Şimdi Ara

@@ 2024 Kia XCEED alındı @ 2015 C180 Exclusive @2020 Tucson @@ 2019 Peugeot 3008 (77. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.668
Cevap
46
Favori
153.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
77 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Araçlarımız için opet ve shellden benzin alıp menzil ve çekiş yönünden karşılaştıran varmıdır çok merak ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

@@ 2024 Kia XCEED alındı @ 2015 C180 Exclusive @2020 Tucson @@ 2019 Peugeot 3008

@@ 2024 Kia XCEED alındı @ 2015 C180 Exclusive @2020 Tucson @@ 2019 Peugeot 3008

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 6 Nisan 2025; 11:42:12 >

• Kia Xceed ile karavan ceken o kadar az icerik veya bilgi vardi ki, is basa dustu diyerek tum deneyimlerimi yakinda paylasacagim. Hem bu konu basliginda hem de sosyal medya kanalimdan paylasiyor olacagim. Bazi kisa videolari vagontv Youtube'ta bulabilirsiniz.

Gelelim karavan ve xceed'e...

Gsr2 donanimli araca ceki demiri taktirma badirelerinden bahsetmistim. Nihayet karavan da bayramdan once geldi ve ilk kampimiza gittik.

Xceed ile dumduz sayilabilecek bir guzergahta yaklasik 60 km lik bir kampa gittik kizimla. 1 2 3 vites hizlanmalarinj manuel yaptim ve yaklasik 8 lt lik tuketim elde ettim. 80 90 km hizlarla... arac yarim dolu, port yarim dolu , karavan da az yuklu. Karavanimiz may 3800 modeli ve ahsap iskeletli, icten disa avrupa yapim teknigiyle imal edilmis, 1 tonluk knott alman dingil ve kaplin (topuz baglantisi) donanima sahip. 340 watt gunes paneli, yillar yerli dizel isitici, kasetli wc , tente ve kavak kontra mobilya ile donatilmis, ctp (cam takviyeli polyester) gofrajli duvarlara sahip 3 kisilik bir model. Daha once 4 kisilik ayni markayi kullanmis ve begenerek yenisini siparis etmistim.

Xceed ile karavan cekmek icin arac kapasitesine bakarsak 1010 kg lik ceki kapasitesi ve maks topuz basar agirligi 90 kg civarinda olduğunu teknik verilerden gorebiliyoruz. 1.5 tgdi 140 ps ve 253 nm torklu elegance plus icin bu veriler. Karavanin agirligi yaklasik 700kg ve yuklu agirligi da yaklasik 800 lg olduğundan teknik bir kısıt olmadan setup i yapmis oldum. Bu bakimdan karavaninizin gerçek agirligini bilmek ve aracin kapasitesini bilmek onemli.

Kullandikca burada paylasiyor olurum.

Birkac foto ekliyorum.

Selamlar @@ 2024 Kia XCEED alındı @ 2015 C180 Exclusive @2020 Tucson @@ 2019 Peugeot 3008 @@ 2024 Kia XCEED alındı @ 2015 C180 Exclusive @2020 Tucson @@ 2019 Peugeot 3008 @@ 2024 Kia XCEED alındı @ 2015 C180 Exclusive @2020 Tucson @@ 2019 Peugeot 3008 @@ 2024 Kia XCEED alındı @ 2015 C180 Exclusive @2020 Tucson @@ 2019 Peugeot 3008

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Herkese iyi forumlar. Ben de 20 Şubat da bayide son kalan 2024 model Xceed Elegance Yuka Grisi adlım. 2024 ama 21 Aralık 2024 üretim tarihi :) 9 gün için 100-150 bin lira fazla vermekte çok akıllıca gelmedi açıkçası.

Forumlarda arıyodum. Buldum :). Alan ve almayı düşünen herkese şimdiden hayırlı uğurlu olsun araçları. Herkesin güzel günlerde binmesi dileğiyle.

