Şimdi Ara

''' RENAULT 9 KULÜBÜ ''' (178. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.050
Cevap
21
Favori
748.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

Orjinalden alıntı: kaygusuz

arkadaşlar benim ihtiyarın sol iki jantınıda biraz büktüm de ne kadar düzeltilir bilgisi olan varmı?

Nasıl büktün? Kaza falan değildir inşallah.

Lastikçiler jant düzeltme yapar ve % 100 e yakın verim alırsın.

Orjinalden alıntı: adu040

quote:

arkadaşlar benim ihtiyarın sol iki jantınıda biraz büktüm de ne kadar düzeltilir bilgisi olan varmı?

Nasıl büktün? Kaza falan değildir inşallah.

Lastikçiler jant düzeltme yapar ve % 100 e yakın verim alırsın.

yok birader allaha şükürler olsun kaza değil
    batıkent ten hipodroma giderken belediyemizin yoğun çalışmalarla yaptığı 20 cm aşağıda kalmış yağmur mazgalına girdim de. Neyse çok şükür birşey olmadı ama park edip baktım moralim bozuldu hayır mübarek gün.
  • quote:

Orjinalden alıntı: alireno

arkadaşım o bujilerin nasıl oldugunu bilen yok beklemek lazım yagkokusuna gelince motoru yıkat kokunun gelmedigini göreceksin

dostum ben ultrasonic bujileri kullanıyorum ve çok memnunum, geçmiş sayfalarda yazdım...

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: haylaz74

ben geldım uzun bı aradan sonra tekrar burdayım onumuzdekı hafta arabayı kıs bakımına sokmayı dusunuyorum bakalım ne tutcak bujıler vıraj denge lastıklerı korukler gıbı genel bı bakım

birader hoş geldin
    ben de önümüzdeki ay ihtiyarı kışlık bakıma sokacağım.senden ricam arka amortisötlerin değişimi ve viraj denge lastiklerinin de daha doğrusu komple bakım ne kadar çıkar yazarsan sevinirim.

• normal ıle gazlı arasındakı tek fark gazlıda cukurlara gırdıgını fazla hıssetmezsın gec tepkıme yuzunden normaldekı gıbı ama kısın gazlı cok sert olur benım onde arkada gazlı bırde arac vırajlarda cok yatmaz gazlı amortısor nedenıyle satanlar genelde fark yok dıye soluyolar ama ben ıkı amortısorden kullandıgım ıcın farkı goruyorum ve bıldıgım gazlıyla normal arasında fazla bı fıyat farkı yok ben onun ıcın gazlı almıstım zaten :)

quote:

Orjinalden alıntı: orhan368

arkadaşlar ön amortisörü değiştirdim arabayı ustaya bırakmıştım. [97 model rn ]orjinalı gazlı amortiser kullanılıyormuş herhalde 80 ytl . ustada normal amartisör takmış 50 ytl .acaba gazlı kullanmamasının ne gibi farkı vardır. ben gazlı amartisör tak demiştim adam yine normal takmış moralimi de bozdu. ona kalırsa fark yokmuş fazla para vermeye gerek yok diyor.inşallah öyledir. sizce doğrumu diyor?

• gecmıs olsun her turlu egıklıgı duzeltıyolar 10 ıla 50 ytl arası deısıyor duzeltme ıslemı bende karlı bır kıs gecesi saolsun ıstanbul beledıyesını yolun ortasına actıgı ve kapatma zahmetıne bıle katlanmadıgıyaklasık olarak (sbah gıdıp baktıgımda gordum )2 metreye 1 metre gıbı bır cukur ve cukurda bulunan sıvrı sıvrı tas parcalarının oldugu ve ustunun suyla kaplı olan bır cukura dusen kaza zedelerden bırıyım ve on jantım egıldı arka jantımda yarıldı ve o aksam anladımkı celık jant hayat kurtarıyormus cunku normal teneke jantların halınıde gorum o aksam ben onlardan daha sanslıydım cunku ıkı lastıgınde balon bı yarık jant ve bır egık jantım vardı ama lastıklerım saglamdı dıgerlerınde ne lastık nede jant kalmıstı. ve o kırık jantı yanı yortadan yarılmıs jantı tamır ettıler eskısındende yenı oldu :)

quote:

• İstanbul süprizlerle dolu Sanada geçmiş olsun abi bu kadar büyük hadiselerde tamir olduğunu bilmiyordum
    quote:

Orjinalden alıntı: haylaz74

gecmıs olsun her turlu egıklıgı duzeltıyolar 10 ıla 50 ytl arası deısıyor duzeltme ıslemı bende karlı bır kıs gecesi saolsun ıstanbul beledıyesını yolun ortasına actıgı ve kapatma zahmetıne bıle katlanmadıgıyaklasık olarak (sbah gıdıp baktıgımda gordum )2 metreye 1 metre gıbı bır cukur ve cukurda bulunan sıvrı sıvrı tas parcalarının oldugu ve ustunun suyla kaplı olan bır cukura dusen kaza zedelerden bırıyım ve on jantım egıldı arka jantımda yarıldı ve o aksam anladımkı celık jant hayat kurtarıyormus cunku normal teneke jantların halınıde gorum o aksam ben onlardan daha sanslıydım cunku ıkı lastıgınde balon bı yarık jant ve bır egık jantım vardı ama lastıklerım saglamdı dıgerlerınde ne lastık nede jant kalmıstı. ve o kırık jantı yanı yortadan yarılmıs jantı tamır ettıler eskısındende yenı oldu :)

quote:

• Evet arkadaşlar, cantın eğilmesi çok kötü. tamiri var ama o çukurda öyle bırakılmazki kardeşim. Arabama üzülüyorum görmediğim başka biryerine birşey oldumu acaba diye aklıma geliyor bazen.

Birde arkadaşlar bizim arabalarda triger kayışı yok ve endişelenecek bir durumda yok koparsa diye. Bana öyle söylediler
    inanamadım. Çoğu araba sahibi triger kayışının kopmasından endişelenirken.

92 Renault 9 Spring Beyaz
  • evet bizim araçlarda zincir var.kopma derdi yok.arada bir servis ziyaretlerinde gerginliğine baksınlar yeterli.

Orjinalden alıntı: drhakancan

gazlı amortisör ayarını korur. yük binince önce bir çöker sonra normal halini alır. diğer amortisörlerde bu olmaz. ben de benim arabaya mercedes amortisörü taktıracağım onlar da gazlı amortisör. sonuçta hgazlı amortisör daha rahat.
    bu arada mustsener teşekkür ederim sana da. dün arabaya baktırdım .gazını ayarlattım. sonra arkadaş frenlerine baktı (ses geliyodu) normal dedi. yalnız biraz sıkı yapmış galiba araba boşa atınca viteste gider gibi gidiyor. açılması için 100-150 km yapmam lazım. şimdi de araba yağ damlatıyor. motoru yeni yaptırmıştım. ordan değil. tahminim vitesin şnzumana birleştiği yer. terleme yapmıştı dün dikkat ettim. çalrşamda yağa da baktıracağım.

orjinal hava ve yağ filtresini toplam 9 ytl ye aldım. bir de aracın kornasını mercedes kornası yaptırdım. 20 ytl ye maloldu.

ne demek abi bi faydam dokunduysa ne mutlu bana

• Evet gerginliğine baktırmamız gerekiyormuş. Saolasın.

