Şimdi Ara

<<<<< RENAULT LATİTUDE KULÜBÜ >>>>> (146. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.958
Cevap
68
Favori
531.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 144145146147148
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tunsal

quote:

Orijinalden alıntı: yek_ka

quote:

Orijinalden alıntı: tunsal

arkadaşlar selamlar,
    haftasonu apartmanın otoparkından çıkmaya çalışan bir komşum benim aracın tamponuna dokunmuş, 5-6 cm lik iki çizik var. acaba inci beyazında lokal boyama yapıyorlarmı? yaptıran varsa ve cevaplarsa çok sevinirim.

Abi çok geçmiş olsun. Eğer çok göze batmıyorsa bence pek elletmeyin öyle dursun :)

Tesekkurler Yunus kardesim, cizik kucuk ama servise gosterdim lokal halledeblileceklerini soylediler, dusunme asamasindayim

Eğer rahatsız etmiyorsa nazarlık diye kalsın abi :) çünkü araca boya damgası vurulunca ufakta olsa satarken çok zorluk çıkıyor

• yanlış mı görüyorum, yoksa 4 gündür hiç kimse birşey yazmamış, öyle mi? nerelere gittiniz arkadaşlar??

Latitude Executive 1.5 dCi 2011 İnci Beyaz Prestij Paket + Cam tavan
  • quote:

Orijinalden alıntı: advocat

yanlış mı görüyorum, yoksa 4 gündür hiç kimse birşey yazmamış, öyle mi? nerelere gittiniz arkadaşlar??

Her gün giriyorum yazan biri vardır diye fakat

PSN: anamurcat33

• ford c-max daha ucuz, renault scenic ' i satamaz web sayfasındaki fiyata.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Araçta buluna deri koltuklar açık renk olduğuna çok çabuk kirleniyor. Bu koltukların bakımını kendisi yapan arkadaş varsa hangi marka malzemeler ile yaptığını belirtirse sevinirim. Bu konuda bilgiye ihtiyacım var.

Birde araçta bulunan bose ses sistemi hakkındaki düşünceleriniz nedir. Açıkçası ses sistemi beni çok tatmin etmiyor. İlk alırken bose markasını görünce çok kaliteli birşey diye düşünmüştüm. Ancak biraz hayal kırıklığına uğradım. Bakalım işten iyi anlayan bir ustayla görüşüp eğer araç tesisatı kaldırablirse bagajda bulunan amfiyi değiştirmeyi düşünüyorum.

Herkese hayırlı akşamlar...

Orijinalden alıntı: Baykun

Arkadaşlar herkese merhabalar.

Araçta buluna deri koltuklar açık renk olduğuna çok çabuk kirleniyor. Bu koltukların bakımını kendisi yapan arkadaş varsa hangi marka malzemeler ile yaptığını belirtirse sevinirim. Bu konuda bilgiye ihtiyacım var.

Birde araçta bulunan bose ses sistemi hakkındaki düşünceleriniz nedir. Açıkçası ses sistemi beni çok tatmin etmiyor. İlk alırken bose markasını görünce çok kaliteli birşey diye düşünmüştüm. Ancak biraz hayal kırıklığına uğradım. Bakalım işten iyi anlayan bir ustayla görüşüp eğer araç tesisatı kaldırablirse bagajda bulunan amfiyi değiştirmeyi düşünüyorum.

selamlar koltuklar için birsey dıyemeyecegım ben suana kadar ıslak mendıl ıle goturuyorum ısı :)
    acıkcası ıslak mendıl bıle cok ıyı temızlıyor koltuklar yenı gıbı oluyor :)
    ses sıstemı konusuna gelırsem..ses sıstemının bassı cok guclu degıl bu nedenle bass tız ayarlarını duzeltmek gerekıyor aksı halde bass yuksek kalınca bass kaldırmıyor..
    ayrıca ses sıstemı secıcı davranıyor..ornegın usb den kalıtelı ses alamadım ben fakat ıphone 4 umle baglandıgımda ses ınanılmaz derecede fark edıyor..ayrıca orjınal cd lerdede mukkemmel performans verıyor..aslında ses sıstemının genel olarak tek eksısı bass gucu yoksa tızler ve mıdler en son seste dahı en ufak bozma yapmıyor..ben bu sorunu ayarlardan bass-tızz dengesını ayarlayarak cozdum..ses sıstemı asırı guclu degıl tabıkı ancak standart ses sıstemlerıyle kıyaslandıgında mukemmel ses deneyımı verıyor ne bıleyım bass-tızz dengesı bence mukemmel ayarlanmıs ne cok fazla ne de az tam kıvamında zaten daha guclu bır ses sıstemı olsaydı apacılerın ses sıstemı gıbı olurdu arac ıcınde rahatsızlık verırdı dıye dusunuyorum..
    saygılar..

