Şimdi Ara

>>>RENAULT SYMBOL<<< (147. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
5.867
Cevap
12
Favori
504.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: igoceci

Slm arkadaşlar ben de aldım aracı bi kaç sıkıntı olduğu için hafta sonu gidememiştim diyarbakıra. Daldiy arkadaşında söylediği gibi motor dizel gibi çalışıyor ama zamanla düzelir diye umuyorum. Aracın konforu yeterli diyarbakır urfa arası 180 km yaptım. Yan aynaların görüş açısı yeterli değil bence. Birde üzerinde gelen pas paslar güzel ama arka tarafın paspası şaft üstü değil bu arada daldiy arabanın uygunluk belgesine baktım tarih olarak 23.12.2010 gözüküyor. Yakıt tüketimi beklediğim gibi 100 kmde 6.8 l ortalamayla geldim. Rodaj süresi dolunca %10 %15 düşer umarım.

Aracınız hayırlı olsun.Motor sesi ilk çalışmada motor soğuk olduğu için sesi fazla gelir bütün motorlarda böyledir araç ısındıkça motor sesi azalır bir kez albea benzinlinin ilk çalışmasında değil yoldan gelmiş halinin sesi rolantide dinleminizi tavsiye ederim karşılaştırma yapma açısından.Eğer sesin azalmasını istiyorsanız kaput keçesi taktırabilirsiniz 25 lirac fiyatıda uygun leon taktırmıştı sesin azaldığını söylüyordu.

• ignoceci hayırlı uğurlu olsun gülle güle bin. 40 bin liralık focus dan tutda audi ye sıfır km honda civic e kadar bu lastik sesi var . kesilir ama çok eziyetli iş. bence neyse öle kabullenmek lazım.evet kaucuk paspas güzel ama tam kapamıyor hem ön hem arka. napcaz artık arkaya 3. yolcuyu almayız bizde. 2 kişi binsin kıpramadan otursun.

özellikle fiat gurubu araçlarda hill holder cam far vb. ne kadar sensör yada elektronik yardımcı varsa hepsi el kadar bi kutunun içindeki devrelerden ibaret. biri arıza yaptı zaman tüm sistemler s.o.s vermeye başlıyor. donannımlı arabayı severim ama herzamanda tırsmışımdır biraz. çünkü ne zaman garanti doldu ozaman bozulur melet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daldiy -- 3 Mart 2011; 16:24:08 >

Aracınız hayırlı olsun.Motor sesi ilk çalışmada motor soğuk olduğu için sesi fazla gelir bütün motorlarda böyledir araç ısındıkça motor sesi azalır bir kez albea benzinlinin ilk çalışmasında değil yoldan gelmiş halinin sesi rolantide dinleminizi tavsiye ederim karşılaştırma yapma açısından.Eğer sesin azalmasını istiyorsanız kaput keçesi taktırabilirsiniz 25 lirac fiyatıda uygun leon taktırmıştı sesin azaldığını söylüyordu.

teşekkür ederim başka bir arkadaşımda symbol vardı aynısı benimkinin 50000 km idi yanlız. baya sessiz çalışıyordu rodaj dolduktan sonra ses azalıcaktır eminim.

quote:

Orijinalden alıntı: daldiy

ignoceci hayırlı uğurlu olsun gülle güle bin. 40 bin liralık focus dan tutda audi ye sıfır km honda civic e kadar bu lastik sesi var . kesilir ama çok eziyetli iş. bence neyse öle kabullenmek lazım.evet kaucuk paspas güzel ama tam kapamıyor hem ön hem arka. napcaz artık arkaya 3. yolcuyu almayız bizde. 2 kişi binsin kıpramadan otursun.

özellikle fiat gurubu araçlarda hill holder cam far vb. ne kadar sensör yada elektronik yardımcı varsa hepsi el kadar bi kutunun içindeki devrelerden ibaret. biri arıza yaptı zaman tüm sistemler s.o.s vermeye başlıyor. donannımlı arabayı severim ama herzamanda tırsmışımdır biraz. çünkü ne zaman garanti doldu ozaman bozulur melet.

Teşekkür ederim daldiy senin de hayırlı olsun bu arada. Arka tarafa bi çözüm bulucam artık o şekilde kimseyi almam arkaya. Çıkıntı paspas parçası fln ayarlarım şaft üstü olan kısmını koyarım oraya.

• daldiy ve igoceci arkadaşların arabaları hayırlı olsun. Allah kaza bela göstermesin. sanırım ikiside oyak kampanyasından almışlar. ben de bugün plaka ruhsat işlerini hallettim, yarın teslim alacağım. faturaya baktım da 28000 liralık arabanın 10500 ü vergi, bundan sonrada yakıtın yüzde70 i vergi. mtv v.s derken devleti bayağı zenginleştiriyoruz.

