Şimdi Ara

Renault Scenic 1.6 RXT - Exper raporlu (Alınır mı?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar otomobili bugün gördük, sizlerden exper raporunda yazan bilgiler ışığında, bu otomobilin alınıp-binilip binilemeyeceği hakkında, daha doğrusu exper raporlarında verilen bilgilerin tercümesini yapmanızı ve değerlendirmenizi bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahinksk -- 29 Nisan 2016; 2:21:34 >



  • Bu arabadan hayır gelmez,alıp başınızı agrıtmayın bence. Araç önden darbe almış tampon demirleri bile kaynak görmüş,ne kadar saglıklı yapılmıştır orası sorun.Ayrıca airbagler patlamış anladıgım kadarıyla ve motorda vuruntu ve üfleme var diyor.şanzımanda yag kaçırıyormuş büyük ihtimal sahibi elimde patlamadan satıp kurtulayım mantıgıyla satışa çıkarmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ernn93 -- 11 Nisan 2015; 22:34:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabada değişmeyen yok bundan hayır gelmez.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha temiz arayin sabirli olun 2 el almada ilk kural sabirli olmaktir
    Araca bi binersiniz hosunuza gider tmm bu olsun der insan
    Ondan sonra ah larin vah larin ardi arkasi kesilmez
    1-2 milyar fazla verin ama temiz olsun
    Tecrubelerimden yararlanarak size nacizhane tavsiyemdir
    Iyi geceler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam arabanın kaportada orjinal birşeyi kalmamış ki . Hayatına heyecan katmak istiyorsan al . Kullanıcıları varsa daha net bilgi verir ama bence bulaşma birde dayım da vardı tüplü otomatik sunrooflu çok uğraştırmıştı . Motor beyni değişti , şanzıman değişti , sunroof motoru bozulmuştu , içeri çok ses alıyordu .
  • Scenic öneririm ama bu scenici önermem. Darbesi hayli fazla gözüküyor fakat karar yinede sizin.
  • aracin bu durumunu bilerek expertiz yaptirdiysaniz exper ucretine yazik olmuş. yok bilginiz yoksa exper ucretini saticiya odettirseydiniz.bu aractan hayir gelmez.baska bi arac bakin bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç beni alma diye bağırıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben olsam almazdım. Şanzıman yağ kaçağı filan sorun değil. Araç komple boyalı orası da sıkıntı değil ama değişenler motorda vuruntu ve en önemliside airbag tesisatında sorun görünüyor. Bu araç için konuşmak gerekirse kaza sorası airbagler boş olarak kapatılmış olabilir. Airbag ışığı yanıyor mu bilmiyorum ama o ışığıda araya direnç atarak yada sigortası iptal edilerek söndürülebiliyor.

    1-2 verin ve ya aynı fiyata bir alt donanımını, 1 yaş küçüğünü alın temizini alın. Scenicten sanayide anlayan usta bulmak sıkıntılı çünkü.
  • Gerçekten 1 seneyi geçmek üzere ve ben yıldım neredeyse...İlk kazasız denildi sonra 800 TL hasar kaydı vara döndü, eteklerde boya var denildi kapı değişmişe döndü. Bunlar dahilinde bayağı bir fiyattan düşürebilirim ama vazgeçtim çoktaaan..."Scenic"i tanımak adına ileride de bu aracı kesin alacağımdan bilenlerden bilgi almak istiyorum, bir daha hata yapmamak adına.

    "Motorda vuruntu" ne demek ve ne anlama gelmektedir ?

    Ayrıca aracı ilk çalıştırıp gaz verdiğimizde yoğun bir gaz kokusu geliyor ve egzozun oradan bir yerlerden su boşaldı. Bu ne demek oluyor?

    Son olarak devir göstergesi çalışmayıp, gaz en az 1 saniye geç tepki veriyor ve motorun gücü gaza basıldığı anda çok kısa bir aralıkta birden yükseliyor yani ilk gaza çok az dokununca hiç güç gitmiyor biraz daha basınca sanki tüm gücünü veriyor ve ayağınızın ileri hareketinin bir önemi kalmıyor. Bu bir problem midir, neye delalettir ?




  • Bu araç sıkıntılı gerçektende bence bu modele bakmaya devam edebilirsiniz.

    Sorduğunuz sorulara Scenic sahibi arkadaşlar daha iyi cevap verecektir...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Terzi.

    Araç beni alma diye bağırıyor

    +1
    Araç artık emekliye ayrılmak istiyor.
  • Amanin öncelikle merhaba. Bu aracı piyasasının 5 bin tl altına bile verseler almayin lütfen. Iyi geceler.

    Dipnot: vuruntu demek arabanin motor bitmeye yaklaşmış demek. Ve yağ kaçağı olmasi bu durumu destekliyo. Araba aşırı sıkıntılı pert bi araca benziyor uzak durun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam aynı aracın aynı donanım 2001 model grisini kullanmaktayız. Aracı sıfır aldık, tek elden kullanıyoruz. Anlattıklarınıza göre niyetlendiğiniz aracın epey sorunları var bana kalırsa bu araçtan uzak durun. Scenicin yorulmuşunu almak pek akıl işi olmaz özellikle. Parçası pahalı ve her ustanın anlamayacağı bir araç. Ama temizi bulunursa keyifle binilebilecek bir araç.
  • Dert sahibi mi olacaksın kardeşim konuyu aman bile yanlış arabada sağlam yer kalmamış önden arkadan yemiş sen hala alsammı acaba diyorsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o ekxperden de hayır gelmez, bu kasanın çamurlukları plastik değil
  • Eksper ücreti ne kadar tuttu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ön tampon demirinde kaynak olması arabanın önden kaza yaptığına ve airbag açtığına delalet eder. Airbag tesisatında sorun olması da ya airbag sensörü yok ya airbag komple yok. Boş kapak kapatmışlar.
    Arkada darbe var, kaynak işlemi var gene. Motor vuruntulu çalışıyor. Manyetik kaptor, devir sensörü gibi absürd bir parçanın değişimini isteyecek ki Scenic için ucuz olmaz. Bahsettiğiniz geç gaz yeme durumu hem vuruntu hem şanzıman ile alakalı olabilir.
    Bence bulaşmayın.
  • diosfer kullanıcısına yanıt
    Ben sokmadım, 1 ay önce aracın sahibi sokmuş.
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Evet zaten vites geçişleri de sıkıntılıydı özellikle 4 ve 5. vitesler...Çok teşekkür ediyorum teknik şekilde açıkladığınız için.

    Saygılar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.