Önemli not: Recovery diskinizi mutlaka bilgisayarı alır almaz yapın. Ayrıca Hoparlorlerden gelen pıt pıt ses donanımsal değil yazılımsal bir sorundur çözümü konumuzun en altında yazmaktadır
Konumuzun anasayfasının çok kasılmasından dolayı ve kotalı arkadaşlarımızı da düşünerek inceleme resimlerinin kodları kaldırılmış sadece resim linkleri bırakılmıştır. İsteyen resimlere tıklayak bakabilir. DV6 modellerinde model numarası dışında çoğu konfigrasyon aynıdır. İşlemci,ram ve HDD farklı bazı modellerde. Çok aman aman bir performans farkı yaratmamaktadır bunlar.
İsmini yazdırmak isteyen arkadaşlari model numarsını yazarak bana pm atabilirler.
[link=http://forum.donanimhaber.com/m_31541752/tm.htm] [center][image]http://img38.imageshack.us/img38/8222/hpimza.gif[/image][/center] [center][size=1][b][color=#990000]HP PAVILION DV6-xxxet KULLANANLAR KULÜBÜ[/color][/b][/size][/center][color=#000000][center][size=1]CPU: [b]|[/b]RAM: [b]|[/b]HDD: [b]|[/b] İntel Wifi Link 5100 Ağ Bağlantısı a/g/n ve Realtek ethernet kartı [b]|[/b] ATI GDDR3 1GB HD4650 Ekran kartı [b]|[/b] 5/1 Kart okuyucu [b]|[/b] Parmak izi okuyucu [b]|[/b] HP Web Kamerası [b]|[/b] 3 USB, 1 e-sata, 1 HDMI ve 1 VGA bağlantısı [b]|[/b] 15,6" 16:9 Ekran [b]|[/b] Çift katman destekli LightScrible özellikli DVD+/-R [b]|[/b] 6 Hücreli Lityum İyon pil [b]|[/b] HP mobil uzaktan kumandası [b]|[/b] [/size][/center][/link][/color]
HP PAVILION DV6-1115et İNCELEME
1115et incelemesi tamamen şahsıma aittir. saygılar...
Yazılımcı Online
İşlemci - İşletim Sistemi -Bellek -------------------------------------------- • Orijinal Windows Vista® Home Premium ve Service Pack 1 (32 bit) • Intel® Centrino® 2 işlemci teknolojisi • Intel® Core™2 Duo İşlemci P8700 • 2,53 Ghz , Düzey 2 önbellek 3 MB • 4036MB 800mhz DDR2 Bellek • Dual (2 x 2048) bellek düzeki.
Dahili Sürücüler -------------------------------------------- • HDD : Toshiba 500 GB SATA Sabit Disk Sürücüsü • Sabit disk sürücüsü hızı 5400 rpm • Optik sürücü türü : Çift Katman desteğine sahip Lightscribe Super Multi DVD Yazıcı (+/-R +/-RW) • CD/DVD etiketi yazdırma : LightScribe ile PC'nizden doğrudan serigrafi kalitesinde disk etiketleri oluşturun : Yazdırın, çevirin, yazdırın.
Sistem Özellikleri -------------------------------------------- • Bellek kartı aygıtı :Secure Digital kartlar, MultiMedia kartlar, Memory Stick, Memory Stick Pro veya xD Picture kartlar için 5'i 1 arada tümleşik Dijital Medya Okuyucu • Ağ arabirimi : Tümleşik 10/100/1000 Gigabit Ethernet LAN • Kablosuz teknolojileri : Intel 802.11a/g/n • Kablosuz yeteneği : Bluetooth® kablosuz ağ iletişimi • Harici G/Ç bağlantı noktalar : 4 (4. Esata bağlantı noktasıyla paylaşılır) USB 2.0, 1 HDMI konektörü, 1 eSata konektörü, 1 VGA bağlantı noktası, 1 RJ45 ethernet konektörü, genişletme bağlantı noktası, 2 kulaklık çıkışı, 1 mikrofon girişi, 1 IEEE 1394, Tüketici Kızılötesi, kablo yerleştirme konektörü • Video yakalama arabirimi : IEEE 1394 Firewire® Arabirimi • Genişletme yuvaları : 1 ExpressCard/54 yuvası (ExpressCard/34'ü de destekler) • Ekran boyutu : 15,6 inç Diagonal Yüksek Tanımlı HP Brightview Ekran • Ekran çözünürlüğü : 1366 x 768 • Grafik alt sistemi adı : ATI Mobility Radeon HD 4650 • Video RAM : 1 GB atanan olmak üzere en çok 2303 MB toplam grafik belleği • Ergonomik özellikler :Tümleşik parmak izi okuyucusu • Kontrol paneli : HP Mediasmart ortam yürütücü yazılımı ve özel menü denetimleri, müzik ve DVD düğmeleri • Web kamerası : Tümleşik Dijital Mikrofonu Olan HP Pavilion Webcam • Uzaktan kumanda : HP Mobile Uzaktan Kumanda • Dahili ses : 3B Sound Blaster Pro uyumlu ses - 16 bit tümleşik • Hoparlörler ve mikrofon : Audio Playback SRS Premium Sound • Klavye : 101 tuşlu, uyumlu klavye • Güç kaynağı türü : 90 W AC Güç Adaptörü • İşaret aygıtı : Açma/Kapatma düğmesi ve özel dikey Yukarı/Aşağı Kaydırma yüzeyi, ses düzeyi denetimi, ses kapatma düğmesi • Pil türü : 6 hücreli Lityum-İyon (Li-Ion) pil
Yazılım -------------------------------------------- •Yazılım - Verimlilik ve finans : Microsoft® Works ve Microsoft® Office Home ve Student 2007 60 Günlük Deneme Sürümü •Önceden kurulu yazılımlar : Microsoft® Internet Explorer; Windows Mail; Adobe® Reader •Optik sürücü yazılımı : HP MediaSmart Suite; Windows Media Player; Windows Fotoğraf Galerisi; DVD Play; Windows Movie Maker, Windows DVD Maker; Cyberlink DVD Suite; Windows Media center; Digital Persona Parmak İzi okuyucusu yazılımı •Ürünle gelen yazılım : Kurtarma bölümü (sistem, uygulamalar ve sürücüleri ayrı ayrı kurtarma olanağı dahil); Kurtarma bölümünün isteğe bağlı yeniden dağıtımı; Kurtarma CD/DVD'si oluşturma aracı; Symantec™ Norton Internet Security™ 2009 (60 günlük canlı güncelleştirme); Dizüstü Bilgisayar Yardımı ve Desteği
Boyutlar / ağırlık / garanti -------------------------------------------- •Ürün ağırlığı : 3,14 kg •Ürün boyutları (G x D x Y) : 37,85 cm (U) x 25,8 cm (G) x 3,4 cm (min. Y) / 4,1 cm (maks. Y) •Paket boyutları (G x D x Y) : 450 x 160 x 345 mm •Garanti : 2 yıllık, yalnızca serviste, parça ve işçilik •Sınırlı garanti kapsamı ve istisnaları : Ürününüzün garanti kapsamını 3 yıla kadar uzatabilir ve kaza sonucu oluşacak hasarlara karşı koruyabilirsiniz; daha fazla bilgi için HP satıcınızla görüşün.
