Şimdi Ara

>>>RENAULT SYMBOL<<< (144. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.867
Cevap
12
Favori
504.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Giriş
  • herkezin arabaları hayırlı uğurlu olsun...bende hafta sonu arabamın polen filtresini taktırcam serviste neden servis diyeceksiniz burdaki ustalara ne kadar güvenmeliyim onuda bilmiyorum acaba polen filtrenin nerde olduğunu ve nasıl takıldığını biliyorlarmı? O yüzden serviste biraz pahalı olacak ama taktırmayı düşünüyorum sizce ne yapmalıyım kendim takabilirmiyim onuda bilmiyorum gerçi resimli anlatım olsa takarım herhalde?otocu bir devrem var olmadı ona taktırırım ne yapayım sizce?

Orijinalden alıntı: tayfun_aslan

herkezin arabaları hayırlı uğurlu olsun...bende hafta sonu arabamın polen filtresini taktırcam serviste neden servis diyeceksiniz burdaki ustalara ne kadar güvenmeliyim onuda bilmiyorum acaba polen filtrenin nerde olduğunu ve nasıl takıldığını biliyorlarmı? O yüzden serviste biraz pahalı olacak ama taktırmayı düşünüyorum sizce ne yapmalıyım kendim takabilirmiyim onuda bilmiyorum gerçi resimli anlatım olsa takarım herhalde?otocu bir devrem var olmadı ona taktırırım ne yapayım sizce?

hocam sevise taktırmakla iyi edersin. bizim arabaların polen yeri sorunlu zor takılıyor,kendin tek basına yapamazsın. neden zor takılıyor dersen eski kasaların silecek kısımlardaki siyah parca 2 bölmeden olusuyor. cıkarılıp takılması cok kolay. ama bizim araclarda silecek kısmı komple yapıldıgından dolayı renault ortasını hassas yapmış kırılma tahlikesi var. yani birisi siyah parcayı ne cok gerdirecek nede az. polenin kapagı var vidalanmış,birde ordan soket geciyor onu cıkarman gerekiyor. hepsini yaptıktan sonra daracık yerden poleni iki büklüm yapıp ordan geciriyorsun. mesafe yeri yok siyah parcayı fazla kaldırdınmı kırılır. bir şekilde takılıyor ama tek basına takamazsın.

ben renault ustasına taktırdım , benden yardım istedi abişu siyah parcayı orda derecede kaldır diye,rahat calısma alını yok.

gittiğin yer renault arabaya yabancı olmayacaksa herkes takar. zaten tüm sanayi renaut amplemleriyle dolu : ) illaki anlarlar.
    teknik servis 50 tlye yapar +15 benzin toplam 65tl. dışarda birisine taktırısan poleni orjinal alcaksan 35tl + 10tl işcilik. 45tlye mal olur. benzinle birlikte 65 tl olur. benzin ücretini salladım ama sen ona göre hesaplarsın.
    servisle kafa kafaya geliyor. durum böyle olursa serviste taktırman daha mantıklı senin icin..

• bende de aynı 2010 12. ay yazıyordu.bende ilk gördüğümde şaşırdım.yanımdaki arkadaş da kampanyadan megane aldı onun üretim tarihinde 14.01.2011 yazıyordu ve ruhsatta bizlerin 3 yıllık muayene süresi 31.12.2013 yazıyor,arkadaşta ise 14.01.2014 yazıyor.yani ruhsatta model 2011 geçsede orda yazan muayene tarihinden aracın 2010 üretim tarihli olduğu açıkca belli oluyor.bu durum benimde canımı sıkmadı değil..!!
    quote:

Orijinalden alıntı: daldiy

aozan hocam benim evraklar geldi aracın üretim yılı 2010 yazıyor. ben 2011 bekliyordum. hoşuma gitmedi bu. senin de üretim yılı 2010 mu acaba.yada yeni araç alan arkadaşlar üretim yılı 2011 olan varmı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aozan

bende de aynı 2010 12. ay yazıyordu.bende ilk gördüğümde şaşırdım.yanımdaki arkadaş da kampanyadan megane aldı onun üretim tarihinde 14.01.2011 yazıyordu ve ruhsatta bizlerin 3 yıllık muayene süresi 31.12.2013 yazıyor,arkadaşta ise 14.01.2014 yazıyor.yani ruhsatta model 2011 geçsede orda yazan muayene tarihinden aracın 2010 üretim tarihli olduğu açıkca belli oluyor.bu durum benimde canımı sıkmadı değil..!!

