şimdilik.
  • Forumda yeni model kartları görebileceğin bir konusu var Ve bildiğim kadarıyla amazonda Asus yeni x99 ailesinin satışı yapılıyor (TR anakart göndermezler ) Yani haziran sonu temmuz başı itibari ile burda da stoklarda bulunur diye düşünüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    7900XT için sistem tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Ryzen sistem için ram tavsiyesi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sayın ilgili,

Size Gigabyte Z170-Gaming K3 model anakartımızı öneririz.

Saygılarımızla
  • Sözün bittiği yer...
  • biri bana da render içim sistem önerse.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.