Öncelikle şunu söyliyeyim herkes bilir hp nin dış görünüşü ve malzeme kalitesi bakımından göze hoş gelen bir güzelliği var.Kutumuz sade ve şık bir kutu, üstünde HP'nin son 3-4 senedir vaz geçemediği hatta artık o yazı stilini gördüğümüzde hemen akla HP markası gelen yazı stilini kullandığını görüyoruz. http://img12.imageshack.us/img12/7417/dsc04249x.jpg[/simage]
***Kutuyu biraz inceledeğimiz de açma kısmında bir güvenlik bantı ile karşılaşıyoruz. Her markada bu var mı bilemiyeceğim ama HP nin böyle bişey yapması benim hoşuma gitti açıkcası. [http://img14.imageshack.us/img14/5814/dsc04250d.jpg ***Kutunun yanında bir konfigrasyon listesi yer almakta. Çok tartışma yaratan ve aklımızı kurcalağan "ekran kartı belliği acaba DDR3 mü yoksa DDR2 mi "sorusu da bu liste sayesinde açıklığa kavuşuyor. 1GB GDDR3 bir bellek kullanmakta. http://img16.imageshack.us/img16/4510/dsc04254y.jpg
KUTU İÇERİĞİ
* 1 adet 6 hücreli lion batarya * 1 adet laptopu ac güçte çalıştırmak ve şarj etmek için adaptör * 1 adet laptop * 1 adet uzaktan kumanda işime yarıyacak bişey çok oşuma gitti. * 1 adet mikro fiber temizlik bezi. * Bir tanede kullanma kılavuzlarının olduğu karton çanta. *Malesef kutumuzun içinden çanta çıkmamakta ***Kutuyu açınca önce karşımıza ikitane hızlı başlama kılavucu çıkıyor. Biri ingilizce biri de Türkçe. İlk çalıştırmayı, fiş ve adaptör ve pil bağlantısını anlatıyor. Hemen sol tarafındaki bölmede şarj aleti ve AC kablosu yer almakta. Ortadaki o dar boşluğun içinde ise uzaktan kumanda, mikrofiber bez ve o birazdan remsini koyacağım kitapçıkların olduğu karton çanta yer almakta. http://img156.imageshack.us/img156/5892/dsc04255c.jpg
***Sonuç olarak şu anda beni tatmin edecek bir laptop gibi gözüküyor. Isınma sorunu yok, her laptop gibi buda ısınıyor ama cayır cayır yanmıyor. Oyun oynarken ekran kartı sıcaklığı 85 dereceyi geçmiyor.
***Ürünümüz 3Dmark Testinden hiç bir o/c müdalesi olmadan 6394 Puan alıyor. Bu diğer laptoplar ile karşılaştırdığımız da özellikle 9600 GT ve GS serisi olanlara (DDR2) oldukça tatminkar bir puan olarak görünmekte. Biraz overclok ile bu değer hiç zorlanmadan arttıralabilir.
*** Hp laptopumuz yukarıda da bahsettiğim gibi ünü altec lansig firmasının ürettiği hoparlorlerden kullanmakta ve bu çok temiz ve güzel bir ses sunuyor. Bunun yanın da ürünün ses kartıda oldukça güzel. Ayrıca ses kartının yazılımı gerçekten kullanışlı ve sese büyük etkisi var. Laptopun ön tarafında 3 jack göze çarpmakta ve bunlarda biri mikrafon diğer 2 si ise kulaklık. Evet yanlış duymadınız iki jack kulaklık için ayrılmış durumda. İki arkadaşınızla kimseyi rahatsız etmeden çift kulaklık ile rahatlıkla müzik dinleyebilirsiniz.:)
Tamamen bana ait bir incelemedir, başka yerde paylaşırsanız en azından alıntı yapıldığını belirtirseniz sevinirim. Saygılar... Yazılımcı Online
Acronis Disk Director Suite ile HDD Bölme
1)Programımız açılır açılmaz bize bir arayüz modu suruyor. İki seçeneğimiz var Automatic mode ve Manuel mode İkisinden birini seçeceğiz. Manuel mode seçip "OK" butonuna tıklayıp devam ediyoruz.
Orijinal boyut için tıklatın
2)Aşağıda olduğu gibi bir ana ekran karşılayacak bizi. Resize butonlarından birine basarak şu anda kullandığımız bölümü yeniden boyutlandırma için gereken değerleri gireceğiz.
