Şimdi Ara

Render çok uzun sürüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Kendim anı biriktirmek ve hobi amaçlı videolar ve fotoğraflar çekiyorum ancak bu videoları aksiyon kamerasıyla çektiğim için parça parça ham olarak kaydediyor. Durum bu şekilde olunca ben de fazla yer tutmasın ve tek parça olsun diye 30 fps e düşürüp tek part halinde renderlıyorum videoları fakat sorun şu ki şu anda bile 4.80gb lık 2 parçadan oluşan bir videoyu dediğim özelliklere getirip renderladığımda minimum 2 saat bekleme süresi veriyor. Görev yöneticisinde baktığımda gpu neredeyse hiç kullanılmıyor, cpu da yarı yarıya kullanılıyor. Bu sorunu nasıl giderebilirim bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim. (gpu vray veya rt kullanmadım daha önce , aktif etmeyi de bilmiyorum.)
    Hali hazırda 500 gb a yakın ham video var kesintisiz 15 - 30 saatlik. Daha 50 dk lık videoda 2 saat bekletirse bu dediğim videolar günler sürecek demek oluyor.
    Konu yanlış yere açıldıysa özür dilerim .

• Video render yada edit konusunda uzman değilim, camın sıkılınca bende anı olsun diye bazen yapıyorum,

Video editlemek, nihai videoyu almak kısa süren işlemler değil,

Donanım bilgisi mevcut değil konuda,

Hangi program ile render alıyorsun?

Çıktı olarak hangi format seçili hiçbir bilgi yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: parcapincik

Video render yada edit konusunda uzman değilim, camın sıkılınca bende anı olsun diye bazen yapıyorum,

Video editlemek, nihai videoyu almak kısa süren işlemler değil,

Donanım bilgisi mevcut değil konuda,

Hangi program ile render alıyorsun?

Çıktı olarak hangi format seçili hiçbir bilgi yok.
    Çok özür dileyerek başlamak istiyorum. Önceden donanım bilgim imzamdaydı aklımda öyle kaldığından yazma gereksinimi duymamıştım, siz söyleyince farkettim. Kusura bakmayın lütfen.

DONANIM

CPU: İ7 4790K
    GPU: ASUS GTX780
    ANAKART: MSİ Z97 GAMİNG 7
    SSD: SAMSUNG 840 EVO 256 GB
    HDD: SEAGATE BARRACUDA 1TB 7200RPM
    RAM: GSKILL DDR3 1866MHZ

Premier Pro ile render alıyorum(Media Encoder a göndererek). Aldığım format ta videonun bendeki değerine göre değişiyor. Örnek olarak önemli bir videoysa 60 fps sabit tutup yüksek boyutu önemsemiyorum ve direk 1080p modunda render alıyorum ancak diğer türlü android tablet 1080p 29.97 fps modunda alıyorum renderımı.
    Eksik bir şey olursa özür dilerim , söyleyin onu da iletirim hemen.

• OmrTR kullanıcısına yanıt
    Ya ne özürü hocam Allah'ını seversen, farkında değilim yazmayı unutmuşum de geç :)

bende uzun süredir uğraşmıyordum elimde video olmadığı için youtube üzerinden 20 dakikalık bir video indirdim tek videoyu arka arkaya koyup 2 katına çıkardım süreyi 1080p 30fps export et dedim 36 dakika verdi, işlemci kullanımı 40 civarı ekran kartı kafasına göre.

rx590+2600x+16gb+M2 SSD

bu konularda bende çok bilgi sahibi değilim en azından donanım ve yazılım bilgisini yazmadığı dile getirdim ki bilen biri görüp bilgiler eksik diye cevap vermemezlik yapmasin diye

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • parcapincik kullanıcısına yanıt
    Tavsiyeniz için teşekkür ederim hocam. Sayenizde eksiği görüverdik hemen :)
    Bence yine sizinki normal bir süre 60 FPS export a göre ben de mesele şu anda renderlanan bir video var, aksiyon kamerasından çekilmiş 1080p 60 fps stabil , 4 saat 11 dakika uzunluğunda olan bir video, toplamda 37 parçadan oluşuyor. Android Tablet 1080 p 29.97 fps olarak export ettim. 17.30 civarlarında bıraktım render a şu anda tam yarıda 4 saat geçmiş 4 saat kaldı diyor. bu video normalde 110 parçaydı çok uzun sürecek diye 3 part halinde yapayım dedim. Düz hesapla eğer 110 parçayıda Render a bıraksaydım aşağı yukarı 1 gün sürecekti demek oluyor . Bana göre bu çok uzun bir süre ya da ben acemiliğimden böyle mızmızlanıyorum . Bilen hocalarım yardımcı olabilirse sevinirim.

Edit: Şu anda Media Encoder görev yöneticisinde %33 CPU, 180-200 MB RAM, %0 GPU kullanıyor gözüküyor.Buna ek olarak PProHeadless.exe adlı çalışan bir uygulama var (Tahminimce Media Encoder PPro ile beraber çalıştığından dolayı oluşan bir şey). O da %16 CPU, 1066 MB RAM, %0 GPU, 2,7-3,0 MB Disk kullanıyor gözüküyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OmrTR -- 14 Nisan 2020; 21:30:45 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bios Süresi Çok Uzun
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.