Orijinalden alıntı: leon_312

quote:

Orijinalden alıntı: zafergs86

arkadaşlar bende yeni araba almak için şu sıralar araştırma yapıyorum ama iki araç arasında çok kararsız kaldım kia ceed ve yeni kasa symbol arada fiyat farkı 5-6000tl ama uzun süre kullanmayı düşündüğüm için çok önemli değil önemli olan doğru kararı verip sonradan pişman olmamak sizin 2 araç arasında tavsiyeniz ne olur acaba gerekçesiyle söyleyebilirmisiniz?

hocam sanıırm sen 32.000tlyi gözden cıkarmıssın üstelik benzinli alcaksın galiba. symbol ile ceed kıyaslaması yanlıs olmus. rio ile kıyaslasan olurdu. symbolün hangi donanımını ceedin hangi donanımını alcagını yazmamışsın. ama özelliklerine göz gezdirdiğimde kia üstün cıkıyor ama 5000tl fazla vererek sahip oluyorsun. clio hb ile kıyaslama yapıldıgında kesinlikle clio derim.

madem 32.000 tlyi gözden cıkardın vw polo alırım 30.000tlye zaten tek donanımlısı var oda fulll. kia ya 10 basar.
    clio hb ile poloyu düsün istersen. eger 30.000tlyi gözden cıkardıysan.

ben 34.000 tl yi gözden çıkardım :) symbol olursa 1.5 - 85 gb full düşünüyorum oda 34.000tl kia nın da cool versiyonu standart donanım ama özellikleri baya fazla ikisinin arasında kıyas yapmamın nedeni yakıt tüketimleri aynı şehiriçi 5lt. dizel motorlar-ama symbol bagaj hacmi 506lt gözüküyor ceed 340 o yüzden symbol istiyorum polo da bagaj küçüktür heralde

• zafer hocam eğri oturalım doğru konuşalım 34 bin lira symbole verilmez. kia ceed ile hyundai i30 aynı araba aslında. symbolden üstün araçlardır. poloda bagaj kucuk değil yok gibi bişi . bence sen symbolden başka araçları iyice bi araştır.

Orijinalden alıntı: igoceci

..Arka tarafa bi çözüm bulucam artık o şekilde kimseyi almam arkaya. Çıkıntı paspas parçası fln ayarlarım şaft üstü olan kısmını koyarım oraya.

Aracınız hayırlı olsun.
    Ben tabana komple halıflex kestirmiştim. Paspaslar direkt döşemeye deymiyor bu sayede.
    Ön iki koltuk arasına, el freni arkasına ve arka koltuk arkası arka cam önüne de içi süngerli siyah kumaştan diktirmiştim kirlenmeye karşı iyi oluyor gerektiğinde çıkarıp yıkıyorum. Aynı zamanda arka pandizotu güneşten de koruyor.

ben 34.000 tl yi gözden çıkardım :) symbol olursa 1.5 - 85 gb full düşünüyorum oda 34.000tl ...

2010 Sene sonunda o modele 31000 demişlerdi 34 bin bayağı yüksek kalıyor illla sembol olacaksa kampanyayı bekleyin ama genelde 85 bg lik modelde pek kampanya yapmıyorlar. Eğer peşin alınacaksa o fiyata 1 yaşında 10 bin km civarı çok temiz c sınıfı dizel araç bulmak mümkün 34 bin az para değil.
    Benim de yeni kasa 2010 model symbolum var cok da memnunum, yalniz son zamanlarda dikkatimi ceken bir husus var bu arabadan iyi anlayan ya da benzer bir durumla karsilasan arkadasimiz varsa ve yardimci olursa cok sevinirim. Arabam henuz 9300 km'de, arabayi hizlandirirken yani ivmelenme sirasinda motordan ciizzzzzz diye bir ses geliyor sonra bu sesi kesiyor. ornegin 2. vitezde ivme kazanirken 3. viteze henuz gecmeden bir ufak cizzzz sesi geliyor kesiliyor arkadan 3. viteze takiyorum ivme almaya devam ediyorum yine bir cizzzz sesi kesiliyor, sonra 4'e geciyorum keza yine ayni sekilde kisa bir sure icin cizzz kesiliyor surekli olmuyor dikkatimi ceken de tum vitezlerde ivme alirken tork 2-3 arasinda iken cok kisa bir sure gerceklesiyor ve kesiliyor. Basina gelen oldu mu hic ?