cok ilginç ve saçma bir durum. bende her ikiside aynı. ruhsatta ilk tescil tarihi 15.05.2009,tescil tarihi 15.05.2009 muayne tarihi 15.05.2012 yazıyor. özellikle cantamdan getirip baktım yazdım.
    yha bende bir anormallik bir durum var yada sizde. elbet bir acıklaması vardır bizler bilemiyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leon_312 -- 25 Şubat 2011; 23:42:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: heybob

leon ruhsatta ilk muayene geçerlilik süresi yazıyor o da ilk tescil tarihinden itibaren 3 yıldır... yani senin muayene süren 2012 de dolacaktır bu da normal durum benim bildiğim...

yok abi benim anlatmak istediğim sey bende ruhsat tarihi ile muayne tarihi aynı ama sizlerde ruhsat başka tarih muayne başka tarih.
    muayne süresinde sorun yok o normal. ama bende burum böyleyken sizlerde neden böyle diye şaşkınlıgımı belirtmek istedim.

cok ilginç ve saçma bir durum. bende her ikiside aynı. ruhsatta ilk tescil tarihi 15.05.2009,tescil tarihi 15.05.2009 muayne tarihi 15.05.2009 yazıyor

diyerek yazdın asıl böyle yazıyorsa garip bir durum var... ilk tescil ve trafiğe çıkş tarihim 10.10.2008 muayene geçerlilik tarihi 10.10.2011... seninde muayene geçerlilik süresi olarak 15.05.2012....

şaşırdığın belli oldu zaten ben asıl şu hararet gösterge işi kafama takıldı asıl onu çözmem lazım....

Orijinalden alıntı: heybob
    quote:

leon

cok ilginç ve saçma bir durum. bende her ikiside aynı. ruhsatta ilk tescil tarihi 15.05.2009,tescil tarihi 15.05.2009 muayne tarihi 15.05.2012 yazıyor

diyerek yazdın asıl böyle yazıyorsa garip bir durum var... ilk tescil ve trafiğe çıkş tarihim 10.10.2008 muayene geçerlilik tarihi 10.10.2011... seninde muayene geçerlilik süresi olarak 15.05.2012....

şaşırdığın belli oldu zaten ben asıl şu hararet gösterge işi kafama takıldı asıl onu çözmem lazım....

vala abi bir gariplik var ortada ama sizlerin ki böyleyse benim ki böyleyse. bn taze cıkmış arabayı almış gibi olmusum zaten arabaya yazıldım nisan 15te.mayısın 12sinde geldi 3 gün trafikti oydu buydu diyerekten 16tısında arabamı aldım. zaten yazılırken 1 ay sonra araba elinizde demişlerdi ,1 aysonrada elime gecti.

senin sorununu az cok birseyler getirmeyi denedim. yazdım symbol grubuna. diger arkadaslarda görüp yazarsa ac cok kesinlesir neyi var neyi yok diye.
    sendeki sorun bam başka akıl sır erdiremedim. cam acıp kapatmayla haraalet göstergesi nasıl artar üstelik en son ayarı gösteriyor.
    bence sen yarın servise görün derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leon_312 -- 25 Şubat 2011; 23:41:37 >

• benim ruhsatta
    tescil tarihi: 07/01/2011
    trafiğe çıkış tarihi: 07/01/2011
    ilk muayene geçerlilik süresi: 05/01/2014
  • Polen filtresi ile ilgili renaultun sitesinde şöyle bir şey var.
    Sizinle de paylaşmak istedim.

Polen Filtresi Paketi

Eskiyen polen filtresi, alerjik bünyeli sürücülerin sağlık problemlerine karşılaşmasına ve araç içinin kötü kokmasına sebep olur. Polen filtresi polen ve diğer toz zerreleri gibi kirlilik yaratan maddeleri süzerek havanın kalitesini artırır. Aynı zamanda alerji ve tahriş riskini azaltır ve sürüyücüyü dış hava kirliliğinin etkilerinden korur. Araç ön konsolunun temiz kalmasını sağlar ve ön cam üzerinde kir tabakası oluşumunu azaltarak sürücü ve yolcuların görüş alanını netleştirir.