• quote:

Orijinalden alıntı: GeCee

2.0 ın yakıt tüketimi şehir ici 9 şehir disi 6 litrede bakalim düşecek mi biraz daha

walla 175hp ve otomatık bır arac ıcın yakıt gayet makul bence...
    nasıl 175hp hakkını verıyormu? bıraz agzımızı sulandırsanıza :)

fakat akabinde vazelin sürmeniz lazım ki, çatlamasın.
    aksi halde çatlama yapar döşemede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Monsieur -- 16 Nisan 2012; 0:33:31 >
    1,5 dci bu kasayı rahat taşıyabiliyor mu ? Benim için performans en az konfor kadar önemli..
    tabii gönül 2,0 dci istiyor ama param yok o kadar malesef...
    Şu an liste fiyatı 64,950 diyor sizce pazarlıkla ne kadar indirebilirim..yada siz alırken ne kadar fiyat indirebildiniz...

ses sistemi için usb ye yüklediğiniz muziklerin ses kalitesinin 320 kbps kalitesinde olmasına dikkat ediniz. İnanın çok fark edecektir, sizin için.

selamlar :)
    Ziya

Sadece araç yol bilgisayarının resimlerini yükleyeceğim. Şimdi bunlarda hata var diyenleriniz elbet çıkabilir fakat aracı her akaryakıt aldığımda sıfırlıyorum ve alınan yakıtın Litre bazında bile çok ufak hatalar çıkarıyor örn.27.820 LT akaryakıt aldıysam yol pc si 27.8 olarak gösteriyor onun için baya gerçekçi :)

Güzergah; İzmit(merkez)den yala çıkış - Ankara üzerinden Konya, şehir merkezinden ufak bir gezi ardından Karaman burada'da ufak bir gezi en son durak ise Adana idi .

Yoldaki sürüş İzmit'te 4 tane ışıkta duruldu otoyolda ankara'ya kadar 120-140 km hızlarda seyredildi 120 altına 1-2 defa düşülmüştür anca o kadar. Anlıkta olsa ibre 2 3 defa 180 leri gördü kısa sürelik.Ankara'da 5 dakikalık mola motor stop ettirmeden. Ankara konya arası ise 110-120 ara ara 130-140 km hızlarda seyredildi. Konya'ya sabah 5.30 gibi vardık cami gezisi derken Mevlanayıda ziyaret edelim dedik fakat 9 da açılacağı için araca geçip güzel bir uyuduk motor çalışır halde 1-1.5 saat :)

Mevlana'yıda gezdikten sonra karaman'a uğrayıp Adanaya geçtik ortalama 110-120-130 km hızlarda Bunlarda yol PC sinin verileri :)

<<<<< RENAULT LATİTUDE KULÜBÜ >>>>>

Buda Ort. hız :)

Yoldan ufak manzaralar Adana-Pozantı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yek_ka -- 16 Nisan 2012; 23:03:54 >

• Bugün'de araçla ufak amatör çekimler yaptım inş begenirsiniz :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yek_ka -- 25 Nisan 2012; 2:47:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: GeCee

2.0 ın yakıt tüketimi şehir ici 9 şehir disi 6 litrede bakalim düşecek mi biraz daha

Çok çok iyi 2.0 hacme göre + BVA şanzıman :)

Orijinalden alıntı: Baykun

Arkadaşlar herkese merhabalar.

Koltukları nemli bezle silerseniz geçiyor :)

Ses sistemiyle ilğili bas- mid ayarlarınızı yaparsanız gayet tatmin eder :))

Ses sistemine gelirsek bizim bagajdaki anfi ufak olduğu için bir 1000W bas kaldırmaz onun için yeni anfi + bas gerek bunlar pek pahalı değiller fakat aracın içindeki akustik ses dizaynı bozulacaktır ..
    Onun için bence hiç gerek yok ilk aldığım zamanlar baya araştırdım :)

• quote:

Orijinalden alıntı: boss85

Arkadaşlar siz Latitude''yi alırken eminim çok araştırmışsınızdır.Şimdi de ben sizin geçtiğiniz yollardan geçiyorum.
    Latitude 1,5 dci - C5 1,6 ve peugeot 508 arasında ciddi kararsız kalmış durumdayım.Bir yardımcı olursanız.Birde merak ettiğim
    1,5 dci bu kasayı rahat taşıyabiliyor mu ? Benim için performans en az konfor kadar önemli..
    Şu an liste fiyatı 64,950 diyor sizce pazarlıkla ne kadar indirebilirim..yada siz alırken ne kadar fiyat indirebildiniz...

sayın boss85,

elbetteki sizinle aynı tereddütleri yaşadık bizlerde.. ben kendi adıma latitude-mondeo-c5 kıyaslaması yaptım (passat yapamadım; yoktu) asla pişman etmedi latitude çok şükür.. 1.5 dci motor son derece performanslı, kasayı çok rahat taşıyor..sıkı bir pazarlıkla en az 3.000 TL indirim alabilirsiniz diye düşünüyorum..gönül rahatlığıyla alın aracı, tavsiye ederiz..ama hangi versiyonu alarsanız alın, en fulünü alın..mesela cam tavan, navigasyon, elektronik park freni gibi özellikleri taşısın mümkünse..