Çok memnunuz. Ben Ocak ayından alana kadar araba bakmaktan yılmıştım. Wak grubu ya da Stallantis grubu dışında bu fiyatlarda seçenek kalmamış gibiydi. İşin açıkçası Wak istemiyordum. 15 yıldır aynı motoru küçüğünden büyüğüne bütün arabalarında 1.5 TSİ. 2025 Tiguan aynı motor. 2025 Kodiak aynı motor. 2025 Polo aynı motor. Hata 1.0 versiyonu. Sttalantis desen Fransız araba deyince artık 3 kere düşünmek lazım. Samimi bir arkadaşım vasıtasıyla “Düşünürsen Kia var üst katımızda bakalım mı” demesiyle görür görmez direk sahip olmak istedik.

Bir sorum var. Bagaj havuzu ve paspas bulamadım bayide. Gördüğüm kadarıyla Xceed yazılı orijinal bulmuşsunuz. Bayi dışında bi yerden mi aldınız yoksa bayiden mi. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. İyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeChifre -- 12 Nisan 2025; 23:38:34 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Xceed le karavanli gunlerden bir kesit... Şehirden kaçış....

Burada donanım farkları var ama X Reed Elegance Plus donanımı maalesef artık gelmiyor ülkemize.

Diğer farklar yukarıda yazıyor Plus versiyonunda mevcuttur diye.

Elegance donanım da Plus ki gibi Gelişmiş Güvenlik donanımları eksik vede Hayalet gösterge ile Navigasyon yok maalesef.

@LeChifre Aracınız hayırlı olsun varsa fotoğraflarınıda ekleyebilirseniz güzel olur.

Ben Arka bagaj havuzunu ve iç kauçuk havuzlu paspas setini aracı satın alırken bayide ek ödeme yaparak satın aldım.

incelediğime göre bizim bayiden aldıklarımız TR de fason üretilen paspas setleri. Avrupada bayilerde satılanlar orijinal ve çok kaliteli.

Ama kokusuz ve tam kalıp olduğu için fena değil işinizi rahat görüyor. (izmir bayisinde olabilir arayıp sorabilirsiniz.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 19 Nisan 2025; 19:39:21 >

• bamorex kullanıcısına yanıt

Yanlış bilgi olmuş, Kia Türkiye nin sitesindeki bilginin, olması gereken yerde olmaması nedeniyle sizde haklısınız.

Orada bahsedilen Cool - Elegance - Prestige üçlüsü 2023 e kadar gelen güvenlik paketi eksik olarak getirilen paketler.

2024 yılında gelen modeller Cool Plus ve Elegance Plus bunlarda 2 ön koltukta elektrikli bel desteği, kablosuz şarj ve metal pedal seti var.

2025 Yeni donanım bilgileri e-broşür kısmında var. (Resmi Kia sitesinden link veriyorum) 2025 model Elegance paketlerde bunlar yok.

https://www.kia.com/content/dam/kwcms/tr/tr/files/brosur/2025/01-01-25/kia-xceed-foy-interaktif.pdf

https://www.kia.com/content/dam/kwcms/tr/tr/files/brosur/2025/01-01-25/kia-xceed-foy-interaktif.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 13 Nisan 2025; 13:59:0 >

• bamorex kullanıcısına yanıt
    Yeni 2025 Elegance olanlarda da güvenlik sistemlerinin hepsi var yanlış olmuş sizin bilgilendirmeler

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

vagontvyoutube
    Kia Xceed ve Çekme Karavan | May 3800 | 1.5 Elegance Plus 2024 | vagontv
    https://www.youtube.com/watch?v=EgXvxqkVajg&feature=youtu.be

• hbebek61 kullanıcısına yanıt

Karavanlı yeni videolar için teşekkürler Halit bey @hbebek61

Bu hafta Ankaradan 2 yıl önce Xceed alan arkadaşım misafirimdi. ''splash lemon'' renk.

