Şimdi Ara

Renault Scenic 1.5 DCI 2005 , alınır mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, Temiz uygun fiyatta bir araba bakıyorum az yakan araba arıyorum. Bu tarz bir araba çok fazla sorun sıkıntı çıkarır mı ? İş gereği dükkana mal getir götür yapmam gerekiyor ara ara ve geniş bagajlı arıyorum o yüzden. Bu reno sceniclerin de arka koltukları yatınca baya geniş oluyor arkası. Türkiye ye de sık sık gidiş geliş yapacağım o yüzden az yakan bir araba olması önemli. Bu aracı satın alırken dikkat etmem gereken şeyler nelerdir ? Motorda şurası , kronik arızası şudur vs. Makedonyada öyle türkiye gibi expertiz falan yok o yüzden net bilgi sahibide olunmuyor. 200 bin km civarında baktığım araçlarda , " Şuna muhakkak dikkat et " dediğiniz şeyler nelerdir ? Teşekkürler


    Renault Scenic 1.5 dci | Скопjе (pazar3.mk)


    Renault Scenic 1.5 DCI 2006 klima navi kako novo full | Скопjе (pazar3.mk)








  • ülke makedonya sanırım

    euro4 1.5 Dci... 200bin km'de...

    50bin tl para yatıracaksın... avrupa'da genelde bu tarz araçlar öğütücüye gidiyor...


    ancak enjeksiyon,turbo, ve partikül durumlarına bakmak lazım... araç 200 küsür bin'de 2.triger zamanı gelmiş mesela değişmeli ! (değişmedi ise)

    Renault Scenic 1.5 DCI 2006 klima navi kako novo full | Скопjе (pazar3.mk) burada Gates Triger'i 750-800₺'den buluyorsun orada daha ucuzdur...

    işçilik nasıl orada bilmiyorum ancak aracı alacaksan ve motor ve belirttiğim parçalar iyi durumda ise ağır bakım yapılır ve tırtalayan kadar binilir...


    ve bir sorunla karşılaştığın zaman ne kadar halledebilirsin ona bakacaksın...çok yormamalı...


    benim tavsiye bulabiliyorsan bu saatte benzinli versiyonlarına bak...





  • Özellikle Balkan ülkelerinde Scenic, Touran gibi modeller epey tutuluyor. 1.5 dci motor oldukça iyi bir motor olmasına karşın araçla alakalı elektronik sorunlar yaşatabilme potansiyeli olabilir. Benim önerim daha düz düzen bir otomobil bakmanız. Eski 1.9 TDI Touran veya Ford Sharan, Fiat Ulysee ve kardeşleri veyahut Renault Kangoo, Fiat Doblo gibi araçlar özellikle ticari açıdan mutlu edebilir. Ben bir dönem Bulgaristan'da bulundum. Özellikle ilk nesil Doblo ve Connect'ler ticari+aile kullanımı için nadir tercih edilebiliyorlar. Sorunsuz olmaları onları tercih edilebilir kılıyor.

    Fiat Doblo çok rahatlıkla 1500-2000 Euro bandında Bulgaristan'da alınabilir. Connect ve Kangoo da aynı şekilde. Touran (her ne kadar elektronik olarak daha fazla olsa da çok tercih edilen bir araç), Ulysee (genelde elektroniği kaliteli bir araç) gibi mpv'ler 2000 Euro bandında yine bulunabiliyor.

    Eski ve dizel olmasına aldırış etmeyin. Kilometresi görece az ve kaporta olarak sağlam bir araç bulursanız elden çıkarması daha kolay oluyor.

    Not: Renault üretimi bir araç kullanıyorum. Çok memnunum. Fakat ara sıra ufak elektronik sorunlar çıkabiliyor. Çözülmeyecek problemler değil, hatta şuana kadar denk gelen sorunlar aracın gidişatını asla etkilemiyor. Fakat bir soruna denk gelmek can sıkıcı oluyor. Motor 1.5 Dci 110 hp. Motor yönünden asla bir soru işareti yok kafamda. Cidden uzun ömürlü ve dayanıklı bir motor. Elbette bakımları düzenli yapılmalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Profes124 -- 3 Şubat 2023; 2:44:21 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • öncelikle bakımsız aracın dizeli-benzinlisi olmaz, o triger seti - V kayışı vs. vs. dizelde olsa değişecek benzinlide olsa değişecek. genel anlamda dizel motorlar bakımsız, benzinli motorlar bakımlı olur diye bir durum yok. bakım durumu kullanıcıyla alakalı bişey.

    gösterge ekranı arızası biraz kronik sorun scenic'lerde, aslında burdaki sıkıntı; atıyorum araç 100bin km'de iken gösterge arızası nedeniyle komple kadran değişince göstergedeki km'de sıfırlanıyor ve buna ellemiyorlar genelde. şimdi araç 17-18 yaşında hani göstergede 200k km desede gerçekte 300k'yı geçmiş olabilir araç, ben yerinizde olsam basit bir odb cihazı ve cep telefonu uygulaması ile ABS beyninden gerçek km değerini mutlaka kontrol ederdim. ee tabi birde bakım geçmişini öğrenmeye çalışın yada bi ustaya ağır bakım ihtiyacı varmi diye bi gösterin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 3 Şubat 2023; 3:19:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.