Şimdi Ara

Renault Fluence

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
120
Cevap
1
Favori
15.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arabamı değiştirmeyi düşünüyorum. 40.000 civarı, sedan, benzinli, 0 bi araba almak istiyorum. Şu ana kadar renault fluence 1.6 Dynamique BVA düşünüyordum. Arabayı gittim gördüm ve çok beğendim. Fakat herkes Fluence ı kötülemiş. Kararsız kaldım. Arabanın tipi de güzel. Onun dışında neyini beğenmediğinizi açıklarsanız çok sevinirim. Çünkü kötü bir arabayla uğraşmak istemiyorum :)

• Motoru çok eski teknoloji, nereden baksan 15 senelik geçmişi var) - EU4 emisyonunda zaten
    Şanzımanda öyle
    araba gitmiyor (performans verilerine bakarsan anlarsın zaten)
    birde aşırı yakıt tüketiyor
    yerden aşırı yükseltilmiş leylek gibi duruyor (bu görecelidir)
    ithal Renault Megane'lara göre korkunç bir kalite-işçilik farkı var, showroomda Megane SPORT TOURER varsa aynı anda inceleyin, kaplamalara, kapı içlerine, koltuk döşemelerine, kadranlara, silecek ve far kumandalarına bakın, ayrıca tavanda da lazer kaynak olmadığını göreceksiniz.

+'larını sayarsak:

-muhtemelen çok kuvvetli bir 2. eli oluşcak
    -içi hakkaten geniş
    -fiyatına göre sunduğu donanımlar başarılı
  • 40,000 liralık araç bakıyosan bence TOYOTA COROLLA en iyi seçim olur.
  • quote:

40,000 liralık araç bakıyosan bence TOYOTA COROLLA en iyi seçim olur.

toyota ya baktım ama pek içime sinmedi. bir de arabayı uzun süre değiştirmeyeceğim için şık olsun istiyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: GizemAyydin

quote:

40,000 liralık araç bakıyosan bence TOYOTA COROLLA en iyi seçim olur.

toyota ya baktım ama pek içime sinmedi. bir de arabayı uzun süre değiştirmeyeceğim için şık olsun istiyorum :)

Şıklık göreceledir, bence corollalar çok daha şık fluence. Malzeme kalitesine girmicem bile arada siklet farkı var o konuda.

Bugun 15 yaşında bir corolla, 10 yaşında olan safrane(renault un en üst modeli) den daha çok para ediyo, bunun nedenlerini düşünmek lazım.
  • quote:

Motoru çok eski teknoloji, nereden baksan 15 senelik geçmişi var) - EU4 emisyonunda zaten
    Şanzımanda öyle
    araba gitmiyor (performans verilerine bakarsan anlarsın zaten)
    birde aşırı yakıt tüketiyor
    yerden aşırı yükseltilmiş leylek gibi duruyor (bu görecelidir)
    ithal Renault Megane'lara göre korkunç bir kalite-işçilik farkı var, showroomda Megane SPORT TOURER varsa aynı anda inceleyin, kaplamalara, kapı içlerine, koltuk döşemelerine, kadranlara, silecek ve far kumandalarına bakın, ayrıca tavanda da lazer kaynak olmadığını göreceksiniz.

+'larını sayarsak:

-muhtemelen çok kuvvetli bir 2. eli oluşcak
    -içi hakkaten geniş
    -fiyatına göre sunduğu donanımlar başarılı

zaten arabayı şehir için kullanacağım için eski motor sorun olmaz diye düşünüyorum. 10 yıldır 2000 model megane kullanıyorum ve daha sorun çıkmadı :) zaten bu motor işlerindne pek de anlamıyorum. yakıt da o kadar önemli değil şehir içi 15 i geçmedikçe sorunum yok :)

• quote:

Şıklık göreceledir, bence corollalar çok daha şık fluence. Malzeme kalitesine girmicem bile arada siklet farkı var o konuda.