Tesekkurler...

ben 34.000 tl yi gözden çıkardım :) symbol olursa 1.5 - 85 gb full düşünüyorum oda 34.000tl kia nın da cool versiyonu standart donanım ama özellikleri baya fazla ikisinin arasında kıyas yapmamın nedeni yakıt tüketimleri aynı şehiriçi 5lt. dizel motorlar-ama symbol bagaj hacmi 506lt gözüküyor ceed 340 o yüzden symbol istiyorum polo da bagaj küçüktür heralde

ooo hocam gözden cıkardıgınz rakam cok iyi ama symbole 30bin 32 bin tl verilmez neden derseniz konfor ve özellik yok denecek kadar az. gecmişten bugüne kadar kendini geliştirdi symbol. fakat o miktara konforlu ve özellikli araba alına bilir.

samimi söylüyorum yerinizde olsam Clio HB Executive 1.5 dCi 85 bg lik modelini gözü kapalı alırım. neredeyse tüm özellikler mevcut.
    nette liste fiyatı 36,700tl görünüyor ama sıkı pazarlık edersen 34.000tlye alırsın.
    renk olarak dinamik kırmızı ve duman gri cok yakısıyor.
    2012de kasa degisikliği yapılcak cilo 4hb cıkcak. prototip resimleri nette var ama kesinlikle cilo hb 3 daha iddalı duruyor.
    yeni versiyonun cıkması sizi etkilermi bilemiyorum...

daldiy arkadasım ceed ile i30 ,symbolden üstün oldugunu söylüyor evet dedigi dogru ama c segmen arabalar ile b segmenti arabayı karsılastırdıgında ortaya dogal olarak bu sonuc cıkıyor. ceed ile i30 modellerini megane hb ile karsılastırn .bana göre megane 2 modeldende üstün.
    arkadasımın dediği gibi poloda bagaj yok gibi. ama özelliklerine ,motoruna bakarak fiyatı yerinde gibi geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tazmanya Canavarı

Dostlar merhaba,
    Benim de yeni kasa 2010 model symbolum var cok da memnunum, yalniz son zamanlarda dikkatimi ceken bir husus var bu arabadan iyi anlayan ya da benzer bir durumla karsilasan arkadasimiz varsa ve yardimci olursa cok sevinirim. Arabam henuz 9300 km'de, arabayi hizlandirirken yani ivmelenme sirasinda motordan ciizzzzzz diye bir ses geliyor sonra bu sesi kesiyor. ornegin 2. vitezde ivme kazanirken 3. viteze henuz gecmeden bir ufak cizzzz sesi geliyor kesiliyor arkadan 3. viteze takiyorum ivme almaya devam ediyorum yine bir cizzzz sesi kesiliyor, sonra 4'e geciyorum keza yine ayni sekilde kisa bir sure icin cizzz kesiliyor surekli olmuyor dikkatimi ceken de tum vitezlerde ivme alirken tork 2-3 arasinda iken cok kisa bir sure gerceklesiyor ve kesiliyor. Basina gelen oldu mu hic ?

Tesekkurler...

hocam gecen sene ilk bakımını yaptırdıktan sonra buna benzer bir olay cıktı, fakat sizinki ile az cok örtüsüyor.bendeki sorun arabayı ilk calıstırdıgımda motordan zilsesi gibi ses geliyordu.fakat bu ses devir cubugunu 3000 devirin altındaki cizgi ile onun altındaki cizgi arasına geldiğinde yapıyordu her viste o devire geldiğinde zil sesi gibi ses gelmeye baslıyordu. motor tamamen ısınınca o ses cok cok az gelmeye baslıyordu ama kimse anlayamaz derecede.

servise götürdüm böyle böyle edim. adamlar test sürü yaptı gelmedi.ses gelmiyor tabi birsey yapamadık. 2.kez gittim olayı bastan tekrar anlattım tekrra test sürüsüne cıktık yine gelmedi.
    isten 1 gün izin aldım. 3,kez götürdüm servise. bu kez motor tamamen soguyana kadar bekledim. sabah 8,30dan 15,30 kadar. test etmeye cıktık , odevir aralıgını yakalattırdım bül bül gibi ses cıkarttı. yani sesi sonunda duyurttum. kontrol ettiler ses katalizörden geliyormuş. sıkıstırdılar,birseyler yaptılar o günden beri sesmez gelmiyor.

bendeki sorunu bilerek anlattım sendekide böyleyse sorun katalizördedir.
    sendeki ses motor ısınınca gidiyorsa işin zor. illa ustanın duyması şart. ilk önce senin yapman gereken sey hangi devir aralıgında ses geldiğini bulmandan gerekiyor,yoksa işin cok zorlasır.

