Şimdi Ara

>>>RENAULT SYMBOL<<< (146. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.867
Cevap
12
Favori
504.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Giriş
  • daldiy arabanı iyi günlerde kazaszı belasız kullan inşallah...

Orijinalden alıntı: daldiy

arkadaşlar 1.2 16 v aracımı bugun teslim adlım. 300 km non stop geldim. 90 km geçmemeye dikkat ettim. ama bazen 110 na kadar çıktım. eski aracım kadar böğürmedinden telefonla konuşurken 4000 devire kadar çıkmışım farketmeden araç bana 22.200 tl mal oldu. genel olarak izlenimim bu paraya ancak bu kadar olur. ahım şahım performans yok haliyle araçta ama üzmedide. 42 km şehir içi 300 km de uzun yaptım tam yarım depo benzin var. ilk benzini 180 liralık aldı. teyp ve direksiyon altı teyp kumandası hayet kullanışlı. . polen fitlerisni servisde aracı teslim almadan takdırdım. önce 61 lira dediler. oyak üyesi olunca 55 e düştü en son oyak üye ile servise kayıt edilince 43 lira fiyat çıktı. 43 e takdırmış olduk. motor sesi çok az ama yol sesi var haliyle ama normal karşılıyorum. motor dışardan biraz sesli çalışıyor dizel gibi.zamanla düzeleceğini umuyorum. zamanla performansa az da olsa artma olacaktır. izlenimlerim şimdilik bu kadar. tespit ettikce yazmaya devam ederim.

İyi günlerde kullanın aracınızı performans hergeçen gün artacaktır ve seste azalacaktır... benim araçtan çalışırken nerdeyse şimdi ses çıkmıyor (22000 km de)... hele birde motor ısınınca kırmızı ışıkta durunca araba stop etmiş zannettiğim bile oluyor...Araç sizi kesinlikle üzmez ben her şartta dolu-boş sıcak-soğuk kullandım benzine acımadıktan sonra basınca gaza 110 bg lik araba gibi bile gidiyor..en güzelide temmuz ayı gelince 200 küsür lira vergisi :))

• quote:

arkadaşlar 1.2 16 v aracımı bugun teslim adlım. 300 km non stop geldim. 90 km geçmemeye dikkat ettim. ama bazen 110 na kadar çıktım. eski aracım kadar böğürmedinden telefonla konuşurken 4000 devire kadar çıkmışım farketmeden araç bana 22.200 tl mal oldu. genel olarak izlenimim bu paraya ancak bu kadar olur. ahım şahım performans yok haliyle araçta ama üzmedide. 42 km şehir içi 300 km de uzun yaptım tam yarım depo benzin var. ilk benzini 180 liralık aldı. teyp ve direksiyon altı teyp kumandası hayet kullanışlı. . polen fitlerisni servisde aracı teslim almadan takdırdım. önce 61 lira dediler. oyak üyesi olunca 55 e düştü en son oyak üye ile servise kayıt edilince 43 lira fiyat çıktı. 43 e takdırmış olduk. motor sesi çok az ama yol sesi var haliyle ama normal karşılıyorum. motor dışardan biraz sesli çalışıyor dizel gibi.zamanla düzeleceğini umuyorum. zamanla performansa az da olsa artma olacaktır. izlenimlerim şimdilik bu kadar. tespit ettikce yazmaya devam ederim.

hocam tekrar hayırlı olsun. tüm yeni arabaların hepsi dizel gibi çalışır,zamanla düzelir. poleni iyi taktırmışsın fiyatı uygun.

quote:

Orijinalden alıntı: FX1
    İyi günlerde kullanın aracınızı performans hergeçen gün artacaktır ve seste azalacaktır... benim araçtan çalışırken nerdeyse şimdi ses çıkmıyor (22000 km de)... hele birde motor ısınınca kırmızı ışıkta durunca araba stop etmiş zannettiğim bile oluyor...Araç sizi kesinlikle üzmez ben her şartta dolu-boş sıcak-soğuk kullandım benzine acımadıktan sonra basınca gaza 110 bg lik araba gibi bile gidiyor..en güzelide temmuz ayı gelince 200 küsür lira vergisi :))

bu konuyu fazla tartışmak istemiyorum ama 150tl benzine fazla vereceginizden dolayı. 1.4, 1.6motorun vergisine tekabul ediyor. sevilecek bir ttarafı yok bence.