Bugun 15 yaşında bir corolla, 10 yaşında olan safrane(renault un en üst modeli) den daha çok para ediyo, bunun nedenlerini düşünmek lazım.

babam da çok ısrar etti toyota konusunda ama nedense bana çok sıradan geliyor. fluence ın uzun olması da büyük araba sevdiğimden tercihimi yaparken çok etkili oldu :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    honda crv -toyota rav4
    14 yıl önce açıldı
    Ford Kuga seat ateca honda crv
    2 yıl önce açıldı
    Toyota corolla
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam Fluence almayı düşünüyorsanda o araba sadece "1.5 dci 105hp" lik motorla alınabilir, çünkü o motorların hem performansı çok iyi, hem tüketimleri başarılı, hemde kendini kanıtlamış bir ünite ama yok illa benzinli-otomatik diyorsan kesinlikle uzak dur diyorum, alternatiflerini sayıyorum:

Chevrolet Cruze 1.6 124hp 6-ileri otm. (özellikle bu araca bakmadan karar verme)
    Ford Focus 1.6 100hp 4-ileri otm.
    Honda Civic 1.6 125hp 5-ileri otm.
    Mitsubishi Lancer 1.5 109hp 4-ileri otm.
    Mazda3 1.6 105hp 4-ileri otm.
    Skoda Octavia 1.6 102hp 7-ileri DSG
    Toyota Corolla 1.6 124hp 4-ileri otm.
    Volkswagen Jetta 1.6 102hp DSG 7-ileri otm.
  • quote:

Hocam Fluence almayı düşünüyorsanda o araba sadece "1.5 dci 105hp" lik motorla alınabilir, çünkü o motorların hem performansı çok iyi, hem tüketimleri başarılı, hemde kendini kanıtlamış bir ünite ama yok illa benzinli-otomatik diyorsan kesinlikle uzak dur diyorum, alternatiflerini sayıyorum:

Chevrolet Cruze 1.6 124hp 6-ileri otm. (özellikle bu araca bakmadan karar verme)
    Ford Focus 1.6 100hp 4-ileri otm.
    Honda Civic 1.6 125hp 5-ileri otm.
    Mitsubishi Lancer 1.5 109hp 4-ileri otm.
    Mazda3 1.6 105hp 4-ileri otm.
    Skoda Octavia 1.6 102hp 7-ileri DSG
    Toyota Corolla 1.6 124hp 4-ileri otm.
    Volkswagen Jetta 1.6 102hp DSG 7-ileri otm.

chevrolet cruze u ben de çok istiyordum ama yedek parça sorunu oluyormuş :/ jetta ya baktım çok sıradan geldi.honda civic in bagajı çok küçük. ford, skoda, mitsubishi düşünmüyorum. mazda3 ü de çok seviyorum ama japon olduğu için biraz duruyorum. ama chevrolet hakknda hala kararsızım

• Fluence otomatik alacaksanız biraz beklemenizi tavsiye ederim yakında renault edc (yeni tip otomatik vites kutusu) ile satacak fluenceleri ancak sizin yazdığınız kriterleri karşılar fluence motor iyi ama otm vites biraz performansı törpüler ve yakıt tüketimini arttırır.Yakıt tüketimi 15 litreyi bulmaz çok zorlasanız dahi bulmaz
  • aldığınız aracı 10 yıl kullanıyorsanız ve heybetli araba seviyorsanız yeni elentrayı bekleyin
     Renault Fluence

Renault Fluence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ototube -- 28 Kasım 2010; 13:13:05 >
  • Kesinlikle Cruze Almalısınız.Tabi bu benim şahsi görüşüm.
  • quote:

aldığınız aracı 10 yıl kullanıyorsanız ve heybetli araba seviyorsanız yeni elentrayı bekleyin

ya araç çok şık ama zaten arabayı 5 yıl önce değiştirmem gerekirdi :D o yüzden daha fazla bekleyebileceğimi sanmıyorum bu hafta içinde almayı planlıyorum :D
  • quote:

quote:

aldığınız aracı 10 yıl kullanıyorsanız ve heybetli araba seviyorsanız yeni elentrayı bekleyin

ya araç çok şık ama zaten arabayı 5 yıl önce değiştirmem gerekirdi :D o yüzden daha fazla bekleyebileceğimi sanmıyorum bu hafta içinde almayı planlıyorum :D

araç 2011'de gelecek ülkemize sanırım, çoğu ülkede satışta dibimizdeki arap komşularımızda bile.
  • quote:

Kesinlikle Cruze Almalısınız.Tabi bu benim şahsi görüşüm.

eğer cruze un parça sorunu olmadığı kanıtlanırsa bir dakika daha düşünmem hemen alırım :D
  • Chevrolet'de yedek parça sorunu olabilceğini pek sanmıyorum, çünkü araç oldukça fazla satıyor + opel servislerini ve parçalarını kullanıyor
  • quote:

quote:

Kesinlikle Cruze Almalısınız.Tabi bu benim şahsi görüşüm.

eğer cruze un parça sorunu olmadığı kanıtlanırsa bir dakika daha düşünmem hemen alırım :D

