Şimdi Ara

Renault Broadway Benzinli Yakıt Tüketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
59
Cevap
1
Favori
38.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 50 tl lik benzin yani 9.5 litre benzin ile 102 km yol yaptı araba şehir içi şehir dışı karışık bana fazla geldi sizce nasıl ?
    ankarada yaşıyorum trafik oluyor
    karbratör sonuna kadar sökülüp temizlendi
    buji filtreler hepsi değişti

• Yapay Zekanın Yanıtı

Renault Broadway Benzinli Yakıt Tüketimi

Renault Broadway, 1.4 litrelik SCe benzinli motora sahip bir binek otomobildir. Bu motor, aracın yakıt tüketimi üzerinde önemli bir etkiye sahiptir.

Fabrika verilerine göre, Renault Broadway benzinli modelininşehir içi yakıt tüketimi 7,5 litre/100 km'dir. Şehir dışı yakıt tüketimi ise 5,2 litre/100 km olarak açıklanmıştır. Ortalama yakıt tüketimi ise 6,1 litre/100 km'dir.

Bu değerler, sürüş koşullarına, trafik yoğunluğuna ve sürücü davranışına bağlı olarak değişebilir. Örneğin, yoğun trafikte veya agresif sürüş koşullarında yakıt tüketimi artabilir.

Eğer 100 km'lik bir yolculuk planlıyorsanız, Broadway'inizin aşağıdaki yakıt miktarını tüketeceğini tahmin edebilirsiniz:

• Şehir içi: Yaklaşık 7,5 litre
    • Şehir dışı: Yaklaşık 5,2 litre
    • Ortalama: Yaklaşık 6,1 litre

100 km'lik mesafede Broadway'inizin ne kadar LPG yakacağını merak ediyorsanız, bu bilgi şu anda mevcut değildir.

Renault Broadway'inizin yakıt tüketimini iyileştirmek için aşağıdaki ipuçlarını uygulayabilirsiniz:

• Yumuşak bir şekilde hızlanın ve yavaşlayın.
    • Trafikte beklerken motoru rölantide çalıştırmayın.
    • Gereksiz ağırlıkları araçtan çıkarın.
    • Lastiklerinizi doğru basınca şişirin.
    • Aracınızı düzenli olarak bakım yaptırın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Fazla bence de

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 100/9.7 civarı tüketmiş fabrika değeri 7.5 lt ?
  • O.araç için normal. Sonuçta karbüratörlü araç. Ben enjeksiyonlu aracımla 9.5 10 litre yakıyorum şehir-içi.

• işin içine şehirdışı da girince kesin fazla
  • Bence gaza çok abanıyosun

• o.lut03 O kullanıcısına yanıt
    bendede 98 model rni varda birşey sormak istiyorum

Ölçüm yaparken benzin ışığı yapıncamı benzin alıyosun

tam olarak nasıl ölçüm yaptığını açıklarmısın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aveo Yakıt Tüketimi
    13 yıl önce açıldı
    ---CRUZE YAKIT TÜKETİMİ---
    15 yıl önce açıldı
    Doblo yakıt tüketimi
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: BOLDVIPER

O arkadaşın nasıl yaptığını bilmiyorum ama eğer ölçüm yapmayı bilmiyosan şöyle yap
    Depoyu fulle km yı 0 la gezeceğin kadar gez sonra yine depoyu fulle kaç tl ye fullendiğine ve kaç km yol gittiğine bak
    hava/yakıt ayarı yapılması lazım karbüratörünüzün; bence biraz zengin karışım söz konusu... bilgisayarlı ayar yapan bir yere gidin; 5-10 TL bişey isterler zaten çok uzun süren bir işlem değil ama bilgisayar ile daha ince ayar yapılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BOLDVIPER

İsim yaninda benzin aliyorum sifirliyorum km yi sonra isim yaninda kaç km gittiysem

• quote:

Orijinalden alıntı: mortarxl

hava/yakıt ayarı yapılması lazım karbüratörünüzün; bence biraz zengin karışım söz konusu... bilgisayarlı ayar yapan bir yere gidin; 5-10 TL bişey isterler zaten çok uzun süren bir işlem değil ama bilgisayar ile daha ince ayar yapılıyor.

Ustaya söyledim ben ayarlarim dedi tamam demiştim

valla motorun sesine ayarlayan ustalar var; genelde zengin karışım verip bırakıyorlar. bilgisayarla ayarladılarsa bişey diyemem...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 94broadway

Bence gaza çok abanıyosun

Yoo çok az basiyorum dokunarak gidiyorum resmen

• quote:

Orijinalden alıntı: mortarxl

valla motorun sesine ayarlayan ustalar var; genelde zengin karışım verip bırakıyorlar. bilgisayarla ayarladılarsa bişey diyemem...

Bilgisayara baglamadi ama çok iyi bir usta bayram usta belki tanirsiniz

• normal bence boşuna uğraşıp masraf yapmayın enjeksiyonlu arabalar bile 10 lt civarı yakıyor

• Normal

• SweentLyy kullanıcısına yanıt
    biliyorum ancak araçlar aynı olduğu için sormak istedim birde benimki benzinli henüz ölçmedim ama biraz fazla yakıyor gibi geldi benim araç

en son tüm ayarlarını yaptırıp uzun yola çıkıp benzinle ölçeceğim bakalım ne çıkacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk343458

normal bence boşuna uğraşıp masraf yapmayın enjeksiyonlu arabalar bile 10 lt civarı yakıyor

+1 Kendim de 1.4 75 Beygir 16 Valf enjeksiyonlu 950 kiloluk bir araç kullandım. Sakin de kullansam, bilhassa kısa mesafe yürü stop et yaptığımda çok rahat 10 litreleri aşıyordu.
  • Normal gibi ama yarım litre bir litre falan az yakması gerekir belki kullanışınız biraz agresiftir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extrem_015 -- 17 Temmuz 2014; 5:22:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: o.lut03

100/9.7 civarı tüketmiş fabrika değeri 7.5 lt ?

102 km de 9,5 diyor arkadaş siz 100 km de 9,7 diyorsunuz. Doğru değer 9,3 oluyor. Ki bence gayet normal bir tüketim o yaşta bir araç için. Ayrıca şehir içinde trafik de varmış.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.