Aracınız ve kendiniz için, Renault her bakımda polen filtrenizi değiştirmenizi tavsiye eder.

Polen Filtresi + İşçilik KDV dahil 45 TL’den başlayan fiyatlarla

45 tlden başlayan fiyatlarla dediğine göre, en düşüğü 45 tl, modeline göre de fiyatlar yükseliyor demek ki, renaulttaki en ucuz araç şu anda bildiğim kadarıyla symbol o yüzden bu 45 tl symbol için olmalı diye düşünüyor insan ama bilemiyorum artık, yarın servisi arayıp fiyat almayı düşünüyorum.

• Renault sitesinde Park Sensörü ile ilgili olan bölüm.
    Bazı arkadaşlar fiyat soruyordu, sanırım bu en net cevap olur.
    Tabi yine söylüyorum servisten servise değişiyor fiyatlar siz mutlaka pazarlığınızı yapın.

Park Sensörü Paketi

En tecrübeli sürücüler bile görüşün kısıtlı olduğu yağmurlu, karlı yada sisli havalarda park etmekte zorlanırlar! Park sensörü bu zorluğu ortadan kaldırır. Nesnelerin konumunu ve araca olan uzaklığını sesli ve/veya görsel olarak bildirerek, geri yanaşırken aracınızın başka bir araca, nesneye ya da bir canlıya çarpmasını engeller.

Park sensörü monte edildiği araca hiçbir şekilde zarar vermediği gibi, senelerce kullanılabilecek bir üründür. Park sensörü, araç tamponunun içerisine monte edilir ve dış etkenlerden etkilenmez, bu nedenle bakım gerektirmez.

Park Sensörü + İşçilik KDV dahil 135 TL’den başlayan fiyatlarla

Bu linkten ilginizi çekebilecek bazı bilgilere ulaşabilirsiniz.
    http://www.renault.com.tr/page.aspx?id=115

• Arkadaşlar merhaba. Foruma ve grubunuza yeni dahil oluyorum. Bu ve yeni symbol grubunu bir süredir takip ediyordum. üye olmak bu güne kısmetmiş. 2001 model symbolümü sıfır alıp 15 gün önce sattım ve yeni kasa 85 bg dizel symbol alıyorum. Neden symbol? her yönüyle ekonomik ve yerli üretim olması nedeniyle. grubu bir süredir takip ediyordum, faydalı olacağı ve benim de faydam olabileceği düşüncesi ile katılmaya karar verdim. selamlar.

Orijinalden alıntı: kocaog!u

Renault sitesinde Park Sensörü ile ilgili olan bölüm.
    Bazı arkadaşlar fiyat soruyordu, sanırım bu en net cevap olur.
    Tabi yine söylüyorum servisten servise değişiyor fiyatlar siz mutlaka pazarlığınızı yapın.

Park Sensörü + İşçilik KDV dahil 135 TL’den başlayan fiyatlarla

Bu linkten ilginizi çekebilecek bazı bilgilere ulaşabilirsiniz.
    http://www.renault.com.tr/page.aspx?id=115

abi ürünün fiyatları 5 asagı 10 yukarı oynuyor. burda bir arkadasımız poleni 36tlye aldıgını belitmişti yeni arac aldıgından işcilik ücreti almamıslar.
    ürünün fiyatı cok az yada hic oynamıyor ama işcilik acayip oynatıyor. 6 yerde mais subesi var ankara,istanbul,izmir,bursa,adana,diyarbakır illerindeki mais subesi diger mais servisine baglı olarak calışan servisler daha cok işcilik alıyor.
    yani merkez mais subesi işcilik neyse onu alıyor,digerleri işciliği şişirerek ücret alıyor.
    mais bir kurum oldugundan paraya gerek duymuyor. diger maise baglı olan teknikservisler ürünün fiyatında fazla oynama yapamaz. işcilikte cok oynama var. bu yüzden merkez mais servisinden ayırdı olmayın.

