Şimdi Ara

Renault Ne yapmış böyle ya ? - Renault 25 Baccara- (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
219
Cevap
4
Favori
54.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
6 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu aracın 1980' lerde piyasaya çıktığını söyleyebilirim. Yanlış hatırlamıyorsam ilk olarak 1982' de üretildi. Fotoğrafı verilen araçlara dikkat ederseniz araç uzun şasi. Yani Mercedes W126 modelinde 1979' dan itibaren, BMW ise 1990' lardan itibaren 7 serisinde(ilk uzun şasi model E38' de sanırım) sunuldu.

Bu model üretimden kalkınca aynı çizgiyi Safrane üstlendi.
  • 80-95 arası renaultlara aşığım (üst segment olanlar tabiki ) Eskiden gerçeltem çok kaliteli araçlar üretiyorlardı. Herkes gibi benim de en fazla koltuklar dikkatimi çekti mükemmel duruyorlar binen bir daha kalkmaz heralde 3 tane r21 alıp satmış biri olarak hala o koltukları ve konforu özlüyorum inanılmaz rahat ve yumuşaktılar. Renault koltuklara çok önem veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jackson -- 4 Mart 2012; 12:43:32 >

When a man lies, he murders some part of the world
    These are the pale deaths which men miscall their lives
    All this I cannot bear to witness any longer
    Cannot the kingdom of salvation take me home
  • off be gazı verdimi kafasını 5 cm kaldırır bu çok zevkli bi araba olduğu resimlerden belli
    Her zaman aslanları severim çünkü güçü hiç birseye değişmem | 308 e-HDi 1.6 115HP | Sportium
  • Arkadaşlar, aracımı yere-göğe sığdıramadığınız için hepinize ayrı, ayrı çok teşekkür ederim.

Bu araçtan benim bildiğim üç tane var. Biri İzmir' de evvelsi yıl el değiştirdi. Bu aracın konforuna bu günün ancak bir kaç f sınıfı aracı erişebiliyor, kendisi e sınıftır.

Bu aracın ilk duyurusu 1982 yılında olmuş, ilk olarak cenevre' de 1983 yılında lansmanı yapılmıştır. 1984 yılında da seri üretime geçilmiştir. İki kasa halinde üretilmiş, ilk kasası 1988' e kadar devam etmiş,1989 da iç ve dışında önemli değişiklikler yapılmasıyla birlikte limuzin versiyonu üretimden kaldırılmıştır. 1992' ye kadar üretimi devam eden araç, bu yılın ardından yerini Safran' a bırakmıştır. Fakat bu aracın tadını alan pek çok Safran kullanıcısı, Safran' larını elden çıkarıp yine bu araçtan almışlardır.

2,0 dan 3,0' a kadar pek çok motor seçeneğini sunmuştur. Peugeot-Citroën (PSA), Renault ve Volvo ortaklığı ile geliştirilen V6 motorlar (PRV olarak adlandırılır) bu üç markanın yanısıra, zamanın pek çok üst sınıf araçlarında kullanılmıştır.

Bu araçların arasında 'Geleceğe dönüş' fliminden de tanıdığımız, DMC Delorean da vardır.

Tam bir konfor ve uzun yol arabasıdır. Zamanında, Fransa' dan Türkiye' ye gelen tanıdıklarım, yol yorgunluğu yaşamadıklarını söylerlerdi.

Donanım olarak oldukça zengindir. Günümüz araçlarından eksik kalan yönleri; ESP ve hava yastığıdır. Manyak değilseniz aracı yoldan çıkarmanız mümkün değil, büyük kasa yapısı ve mükemmel ötesi süspansiyon sistemi sayesinde adeta yola yapışır.

Yüksek süratlerde önden darbelerde direksiyon milinin sürücüye ölümcül yaralanmalara sebep olduğunun görülmesi üzerine, halefi Safran' da katlanabilen direksiyon mili geliştirilmiştir.

Bu aracın üst gamı Baccara olup, hacim kontrollu alarm sistemine kadar standarttır. Son yıl üretilenlerde, 6 cd çalarlı teyp mevcuttur. Ön koltuklar, Fransızların 'gonflan' dedikleri, şişme özellikli ergonomik tiptir. Koltuğun beş ayrı bölgesi şişme hava yastıkları sayesinde ayarlanabilir.

Tüm bunlara rağmen, Baccara versiyonunun yürütme maliyeti ülkemizde oldukça yüksektir. Sıkışık trafikte ortalama değerlerim 18/100 litre oluyor. Bu sebeple, sadece hafta sonları ve özel günlerde binmek en mantıklı yaklaşım.

Tekrar hepinize teşekkür eder, daha iyi araçlara sahip olmanızı dilerim.