• daldiy hocam aracınız hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler diliyorum...
  • sağ olun arkadaşlar. ben bu aracı benzin li aracı çok sevdimden değil en ucuzu bu oldun aldım. :D. işin garibi 2000 2010 arası çok symbol denedim hatta meganlarda dahi var bu. vites kolunun gaz verdikce oynaması. . vites yollarıda uzun geldi bana.

Öncelikle hayırlı olsun aracınız.Aracınızın çekişi çok değişecek ilk aldığımda arabayla bayiden çıktıktan sonra arabayı geri vermeye gidecektim LPG li R19'umdan daha kötüydü araştırdım motor yeni olduğu içinmiş şu an 9300 km'de maşallahı var binen 1.4 olduğuna inanamıyor.Motor seside düşecektir hatta renaultu eski kullanıcısı olarak kutluyorum motor sesini baya azaltımş fiat albea benzinlisiyle yan yana getirdim albea benzinli dizel gibi sesli çalışıyordu yoldan gelmiş ve 5-6 bin km yapmış 2010 modeldi oda.Asfalt sesini alıyor katılıyorum ama 40-50 bin TL verip bizim duyduğumuz sesi duyanlarda var bu sorun birçok araçta var.

• quote:

arkadaşlar 1.2 16 v aracımı bugun teslim adlım. ....araç bana 22.200 tl mal oldu. ...oyak üyesi olunca ...

Gözünüz aydın. Hayırlı olsun. Oyak üyesi olunca ÖTV indirimli gibi olmuş. DH symbol üyelerini de Fahri üye kabul etmezler mi acep
  • iyi dileklerinize teşekkrür ederim arkadaşlar. fıskiye işi garip olmuş . su fışkırttım anda silecek çalışıyor. belkide camda camur var toz çart diye silmeye başlıyor gereksiz bişi olmuş sanki. vites kolunun oynaması sizlerin araçlarındada mevcutmu .

fıskiye işi garip olmuş . su fışkırttım anda silecek çalışıyor. belkide camda camur var toz çart diye silmeye başlıyor gereksiz bişi olmuş sanki. vites kolunun oynaması sizlerin araçlarındada mevcutmu .

hocam söylediğin mantıga aykırı birsey.cam suyunu fışkırtırsan otomatik devreye girer ( programlanmış özellik) bu.
    normalide bu olması şart,manuel olması tuhaf olur. suyu sıktın araba senin komutunu bekliyecek.yani silecegi calıstırman gerekiyor ki camın yüzeyinden suyu alsın. eger böyle birse olcaksa al eline nemli bezi veya ıslak bezi kendin sil, senin söylediğinle bunun hic bir farkı yok.

bu özellik sıradan birsey ama artık teknoloji otomatikleşti,insanları yormadan bir takım şeyleri araba kendi kendine yapması gerekiyor, günümüzün cagı olarak.

yagmur sensörlü arabalar,otomatik yanan farlar, körnokta uyarı sistemi (sag sol aynalar),otomatik kararn ic dikiz aynası gibi özellikler sana cok tuhaf geliyordur.

aslında senin veya arkadasların birseye dikkat etmesi gerekiyor,silecek kolunda silecek hızlanmasını belirleyen rakamlar var, 1,2 rakamları var halbu ki bizim sileceklerde 2 ayar yok 3 ayar var ama 3 rakamı yazılmamış. diger arabalarda 1,2,3 rakaları yazıyor var + sileceklerin dik konumlandırılması ayarı var.

diger bir sorununa gelince vites kolu asla oynamıyor. ne rolantinde nede araba hareket halinde.
    2.,3. viteslerde gazı fazla vererek koltuga yapıstıgında vites kolu cok hafif milimal derecede ileri geri gidiyor.
    yani söyle anlatayım. 2. vites 2000 devirde giderken ayagımı gazdan cekip tekrar ani gaza yüklendiğimde vites kolu saniyelik kalkıyor iniyormuş gibi oluyor. ama titreme gibi bir durum söz konusu deil.

titremeninde ölcüsü var, onu söylersen hem ben hemde arkadaslar daha iyi yardımcı olur.

• quote:

..vites kolunun oynaması sizlerin araçlarındada mevcutmu .