3)Resize 'a tıklayınca aşağıdaki gibi bir pencere açılacak. Partition bölümü bize şu anda kullanmakta olduğumuz bölümde küçüldükten sonra geriye kalan kullanacağımz kısmı gösteriyor. Diğeri ise hdd yi böldükten sonra oluşacak olan boş bölüm kapasitesini. İstediğimiz değerleri girip "OK" butonuna tıklıyoruz
4)Daha sonra oluşan bölümde (unallocated) sağ tıklayıp ya da soldaki menüden create partition 'ı seçiyoruz.
5)Tıkladıktan sonra karşımıza bir pencere çıkacak. Burdan resize işleminden sonra geriye kalan bölümün primary(birincil) mi yoksa logical(mantıksal) mı olacağına karar veriyoruz. mantıksal seçmemiz hdd yi yedek olarak kullanmamıza olanak verecektir. Birincil olması boot edilebilmesini sağlar. C de sistem olacağından geriye kalan kısımı mantıksal olarak yani logical olarak seçmemiz lazım. "Ok" butonuna basarak devam ediyoruz.
6)En son olarak boyutlandırma ve bölüm oluşturma işlemini başlatmak için programın üst tarafında bulunan damalı bayrak simgesine tıklıyoruz. Karşımıza aşağıdaki gibi bir pencere çıkacak. Burda nasıl bir işlem yapılacağı yazıyor.
Birinci işlemde C sürücümüz 110 dan 60 'a düşürülecek ve geriye 49gb yer kalacak. İkinci işlemde ise 49gblık alan mantıksal sürücü olarak atanacak.
İşlemleri onaylıyorsanız "ok" butonuna basıyoruz ve program kendi reset attırıyor bilgisayara. AÇlışta çalışıyor windows açılmadan bölme işlemini gerçekleştiriliyor ve pc açıldığında herşey kullanıma hazır halde oluyor
Yazılımcı Online
quote:
Orjinalden alıntı: cell@t arkadaşlar ses sorununu çözdüm. sorun IDT audio konsolundan kaynaklanıyor. 10 sn kullanılmadığında haporlörleri kapatıyor. çözüm işe IDT audio konsolunu açın sağ altaki nota işareti gibi olan simgeye tıklayın. tercihlerden ayarlar ve ordanda genel sekmesine gelin oradaki harici ampflikatör kapatmasını etkinleştiri kaldırın. hepsi bukadar artık sesiz sedasız kullanabilirsiniz bilgisayarınız. bu özellik 10 sn içinde haporlörleri kapattığı için kapatıp açarken yük birikmesi sonucunda bazı istenmeyen sesler ortaya çıkabiliyor. şuan itibariyle bu bilgisayarın tek sorunu olan ses sorununuda hallettik.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 5 Kasım 2009; 0:31:06 >
öncelikle hayırlı olsun :D forumda laptop araştırması yaparken her topicde vardın umarım bu kadar araştırdığına değmiştir. birde dediğin gibi gta4 tarzı zorlayan oyunlardaki performansı, 3dmark puanı ve tabii en çok merak edilen şey ; ısınma sorunu ile ilgili bilgisayarı biraz kasıp bilgi verebilir misin ?
inan artık bilg araştırmak istemiyorum sadece samsung r560 ile bu bilgisayar veya 1446 modeli ( tabii param yeterse :d ) arasında kaldım. sen de baya bi araştırma yaptın sanırım ( bi topicde lcd için 2 yıl laptop için 3 ay yazmışsın) bundan dolayı beni anlayacaını umarım :)
3dmark için googleye 3dmark 06 yazıp indirmen gereken 600 mb civarı bir dosya var ama öncelikle http://service.futuremark.com/index.action bu linki bi deneyebilirsin direk net üzerinden test ediyor.
öncelikle hayırlı olsun :D forumda laptop araştırması yaparken her topicde vardın umarım bu kadar araştırdığına değmiştir. birde dediğin gibi gta4 tarzı zorlayan oyunlardaki performansı, 3dmark puanı ve tabii en çok merak edilen şey ; ısınma sorunu ile ilgili bilgisayarı biraz kasıp bilgi verebilir misin ?
inan artık bilg araştırmak istemiyorum sadece samsung r560 ile bu bilgisayar veya 1446 modeli ( tabii param yeterse :d ) arasında kaldım. sen de baya bi araştırma yaptın sanırım ( bi topicde lcd için 2 yıl laptop için 3 ay yazmışsın) bundan dolayı beni anlayacaını umarım :)
Bilirim o araştırma piskolojisini aklında model vardır aslında ama hep içinden bi ses bekle der Artık dayanamadım gittim aldım vallaha. Şans eseri oldu aslında birazda. HDX16 teşirde değilde stokta olsaydı bunu alamıyacaktım. Bunu buldum baktım vista puanı falanda 5,4 baya iyi gibi duruyor alayım dedim hem fiyatıda çok uygundu 2170 lira peşin fiyat birde bonus karta 8 taksit.
Isınma sorunu şu anda yok gibi boşta çalışan diğer pcler ile karşılaştırdığımda bakalım oyun falan indireceğim ya da arkadaştan alacağım ozaman kesin sonucu yazarım oyunlarda ne duruma gelecek.