Artık çoğu arabanın parça sorunu yok, sıkıntın oldumu internetten şak diye getiriyosun. 1992 amerikan yapımı chevrolet e bile amerikadan parça getirttik :)
  • o zaman ben biraz daha araştırayım cruze u :)
  • Arkadaşlar 2010 Chev Cruze Ls Sahibiyim Araci Alali Yaklaşik 1 Ay Kadar Oldu.
    Piyasaya Yeni Girmiş Sayilabilecek Bir Araba Almanin çok çeşitli Sikintilari Var Hepiniz Biliyorsunuz. Bende Yaklaşik 1 Aylik Bir Araştirmanin Ardindan Ki Inananin Okumadigim Forum Kalmadi Yerli Yabanci Hepsini Araştirdim. öyle çok Kafam Karişti Ki.neyse Dedim,en Iyisi Alip Denemek
    Benim Gibi Kafasinda Soru Işareti Olacak Arkadaşlara çok Faydali Olacagini Düşündügüm Benim Arayipta Bulamadigim şeyleri Paylaşmak Istiyorum.
    1. Aracin Kasa Ağirliği Gerçekten Oldukça Fazla. Tek Motor Seçeneginiz Var Ve Motor Eski Nesil Ek Bir Beslenem Kaynagi Olmayan 1598 Cc Lik Bir Alet. Deneme Sürüşünde De Fark Ettiğim Ama Fiyakasi Bile Yeter Diye Fark Ettiğim Bir özellik Olan "motor Gücü Ve Performans" Konusu Gerçekten Aracin Diger Tüm Güzelliklerini Silip Götürebilecek Bir Seviyede
    A) Max Tork 153 N/m Civarinda , Bunun Anlami şu : Gaza Ne Kadar Basarsanizda Basin Bu Motorla Bu Kasayi Kaldirmak Oldukça Güç. Yani Gidiyormusunuz Hizlaniyormusunuz Hiç Fark Etmiyorsunuz. çünkü Araç Ciddi Anlamda Ivlenme Sorunu Yaşiyor. Bunu Forumlarda çokca Okumuştum Ama Olsun Ralli Mi Yapcam Demiştim. Ama öyle Degil Arkadaşlar. Insan 35 Bin Tl Para Verip 2010 Model Bir Araçta Bu Derece Vasat Bir Performans. Inanin Yanimda Bir şahin Falan Duruda Işikta Hizlanip Gider Beni Görür Diye Başimi öne Egiyorum
    B) Birazcik Gitsin Isterseniz Devir Saatini 6-7 Binlere Kadar Taşimaniz Gerekiyor Ki Zaten Yakit Tüketimi Yüksek Olan Alet Iyice Fazla Yakiyor.
    C) Hadi Hizlanmaya Başladiniz Yol Alalim Diyorsunuz Bizzat Kaç Kere Denemişliyim Vardir Ki ; 150 Km/h Geçmek -mümkün Degil- Bu Aletle
    D) Diyelim Bu Hizda Size Yetiyor. Bir Yokuşa çikacaksiniz Biraz Vites Küçültüp Ivmelenme Sagladiniz ,sonra Gaza Basmaya Devam Ediyorsunuz..basiyor...basiyor..basiyorsunuz..ama Araçta Tepki Yok. Yaninizdan Kamyonlar,otobüsler Birer Birer Gçip Giderken Sizde "lüx Arabam Var, Tadini çiakrtmak Içn Yavaş Yavaş Gidiyorum" Surat Ifadesi Takinip Aybinizi Gizlemeye çalişiyorsunuz.
    E) Uzun Yola çiktiniz önünüzde Bir Kamyon Yolalr Zaten Dar,,iyice Vites Küçültünüz Sinyalinizi Verdiniz Ve Sola çikip Gazladiniz...olan şu Paşa Paşa Geriye Dönüyorsunuz Ve Yol çift şerit Olana Kadar Bekliyorsunuz... çünkü Araç Sanki Asfaltta Yapişikta Zorla Gitmek Istiyor.
    F) Trafik Lambalarina Yaklaştiniz Yavaşliyorsunuz Vites Küçülttünüz Iki Bir Bir Anda Araba Müthiş şekilde Sarsilip Yigilmaya Başliyor....anlamsiz Bir şekilde Araç Nerdeyse Duracak Aşamaya Geliyor. Sürüş Tekniginde Yanliştandir Diyen Arkadaşlar,degil !