ses gelipte bulamamaları ayrı bir dert zaten diyecekleri kelimeyi söylüyorum. abi ses cogaldıgında getir tekrar bakalım ,aynı ayarda ses geliyorsa birsey yoktur derler.

ustalarla haşir neşir oldugumdan dolayı, soruyorum test ederken arabanın sahibi neden kullanmıyor diye. usta ;abi herhangibi bir ses gaza basıncamı geliyor,vites degiştirikenmi geliyor,yüksek devirli kullanıldıgındamı geliyor,frene basıncamı geliyor diye bunlara benzer bir sürü neden sıraladı. banada mantıklı geldi zaten sonra arabalarla ilgili konusmaya basladık.

• Selam dostum cevabin icin tesekkur ederim, senin soyledigin ses bendekine benzer, hatta istanbul'daysan bir gun bulusalim beraber bakalim. Bendeki ses hic gitmiyor ve her zaman ivmelenme esnasinda tork ibresi 2 ila 3 arasinda oluyor bu seviyeyi gecince bitiyor, sonra diger vitezin yani hiz aldikca ciktigim bir ust vitezin yine 2 ila 3 arasindaki tork ibresinde oluyor hafif gaza basinca oluyor geciyor yani motordan ivme almak icin gaza bastiginda arabayi hizlandirirken gecici bir sure oluyor ve geciyor. Her zaman bu sekilde bu ses var.

Buna ek olarak dun kesfettigim baska bir sey daha oldu bu da hic olmazdi ama neyle ilgili bilmiyorum; benzin ibresi R harfine geldiginde belli bir sure sonra benzin isigi yanardi, bu isik dun itibariyle benzin ibresi daha R harfinin bir ustundeki centikteyken yanmaya basladi ki bu da yaniltici oluyor, sebebi ne olabilir sizce ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tazmanya Canavarı -- 4 Mart 2011; 10:02:49 >

Selam dostum cevabin icin tesekkur ederim, senin soyledigin ses bendekine benzer, hatta istanbul'daysan bir gun bulusalim beraber bakalim. Bendeki ses hic gitmiyor ve her zaman ivmelenme esnasinda tork ibresi 2 ila 3 arasinda oluyor bu seviyeyi gecince bitiyor, sonra diger vitezin yani hiz aldikca ciktigim bir ust vitezin yine 2 ila 3 arasindaki tork ibresinde oluyor hafif gaza basinca oluyor geciyor yani motordan ivme almak icin gaza bastiginda arabayi hizlandirirken gecici bir sure oluyor ve geciyor. Her zaman bu sekilde bu ses var.

Buna ek olarak dun kesfettigim baska bir sey daha oldu bu da hic olmazdi ama neyle ilgili bilmiyorum; benzin ibresi R harfine geldiginde belli bir sure sonra benzin isigi yanardi, bu isik dun itibariyle benzin ibresi daha R harfinin bir ustundeki centikteyken yanmaya basladi ki bu da yaniltici oluyor, sebebi ne olabilir sizce ?

hocam ben ankaradayım, kısmet olsaydı neden olmasın bulusurduk.
    sanırım sizinkinde katalizörden dolayı ses geliyor. rolantindeyken hangi devir aralıgında yaptıgını saptlarsanız işiniz cok cok kolaylasır. zaman kaybına neden olmaz. motor ısınıncada seste degişiklik olmadan devamm ediyorsa kesin net cözüme ulasılır.
    usta sesi duyup bu ses normal derse inanma. hatta diyecekleri laf ses cogaldıgında tekrar getirin bakalım,cünkü ses cogaldıgı zaman bir soruna işarettir derler.

bende kalayizörü tamamen sıkılastırdılar ve sonra katalizörü cevreleyen köprü gibi levha var o levhanın uclarını ,ce dogru büktüler yani levhanın ucuları hic bir sekilde hic bir yere temas etmiyor. sadece sıkılastırılan vidadan baska.

diger soruna gelince benzin ibresi şamandırayla alakalı manuel oldugundan dolayı tamnet degeri gösteremiyordur. daha önceden benimde r nin üstündeydi yol bilgisayarı 130km gide bilirsindiye deger göstermişti. yani bunda sorun yok.

misal benzini fullediğinde atıyorum samandıra yarı depoyu gösterir yada hic göstermez yada benzin olmadıgında full gösterir. samandırada sorun vardır derim. suanki problemin normal. herkeste olan birsey.