Fabrika ses sistemine ek olarak Alpine SWE-815 Aktif Subwoofer taktık. (Kendinden amplifikatörlü) tonlama tamamlanınca güzel oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 28 Nisan 2025; 19:18:4 >

• Uzun bir aradan sonra ilk defa bu hafta, Yeni Tesla Model Y (506hp) - BMW i5 (218hp) ve BMW i7 (544hp) testlerine gittik.

• Merhaba arkadaşlar.

Yeni karavanımızla ve kia xceed ile ilgili deneyimlerimi kanalımda anlatıyorum.

Ancak merak edenler için birkaç satır yazayım.

Daha önce de ifade ettiğim gibi, Kia Xceed'in bırakın karavanı herhangi bir römork veya çeki demiri tecrübesine dair yurt dışında veya yurt içinde birkaç videodan veya metinden başka paylaşım yoktu.

Ülkemizde GSR2 donanımlı tüm araçlarda çeki demirinin takılması ve TSE onayına tabi olarak ruhsatın tanzim edilmesi de yepyeni süreçler, tecrübe etmiş oldum. Ve açıkçası bayağı tuzlu oldu.

Öte yandan 2025 ocak ayından sonra yürürlüğe giren karavanların tescil zorunluluğu da bir dizi güncel durum ortaya çıkardı. Şöyle ki;

2025 ocak ayından sonra üretilen ve 750 kg altı belgeye sahip tüm karavanlara tescil zorunluluğu getirildi. Yani her yıl muayneye girecek karavanlar. Bu iyi bir gelişme, zira yalnızca bir belge ibrazından öteye gecemeyen 750 kg altında karavan üretilmesi konusu artık daha ciddiyetle ele alnıyor demektir. Diğer bir ifadeyle denetimsizce üretilen ve 1.5 tona yaklaşan; buna karşın o1 belgesi ile satılan karavanların muayneye girmesi yollardaki güven olgusunu arttıracak, hem sürücü hem diğerleri açısından.

750 kg altı belgeye sahip olup da bir cevirmede 750 kg üzerinde oldugu tespit edilen karavanlar için de sürücülere ciddi cezalar kesilecek ve BE ehliyeti olmadıgı icin yetersiz belge den ceza da gündeme gelecek. Evrak olarak 750 kg altı belgelere sahip olanlar bu olası durumda cezalara tabi olacak.

Bizim karavanımız donanımlaı hali ile 700 kg ancak seyir agırlıgı 800 civarı oldugundankaravanı O2 belgeli olarak aldım. Buna baglı olarak da ehliyet yenileme yapmak durumunda kaldım. Ehliyet sınavı da bayagı ilginc. Defalarca karavan kullanmama ve manevraya ragmen, kurstaki ve sınavdaki kısa römork sizi zorluyor. Ancak karavanınız varsa alışırsınız. Yok önce BE ehliyet alayım da sonra karavan alayım derseniz işiniz biraz zor sınavı gecmek konusunda. 4 hakkınız var sınavda ve her deneme 4.000 TL.

Gelelim resmi belge maliyetlerine ;

BE Ehliyet - 14.000 TL kurs (4 kez sınav hakkı. 1.den kalırsanız sonraki Her sınav 4.000 TL)

BE Ehliyet Harç - 12.600 TL resmi harc (12.600 açılımı : 1.350 TL sınav harcı + 11. 250 TL ehliyet harç vergi vakıf vb.)

Karavan Plaka Basım 340 TL

Karavan Ruhsat - 1.650 TL

Çeki demiri - 21.000 TL

GSR2 farkı 12.000 TL (3.taraf muayne firması ödemesi - TSE GSR2 leri kendisi kabul etmiyor)

TSE 4.500 TL

Toplam ~66.000 TL

İşte böyle.