Arkadaşlar dün arabamın Arka camını ve arka yan camlarına film çektirdim. Çok güzel oldu. Kurtuldum perdelerden.
    Birde parça boya yaptıracam ondan sonra birsüre arabaya masraf yapmayacam İnşallah.
    Resmini koyacam yakında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memonet555 -- 26 Eylül 2007; 16:08:53 >

92 Renault 9 Spring Beyaz
  • adu40 valla ben memnun kaldım klsik mercedes kornası taktırdım. şimdi daha canlı çalıyor. hatta ikis de kalın ses olarak taktım. biri inceydi arkadaş pek beğenmedi(kendisi mercedes ustasıdır) ikisini de kalın takalım dedi. yağ için de bugün bakacaktı bakalım ne yapacak. c.tesi frenleri biraz sıkmış galiba alışınca gidişi biraz daha düzelir gibi geliyor bana. kış geliyor benim göğsü söktürüp kalorifere baktırmam lazım ama maliyeti yüksek diye durduruyorum. bakalım nereye kadar.

Bu ara bizim belediye sağolsun iyi çalışıyor düzgün yolu kazıp logar koyuyo sonra da 15-20 cm lik tepe olacak şekilde kapatıp asfaltlıyor. yolda düz gitmek olanaksız. Bilmeyenler için büyük tehlike.

bu arada benzin deposunun sökülüp temizlenmesi ne kadar tutar bilgizin var mı arkadaşlar.

Arkadaşlar Ankara Buluşmamız vardı bir zamanlar ne oldu ona.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drhakancan -- 26 Eylül 2007; 16:25:47 >
  • haylaz74 arkadaşımın teşhisi doğru çıktı.Şarj dinamosunun elden geçmesine,akünün yeni olmasına rağmen akşamları rolantide şarj lambasının yanmasını gideremiyordum.Tekrar elektrikçime gittim,bu araçlarda normaldir,sorun çıkarmaz,tesisatın zayıf olmasından kaynaklanıyor dedi.Sigorta kutusunun içinde akü ana kablosuna küçük bi kabloyla takviye yaptı ve sorun çözüldü.Ayrıca gitmişken aracın sağ arka stop lambasına da sis farı eklettim.Biliyorsunuz orjinalde bizim araçlarda sadece sol stop lambasında sis farı bulunuyor.Yakıt ve çekiş olarak aracımın motoru mükemmel değerlerde...Karoserde ihtiyaç duyulan yerlere yazın boya ve rötüş yaptırmıştım.Aracım kışa hazır yani..Şimdi tek düşüncem koltuk döşemelerini yenilemek ve camlara çok da koyu olmayan renkte film çektirmek.

Orjinalden alıntı: qntrl

evet bizim araçlarda zincir var.kopma derdi yok.arada bir servis ziyaretlerinde gerginliğine baksınlar yeterli.

kopmaz ama koparsada 650-700 ytlcik sıkışıyo.
  • Kalorifer radyatörünü değiştirmek için komple torpidoyu sökmeden bir method görmüştüm nette. bulabilirsem buraya eklerim.gaz pedalını ve fren pedalını sökerek yandan çıkartıyordu.

quote:

Orjinalden alıntı: drhakancan

adu40 valla ben memnun kaldım klsik mercedes kornası taktırdım. şimdi daha canlı çalıyor. hatta ikis de kalın ses olarak taktım. biri inceydi arkadaş pek beğenmedi(kendisi mercedes ustasıdır) ikisini de kalın takalım dedi. yağ için de bugün bakacaktı bakalım ne yapacak. c.tesi frenleri biraz sıkmış galiba alışınca gidişi biraz daha düzelir gibi geliyor bana. kış geliyor benim göğsü söktürüp kalorifere baktırmam lazım ama maliyeti yüksek diye durduruyorum. bakalım nereye kadar.

Bu ara bizim belediye sağolsun iyi çalışıyor düzgün yolu kazıp logar koyuyo sonra da 15-20 cm lik tepe olacak şekilde kapatıp asfaltlıyor. yolda düz gitmek olanaksız. Bilmeyenler için büyük tehlike.

bu arada benzin deposunun sökülüp temizlenmesi ne kadar tutar bilgizin var mı arkadaşlar.

Arkadaşlar Ankara Buluşmamız vardı bir zamanlar ne oldu ona.

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.