Gaza basıp çekince vites kolu broadway'lerdeki gibi ileri geri hareket eder. Symboller'de normal bir durumdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icon33 -- 2 Mart 2011; 16:34:20 >

Orijinalden alıntı: Adalet mülkün temeli

..Asfalt sesini alıyor katılıyorum ama 40-50 bin TL verip bizim duyduğumuz sesi duyanlarda var bu sorun birçok araçta var.

İzolasyon keçesi bizim araçlarda sadece şoför ve ön yolcu kısmında tabanda mevcut. Arka koltuk önlerine keçe koymamışlar geçen paspasları temizlerken farkettim parmağımla tabana tıklatınca taban döşemesi doğrudan saca değiyor araya keçe koymamışlar. Bu da ses izolasyonuna az da olsa katkı yapar. Bir ara 2 m2 keçe alıp alta yerleştirmeyi düşünüyorum.
  • leon hocam tuhaf gelen bişi yok. teknolojinin heleki otomotivde ki teknolojiyi çok yakından takip eden hatta içinde olan biriyim. öle bi yazmıssınki dünyadan bi haber hiç bişiyden haberimiz yok gibi bişi olmuş. üsteki yazdığın bi kaç donanımdan exper seviyesinde fazlasıyla haberdarım merak etme yani. herşeyi kendi yapan sensörlerin yarattığı tehlikelerle ilgili mahkeme tutanaklarını kararlarını da gözden geçirmek gerekir. benim sölediğim sistemin işleyişi verimli deyil .katıl katılma . katılmadın diye mantıksızlık bilgisizlik teknoloji cahilli ği biraz ağır olmuş.

leon hocam tuhaf gelen bişi yok. teknolojinin heleki otomotivde ki teknolojiyi çok yakından takip eden hatta içinde olan biriyim. öle bi yazmıssınki dünyadan bi haber hiç bişiyden haberimiz yok gibi bişi olmuş. üsteki yazdığın bi kaç donanımdan exper seviyesinde fazlasıyla haberdarım merak etme yani. herşeyi kendi yapan sensörlerin yarattığı tehlikelerle ilgili mahkeme tutanaklarını kararlarını da gözden geçirmek gerekir. benim sölediğim sistemin işleyişi verimli deyil .katıl katılma . katılmadın diye mantıksızlık bilgisizlik teknoloji cahilli ği biraz ağır olmuş.

estafullah abi ne haddime öyle konusmak. yanlış aksettirdiysem özür dilerim. ben basit özellikli donanımları söyledim işleyiş ve anlama bakımından kolay olsun diye. bilgisizlik, cahil kelimesini kullanmadım veya o anlamlara gelecek cümleler kurmadım. hangi cümlemden ne anladıysan yazarsan sana tek tek acıklmasını yaparım.

ben burda halen söylüyorum kurudugunuz cümleleri kısa tutup atmayın. eleştirinizi veya düsüncelerinizi yazın bizde ona göre kendimizce ve global bilgileri paylaşalım.

misal birisi sigara icmek istedi, sigara agzın elinde cakmak var. cakmagı yakıp sigaranın ucuna getirip icine nefes cekiyorsun sigara yansın diye. yani nefes orda otomatik bir işlem gibi devreye giriyor.

sileceklerde böyle sen camlara suyunu sıkarsın silecekler silmek icin otomatik devreye girer..

sosyal mesaj vermek lazım burda ,kendim sigara asla kullanmıyorum,kim senin sigara kullanmasını istemem. arabanız sizin icin nasıl degerliyse saglıgınızda degerli olmalı.

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leon_312 -- 2 Mart 2011; 23:35:51 >
  • Araçtaki fazladan elektronik donanım ve sensorler yeni araçlarda sürüşe konfor katan özellikler. Araç eskimeye başladıkça arıza yapmaya başlayan bu elektronik donanımlar kolaylıktan çok can sıkmaya başlıyor ben o yüzden bir çok özelliğin manuel kullanılması taraftarıyım. Yani ne kadar az elektronik o kadar az sorun.

