Şimdi Ara

@@ 2024 Kia XCEED alındı @ 2015 C180 Exclusive @2020 Tucson @@ 2019 Peugeot 3008 (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.661
Cevap
46
Favori
152.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
77 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ercan ağabeycim yine çok özel bir mesaj yazmışsın. Teşekkürler.

Bende 10 aylık Megane 4 sedan kullanicisiyim, aracımdan çok memnunum, bu zamana kadar’da hiçbir şikayetim olmadi. Bazı araçlar’da İstisna durumlar olabilir, olmuyacak diye bir durumdan’da kimse bahsedemez. ! Arabası batsın, sorun olsa ne olmasa ne ? ama şu kırıcı mesaj yazmak’tan artık bir vazgeçelim.

Orhan bey;

Ben makam şoförüyüm, bugünun degeri ile 1.5 trilyon değerin’de Maybach kullaniyorum, buyrun gelin size trim sesi dinleteyim bu araçta, inanmiyacaksiniz belkide ama gerçek bu. O yüzden gerek yok bunlara, mal kötülemek karalamak her zaman en kolayı, önemli olan bu mala sahip olabilmek değerini kiymetini bilebilmek, bizler sahip olduk Allah olmayanada nasip etsin, ben başka ne diyebilirimki.
    @@ 2024 Kia XCEED alındı @ 2015 C180 Exclusive @2020 Tucson @@ 2019 Peugeot 3008

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kubi.lay -- 23 Aralık 2017; 13:27:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sevgili Kubilay,

Kimse porche, mustang, bentley, volvo gibi araçlardan şikayet ediyor mu, yok. Neden bu araçlar hem sayılı miktarda hem mümkün olan en az hata ile çıkıyor bantlardan. Mercedes audi gibi markalar da bu şekilde.

Şimdi kullanıcıların gözden kaçırdığı bir şey var bence. Her markanın modellerinde versiyon seçenekleri var, aynı model araç donanım özelliklerine göre farklı fiyatlara satılıyor. Bu da versiyonlar arası malzeme farkını yaratıyor.

Renault için konuşalım. Megane için konuşalım. İcon ile joy paket arasında dünya kadar fiyat farkı var, bu sadece ilave özelliklerden mi kaynaklanıyor. Mesela benim senin araçta olan yalıtımın, yalıtımda kullanılan malzemenin joy paketlerde aynı olduğunu düşünmüyorum. İşte al sana trim sebebi. Çok aman, aman incelemedim ama böyle olduğunu düşünüyorum.

Buna benzer birçok konu var bence.

Neyse uzatmanın da gereği yok fazlaca.

Bu konu zevk, beğeni ve bütçe meselesi bence.

• Arkadaşlar;
    Bugün güzel ülkemde yaşayan tüm değerli vatandaşlarımız ekonomik durumu ve alım gücü müsait olması durumunda tabi ki premium marka araçlardan bir tanesine sahip olmak isteyeceklerdir, kesinlikle de herkes en iyisine layıktır. Ancak hemen hemen bütün forumlarda çok sık karşılaştığımız ve kimseye anlatamadığımız bir marka fiyat karşılaştırması ve fiyat üzerinden kıyaslama adına fikirlerini beyan eden saygıdeğer arkadaşlarıma bir fikir olması açısından bugün itibariyle ülkemizde satılan bir çok aracın (donanımsal olarak hemen hemen birbirine yakın özellikte olanları seçmeye çalıştım) fiyatlarını aşağıda yazdım. Tabi ki her markanın birbirine üstün olan veya birbirinden daha zayıf olan tarafları vardır, bunları da o araçların donanım ve teknik özellikleri incelenerek değerlendirilebilir.

bu paylaşımımı kesinlikle eleştiri olarak yapmıyorum, aksine fiyat üzerinden yapılan/yapılacak eleştirilere objektif bir bakış açısı katabilmek amacıyla paylaşıyorum.