Xceed ile bir kaç videomu paylaşıyorum. İyi seyirler

Selamlar sevgiler

vagontvyoutube
    Sehirden kacis ve kisa bir video ile kamp alanina gidiş. Topuz bağlantılı bisiklet taşıyıcı. Kamp alaninda karavan yerleşim. 1.5 tgdi dct 140 ps 253 nm tork elegance plus 2024. begen ve yorumla , sorularini bekliyorum. iyi seyirler
    https://www.youtube.com/watch?v=P5q2G9JTyUs&feature=youtu.be

vagontvyoutube
    Karavan sesleri ile 70mai kamera ile Xceed'e bakış videosu. Çekme karavan çekerken kia nasil gidiyor? #çekmekaravan #kia #kiaxceed #maykaravan #xceed #automobile #camping #travel #vanlife #campinglife
    https://www.youtube.com/watch?v=BfNYLh6kZkw&feature=youtu.be

vagontvyoutube
    2024 Model GSR2 Donanımlı Kia Xceed 1.5 TGDI DCT 140 PS 253 NM Tork Aracımla Çekme Karavan Deneyimlerimi Paylaşıyorum Kanalda çok yakında, çeki demiri, ruhsat ve TSE işletme, port bagaj ve çekme karavana dair paylaşımlar da yapacağım. Şimdilik kamplarımızdan fırsat buldukça bazı videoları paylaşıyorum. İzle, abone ol, paylaş lütfen. Teşekkürler@kampisigi @turksahailesi @Yoldabikaravan @KaravanliSeyyahlar@tolgatumba @EFSANEKARAVANYOLLARDA @KaravanaHayat @karakayaromork ------------------------------------------------------------------------------------------- Station wagon otomobillere meraklıysan bize katılmalısın. Ancak burda otomobil tutkusuna dair birçok şeyi bulabilirsin. Vagon ya da otomobil ekipmanları, port bagajlar, ara atkılar, çeki demiri, karavan hayatı, testler, incelemeler de burada! Vagon Sosyal Medya Facebook / https://www.facebook.com/groups/vagonder Instagram / https://www.instagram.com/vagon.der/
    https://www.youtube.com/watch?v=EgXvxqkVajg&feature=youtu.be

vagontvyoutube
    Aheste aheste ayaş yollarinda Sürüş videosu. Yayla yeşili nami diger celadon green.
    https://www.youtube.com/shorts/x4DP2e9mUx4?feature=share

vagontvyoutube
    Karavan parktan ayrılırken karavan kamerasından aracı ve yolu kaydettim. ---------------- Station wagon otomobillere, karavan ve kampa meraklıysan bize katılmalısın. Ancak burda otomobil tutkusuna dair birçok şeyi bulabilirsin. Vagon ya da otomobil ekipmanları, port bagajlar, ara atkılar, çeki demiri, karavan hayatı, testler, incelemeler de burada! Vagon Sosyal Medya Facebook / https://www.facebook.com/groups/vagonder Instagram / https://www.instagram.com/vagon.der/
    https://www.youtube.com/shorts/RRnTnf99VK8?feature=share

Bu zevkli ve farklı deneyimini paylaştığın için teşekkürler Halit @hbebek61

Baharın geldiği bu güzel havalarda kamp yapmak ve karavan almak isteyen arkadaşlar için iyi bir kanal oldu.

@@ 2024 Kia XCEED alındı @ 2015 C180 Exclusive @2020 Tucson @@ 2019 Peugeot 3008youtube
    Station Wagon - Kamp - Karavan Kanalına Hoş Geldiniz Bu kanalda röportajlar , ürün incelemeleri, bakım , tamir gibi otomobile, karavan ve kampçılığa dair söyleşiler de bulabileceksiniz.
    https://www.youtube.com/@vagontv

İlk fırsatta içerikleri izlemeye çalışacağım, kendim gezmiş gibi oluyorum izlerken. Sağolun.