Önemli gelişmeler oldukça eklerim buraya. Şu anda oyun deneyemiyorum oyunum yok hiç eski pcim P4 ve ekran kartımda eski olduğundan hiç oyun indirmiyordum. Yarın ya da ondan sonraki gün arkadaştan alıp denerim. En azından cod2 kurayım bari dedim onunda DVD si çizilmiş ya
peki şu netten verdiğim link ile bi deneme yapabilir misin çok uzun sürmüyor zaten bir de HDX16 nın nesi iyi ekran kartı ne o bilgisayarın ? onu araştırmadım pek zaten hp hiç düşünmüyrodum bi anda çıktı bu da millet kıvranıyordu r560 yok piyasada diye bunu gördüm sonra vatanın broşürde ama hakkaten alanlar pek iyi analiz geçmediler daha senden bekliyorum artık herşeyi :)
Harikasın yaaa Ben de bu gün vatana gittim ve iki model inceledim sana lenovo sayfasındaki p8700 lü modeli sunmuştum bir de bu dikkatimi çekti.3Dmark puanlarını VE ISINMA SORUNU İLE İLGili kasacak bir oyun oynayıp(biraz uzun oyna ) görüşlerini aktarır msın? Tüm laptop alma kariyerim sana bağlı ya seninkinden ya da lenovo.hatta ısı ölçme programı da bulup oyun oynarken onu kullanırsan çok sevinirim.
kardeş hayırlı olsun bende bundan alacaktım ama iki laptop arasında kaldım bu resimleri görünce bunu alasım geldi :D ama bakıcam işte özelliklerine filan kardeş bunun hafızası kaç gb dı acaba ?
kardeş bende aynısından aldım ve bir sorunum varrr acil yardım edersen ii olur,hoparlörden açılışta falan çıt çıt sesler geliyor ve bu beni korkutuyor lütfen bi açıklama getir bazen şarkılardanda çıt çıt sesler geliyorr
arkadaşlar şimdi ben ilk kurulumda hemen recovery disk creation ile recovery disk oluşturdum. 2 tane dvd ye yazdı. Başka yapmam gereken ne var.
Format nasıl atıcam normal masaüstüne atar gibi mi. Peki hangi cd ile boot edecem hdd yi nasıl bölecem. Bi fark varmı bu konuda. Şimdi sınavlarım var finallerden sonra ilgileneceğimde yeri gelmişken sorayım dedim.
500 gb hdd var çünkü tek bölüm bölmeden olmaz. İşte dediğim gibi bi recovery olayı var ama anlamadım umarım doğru yapmışımdır. Recovery i başlattım önce bişey yaptı sonra dvd istedi 2 tane dvd ye dosyalar yazdı.
Recovery oluşturma programları etkilemiyor değil mi? ghost gibi bişey değil yani. sadece windows ve sürücüleri mi yedekliyor.
Bana şu recovery hakkında bilgi verirseniz sevinirim
arkadaşım bu güzel inceleme için tşkelrimi sunduktan sonra bir sorum olcak ben lptop araştırıyorum aylardır.bugün bu notebooku gördüm bimeksin sitesinde bnim aklımda hep dv5-1255 et vardı bunu görünce bir anda fikri değişti siz olsaydınız bu dv5 -1255 et:teknosada 2012 tl yoksa dv6-1115etyi mi alırdınız.çünkü birinin ekran kartı atı diğeri nvdia gerçi ati olan ddr3 ama bana bir fikir varin bide duyduğuma göre bu vistada 4gb ram çalışmıyor rami hep 3gb olarak çalıştırıyormuş.bu nedenle dv5-1255 et ile bir farkı yok gibi ancak işlemci harddisk konusunda açık ara 1115et önde ancak ekran kartı beni düşündürüyor.ayrıca yanlış hatırlamıyorsam sanırım bu forumda okumuştum hpnin bu dv6 ları hatalı üretimmiş bu doğrumu ve çok ısınma yapıyormuş dv5 e göre.cvblarınızı bekliyorum ona göre kara vercem.şimdiden tşkler
arkadaşım bu güzel inceleme için tşkelrimi sunduktan sonra bir sorum olcak ben lptop araştırıyorum aylardır.bugün bu notebooku gördüm bimeksin sitesinde bnim aklımda hep dv5-1255 et vardı bunu görünce bir anda fikri değişti siz olsaydınız bu dv5 -1255 et:teknosada 2012 tl yoksa dv6-1115etyi mi alırdınız.çünkü birinin ekran kartı atı diğeri nvdia gerçi ati olan ddr3 ama bana bir fikir varin bide duyduğuma göre bu vistada 4gb ram çalışmıyor rami hep 3gb olarak çalıştırıyormuş.bu nedenle dv5-1255 et ile bir farkı yok gibi ancak işlemci harddisk konusunda açık ara 1115et önde ancak ekran kartı beni düşündürüyor.ayrıca yanlış hatırlamıyorsam sanırım bu forumda okumuştum hpnin bu dv6 ları hatalı üretimmiş bu doğrumu ve çok ısınma yapıyormuş dv5 e göre.cvblarınızı bekliyorum ona göre kara vercem.şimdiden tşkler
Arkadaşım ben de senin gibi uzun süredir araştırıyorum yakındır almam.Emin ol HD4640 ddr3 9600mgt den iyi.O konuda şüphen olmasın
Bu arada beni şok ettin dv6 lar hatalıymış daha çok ısınıyormuş diye;daha ne kadar ısınsın dv5 e elini bile dokunduramıyorsun dv6yı da alevli kullanıyoruz heralde değişik bir ambians oluyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XPerience -- 9 Mayıs 2009; 13:19:48 >
ne bileyim dostum bende forumda rastladım.öyle bieşy yok gibi acaba bu makinanın oyunda ısınma felan yapıyormu yazılımcı online ın son haberlerini bekliyorum gerçi bilmiyorum alıp almyacağımı ama kart yok bide nakitim 900 ytl var bakalım nasıl alcaz:):)
arkadaşlar şimdi ben ilk kurulumda hemen recovery disk creation ile recovery disk oluşturdum. 2 tane dvd ye yazdı. Başka yapmam gereken ne var.
Format nasıl atıcam normal masaüstüne atar gibi mi. Peki hangi cd ile boot edecem hdd yi nasıl bölecem. Bi fark varmı bu konuda. Şimdi sınavlarım var finallerden sonra ilgileneceğimde yeri gelmişken sorayım dedim.