BENZİNLİ MODELLER

RENALUT Megane 4 Sedan Icon 1.2 Tce EDC 130 bg 121.050 TL,
    HONDA Civic Sedan 1.6 Executive Eco 1597 cc Otomatik Benzin/Lpg 112.400 TL,
    TOYOTA Corolla 1.6 Premium 50.Yıl Multidrive S (17” Jant ile) 141.600 TL,
    AUDİ A3 Sedan 1.0 Turbo FSI 116 hp Design S tronic PI. 187.497 TL.
    BMW A1 Pure 1.499 cm3 Benzin Otomatik 148.800 TL,
    BMW A1 Urban Line 1.499 cm3 Benzin Otomatik 159.300 TL,
    BMW A1 M-Sport 1.499 cm3 Benzin Otomatik 172.100 TL,

DİZEL MODELLER
    RENAULT Megane 4 Sedan Icon 1.5 dCi EDC 110 bg 140.200 TL,
    RENAULT Megane 4 HB Icon 1.5 dCi EDC 110 bg 122.350 TL ,
    TOYOTA Corolla Premium 50.yıl Multidrive S (17” Jant ile) 119.600 TL,
    WOLKSVAGEN Yeni Golf 1.6 TDI 115 PS DSG Highline 147.600 TL,
    AUDİ A3 Sedan 1.6 TDI 116 HP Design S tronic PI 212.093 TL
    MERCEDES A180 URBAN Dizel 1.461 cm3 7G-DCT 171.700 TL,
    MERCEDES A180 AMG DİZEL 1.461 cm3 7G-DCT 186.100 TL,
    MERCEDES A180 AMG WhiteArt DİZEL 1.461 cm3 7G-DCT 199.700 TL,
    BMW A1 Pure 1.496 cm3 Dizel Otomatik 158.800 TL,
    BMW A1 M-SPORT 1.496 cm3 Dizel Otomatik 181.800 TL,

• quote:

Orijinalden alıntı: Kubi.lay

Ercan ağabeycim yine çok özel bir mesaj yazmışsın. Teşekkürler.

Bende 10 aylık Megane 4 sedan kullanicisiyim, aracımdan çok memnunum, bu zamana kadar’da hiçbir şikayetim olmadi. Bazı araçlar’da İstisna durumlar olabilir, olmuyacak diye bir durumdan’da kimse bahsedemez. ! Arabası batsın, sorun olsa ne olmasa ne ? ama şu kırıcı mesaj yazmak’tan artık bir vazgeçelim.

Orhan bey;

Ben makam şoförüyüm, bugünun degeri ile 1.5 trilyon değerin’de Maybach kullaniyorum, buyrun gelin size trim sesi dinleteyim bu araçta, inanmiyacaksiniz belkide ama gerçek bu. O yüzden gerek yok bunlara, mal kötülemek karalamak her zaman en kolayı, önemli olan bu mala sahip olabilmek değerini kiymetini bilebilmek, bizler sahip olduk Allah olmayanada nasip etsin, ben başka ne diyebilirimki.
    @@ 2024 Kia XCEED alındı @ 2015 C180 Exclusive @2020 Tucson @@ 2019 Peugeot 3008

Gelin size 2 yıllık 31 bin km.deki aracımı kullamdırtayım cam tavan dahil trim ses bulmaya çalışın (trim ses için km düşük tabiiki ama meganla kıyaslıyoruz) .Ben mesajlarımın hiç birinde trim sesten bahsetmedim ki , amortisorlerden , ön takımdan bahsediyorum bunlar size göre trim sesmi ? Bu seslere yetkili servisin bunlarda normal yanıtını vermesi, megan sedanlarda devede kulak olduğunu eminim ikimizde çok iyi biliyoruz. B stunu cam kapı fitilleri , bagaj su konusu , sıfır km balata sesleri, donan ekranlar, lastik badınç sensörleri tarafından bir türlü bulunamayan basınç değerleri , abs frenlerle alakalı alınan hatalar, çatlayan öncamlar , düşendikiz aynaları vs. vs. vs. gibi çok sık rastlanan sıkıntılardan bahsetmiyelim. Mahbach ta da trim ses var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan1461 -- 23 Aralık 2017; 16:26:19 >

• orhan1461 kullanıcısına yanıt
    Orhan beyin yazdıklarını okuyunca ben 14 aydır başka bir araba mı? kullanıyorum diye düşünüyorum.Benim arabamda ve çevremde kullanan arkadaşlarımda dedikleri sıkıntıların hiç biri yaşanmadı.

