Şimdi Ara

<<<< RENAULT 19 KULÜBÜ >>>> (50. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.056
Cevap
41
Favori
616.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • arkadaşlar bende renault 19 alize var aracımdan memnutum fakat biraz daha seri olmasını istiyorum gecenlerde megan 2 rxt kullandım hosuma gitti acaba onun motorunu ve sanjumanını alsam benim araca takabilirmiyim ?

bende 98 alize r19 var direksiyonunda sağa sola çevirirken vuuuuuuuvvvvvvvvvv diye ses geliyor hareket halindeyken de yapmıyor degildir direksiyon kutusunda evvelden ses geliyordu .şimdi bu vuuuuv var yardımlarınızı bekliyorum.son zamanlarda özellikle alizeler son zamlarda araçlarınız ne kadar yakıyor???
  • Hocam en kısa zamanda direksiyon hidroliğine baktırın. Bu namussuzlarda direksiyon kutusu kronik bir sorun. Azar azar yağ damlatmaya başlar bir zaman sonra. farkına varmazsınız bi bakmışsınızki direksiyon odun gibi olmuş ses yapıyor. Direksiyon kutusunun yeniside baya bi para.

Ünal hocam siz daha önce yüksek güçlü bir araç hiç kullanmadınız belli. 2.0 rxt megane bile size seri geldiğine göre durum böyle. Motor değişimiyle sizin araca olur olmasına ama bunun yasal yollardan maliyeti bir araba parası. Bunun yerine 1.8 rti europa alın, o seri dediğiniz megane a nasıl toz yutturulur görün.
  • bnm ustaya sordum o da hidrolik yagı dedi aldım ilave ettim yanlız eskisi kadar olmasada yine ses cıkarıyor . belki kavrulmuştur yaglanmasını bekliyorum ..geçsede gecmesede haber verirrim ilgin için tesekkurler
  • Rica ederim hocam sorununuz çözülsün önemli olan o. Eğer ses yinede herşeye rağmen kesilmezse ister müjde ister kara haber de senin araba direksiyon kutusu istiyor derim. Bazıları felanca bilyası var o değişir keser der. Yalancı bir sessizlikten ve ödediğin onca paradan sonra kısa bir zamanı müteakiben ses gene başlar. İnşallah ses kesilir.
    6 ay önce ön amortisörler değişmişti. Ancak son zamanlarda sol önden yine ses geliyordu. Büyük çukurlarda değil, hafif tırtıklı yollarda tıkır-tıkır ses geliyordu. Gittik özel servise direksiyon kutusunun problemli olduğunu keçelerin yağ kaçırdığını ve sesinde ondan kaynaklandığını söylediler. Direksiyon kutusunu sökecez tamen elden geçecek revizyon yapacaz(başkasına yaptırılıyorlar) geri takacaz dediler. Sadece direksiyon kutusu revizyonu için 250TL fiyat çıkardılar. 2 arka amortisör ve takozları, sağ aks, rot kolları da değişti. Hepsinin işçiliği içinde 150TL aldılar. Direksiyon kutusu diğer parçaların değişimi yapıldı.
    Ancak şöyle bir sıkıntım var: Direksiyonu çevirmek eskisinden biraz daha zor hale geldi. Eski arızalı durumda daha kolay dönüyordu.
    İkincisi: İnternette yeni direksiyon kutusu fiyatlarına baktım. 250 TL-1000Tl arasında değişiyor. Megane1 modellerin parçaları da sanırım benim araba ile uyumlu? 250 TL direksiyon kutusu revizyonu çokmu abartı bir fiyat olmuş.

Ayrıca aşağıda verdiğim sitede megane1 direksiyon kutusu:230TL, R19 direksiyon kutusu:846TL. Markalar farklı. İlginç??.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egunay -- 14 Mayıs 2011; 20:50:03 >

• Gayet normal hocam. Akslardan ses gelmesi, amortisörlerin çabuk arıza yapması (gazlı olmasından kaynaklanıyor bu durum) direksiyon kutusunun keçelerden kaçırması hepsi kronik sorunlar. Yaptırsanızda 20.000 km ömrü var yine kaçırmaya başlayacaktır. Diresiyonunuzun sertleşmesi normal bir durum. Yüksek ihtimalle ön takımdaki aksaklıklardan dolayı kolay dönüyormuş direksiyonunuz (Bu durumda lastikleriniz bir tarafından daha çok yiyordur mutlaka). Yani lastiğin biri veya 2 si yere tam basması gerektiği gibi basmıyorsa direksiyon inanılmaz yumuşak olur ama arabada sağa sola çekmeler, lastiğin bir kenarından fazlaca yemesi gibi belirtileri vardır. Direksiyon kutusu için eğer sıfır orjinalse 840 tl fiyat bence normal. Ben geçen sene sıfır orjinali ile değiştirmek istediğimde bir yerde bana 1750 tl fiyat çekmişlerdi. Geçmiş olsun kronik bir sorun Allah size kolaylık versin.