500 gb hdd var çünkü tek bölüm bölmeden olmaz. İşte dediğim gibi bi recovery olayı var ama anlamadım umarım doğru yapmışımdır. Recovery i başlattım önce bişey yaptı sonra dvd istedi 2 tane dvd ye dosyalar yazdı.
Recovery oluşturma programları etkilemiyor değil mi? ghost gibi bişey değil yani. sadece windows ve sürücüleri mi yedekliyor.
Bana şu recovery hakkında bilgi verirseniz sevinirim
1-baska yapman gereken bise yok ama recovery part varsa d: surucusu gibi onu silme nolur nolmaz.. 2-ister dvd ile boot edersin istersen F11 gibi bi tusu var onla dvdsiz de atabilirsin fakat bazen d: zarar goruo o sebeple dvdleri kullanabilirsin 3-hdd bolmek partition programlari var, onlari kullanabilirsin ama recovery part varsa ona elleme tabi.. hiren boot cd var o cok iyidir onu indir cd e yaz lazim olabilir.. hiren in icinde partition tool lar var.. 4-HAYIR GHOST GIBI DEGIL default fabrika ayarlarina dondurur, suruculeri de yeniden yuklemen lazim eger sonradan yaptiysan tabi, yani ilk aldigin gunku halini dvd e yazio.. 5-BU INCELEME ICIN COOOOK TESEKKURLER.. 6-sinavlarinda basarilar
arkadaşlar tavsıyem kesınlıkle recovery bolumunu sılmeyın ne olur ne olmaz maazallah silersiniz recovery dvdlerınızde sorun olur daha sonra fellik fellik recovery derdıne duser dvd ararsınız..Hpbunun için oldukca yuksek bır ucret ıstıyordu bu nedenle sılmeyın bence koca bılgısyarda bır recoverynın kapladıgı alana muhtac kalmazsınız heralde... ayrıca hdd yı bolmek ıcın ek prgramlara gerek yok bılgısyar--sag tık-aygıt yonetıcısı kısmından C yi küçült dersenız daha sonra ayrılan parcayı bırdah kuçult dersınız boylece ıstedınız kdar parcaya ayırabılrsınız..ben 3 parcaya ayırmıstım bırde kendı recovery kısmı duruyordu
arkadaşım nerden öğrendin dv6 serisinin hatalı olduğunu? formdan birsürü arkadaş aldı kimse çok şükür bir sorunla karşılaşmadı. ve öyle ısınma sorunu falanda yok kimsenin. senin hatalı dediğin seri sakın dv-6xxx seri olmasın dikkat et
quote:
Orjinalden alıntı: XPerience
quote:
Orjinalden alıntı: turkay23
Arkadaşım ben de senin gibi uzun süredir araştırıyorum yakındır almam.Emin ol HD4640 ddr3 9600mgt den iyi.O konuda şüphen olmasın
Bu arada beni şok ettin dv6 lar hatalıymış daha çok ısınıyormuş diye;daha ne kadar ısınsın dv5 e elini bile dokunduramıyorsun dv6yı da alevli kullanıyoruz heralde değişik bir ambians oluyor
arkdaşımıza hayırlı olsun gerçekten çok güzel. bende önce bunu alcaktım ama sonra paraya kıyıp 1146 beklemeye karar verdim ve ayrıntılı resimler için çok sağol hiçbiryerde bulamamıştım çok makbule geçti
arkdaşımıza hayırlı olsun gerçekten çok güzel. bende önce bunu alcaktım ama sonra paraya kıyıp 1146 beklemeye karar verdim ve ayrıntılı resimler için çok sağol hiçbiryerde bulamamıştım çok makbule geçti
bende onu bekliyim dedim ama bu işin sonu yok durmadan insan daha iyisi olsun diyor bende yeter dedim ne gereği var bu kadar yüksek almanın zaten aldığımda baya yüksek dedim ve bunu bugün itibari ile sipariş verdim
arkadaşım nerden öğrendin dv6 serisinin hatalı olduğunu? formdan birsürü arkadaş aldı kimse çok şükür bir sorunla karşılaşmadı. ve öyle ısınma sorunu falanda yok kimsenin. senin hatalı dediğin seri sakın dv-6xxx seri olmasın dikkat et
quote:
quote:
o olabilr işte peki bunu dv5-1255et le karşılaştırırsak nasıl bir sonuca varırız
quote:
quote:
o olabilr işte peki bunu dv5-1255et le karşılaştırırsak nasıl bir sonuca varırız
dv6-1115et ile dv5-1255et yi karşılaştırırsak bence dv6-1116 gerek ekran kartı gerek işlemci ve yeni kasası ile dv5-1255et yi ezecektir bence..
Arkadaşlar çok teşekkür ederim GTA deneyeceğim ama oyun yok hiç elimde arkadaşla da görüşemedim.
3dmark 2006 indirdim denedim. 6394 puan aldı. Bana az gibi geldi, acaba drıverlardan falan mı. Birde cpu test yazıp görüntü çıkıyor onda kasma oluyor nedense. GPU testlerde ve grafik testlerde ortalama 20 25 fps gibi bir değerde değişiyor. Hele bazen 35 40 gördüğüm bile oldu.