Türkiye'de piyasası pek olmayan araçlar çok satılmadığı için sorunlarıda çok göz önüne çıkmıyor mesela yada o modele hayran olan

kısıtlı kullanıcı kitlesi nedeniyle bu gibi ufak tefek sorunları dile getirilmiyor ancak Megane 4 gibi piyasanın en çok satan

aracı konu olunca malesef Golf'te olduğu gibi en ufak sorunlar büyütülüyor. (DSG hariç)

Bugün Mesai arkadaşımla birlikte Ankara Çankaya bölgesindeki Mercedes-Benz, BMW ve Audi bayilerini gezdik.

2018 de fiyatlar artacağı için yılın son haftasında belki uygun bir araç bulurum diye düşündü ancak hiçte öyle olmadı.

Önce Mercedes Benz bayisine uğradık baktık A serisi kalmamış C serisi ve E serisini tekrar inceledik ve oradan ayrıldık.

Sonra biraz aşağıdaki BMW bayisine girdik 116d (1.5lt 3 silindir) fiyatını görünce güldük biraz, tam 184bin lira joy plus

jant kapaklı yani demir jantlı versiyon araca binip tekrar incelediğimizde arkadaşım 1 serisindeki malzeme kalitesinin

bu markaya hiç yakışmadığını söyledi. Ben zaten daha önce bu aracı test etmiştim ama görüp kendi karar vermesini istedim.

Aslında C segment bu markalarda premium değil ama fanatikleri bunu savunuyor. Oradan Audi A3 incelemek üzere Doğuş oto ya geçtik.

Audi nispeten 1 serisine göre daha iyi hissettiriyor fakat fiyatlar yine felaket. 178bin lira 1.0lt tfsi benzinli otomatik !

İndirim deseniz pek oralı değiller zira dövizin yükselişinden dem vuruyorlar ve en fazla 160bin liralar civarına indirdiler.

Bu ülkede bu otomobiller bu fiyat ise vay halimize dememiz lazım aslında. Sonra dönüp Megane 4 e bindiğimizde o arabalarında o

fiyatı asla yapmayacağını bir kez daha görmüş olduk. Hiçbiri hakettiği fiyata satılmıyor bu ülkede ama en azından dizel otomatik

ve en dolu araçlar ile VW-Renault-Hyundai-Kia-Peugeot gibi markaların C segmentte daha iyi fiyat performans oranına sahip olduğunu

bir kez daha gördük. Ne diyelim 2018 model fiyatlarını görünce insan otomobilden soğuyor o hale getirdiler bu ülkeyi yönetemeyenler..

Doğuş otomotive gitmişken VW e girelim dedik ve çok ilginç bir olaya şahit olduk bugün. Girişte sağda makyajlı Golf 7 - 1.4 tsi dsg

highline paket bir araç vardı hadi onuda soralım dedik. Araç müşteri tarafından alındığı gün iade edilen bir araçmış ve plakası çıktığı

için ikinci el olarak satılacakmış. Sebebini sorduk otomatik kapanıp açılan aynalarının çalışmadığı ve ledlerinde problem olduğunu ve

bu nedenle aynı gün iade edildiğini söylediler. Tamam bu sorunları giderin biz ikinci el niyetine alalım dedi arkadaş. Verilen cevap şu.

''Biz bunu sıfır fiyatına satarız. Hatalı malzemelerin onarımı yapılır, nasıl olsa 1 hafta sonra 2018 de en az 10-15 bin lira zam gelecek

böylece bu araç şuanki bu fiyatıyla avantajlı konuma geçecek. O nedenle plakası takılsa bile ikinci elde satılsa bile sıfır olarak satıcaz dediler..

Ankara'da ikamet eden arkadaşlar giderlerse almadan önce dikkat etsinler.

• orhan1461 kullanıcısına yanıt
    Yazdiklarinizdan hiçbirşey anlamadim, amaciniz nedir bu aracin sorunlu olduğunu bizlere ispatlamakmi, yoksa bu aracı yerden yere vurmakmi ?

Siz megane’da trim sesi var diyipte, bende Mercedes’te dahi trim sesi var diye örnek vermedim isin açikcasi. Her aracin bir kusuru var demek istiyorum. Neyse Orhan bey vakit değerli, kendimizi hiç kasmayalım :)

Hoşçakalın.