Saygılar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: sosyolok

uzun ömürlü değiller bari koltuğu olsa da kalsaydı diyecem yok abi bu arabanın arka koltuğu eve iyi çekyat olur ön sürücü koltuğundan enfes bilgisayar koltuğu kaportasında çürük olmayan fransız görmek zor olsa gerek gerçi yaşı bir hayli fazla ama

burda renault a çamur atmışşınız bence , hiç r25 sahibi oldunuzmu bir kere bunu bilmek isterim , benim 90 model renault 25 tx aracım vardı araca sahip olan biri olarak bu söylediğiniz seylerin asılsız olduğunu belirtmek istiyorum , renault 25 kullanmış biri olarak bu arabanın sağlamlığı kalitesi güncel araçların çoğunda yok rahatlığınan söz etmek bile istemiyorum keşke arabanın arkasında uyuya kalan arkadaşlarımı fotoğraflasaydımda görseydiniz

Orijinalden alıntı: FRED BAKER

quote:

Orijinalden alıntı: sosyolok

uzun ömürlü değiller bari koltuğu olsa da kalsaydı diyecem yok abi bu arabanın arka koltuğu eve iyi çekyat olur ön sürücü koltuğundan enfes bilgisayar koltuğu kaportasında çürük olmayan fransız görmek zor olsa gerek gerçi yaşı bir hayli fazla ama

burda renault a çamur atmışşınız bence , hiç r25 sahibi oldunuzmu bir kere bunu bilmek isterim , benim 90 model renault 25 tx aracım vardı araca sahip olan biri olarak bu söylediğiniz seylerin asılsız olduğunu belirtmek istiyorum , renault 25 kullanmış biri olarak bu arabanın sağlamlığı kalitesi güncel araçların çoğunda yok rahatlığınan söz etmek bile istemiyorum keşke arabanın arkasında uyuya kalan arkadaşlarımı fotoğraflasaydımda görseydiniz

Sayın @FRED BAKER,

Boş veriniz. Sizin daha önce dediğiniz gibi; 'bu aracı bilen bilir'.

Bu arada, sayın DH camiası, bazı parçalara ihtiyacım var. Fransa' da tanıdığı olanların, özel mesajla bana ulaşmasını rica ederim.

Saygılar.

• Bu araç sizin mi mesut.bahtiyar?

Hangi şehirdesiniz?

Orijinalden alıntı: onurcandmt

harbiden ibretlik bir araç Renault'un ilk defa hoşuma giden bir modelini gördüm keske yine bu tarz kaliteli arabalar yapsalar (vel satis bence bundan daha kalitesiz)

Renault 21 & Safrane ları bir araştırın o zaman hele R 21 turbo :)
  • Arabanın gideri yok.

Orijinalden alıntı: Mazotşist

Şu döşemeler Dolmabahçe Sarayı'nda bile yoktur...

iyi güldüm

Kuzenimde 2.5 Safrane vardı, deri koltuklu, koltuk ısıtma, dijital klima falan. Arabada 6 kişi ,Mersin yolunda ibre 240km/h , en ufak bir huzursuzluk yok.

Çok konforlu ve içindekilere güven veren bir araçtı.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-bu-temizkikte-baska-yokkkkkk-67569754/detay

Sonradan farkettim de ilandaki araç kuzenimin aracı gibi bir hava yaratmışım. Değil arkadaşlar, temiz bulduğum bir ilanı koydum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beamer -- 4 Mart 2012; 16:44:58 >

• geçen sene youtube de görmüştüm bi tanesini araç gıcır gıcır

hatta videoyu bulabilirsem eklerim..araç sanki fabrikadan yeni mezun olmuş gibi duruyordu

ama baccara mı bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tekne Kazıntısı -- 4 Mart 2012; 17:42:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bal974

Sonra renault Safrane Biturbo ürettiler. O da güzeldi...

Onlar 4x4 ve sadece 20 adet uretildi...Baccara ve GTX serisi vardi.
    BMW M3 AC SCHNITZER - BMW M4 - ALPINA D4 S - BMW M5 2013 - BRABUS E730 S - MASERATI GRANTURISMO S - BMW M6 2013 - BMW S1000 RR 2014 - PORSCHE CARRERA 991 CABRIO - MERCEDES C63 AMG - BMW 635D BITURBO - BMW M3 E92 - BMW 650i COUPE - MASERATI QUATTROPORTE - MERCEDES ML500 AMG PACK - BMW M5 E60 - BMW M3 E46 SILVER - ALPINA B3 S COUPE 2004 #106/149 - BMW 750IL E38 INDIVIDUAL - MERCEDES CLK 500 AMG - MERCEDES E55 AMG W210
  • quote:

Orijinalden alıntı: Beamer

Renault'nun eski araçları gerçekten daha güzeldi.

Kuzenimde 2.5 Safrane vardı, deri koltuklu, koltuk ısıtma, dijital klima falan. Arabada 6 kişi ,Mersin yolunda ibre 240km/h , en ufak bir huzursuzluk yok.

Çok konforlu ve içindekilere güven veren bir araçtı.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-bu-temizkikte-baska-yokkkkkk-67569754/detay

Sonradan farkettim de ilandaki araç kuzenimin aracı gibi bir hava yaratmışım. Değil arkadaşlar, temiz bulduğum bir ilanı koydum.

O ibre kendinden gecmis kardes...

V6 Turbo modeli bile ancak 225km hiz yapiyordu...

RENAULT 25 V6 TURBO Max. hiz 225km

RENAULT 25 2.5I Max. hiz 208km

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Esco54 -- 4 Mart 2012; 18:46:10 >
    BMW M3 AC SCHNITZER - BMW M4 - ALPINA D4 S - BMW M5 2013 - BRABUS E730 S - MASERATI GRANTURISMO S - BMW M6 2013 - BMW S1000 RR 2014 - PORSCHE CARRERA 991 CABRIO - MERCEDES C63 AMG - BMW 635D BITURBO - BMW M3 E92 - BMW 650i COUPE - MASERATI QUATTROPORTE - MERCEDES ML500 AMG PACK - BMW M5 E60 - BMW M3 E46 SILVER - ALPINA B3 S COUPE 2004 #106/149 - BMW 750IL E38 INDIVIDUAL - MERCEDES CLK 500 AMG - MERCEDES E55 AMG W210

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.