Orijinalden alıntı: icon33

Araçtaki fazladan elektronik donanım ve sensorler yeni araçlarda sürüşe konfor katan özellikler. Araç eskimeye başladıkça arıza yapmaya başlayan bu elektronik donanımlar kolaylıktan çok can sıkmaya başlıyor ben o yüzden bir çok özelliğin manuel kullanılması taraftarıyım. Yani ne kadar az elektronik o kadar az sorun.

hocam senin dedigne katılıyorum, nekadar otomatik donanım varsa hepsi ayrı ayrı masraf bozuldugunda.
    en basitinden viraj aydınlatmalı farlar. direksiyona baglı bir sistem oldugunda devamlı aktif konumda ve direksiyonu sag sola kırdıkca harekete geşcek. büyüzden boozulmama gibi bir durum söz konusu deil illa bozulcak.

kendi adıma konusayım ben teknolojiden yanayım,bütcemin yettiği en üst donanımlı arabayı almak isterim.

• quote:

Orijinalden alıntı: icon33

İzolasyon keçesi bizim araçlarda sadece şoför ve ön yolcu kısmında tabanda mevcut. Arka koltuk önlerine keçe koymamışlar geçen paspasları temizlerken farkettim parmağımla tabana tıklatınca taban döşemesi doğrudan saca değiyor araya keçe koymamışlar. Bu da ses izolasyonuna az da olsa katkı yapar. Bir ara 2 m2 keçe alıp alta yerleştirmeyi düşünüyorum.

ewet hocam arkada kece yok sanırım. sesi cok milimal derecede etkiler ama koymaya gerek yok gibi geliyor. cünkü kolay birsey görünsede cok zahmetli iş. tabanı kaldırmak cok zor,arka kotugun altına kadar gidiyor,asagıdaki kolan kaplamaları sökmen gerekiyor,arka koltukları sökmen gerekiyor.
    bence ugrastıgna degmez.

dikkat ederseniz sesin büyük bir bölümü ön tekerlerden geliyor..asfaltın sekline yapılısına göre titreşimler yoluyla şceriye ses giriyor. kaymak gibi bir yolda asla hic bir sekilde sesmes gelmiyor. bunun önüne gecermiyiz derseniz elbet geceriz ama okadar paraya degmez.

• Slm arkadaşlar ben de aldım aracı bi kaç sıkıntı olduğu için hafta sonu gidememiştim diyarbakıra. Daldiy arkadaşında söylediği gibi motor dizel gibi çalışıyor ama zamanla düzelir diye umuyorum. Aracın konforu yeterli diyarbakır urfa arası 180 km yaptım. Yan aynaların görüş açısı yeterli değil bence. Birde üzerinde gelen pas paslar güzel ama arka tarafın paspası şaft üstü değil bu arada daldiy arabanın uygunluk belgesine baktım tarih olarak 23.12.2010 gözüküyor. Yakıt tüketimi beklediğim gibi 100 kmde 6.8 l ortalamayla geldim. Rodaj süresi dolunca %10 %15 düşer umarım.
  • Merhaba Arkadaşlar bende 2011 85 bg expression symbol var.Şu bazı modellerde ön sis farının çevresinde bir çerçeve var araca çok güzel yakışıyor.bunu arıyorum bir türlü bulamıyorum internetten nerden alabilceğimi bilen var mı acaba ?

Orijinalden alıntı: hubey

Merhaba Arkadaşlar bende 2011 85 bg expression symbol var.Şu bazı modellerde ön sis farının çevresinde bir çerçeve var araca çok güzel yakışıyor.bunu arıyorum bir türlü bulamıyorum internetten nerden alabilceğimi bilen var mı acaba ?

hocam zevk meslesi ama ben şahsen yakıtıramıyorum. sisfarının cercevesi rengi gri aracının rengi ne olursa olsun sis farları gri olcak.

sordugun soruya gelirsek nette veya sanayide bulman imkansız. cünkü aksesuar olarak gectiginden dolayı hic kimse elinde bulundurmak istemez,alıcısı olmadıgından dolayı. renault servisinlerinde bulabilirsin fiyatı 150tl civarındadır tahminen. büyük olasıkla ellerinde yoktur sipariş verip getittiriler.
    servis bile elinde bulundurmuyorsa baska biryer hic elinde bulundurmaz.
    orjinal renault yedek parca satan yerden alırsan yine aynı yerden getirttirecek servis ile . servise bakarak fiyatta oynama bayag bi yapar.
    bana sorarsan hiç geregi yok.

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.