2: Iç Dizayn:
    A) Ilgi çekici Bölümleri Var Zaten. Ama Unutmayalim 35 Bin Tl Verdiniz Zaten Bunlarin "olmasi Gerek" O Yüzden Aracin Artisi Degil Bunlar.
    B) Araçta Esp/tc Gibi Sürüş Konfor özellikleri Var. Sevinmeyin Bu Unsurlara Araç Zaten Bunlara Ihtiyaç Duyacak Kadar Verimli Yolda Gitmiyor. Alet Hizlanmiyor Yol Almiyor Ki çekiş Kontrol Savrulma Dengeliyiciye Ihtiyaç Duysun . Ama Olsun Varsin Bunlarda Olsun Diyorsaniz..kabul
    C) Araçta Hani Kapilar Açilinca Tavan Lambasi Olur Eeeen Eski Arabalardan Beri Bu Araba "yok" Evet Yok ( Ufak Bir Detay Belki Ama şeytan Detaylarda Gizlidir Degil Mi)
    D) Hava Güzel Pencerinizi Açtiniz Madem Hizlanmiyor Tamam Deyip Bir Sigara Yakip Keyifle Müzik Dinleyerek Yavaş Yavaş Yol Almak Istediniz..de..bir Sorun Var Gene..aracin Ses Sistemi Tatminden çok öte..max Ses Seviyesinde Sinek Viziltilari Duyulabilecek Nerdeyse.sesin Kalitesinden De Hiç Söz Etmek Istemiyorum. Test Sürüşüne Giderseniz Klimayi Full Açip Birde Müzigi Açin Isterseniz. Klimanin Yarattigi Ses Max Sese Seviyesini Bastiyiro. Ksik Dinleyip Keyif Alamiyorsunuz çünkü Ses Kalitesi De Kötü.

şimdi Bu Adamda Abartiyor Diyen Sevgili Cruze Almayi Düşünen Arkadaşlar Bir Test Sürüşü Ayarlayip şunlari Deneyin
    1. Araci çaliştirin Düz Yola çikip. Durun Tamamen Ve Sifirdan Hizlanini Aracin Tüm Gücünü Kullanarak 6-7 Bin Devre Kadar çikin....sonucu Not Edin Kafanizda
    2. Araci Bir Yokuşa Dogru Sürün Yokuşu çikmaya Başlayin Ve Hizlanmayi Deneyin..sonucu Bir Köşeye Yazin.
    3. Araci Fazla Degil 80 Km/h Kadar Hizla Hafif Bir Viraja Sokun çok Keskin Olmayan..savrulma Stabilize Ve Virajdan çikişini Görün..not Edin Kafaniza.
    4.ortalama 100 Km/h E çikin Ve Sonra Tüm Güç Frenlere Asilin. Korkmayin "geeeeç" Duruyor Ama Elbet Duruyor
    5.orta Konsoldaki Gösterge Paneline Dikkat Edin, 1hsap Makinesinin" Bile Daha Büyük Ekrani Oldgunu Fark Edeceksiniz
    6. Geri Vitese Takin Bir Ses Duyacaksiniz,duyabilirseniz O Park Asistani , Ama Içerde Sizi Asiste Etmesini Istiyorsaniz "çit çikartmamaniz" Gerek çünkü Ses Seviyesi çok Düşük. Geri Viteste Gitmeye Devam Edin Bir Objeye Yaklaşin çikan Garip Seslere Bir Anlam Veremeyeceksiniz

Sonuç: Uzun Yaziyi Okumakta Sikilabilirsiniz Diye Performans Beklemediginiz Uzun Yola Gitmeyeceginiz Agir Tat Vermeyen Konfordan Uzak Ama Sifir Olsun Taştan Olsun Diyeceginiz Ve Güzel Görünüşlü Bir Aracim Olsun. Zaten Paramda çok Diyorsaniz Amen Ne .ama Bunlari Demiyorsaniz Lütfen "uzak Durun"

Alıntı...

cruze benimde hoşuma gidiyordu çok heybetli ağır bir aaç kendine çekiyor ama derken böyle bir yazıyla karşılaştım ve bunu doğrulayan bir kaç kullanıcı yorumu daha okuyunca cruze'nin sahibinden.comdaki satış adetine baktım ve daha 2 yıldır satılan bu aracın baya bir satıcısı olduğunu gördüm hem de km oldukça düşük ve bu araca karşı bakışlarım değişmeye başladı benim görüşlerim böyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ototube -- 28 Kasım 2010; 13:42:02 >

• quote:

o zaman ben biraz daha araştırayım cruze u :)

Kesinlikle.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.