"...biz O’nun gövdesine tapan bir putperest değil, ölmez eserine ve mânasına bağlı bir şuuruz. O, kendi vücuduyla beraber kaybolacak fani bir milletin değil, kendi manasıyla beraber yaşayacak ebedi bir milletin yaratıcısıdır.”

• Güncel fiyat ve teklif alan var mı acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Kia Xceed i 2024 Kasim ayi basinda almistim. Kasim ortasinda da kis giriyor diyerek hemen lastikleri conti ts870 lerle degistirmistim. Uzun yola gidecektik. Ank-ist

Aradan 2 3 ay gecmisti sanirim, bazen sag arkadan bir tik sesi almaya basladim. Ses zamanla, hafif hafif daha sık gelmeye basladi. Ahmet'le de konsumustuk bu konuyu... Bazi forumlarda sunroof sikayetleri okumustuk. Ama sunroof sorunsuz ve elle kontrolde, doseme veya trim kontrolunde birsey yok gibiydi... Ben kis veya yaz aylarinda gelen seslere cok mudahale etmek taraftarı degilimdir. Genlesen parcalar ses yapabilir, sese takintim olsa da mudahale de beklerim.

Velhasili ses son 1 ayda, aracin buruldugu veya sasenin esnedigi durumlarda artmaya basladi. Kasislerde bozuk yerlrde cok rahatsiz edici hale gelmeye basladi. Nedense sunroof veya trimlerden olmayacagini düşünüyordum. Zira koa xceed in kabini veya dis trimleri son derece iyi tutunuyordu.

Bu surecte sag arka lastigin bijonlarini kontrol edeyim derken avadanlikta bir bijon anahtari olmadigini gordum. Ben şok ve iste burada elestirim Kia'ya. Bagajinizda bijon anahtari yok arkadaşlar. :)

Elle bijonlari kontrol ettim ve bir gevseklik gormedim, el gucuyle evet... devam dedim bahara ses keser. Ama artti.

Ta ki! Bugune kadar...

Bugun yazliklara geri donerken, lastikcim sokerken sag arka lastikte tabanca cok rahat soktu... 2 belki 3 bijon kolayca sokuldu.

Bekledim.

Yeni lastikler takildi, yazlik contiler... guzelce sikildi ve yerde anahtarla kontrol edildi.

Ve ve... ses soluk kesildi.

Velhasili, kisliklari sifir satin aldigim conti bayi yerde kontrol yapmamis veya dogru sikmamisti. Zamanla gevseyen bijonlarla gezmisim 6 ay.. Saka gibi...olasi riskler, bir de karavan çekiyoruz, riskler normalin 2 kati iken..

Bu yuzden ne kadar isini bilir gibi yapsalar da siz gicik musteri olun ve sıktın mı baktin mi diye tembihleyin elemanlari...Ayrilmayin aracin başından.

Bu anektodu sizlerle paylaşmak istedim.

Selamlar

@@ 2024 Kia XCEED alındı @ 2015 C180 Exclusive @2020 Tucson @@ 2019 Peugeot 3008 @@ 2024 Kia XCEED alındı @ 2015 C180 Exclusive @2020 Tucson @@ 2019 Peugeot 3008

Çok geçmiş olsun Halit, demek kışlıkları takan yer bidonları gevşek bırakmış ve 6 ay boyunca o sesin kaynağı oymuş.

İyi o kadar yol yaptın, yük çektin bişey olmadı çok şükür. Ben izmirde lastikleri değiştirmeyi unuttuğum için, senle konuyu konuşurken aklıma bile gelmedi. Neyseki çözmüşsün için rahatlamıştır. Kışlıklar ile yazlık lastikler arasında ne gibi farklar gördüğünüde paylaşırsan memnun olurum.

WEB sayfamı yeniden aktif ettim.

Xceed, karavan, kamp ve stationwagon video ve yazılarımı paylaşıyor olacağım.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.