Hp nin fabrika ayarları kasıyor herhalde pc yi bilemiyorum. Çokda kurcalayacak vaktim yok malesef malum sınavlar var. Ama genel olarak memnunum f/p ürünü benim için şu anda 2170 e aldım daha ne olsun
oc yapılmadan 6300 bu fiyata kötü sayılmaz bence yeterli birde oc falan yapılınca eminim 7000 i rahat geçer. ama ati nin update ini bulman lazım herkes laptoplar konusunda bunun sıkıntı olduğunu söylüyor :(
ARKADAŞLAR BİRDE DV6-1146 BEKLEYEN ARKADAŞLAR ŞUNU BİLSİNLERKİ NORMALDE ŞUAN VATANDA WORDCARD KAMPANYASI VAR VE BU KAMPANYA SAYESİNDE %12 İNDİRİM OLUYORDU AMA BU KAMPANYADA 10 MAYISATA BİTECEK YANİ BİZ BÖYLECE BU KAMPANYADAN YARARLANAMAYIP ÇOK PAHALI BİR FİYATA ALACAĞIZ. PEŞİN VERSEK BİLE ENAZ 2360 TL YE FALAN GELECEK YANİ VATAN BİZE İYİ BİR OYUN OYNADI VE 10 MAYISTAN SONRAYA BIRAKTI ÜRÜNÜ. EĞER BU ÜRÜNÜ BEKLEYENLER VARSA HABERLERİ OLSUN FAZLADAN BUKADAR PARAYI VERMEK İSTEMEZLESE DV6-1115 İ KAÇIRMASIN DERİM. BENİM WORCARDIM OLMADIĞI VE PEŞİN VERECEĞİM İÇİN SORUN YOK AMA DİĞER ARKADAŞLARIN HABERİ OLSUN. VE VATANBİLİGİSAYARA
Öncelikle iyi dilekleriniz için teşekkürler. Alanlara alacak olanlara hayırlı uğurlu olsun.
Arkadaşlar bir kaç ekleme yapayım;
Yukarda da yazdım ilk ayarlarda hiç bişey yapmadan o/c yokken. 3dmark 2006 puanı 6394
dvd sürücü lightscrible destekli. Uygun medyaların üstüne şekil çizebilyorsunuz.
Ön panelde dokunmatik tuşlar var. Biri WIFI açma kapama diğerleri ses tuşları.
Şu anda yüksek performans modunda pili 1,5 saat gidiyor. müzik, film, internet gibi sıradan şeyler.
Esata girişi var usb olarak da kullanılabiliyor.
arkasındaki HP logosu bembeyaz yanıyor.
öndeki jaklardan 2 tanesi kulaklık 1 tanesi mikrafon. Yani arkadaşınız varken yanınızda iki tane kulaklık takabiliyorsunuz.
HDMI kablosu takınca hemen aygıtı algılıyor ve bir yardımcı çıkıyor karşınıza kolayca ayar yapabiliyorsunuz.
45 dakika oyun oynadım. Sol üst köşe dışında ısınma ile karşılaşmadım. Öyle klavye bölümü falan hdd kısmı cayır cayır sıcak değil. Ilık oda sıcaklığında, normal çalışmada ve filmde(HD) asla anormal ısınma yok. Oyunda bi ekrana yakın kısımda sol üst köşe diyorum ben, orası ısınıyor, bu da normal olarak görüyorum. Eğer halıda ya da yatakda falan çalışmıyorsanız pcniz güzel havaanıyor.
Size tavsiyem mutlaka sert zeminde çalıştırın. Altı havada kalsın aletin, lastik ayakları üstünde, hem iyi bir soğutma hemde halı ve kumaş yüzeylerden toz çekmemiş olursunuz içine.
Şu anda aklıma gelenler bunlar. DEğişiklikler oldukça paylaşacağım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 10 Mayıs 2009; 2:52:09 >
paylaşım için teşekkür ederim kardeş ben de bunu almak istiyorum ama 2 laptop arasında kaldım neyse hayırlısı bakalım sana asıl sormak istediğim şey parmak izi okuyucu var mı ve işlemcisi ne ??
HP PAVILION DV6-1020CD ve HP PAVILION DV6-1135ET işte bunların arasında kaldım arasında kalmamın nedeni dv6-1020 cd'nin özellikleri iyi ama dv6-1135'in hafızası iyi ve görünüşü filan daha güzel ama dv6-1020 cd'de ise parmak izi okuyucusu var ben şimdi aşağıya öelliklerini yazıcam lütfen bana yardımcı olun hangisini alayım?????
HP PAVILION DV6-1020CD ÜRÜN ÖEZELLİKLERİ:
Chip Seti Intel PM45 Chipset İşlemci Tipi Intel Pentium Dual Core İşlemci T4200 İşlemci Cache 1 MB L2 cache İşlemci FSB 667 Mhz İşlemci Hızı 2 Ghz Ekran Özelliği 15.6 " / 1366 x 768 WXGA HD BrightView Ekran Boyutu 15.6" Ekran Kartı ATI Mobility Radeon™ HD 4530 Ekran Tipi WXGA Parlak Ekran Ekran Kartı Hafızası 512 MB Max Ekran Çözünürlüğü 1366 x 768 Ram Tipi DDR2 Sistem Belleği 2048MB 667MHz Sabit Disk Kapasitesi 250GB 5400RPM 8MB HDD Hızı 5400 RPM Optik Sürücü DVD Dual Yazıcı Klavye TR/Q Kablosuz İletişim Wireless 802.11b/g Bluetooth Özelliği Var USB (Adet) ? 4 FireWire Var 10/100 Ethernet Var Pil Ömrü (Saat) 2 Paket İçeriği Notebook İşletim Sistemi MS Vista Home Basic HDMI Var E-Sata Var Webcam Var Parmak İzi Okuyucu Yok Yüz Tanıma Yok Kart Okuyucu 5-in-1 (SD , MMC , MS , XD , MS PRO)
HP PAVILION DV6-1135ET Ürün Özellikleri :
İşlemci Tipi Intel Core Duo İşlemci T4200 İşlemci Cache 1 MB L2 cache İşlemci FSB 800 Mhz İşlemci Hızı 2 Ghz Ekran Özelliği 15.6 " / 1366 x 768 WXGA Ekran Boyutu 15.6" Ekran Kartı Nvidia® GeForce 9200M GS DirectX 10 Ekran Tipi WXGA Parlak Ekran Ekran Kartı Hafızası 512 MB Max Ekran Çözünürlüğü 1366 x 768 Ram Tipi DDR2 Sistem Belleği 2048MB 800MHz Sabit Disk Kapasitesi 160GB 5400RPM 8MB HDD Hızı 5400 RPM Optik Sürücü DVD Dual Yazıcı Klavye TR/Q Kablosuz İletişim Wireless 802.11b/g Bluetooth Özelliği Var USB (Adet) ? 4 FireWire Var 10/100 Ethernet Var Pil Ömrü (Saat) 3 Paket İçeriği Notebook İşletim Sistemi MS Vista Home Premium HDMI Var E-Sata Var Webcam Var Parmak İzi Okuyucu Var Yüz Tanıma Yok Kart Okuyucu 5-in-1 (SD , MMC , MS , XD , MS PRO)
paylaşım için teşekkür ederim kardeş ben de bunu almak istiyorum ama 2 laptop arasında kaldım neyse hayırlısı bakalım sana asıl sormak istediğim şey parmak izi okuyucu var mı ve işlemcisi ne ??