• uzuldugum nokta benimki full donanim symbol 28 kusure almistim mayis 2010 da daha yepyeni 9300 km'de 1 sene olacak nerdeyse alali, simdiden boyle ugrasacaksan isimiz var ki bildigim turkiye yollarinin sartlarina en dayanikli ve uygun arabalardan biridir bu marka ve model

uzuldugum nokta benimki full donanim symbol 28 kusure almistim mayis 2010 da daha yepyeni 9300 km'de 1 sene olacak nerdeyse alali, simdiden boyle ugrasacaksan isimiz var ki bildigim turkiye yollarinin sartlarina en dayanikli ve uygun arabalardan biridir bu marka ve model

hocam canınızı sıkmaya hic gerek yok. arıza işleri ne arabanın markasına nede donanıma geliyor.mekanik ve elektriksel parcalar oldugundan dolayı elbet cıkartacak. yeni dogmuş bebek bile hastalanıyor. kalmış arabamı bozulmayacak.

sizin durmunuzu basına gelmeyen anlamaz. aynı sorun benimde basıma geldiğinden dolayı cok sinir bozucu oluyor. ozmanlar düsünüyordum sıfır arabada böyle sorun cıkıyorsa ,2. el alsaydım sanayiden kurtulamazdım gibi düsünceler düsünüyordum.
    cözümü zor olsada yapılacak birsey icin üzülmeye degmez. ben sizdende titiz ve obsesif insanım. bu gibi sorunlara gercekten kafaya takılmaz, yada takmamaya gayret etceksin. ben takmamaya gayret ediyorum.

sanırım aracınız garantiden cıkmamış servise götürürsünüz böyle böyle ses geliyor,ben katalizörden geldiğini hissettim, gevseme gibi bir baska sorun olabilir diye getirdim derseniz.servisin bakma alanını kücültüp işleminizi kısa sürede bitirisiniz.
    tabi katalizörden geliyorsa sayet.

ewet symbol toz toprak,tepe bayır demeden herseyin üstesinden geliyor. ben bu aracı kullanmasam bile gözümle gördüğümden sahit oldum icin inanırım.

• ben arabayı galeriden çıkardım 200 km sonra baya bozuk yolda sol kapıdan çıtır çıtır . çok az plastik sesi gelmeye başladı. napayım gerimi vereyim . hertaraf sert plastik. arkdaşımda 2009 megane exterem varsıfır aldı üstelik . taş gibi araba 10 bin km. ama ön konsolun bi yerindne tıkır tıkır ses geliyor. vaziyet bu olcak artık.

ben arabayı galeriden çıkardım 200 km sonra baya bozuk yolda sol kapıdan çıtır çıtır . çok az plastik sesi gelmeye başladı. napayım gerimi vereyim . hertaraf sert plastik. arkdaşımda 2009 megane exterem varsıfır aldı üstelik . taş gibi araba 10 bin km. ama ön konsolun bi yerindne tıkır tıkır ses geliyor. vaziyet bu olcak artık.

symbolu ılk aldıgımda 2009 da yazdıgım mesajlardada soyledım arabanın her yerınden ses gelıyor kapılardan camlardan on konsaldan torpido gozunden buna yapacak hıcbırsey yok ben sadece kapılara beyaz gress surdum bıraz o ıyı geldı onun dısında müzik sesini 1-2 kademe fazla acın rahatınıza bakın...:))))

Orijinalden alıntı: kutbul

quote:

ben arabayı galeriden çıkardım 200 km sonra baya bozuk yolda sol kapıdan çıtır çıtır . çok az plastik sesi gelmeye başladı. napayım gerimi vereyim . hertaraf sert plastik. arkdaşımda 2009 megane exterem varsıfır aldı üstelik . taş gibi araba 10 bin km. ama ön konsolun bi yerindne tıkır tıkır ses geliyor. vaziyet bu olcak artık.

symbolu ılk aldıgımda 2009 da yazdıgım mesajlardada soyledım arabanın her yerınden ses gelıyor kapılardan camlardan on konsaldan torpido gozunden buna yapacak hıcbırsey yok ben sadece kapılara beyaz gress surdum bıraz o ıyı geldı onun dısında müzik sesini 1-2 kademe fazla acın rahatınıza bakın...:))))

güzel yöntem :D müzigi fazla açınca hiçbirşey duyulmuyor gerçekten.

• Allaha şükür arabamdan son derece memnunum bu konuda da hic bir yerden tıkırtı ses gelmiyor. müzige gerek duymuyorum bunun icin.
    eger bir yeri yaglıyacaksanız WD40 'kı tavsiye ederim. herde derde deva bu marka yag bence.

gres aşırı kayganlastırıcı oldugundan dolayı, kapının acılma kademelerini yok eder.
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.