Şimdi Ara

<<<<< RENAULT LATİTUDE KULÜBÜ >>>>> (248. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.949
Cevap
69
Favori
504.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 244245246247248
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • ates0666 A kullanıcısına yanıt
    Biz de aracımızın kapı gergilerini bu şekilde tamir ettik. İlk bir kaç gün gıcırtı yaptı ama yağ ve zamanla geçti. Üzerinden iki sene falan geçti ufak ufak yine kendini salmaya başladılar kapılar çok iyi durmuyor yerinde.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar rastladığınız arızaları araç modeli ve versiyonu ile birlikte yazar mısınız ?

    Bazı arkadaşların kronik olduğunu söylediği akıs ya da kapı gergisi arızalarını hiç yaşamadım.

    2011 executive

  • Merhaba 2013 1.5 d executive cam tavan, full sedef latitude sahibiyim. Aracı 2014 de 2ci sahibi olarak aldık. Araç pert kayıtlı idi, ama henüz 4 bin km de idi, üstünde naylonları duruyordu. İlk sahibi araç daha 3 aylık iken büyük kaza yapmış ( TIR ve korkuluk arasına sıkışmış) ama tamir ettirilmiş olarak satın aldık. 2014 den beride severek kullanıyoruz. Ancak aldığımızda beri park sensörü çalışmıyor ve hep uyarı veriyor. Park sensörleri üstünde ama sağlam mı değilmi, yoksa bağlı mı değil bilmiyoruz. Ayrıca geri görüş kamerasıda yok. Sormak istediğim, istanbulda bu aracın park sensörleri kontrol edip çalışır hale getirebilecek, bozuk olan varsa değiştirecek ve geri görüş kamerasıda taktırabileceğim bildiğiniz uygun bir servis yada usta varmı? Şimdiye kadar araçta yaşadığımız en büyük sorun turbp hortumunu çıkması ve aracın çekiminin düşmesi. Üstündeki uydurma bir kelepçe ile tutturulmuştu. Yeni turbo Hortumu alıp o sorundan kurtulduk. Diğer sıkıntılı dönemimizde ise bu sefer,aracın stop etmesi ve hiç bir şekilde marş almaması, sistem kilitliyordu. Bir süre turbo Hortumu söküp içine partikül temizleme spreyi sıkıp sonra çalıştırabiliyorduk, sonra oda işe yaramaz oldu. Bir tamirci beyne yazılım attı o arızayı görmezden gelmesi için ve ayrıca katalizör içini boşalttı yada tümden söktü tam hatırlamıyorum. O zamandan beri birdaha nu hatayı almadık ama egzoz siyah duman atıyor, ondanda kurtulmak istiyorum o da ikinci hedefim, ilk bu park sensörü işini halletmek istiyorum, yani bildiğiniz usta varsa lütfen paylaşır mısınız? Birde harita güncelleme için yer var mi istanbul anadolu tarafı? Şimdiden teşekkürler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Savaş KAYAN S kullanıcısına yanıt

    Sıfır aldığım 2012 model executive aracımı 7.5 yıl kullandıktan sonra Talisman 1.6 icon aldığım için sattım. Latitude ilk bir kaç ay içerisinde bir kez "motor hasar riski" uyarısı verdi ve gittiğim serviste önemli olmadığını da söyleyerek hatayı bilgisayardan sildiler. Daha sonra da hiç hata vermedi. 7.5 yıllık sürede sadece cam tavanın açılmasında bir sorun ile karşılaştım. Çok güzel arabaydı, bilhassa bağımsız süspansiyonun verdiği keyfi hala arıyorum.

  • buckel kullanıcısına yanıt

    1-Park sensörlerini tek tek kendiniz kontrol edin,bazen tampona gelen bir darbe sensörün yönünü değiştiriyor,ya da yoldan zift filan bulaşıyor bu durumda sensör sürekli bir engel görmüş gibi davranır.Bunlar yoksa bir usta arayısına girin.

    2-Katalizörün ya yenilenmesi ya da icinin temizlenmesi daha doğrudur,boşaltılırsa yazılımda değişiklik yapılması gerekir .

    3-Siyah duman yazılıma hatalı müdahale,katalizörün boşaltılması,yağ yakma,pompa ve turbo arızası,önerilmeyen yağ gibi sebeplerden olabilir.Bir çok değişken var.

    4-Önemli arızaları olarak silmek arızayı gidermez,sadece yeniden olursa aynı arızanın tekrarladığını bilirsiniz.Hastayım ama önemli değil gibi bir çözüm bu.

    5-Usta önerisini İstanbul Anadolu yakasında oturan arkadaşlar yaparsa daha doğru olur.

  • Merhaba arkadaşlar. 1.5 yıllık bir aradan sonra 2014 2.0 executive ile aranıza katılma planları yapıyorum. almak istediğimiz aracı gösterdik. yetkili renault servisinden ayrılma iyi bir motor ustam vardı. ufak bir liste yaptı. 20 bin liralık masrafı var çıktı. kritik noktaların iyi olduğunu söyledi. önceki aracım 1.5 executive idi. onunla biriktirdiğim anılar hatırına latitude geri döndüm. seviyorum bu aracı. araçta zincir var. ve değişmemiş. sanırım değiştirilmiyor. şanzımanda motorda turboda yağ kaçağı yok. yalnızca enjektör pompasının etrafında bir miktar mazot var. araç diri ve iç kondisyonu iyi. tam binmelik gibi duruyor. bakalım hayırlısı.

  • Ve efsane geri döndü. 1 yıllık ayrılığın ardından lati me yendien kavuştum. 5 yıl 1.5dci li latitude deneyiminden sonra fakat bu kez araç 2.0 dci. forumda 2.0-1.5 karşılaştırması pek bulunmamakta. benim de merak ettiğim konuların başında bu farklar vardı. ben bulamadım ama merak edenler için yazayım. bu aracı almak isteyenler için şunu söyleyeyim mutlaka 2.0 olanını tercih etsinler. başta motor sesi ve titreşimi sonra da performans olarak ciddi farkları mevcut. benim aldığım araç 165binde fakat yine de kötü sayılmaz. artık 10 yaşına gelmiş bir modelden bahsediyoruz. normal yani. performansı 172 bg gibi değil de 130-140bg gibi. bunun en büyük nedeni ağırlık ve şanzıman. yine de 1.5 dci den performanslı. titreşim ve ses konusunda 1,5 dci ile ilgisi yok. 2.0 çok medeni ve titreşim çok daha az. başka sorular sormak isteyenler de bana ulaşabilir.

  • basarank kullanıcısına yanıt
    hayirli olsun gule gule kullaninnn

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 26_bbz_26 2 kullanıcısına yanıt

    teşekkür ederim.

  • 
Sayfa: önceki 244245246247248
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.