Hocam resimlere bakmadınız heralde işlemcisi p8700, ve parmak izi okuyucu da var.
@Yazılımcı online
Hocam hayırlı uğurlu olsun servissiz günlerde kullanmanız dileğiyle. Bence şu an için en iyi f/p laptopu, ekran kartı açısından 4650 ddr3 olduğu için 9600m gt'yi geçiyor değil mi ? Yani demek istediğim hem 4650 hemde 9600m gt ddr3 olsa hangisini daha iyidir?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan6894 -- 10 Mayıs 2009; 10:54:08 >
Tabii ki 4650 Daha İyi 9600GT 5700-5800 Alırken 4650GT 6400-6500 Almıs
Evet gerçekten de iyiymiş ben 3d puanlarını bilmiyordum birde buna küçük oranda oc yapılsa uçar hemde 1 gb... Normalde kampanyasız fiyatı ne kadar acaba? Birde(çok soru sordum ama:) yaz tatilinne kadar fiyatında herhangibir ucuzlama falan olurmu?
O/C yapmak istemiyorum şu anda 9600 GD DDR2 den iyi şu anda kart. Ama 9600GT DDR3 olursa ozaman o daha iyi oluyor sanırım.test drive unlimited oyununu son çözünürlükte, anti analising 4X , HDR açık , higt detayda takılmadan oynadm. Aynı ayarlarda pil ile çalıştırırken oynadım ve pil 45 dk gitti. %20 kalmıştı kalanıylada bi lost açtım 10 15 dk da lost izledim %5 iken uyku moduna girip kapanıyor pc. Fiyatında ucuzlama olur mu hiç bi bilgim yok hocam. Normalda pahalı bir ürünmüş herhalde belki satış taktiğidir ama bimeks bizde en ucuz dedi bana.
Parmak izi okuyucusu var. Herşeye parmak izi ile giriyorum msn bile parmak izi ile açılıyor
İşlemcim P8700 2 ay önce çıktı bu işlemci. 1066 fsb ve 3 mb cache 2,53 ghz.
Bende bir soru soracağım. Şimdi ben norton aldım ya pc nin içinde de norton yüklüymüş aynısı, şimdi ben o paketi açmayıp bekletiyorum bi son kullanma tarihi falan yoktur herhalde. Laptopdaki deneme süresi bitince kuracağım. 1 yıllık koruma var.
Hocam resimlere bakmadınız heralde işlemcisi p8700, ve parmak izi okuyucu da var.
@Yazılımcı online
Hocam hayırlı uğurlu olsun servissiz günlerde kullanmanız dileğiyle. Bence şu an için en iyi f/p laptopu, ekran kartı açısından 4650 ddr3 olduğu için 9600m gt'yi geçiyor değil mi ? Yani demek istediğim hem 4650 hemde 9600m gt ddr3 olsa hangisini daha iyidir?
O/C yapmak istemiyorum şu anda 9600 GD DDR2 den iyi şu anda kart. Ama 9600GT DDR3 olursa ozaman o daha iyi oluyor sanırım.test drive unlimited oyununu son çözünürlükte, anti analising 4X , HDR açık , higt detayda takılmadan oynadm. Aynı ayarlarda pil ile çalıştırırken oynadım ve pil 45 dk gitti. %20 kalmıştı kalanıylada bi lost açtım 10 15 dk da lost izledim %5 iken uyku moduna girip kapanıyor pc. Fiyatında ucuzlama olur mu hiç bi bilgim yok hocam. Normalda pahalı bir ürünmüş herhalde belki satış taktiğidir ama bimeks bizde en ucuz dedi bana.
Parmak izi okuyucusu var. Herşeye parmak izi ile giriyorum msn bile parmak izi ile açılıyor
Bende bir soru soracağım. Şimdi ben norton aldım ya pc nin içinde de norton yüklüymüş aynısı, şimdi ben o paketi açmayıp bekletiyorum bi son kullanma tarihi falan yoktur herhalde. Laptopdaki deneme süresi bitince kuracağım. 1 yıllık koruma var.