Latitude Executive 1.5 dCi 2011 İnci Beyaz Prestij Paket + Cam tavan

• quote:

Arkadaşlar siz Latitude''yi alırken eminim çok araştırmışsınızdır.Şimdi de ben sizin geçtiğiniz yollardan geçiyorum.
    Latitude 1,5 dci - C5 1,6 ve peugeot 508 arasında ciddi kararsız kalmış durumdayım.Bir yardımcı olursanız.Birde merak ettiğim

Yarın detaylı şekilde açıklama yaparım :)

Sayın Boss,

Öncelikle, otomotiv zevk işi biliyorsunuz.
    Bence hangi aracın tipi, duruşu, areo dinamik yapısı hoşunuza gidiyor, önce onu belirlemenizi tavsiye ederim.

Akabinde ihtimal olarak düşündüğünüz modeller ile test sürüşü yapmanız, bir fikir oluşturacaktır sizde.

Her şeyden önce, karşılaştırdığınız 3 aracın kısaca özelliklerine bakarsak,

Latitude, 1.5 DCI 110 hp, EURO 5 motor tipli motor. Klasik cilo - kangoo motoru ile aynı olmasına rağmen, yakıt sistemi daha iyi , turbosu daha büyük olduğu için ve yazılım farkından dolayı 110 ps güç üretiyor.

Motor olarak, sağlam motor. Kesinlikle, orta sınıf dizel ( peugot + renault + ford + citroen + passat + fiat multijet) içinde en dayanıklı motordan birisi diyebilirim.

Söylediğiniz C5 ve Peugeot 1.6 dizel motor olarak aynı motoru kullanıyor.

1.6 dizel motor, 16 subaplı olduğu için, 1.5 DCI ' a göre daha performanslı olacağı kesin.

Fakat yakıt tüketimi daha fazla. Ve yedek parçaları daha pahalı. Ve ben bu güne kadar 5 sene içinde 1.6 dizel motoru 200 tane onardıysam, bunların 180 i 80 bin civarındaydı.
    1 tane 250 bin yapmış gördüm okadar. Renault' da 450 bin km yapıpta hala arıza çıkarmayanı gördüm. üstelik euro 4 motor tipiyle. Şimdikiler euro 5 tipi motor, daha dayanıklılar.

Kısacası, meslek gereği otomotiv sektörünce faaliyet gösteren birisi olarak, arıza çıkarma azlığı ve parça ucuzluğu açısından Renault benim gözümde 1 adım önde. Zaten dizel araç almamızın sebebi, yakıttan tasarruf ve satış sonrasında daha az arıza çıkarması olmalı kanımca.

C5 ' in içine bindiğinizde, çok dar ve boğucu geliyor bana. 508 yine daha iyi gibi. Fakat Latitude hepsinden iç ve dış olarak daha ferah ve geniş. Ve daha donanımlı bir araç. Yeni bir yüz, yeni bir imaj.
    İkinci eli oturmadı yeni araç olduğu için sadece. Fakat 1-2 sene içinde oturacaktır kanımca.
    Eğer Renault Mais, Doğuş ' un Passat' ın arkasında durduğu gibi durursa, bence Passat'ın satış rakamlarına yaklaşır diye düşünüyorum.

Ben olsam, fransız araçları içinde Renault ' u tavsiye ederdim. 1.5 dci 110ps motor, gayet iyi, tatminkar düzeyde.

2.0 oldu mu hem aracın fiyatı artıyor hem de, 1400 TL daha fazla vergi + daha fazla kasko masrafı maliyet biner.

Gereksiz mi, bu kişiye kalmış. Kişi otomatik şanzuman istiyorsa zaten 2.0 dci almak zorunda. Fakat aynı araç, ötv den dolayı neredeyse 25 bin tl daha pahalı. Benim için gereksiz şahsen, tabii başkası için zevk meselesidir, saygı duyarım.

Pazarlıkla başlangıç modelini 59.500 civarına kopartabilirsiniz bence.

Advocat beyfendinin de dediği gibi, cam tavan kesinlikle alın. Bende sadece o eksik. Pişman mıyım, sanırım evet. Ama aramızda kalsın :))

En doğru kararı vermeniz dileğiyle.

saygılarımla

• quote:

Orijinalden alıntı: advocat

quote:

sayın boss85,

elbetteki sizinle aynı tereddütleri yaşadık bizlerde.. ben kendi adıma latitude-mondeo-c5 kıyaslaması yaptım (passat yapamadım; yoktu) asla pişman etmedi latitude çok şükür.. 1.5 dci motor son derece performanslı, kasayı çok rahat taşıyor..sıkı bir pazarlıkla en az 3.000 TL indirim alabilirsiniz diye düşünüyorum..gönül rahatlığıyla alın aracı, tavsiye ederiz..ama hangi versiyonu alarsanız alın, en fulünü alın..mesela cam tavan, navigasyon, elektronik park freni gibi özellikleri taşısın mümkünse..

Zahmet için cevap yazdığın için sağol...En full''ün al diyorsunda bakalım artık sonuçta imkan meselesi...
    ama tavsiyeni göz önünde bulundurup imkanları zorlayacam..Birde anladığım kadarıyla 1,5 ' lerde otomatik vites yok sanırım
    doğru mu ???

• 
Sayfa: önceki 144145146147148
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.