• Dostlar merhaba,
    Benim de symbolum var bulut gri renginde 2010 kasa ve full donanim ve inanin aracimdan cok memnunum, cok da mutluyum. Arabam 9150 km'ye ulasti, sormak istedigim su, aldigimdan beri daha henuz bakim yaptirmadim, zaten mayis 2010 da almistim 1 senesi bile dolmadi. Bu aracin genel periyodik bakimini ne zaman yaptirmaliyim ? Tavsiyenizi alabilir miyim ? Periyodik bakim icin aracimi servise goturdugumde ayrica bir seyler soylemem gerekiyor mu su su bakimlari yaptiracam diye yoksa periyodik bakim dedigim zaman zaten bilinen bir suru bakim surecini kapsamakta midir ?

Tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tazmanya Canavarı -- 25 Şubat 2011; 13:01:44 >
  • Periyodik bakımı 15.000 km yada bir yıl dolunca yaptırmanız gerekir. Fix pakettir zaten ama fiyatını sorun. extra birşeyler yaptırmanızı isteyebilirler, bu para kazanmak içinde olabilir.tuzağa düşmeyin.

quote:

Orijinalden alıntı: Tazmanya Canavarı

Dostlar merhaba,
    Benim de symbolum var bulut gri renginde 2010 kasa ve full donanim ve inanin aracimdan cok memnunum, cok da mutluyum. Arabam 9150 km'ye ulasti, sormak istedigim su, aldigimdan beri daha henuz bakim yaptirmadim, zaten mayis 2010 da almistim 1 senesi bile dolmadi. Bu aracin genel periyodik bakimini ne zaman yaptirmaliyim ? Tavsiyenizi alabilir miyim ? Periyodik bakim icin aracimi servise goturdugumde ayrica bir seyler soylemem gerekiyor mu su su bakimlari yaptiracam diye yoksa periyodik bakim dedigim zaman zaten bilinen bir suru bakim surecini kapsamakta midir ?

Tesekkurler

• quote:

Dostlar merhaba,

Tesekkurler

hocam arabanızla ilgili extra sorun varsa sizinle ilgilenen personele söylüyorsunuz, zaten o size sorar eklemek istediğiniz sorun varmı diye. 15.000km veya 1 sende icinde bakım yapılması şart. servis arabaya km bazında bakıyor, ilk 15.000km veya 1 senede icinde yag,yagfilitresi,hava filitresi, carter tapa degisir (ismi gösterişlidir ama fiyatı 1 tl). 4 parcaya 200-250tl fiyat söylerler. ilk bakımı yaptırdın, 2.bakımda da 15.000km veya 1 sene icinde yapılması gerekir. kmniz kac olursa olsun servis arabaya 30.000km olarak bakıyor. yani degişmeyecek parcayı bile degiştiriyor.

2.bakımda yag ,yag filitresi,hava filitresi karter tapa,buji,polen degişir. zate bunlar gerekli olan seyler.yaklasık fiyatı 350tl

1bucuk sende bir bujileri degiştirin, 6 ayda bir hava filitresini, poleni 2 senede bir,3 senede bir degiştirin. ben öyle yapıyorum. herzman diyorum benzinden bu extra harcamanın parasını cıkartırsınız. polen haric.

ben bunları degiştirdiğimden dolayı ilk bakımda degiştirdiklerimin aynısını 2 bakımdada yapcam ,extra disk frenler felan degişmezse.yine ilk bakımdaki gibi 130tl vercem eger fiyatta degişiklik olmazsa.

3. bakımda arabanızın kmresi kac olursa olsun 45.000km araba gözü ile bakarlar.
    ilk bakımdakilerin aynısı extra olarak motor sogutma suyu,disk frenler ,fren hidroliği,direksiyon hidrolik yagı degişir. vb... yaklasık fiyatı 500-600tl

4. bakımı hic söylemeyim :) yaklasık fiyatı 1000-1200tl

servise gitmeden telefonla ara sor sevisten servise fiyat oynuyor. ilk periyodik bakım dersen daha iyi fiyat verirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: hicranyarası

arkadaşlar benım aracın kaloriferı ılk açtıgımda ekşi bır koku gelıyo araç içine.dün polen filtresini falan değiştirdim yınede kesılmedı.özellıkle ılk çalıştırdıgımda gelıyor bu koku.kapatıp 5 dk sonra tekrar açayım aynı koku yıne gelıyo.bu konuda bılgısı olan veya bu durumu yaşayan varmı arkadaşlar.buna nasıl bi çözum bulabılırım neden bu koku geliyor acaba.