Bekletmen şöyle uygun olur:Yüklü olarak gelen nasıl olsa 90 günlük 3 ay karın olur ve Norton 360 tam koruma sağladığından 1 yıl sonra(lisans 1 yıl mı?) veritabanı güncelliğini koruduğu sürece sorun olmaz Bekletmemen şöyle uygun olur :Yılın 3. çeyreğinde gelen yeni Norton'da gözün kalabilir ve senin norton 360 ın daha yarım yıl süresi olacak
Bekletmen şöyle uygun olur:Yüklü olarak gelen nasıl olsa 90 günlük 3 ay karın olur ve Norton 360 tam koruma sağladığından 1 yıl sonra(lisans 1 yıl mı?) veritabanı güncelliğini koruduğu sürece sorun olmaz Bekletmemen şöyle uygun olur :Yılın 3. çeyreğinde gelen yeni Norton'da gözün kalabilir ve senin norton 360 ın daha yarım yıl süresi olacak
bi yerinde dursun bunlar da ya V3,0 var şu elimde en yenisi bu değil mi
orhan6894 rica ederim nedemek
Biraz daha tanınsında alanlar olsun club olaak değiştirecem başlığı
Yazılımcı Online ve diğer arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.gerçekten çok açıklayıcı bir şekilde inceleme olmuş.bundan sonra bu sayfayı takip edeceğim.sizin yazmış veya yazacak olduğunuz tüm bilgiler benim için önemli.diğer arkadaşlarda eminim ki sizin yazdıklarınızı takip ediyorlardır.üşenmeyip bu bilgileri yazdığınız için tekrar teşekkür ederim.zahmet olmazsa normal kullanımdaki sıcaklık değeri ile oyun oynadıktan hemen sonraki sıcaklık değerlerini yazabilir misiniz???mümkünse kullanan tüm arkadaşların yazmasını rica ediyorum. saygılar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selazkopat61 -- 10 Mayıs 2009; 15:09:16 >
Arkadaşım bilgisayarın hayırlı uğurlu olsun,güzelliklere vesile olsun
Ben ne bilgisayar ne de test programları hakkında yorum yapacağiım zira fenalık geldi sabahtan beri yurt dışı sitelerde laptop inceliyorum.Ne var ki Yazılımcı Online sana bildirmek istediğim şuydu : o kadar laptop incelemesinin yapılduıgı site gezdim ,bir ürünün fotografları hangi açıdan ,hangi kısmı ön plana alarak çekilip yayınlanır senden ders alsınlar.Bence sende gerçek bir grafiker ruhu var.inan forumda yazılanları gözucuyla geçtim,ancak ürününe ait foroğların sanki karşımda reel olarak tutuyormuşum hissi verdi.Tebrik ederim 10 numarasın
bilgisayarın hayırlı uğurlu olsun : )) Maşallah !!! : ))
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sendemail -- 10 Mayıs 2009; 15:39:20 >
arkadaşlar ben birkaç birşey soracağım bu oyunlarda fsp değerlerini nasıl gösteriyoruz bir program felan mı gerekli acaba varsa bana link vs. verebilirmisiniz ona göre denemeler yapacağım geldikten sonra
Arkadaşlar acil yardım şu an ben hp nin ana sitesine baktım ama HDX serisini dizüstü laptoplar seceneklerinden kaldırmışlar bu neye işaret?Ben çarşamba Hdx 16 alıcam. :( :(
tamam haklısın dostum fakat istanbul bilişim hakkında hiç iyi şeyler söylemiyorlar. Gösterdiğim markalara göre de hala hp dv6-115et f/p ürünüdür bence..
laptop güzel bence ekran kartı yeterli oyun oynayacaklar bence masaüstü alsın 2 milyara ne canavar bilgisayarlar düzülür laptopda oyun oynama full ayarlarda bence çok saçma laptopda oyun oynanırdı öle çok ağır oyunlar bence masaüstünde oynananmalı yoksa laptop çok acayip ısınıyor monsterın 7 milyarlık laptopu bile ısınıyor mesut çevik'in dediğine göre
ARKADAŞLARR LÜTFEN Bİ GÖZ ATIN ANLATTIKLARIMA......bimeksten 1115et aldım salı günü fakat hoparlöründe çızırtılar falan oluyordu hiç şarkı falan açmasan bile windows seslerinde bile hoparlör tık tık diye acayip sesler çıkartıyorrduu ..en sonunda bimekse götürdümm teşir ürününe baktılar ondda ses çıkıyorr sora yeni kutu 1115et açtılar dediklerine göre ondada aynı sorun varmış 1115 kullanan arkadaşlar sizdede cızırtı falan yapıyomu cihaz.......değişim falan yapmadılar hp ye gönderecez dediler sizce beni aldattılarmı hp nın yenin sağlamını vereceğine söküp yapacağından korkuyorum 2 milyar saaydım peşin o mala lütfen bişeyler yazın çık moralim bozukk
Gördüğüm kadarıyla 32 bitlik vista veriyolar.4gb lık rami var neden 64 bitlik işletim sistemi vermiyolar.Şimdi o kadar para verip 64 bitlik vista alcagıma biraz daha bekler windows 7 alırım.Mantıklı değil mi sizcede ?
bugün kablosuz modem aldım ve şu anda arka odaya geçtim mis gibi nete giriyorum Ne güzel bişeymiş ya hiç kablo kalabalığı olmadan pc kullanmak
selazkopat61 Hocam en kısa zamanda sıcaklık değerlerini ekleyeceğim.
sendemail Çok teşekkür ederim. Beğendiğin için sevindim övgülerin içinde çok teşekkür ederim Yani Sonuçta bir inceleme yapıyoruz adı üstünde incleme ve çoğu incleme yazısında deidğin gibi hiç detaylı resim yok. Sürekli teknik veriler ile sayfalarca yazı var. Birazda reel fotolar lazım, light box ile çekilmiş fotolar insanı yanıltıyor çünkü. Ben fazla teknik bilgi vermedim testti şuydu buydu ama zaten ürünün özellikleri, vista ve 3d mark puanını yazdım. Bunun yanında bol resim ile alacak insanlara yardımcı olmak istedim. Dükkana gidip inceleyen var imkanı olmayan netten sipraiş eden var. Aleti eline aldığında bir süprizle karşılaşmaması lazım.
Cep telefonu ile anca bukadar çekebildim DSLR olsaydı bide ah ah
mrtzsy yok eskişehir media markt :))
Monster[CI] evet doğru söylüyorsun. Ama hiç değilse biraz zevk verecek derecede oyun oynamak da istiyor insan laptopta sıfır0bir1 şu an için ısınma gibi bir problem ile karşılaşmadım karşılaşmamda inşallah. oyun falanda oynadım ama öyle anormal bir ısınma yok.
yildizli44 Hocam bende öyle bir sorun yok şimdilik.