Şimdi Ara

Renault Fluence klima dezenfekte işlemi hakkinda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    aracim 2011 model fluence. 2012 den beri bende, sıkıntısız kullanmaktayım. Allah kimseye sıkıntı vermesin. Aracima klima dezenfekte islemi yaptirmak istiyorum. hic yaptirmadim. biraz arastirdim. kopukle yapilan, ozonla yapilan, bomba diye tabir ettigimz aracin icinde sprey seklinde sikilan islemler gordum. genel olarak aldgm fiyatlar ise ortalama 90-120 arasi degisiyor. bazilari havalandirma mazgallarindan iceri kopuk sikarak, bazilari sivi seklinde temizleyici sıkıyor. niyetm kopuklu olanindan yaptirmak. daha temizleyici olacagini dusunuyorum. sizlerinde tavsiyelerini ogrenmek isterim. sizce disarda mi yaptirayim, yoksa satin alip kendim mi yapayim. biraz net de baktm, cokta zor gorunmuyor aslinda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: batarist

Merhabalar, iyi aksamlar dilerim.
    aracim 2011 model fluence. 2012 den beri bende, sıkıntısız kullanmaktayım. Allah kimseye sıkıntı vermesin. Aracima klima dezenfekte islemi yaptirmak istiyorum. hic yaptirmadim. biraz arastirdim. kopukle yapilan, ozonla yapilan, bomba diye tabir ettigimz aracin icinde sprey seklinde sikilan islemler gordum. genel olarak aldgm fiyatlar ise ortalama 90-120 arasi degisiyor. bazilari havalandirma mazgallarindan iceri kopuk sikarak, bazilari sivi seklinde temizleyici sıkıyor. niyetm kopuklu olanindan yaptirmak. daha temizleyici olacagini dusunuyorum. sizlerinde tavsiyelerini ogrenmek isterim. sizce disarda mi yaptirayim, yoksa satin alip kendim mi yapayim. biraz net de baktm, cokta zor gorunmuyor aslinda.

Ben VW aracıma serviste yaptırdım, kendilerinde zaten tek sistem vardı, sizinde belirttiğiniz gibi bomba diye tabir edilen sistem ile temizlediler,

İşlem oldukça basitti,

Aracı çalıştırıp tüm camlar kapattılar, sonrasında klimayı açtı ve klima devir daimi araç içindeki hava olacak şekilde ayarladılar ve içerisine bir tüp bıraktılar ve bu tüp bir kaç dakika kadar araç içerisine sprey şeklinde gaz çıkarttı. araç yaklaşık 20 dk kadar klima açık vaziyette çalıştı ve içerdeki gazı klima tarafından borulardan devir daim etti.

işlem bitince araç içerisinde tuhaf bir koku vardı, aracı alıp servisten çıktım, klimayı çalıştırınca bu koku biraz arttı, öyle aman aman rahatsız edici bir koku değildi fakat yinede tuhaf bir kokuydu, eve gitmem yaklaşık 50 dk sürdü, bu süre boyunca koku giderek azaldı veya benim burnum alıştı,

ertesi gün araç içinde koku yoktu, klimayı açtım yine koku yoktu.

5 yıllık araçta ilk defa bu işlemi yaptırdım. Ben işlemden memnun kaldım.

önceden klimayı açtığımda ilk bi kaç dakika klima kokusu oluyordu, nemli rutubetli hava kokusu gibi rahatsız edici bir koku, şimdi açtığımda o koku yok, aynı şekilde önceden klimayı kullanıp sonra hava akışını kesmeden sadece AC tuşuna basıp klimayı kapatıncada aynı koku oluyordu, şimdi o kokuda yok ve en önemlisi, önceden araç kliması beni çok rahatsız ediyordu, belli bir süre baş ağrısı yapıyordu şimdi araç içi klima ne kadar uzun çalışırsa çalışsın oldukça ferak ve rahatsızlık vermiyor,

bi kaç ay önce 120 TL ye serviste yaptırdım, eğer bomba tabir edilen spreylerden bulabiliyorsanız alın kendiniz yapın, oldukça basit bir işlem çünkü.

• kara_eylül kullanıcısına yanıt
    Hocam bu bomba diye tabir edilen spreylerden bir kac markaya ait olanlardan buldm. ort fiyat 30 40 tl arasi degisiyo. yapimi da dediginiz gibi cok basit. aslnda niyetim hem kopukle mazgalardan sıkıp bi temeizlik yapip, sonra da bomba islemi yapmak. bu kopukle ilgili bir bilgnz var mi ? sadece arac icindeki mazgallardan sikmam yeterli olur mu acaba ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: batarist

Hocam bu bomba diye tabir edilen spreylerden bir kac markaya ait olanlardan buldm. ort fiyat 30 40 tl arasi degisiyo. yapimi da dediginiz gibi cok basit. aslnda niyetim hem kopukle mazgalardan sıkıp bi temeizlik yapip, sonra da bomba islemi yapmak. bu kopukle ilgili bir bilgnz var mi ? sadece arac icindeki mazgallardan sikmam yeterli olur mu acaba ?

Köpükle ilgili hiç bilgim yok,

detailing forumlarına bir bakın derim, orada bu konularda daha detaylı bilgi bulabilirsiniz sanırım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.