• yildiz kullanıcısına yanıt
    "otomatik kapanıp açılan aynalarının çalışmadığı ve ledlerinde problem olduğu " gerçekten bu nedenlemi iade edildi araç, araştırmak lazım. Bu kadar kolaymıymış araç iade etmek ??? Hemde o markada ?
  • Arkadaşım 2018 de fiyatlar artacağı icin bu aracı satin almak istedi fakat doğus otodaki yetkili tarafindan aktarilan bilgi bu yönde. Katlanır aynası çalışmıyor diye getirip iade ettiler dedi. Gidip sorabilirsiniz bayi girişinde sağdaki beyaz Golf 7 - 1.4tsi 125 lik Highline.

Banada saçma geldi heleki doğuş kolay kolay iade almaz ama üst kata çıkıp ikinci el sorumlusu ilede görüştük, aracın onarılıp şuanki sıfır fiyatına satılabileceğini söyleyince almaktan vazgecti arkadas. Belki DSG de vardı söylemek istemediler çünkü daha önce Doğuştan aracın satın alındığı gün DSG sorunu ile ilgili birkaç iade duydum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 25 Aralık 2017; 15:21:54 >

@@ 2024 Kia XCEED alındı @ 2015 C180 Exclusive @2020 Tucson @@ 2019 Peugeot 3008 @@ 2024 Kia XCEED alındı @ 2015 C180 Exclusive @2020 Tucson @@ 2019 Peugeot 3008

• @@ 2024 Kia XCEED alındı @ 2015 C180 Exclusive @2020 Tucson @@ 2019 Peugeot 3008

• quote:

Orijinalden alıntı: yildiz

quote:

Orijinalden alıntı: bosphrus

İyi akşamlar uzun zamandır forum sabit kaldı,size danışmak istiyorum aracınıza yapmışsınız,
    Çizik olmaması için araca film mi çektirdiniz bana size zahmet olmazsa çizik önleyici olarak neler yapabilirim ve sağlamlığı,kullanışlığı neler öneririsiniz . Yaptırmayı düşünüyorum ama nerde nasıl yapabilşrim araştırıyorum malum eline bez alan herkes araç yıkamacısı cilacı pastacısı olmuş.
    Bu konuda hata yapmak istemediğimden tecrübelerinizi paylaşırsanız memnun olurum pm den de yazabilirsiniz

İyi akşamlar. Yoğunluktan şimdi fırsat bulabildim kusura bakmayın.

Ön kaput + Ön çamurluklar + farlar dahil ön tampon (yani aracın ön kısmı komple maskeli)

LLumar PPF Gloss marka şeffaf film ile kaplandı. Üzerine komple Gyeon Mohs Q2 Seramik kaplama yapıldı.

Ben yaptıralı 1 yılı geçti ve çok memnunum. İyiki yaptırmışım zira birçok taş, tampona araç sürtmesi gibi

çeşitli darbeler gelmesine rağmen şeffaf film boyayı harika korudu diyebilirim.

Bunun yanında seramik kaplama ile boyası ilk günkü gibi. Alttaki bu hafta çektiğim en son fotoğrafı.

Merhabalar bahsettiğiniz işlemleri ne kadara yaptınız
    Bu hafta arastırıp yaptıracagım rakamları bilmekte fayda var malum herkes farklı fiyat veriyor siz yaptıran olarak ne kadar verdiniz
    Tskmederim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: yildiz

quote:

İyi akşamlar uzun zamandır forum sabit kaldı,size danışmak istiyorum aracınıza yapmışsınız,
    Çizik olmaması için araca film mi çektirdiniz bana size zahmet olmazsa çizik önleyici olarak neler yapabilirim ve sağlamlığı,kullanışlığı neler öneririsiniz . Yaptırmayı düşünüyorum ama nerde nasıl yapabilşrim araştırıyorum malum eline bez alan herkes araç yıkamacısı cilacı pastacısı olmuş.
    Bu konuda hata yapmak istemediğimden tecrübelerinizi paylaşırsanız memnun olurum pm den de yazabilirsiniz

İyi akşamlar. Yoğunluktan şimdi fırsat bulabildim kusura bakmayın.

Ön kaput + Ön çamurluklar + farlar dahil ön tampon (yani aracın ön kısmı komple maskeli)

LLumar PPF Gloss marka şeffaf film ile kaplandı. Üzerine komple Gyeon Mohs Q2 Seramik kaplama yapıldı.