Cam suyuna antifiriz koyduysanız bazı türleri çok koku yapıyor. benim başıma gelmişti. cam suyu deposunu boşaltıp yeni su koymak zorunda kaldım.

Orijinalden alıntı: leon_312

quote:

Dostlar merhaba,

Tesekkurler

hocam arabanızla ilgili extra sorun varsa sizinle ilgilenen personele söylüyorsunuz, zaten o size sorar eklemek istediğiniz sorun varmı diye. 15.000km veya 1 sende icinde bakım yapılması şart. servis arabaya km bazında bakıyor, ilk 15.000km veya 1 senede icinde yag,yagfilitresi,hava filitresi, carter tapa degisir (ismi gösterişlidir ama fiyatı 1 tl). 4 parcaya 200-250tl fiyat söylerler. ilk bakımı yaptırdın, 2.bakımda da 15.000km veya 1 sene icinde yapılması gerekir. kmniz kac olursa olsun servis arabaya 30.000km olarak bakıyor. yani degişmeyecek parcayı bile degiştiriyor.

2.bakımda yag ,yag filitresi,hava filitresi karter tapa,buji,polen degişir. zate bunlar gerekli olan seyler.yaklasık fiyatı 350tl

1bucuk sende bir bujileri degiştirin, 6 ayda bir hava filitresini, poleni 2 senede bir,3 senede bir degiştirin. ben öyle yapıyorum. herzman diyorum benzinden bu extra harcamanın parasını cıkartırsınız. polen haric.

ben bunları degiştirdiğimden dolayı ilk bakımda degiştirdiklerimin aynısını 2 bakımdada yapcam ,extra disk frenler felan degişmezse.yine ilk bakımdaki gibi 130tl vercem eger fiyatta degişiklik olmazsa.

3. bakımda arabanızın kmresi kac olursa olsun 45.000km araba gözü ile bakarlar.
    ilk bakımdakilerin aynısı extra olarak motor sogutma suyu,disk frenler ,fren hidroliği,direksiyon hidrolik yagı degişir. vb... yaklasık fiyatı 500-600tl

4. bakımı hic söylemeyim :) yaklasık fiyatı 1000-1200tl

servise gitmeden telefonla ara sor sevisten servise fiyat oynuyor. ilk periyodik bakım dersen daha iyi fiyat verirler.

• arkadaşım ruhsatta 14.02.2011 yazıyor tescil tarihi ve trafiğe çıkış tarihi ama tib belgesinde 2010 üretim olduğu için 3 yıl süre olan 31.12.2013..sizin 5.ay olduğu için sıkıntı yok ama 12.ay olduğu zaman demek ki böyle oluyor...
    quote:

Orijinalden alıntı: leon_312

quote:

Orijinalden alıntı: aozan

bende de aynı 2010 12. ay yazıyordu.bende ilk gördüğümde şaşırdım.yanımdaki arkadaş da kampanyadan megane aldı onun üretim tarihinde 14.01.2011 yazıyordu ve ruhsatta bizlerin 3 yıllık muayene süresi 31.12.2013 yazıyor,arkadaşta ise 14.01.2014 yazıyor.yani ruhsatta model 2011 geçsede orda yazan muayene tarihinden aracın 2010 üretim tarihli olduğu açıkca belli oluyor.bu durum benimde canımı sıkmadı değil..!!

cok ilginç ve saçma bir durum. bende her ikiside aynı. ruhsatta ilk tescil tarihi 15.05.2009,tescil tarihi 15.05.2009 muayne tarihi 15.05.2009 yazıyor. özellikle cantamdan getirip baktım yazdım.
    yha bende bir anormallik bir durum var yada sizde. elbet bir acıklaması vardır bizler bilemiyoruz.

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.