Ben yaptıralı 1 yılı geçti ve çok memnunum. İyiki yaptırmışım zira birçok taş, tampona araç sürtmesi gibi

çeşitli darbeler gelmesine rağmen şeffaf film boyayı harika korudu diyebilirim.

Bunun yanında seramik kaplama ile boyası ilk günkü gibi. Alttaki bu hafta çektiğim en son fotoğrafı.

Merhabalar bahsettiğiniz işlemleri ne kadara yaptınız
    Bu hafta arastırıp yaptıracagım rakamları bilmekte fayda var malum herkes farklı fiyat veriyor siz yaptıran olarak ne kadar verdiniz
    Tskmederim

Audi A3 baz modelini 115'e bırakıyorlar.150'ye dizel versiyonunu satıyorlar.Söylediğiniz rakam biraz abartılı olmuş.

Durduk yere neden abartayım Herşey ortada.

ayında yaptırdığım fiyatlar arasında herşeye zam geldiği gibi bundada çok fark oluştu.

Ben yaptırdığımda yanılmıyorsam 4400tl gibi bir tutar ödedim tüm yapılanlar için ancak şuan 5000tl üzerinde.
  • Cok tesekkur ederim en azından fiyatlar ile ilgili fikir edindim onumuzdeki hafta aksilik olmazsa yaptıracagım sımdılık film sadece seramik kaplamada kararsızım cok kullanmıyorum aracı gerek var mı bılemedım
    Tekrar zahmet edip yazdıgın ıcın tsk ederım

Cok tesekkur ederim en azından fiyatlar ile ilgili fikir edindim onumuzdeki hafta aksilik olmazsa yaptıracagım sımdılık film sadece seramik kaplamada kararsızım cok kullanmıyorum aracı gerek var mı bılemedım
    Tekrar zahmet edip yazdıgın ıcın tsk ederım

Estağfurullah, ben tüm işlemleri yaptırdığım için çok memnunum. Göze fazla gibi görünebilir ancak neredeyse yarısı

3 kat seramik kaplamanın fiyatı (Gyeon Mohs Q2+) Bu seramik kaplama sertifikalı ve her önüne gelen bunu uygulayamıyor.

Bulunduğumuz bölge (Ankara / Oran) kış aylarında sert geçtiği için aldığım gün ne gerekiyorsa yaptırmak istedim.

Özellikle ön tampon (farlar dahil) ön çamurluklar ve ön kaput komple LLumar PPF maskeleme filmi aracın ön yüzünü

koruma anlamında çok işe yaradı. Gerek taş izleri olsun gerekse ufak sürtmeler olsun gayet başarılı.

LLumar PPF in en önemli özelliği boya ile ayırt edilemiyor oluşu. Hangi film olursa olsun parlaklık konusunda

özellikle bazı açılardan ışık yansıdığında mutlaka farkediliyor ancak bu film hiç belli olmuyor ve çok esnek.

Seramik kaplama işin diğer boyutu ve en son kat atılan bölüm. Tüm bu işlemler için (özellikle seramiğin doğru uygulanması için)

3 gün süreyle aracınızdan ayrı kalmanızda ayrı bir durum. Ama değiyor gerçekten, 1.5 yıl sonunda aracın boyası aldığım gün gibi.

Kasım ayının sonunda Edremit ten Hyundai Tucson aldım,

Ankara ya geldiğimde Megane'ınıza yapılan işlemlerin aynısı için size danışmayı düşünüyorum :)

Orijinalden alıntı: esmerce

Kasım ayının sonunda Edremit ten Hyundai Tucson aldım,

Ankara ya geldiğimde Megane'ınıza yapılan işlemlerin aynısı için size danışmayı düşünüyorum :)

Hayırlı olmasını diliyorum, çok güzel bir seçim olmuş. Benimde çok beğendiğim bir araç yeni Tucson.

Özellikle Elite Plus içi ve dışı bej olan versiyonu çok hoşuma gitmişti. Kullanımıda oldukça keyifli.

Ankara'ya gelmeden önce mutlaka özelden yazın elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım.

Nasıl araçtan memnunmusunuz ? Yakıt tüketimi konusunda fazla olduğunu söylüyorlar sizce nasıl ?
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.