Orijinalden alıntı: russolini

quote:

Orijinalden alıntı: serocan39

arkadaşlar 97 model 1.6 rt tüplü aldım. Sizin araçlarınız kilometreye ne kdarlık gaz yakıyor acaba. Bende ona göre bi karşılaştırma yapayım aracıma.

bende 2001 1.6 rte alize var, 30-32 krş yakıyor ş.içi

slm hocam

aracınızı çok hor kullan mıs sınız okuduklarıma göe. yazık olmuş derim araca.
  • Herkese iyi günler öncelikle, Renault 19 almayı düşünüyorum bu aralar, bu konunun üstadları olarak sizlere danışmak istedim. Üç dört tane araç var şu an kafamda, bu akşam gidip bağcılarda olanlara bakacağım. Şöyle bir kabataslak bakarsanız, siz hangisi alırdınız? Şimdiden teşekkür ederim...
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-sahibinden-renault-19-1-6-rne-49433684/detay/
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-tertemiz-19-48641006/detay/
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-sahibinden-acil-49801930/detay/#
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-19-alize-temiz-arac-49789383/detay/

• 1. araç km si birazcık yüksek diğerlerine göre. Kaportadan kastı ne bilmiyorum ama bunların 98 modellerinde sürücü hava yastığı var.
    2. araç eğer km si orjinalse değerlendirilebilir iyice baktırmak lazım tavan boyalıymış.
    3. araç hiçbişey yazmamış değişen boyanan parçaları vardır.
    4. araç karbüratörlü. Enjeksiyonlu değil direk eleyebilirsin.

Benim tavsiyem 98 model RTE alizelere bakman.
  • Yorumladığın için çok teşekkür ederim hocam, ilk linkteki aracı aldım. Evet kilometresinin yüksek oluşu başta düşündürdü beni ama araca hiç tüp takılmamış olması ve ustamın gözün kapalı al demesiyle tereddüt etmedim alırken. Herkese hayırlı günler...
  • arkadaşlar ben 18 yaşında bir öğrenciyim. 9-10 milyar kadar birikmişliğim var. renault 19 almayı düşünüyorum. ancak direksiyon şekli beni acayip soğutuyor araçdan :D . farkındayım direksiyon değil yakıtı motoru ve km sine bak diceksiniz.belirttiğim fiyata alınabilecek az yakan ve sorunsuz olanı hangi modelidir acaba.
    ayrıca şu linkteki direksiyon hangi modellerinde mevcut ve sonradan taktırılabiliyormu :http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-sahibinden-renault-19-1-6-rne-49433684/pasif-ilan/#classifiedTitle

• quote:

Orijinalden alıntı: mkn_52

arkadaşlar ben 18 yaşında bir öğrenciyim. 9-10 milyar kadar birikmişliğim var. renault 19 almayı düşünüyorum. ancak direksiyon şekli beni acayip soğutuyor araçdan :D . farkındayım direksiyon değil yakıtı motoru ve km sine bak diceksiniz.belirttiğim fiyata alınabilecek az yakan ve sorunsuz olanı hangi modelidir acaba.
    ayrıca şu linkteki direksiyon hangi modellerinde mevcut ve sonradan taktırılabiliyormu :http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-sahibinden-renault-19-1-6-rne-49433684/pasif-ilan/#classifiedTitle

Linke bir bakayım dedim benim aracı alıntılamışsın hocam.
    Direksiyon sonradan değiştirilebilir diye düşünüyorum çok bir problem olacağını zannetmem tabi ustaların bir görüş bildirmesinde yarar var, benim de ilk arabam olduğu için çok fazla bilgi sahibi değilim. Az yakmasını istiyorsan kesinlikle enjeksiyonlu olmasına dikkat, 1.4 motorlar'ın piyasası pek iyi değil ve yeterli değil bildiğim kadarıyla, 1.6 olanlara yönelmeni tavsiye ederim. Umarım en kısa sürede gönlüne göre bir araç bulursun...

• evet ben bu direksiyon olmazsa almam bu 19 dan :D . iki kollusu çok kötü be. ama 3-4 ay bekleyip corolla almakmı yoksa renault 19 mu esas o konuda kararsızım :D
  • Kesinlikle 3-4 ay bekleyip corolla almalısın. İnan 3 tane 19 eskitirsin. İnanılmaz derecede sağlam seri bir araç. 97 model gli versiyon corolla ile kaç tane megane 2 1.6 yedim hatırlamıyorum hemde güle oynaya.

Satıyorum dediğin anda garip şekilde millet üstüne çullanıyor heleki doğu bölgelerimizden. Düşünmeden corolla al ve keyfine bak.
    ---
  • Tutuluyor diye şişiriyorlar. Değişeni boyası yoksa en babasının edeceği 14 liradır. parçası pahalıdır ama bir parçası 3 tane 19 eskitir.
  • eyvallah kardeşim. tabiri caizse corollaya resmen hastayım. kaç yaşında araba ama iç dizaynı güncel gibi çok hoş.. :D . hele o egzosun sesi.. seninde dediğin bu cümlelerin üzerine ben bekleyip corolla alırım. öğrenci adamız yüksekde değil gözümüz. arkayada spoileri koydunmu corolla misssler gibi..

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-turkiyede-bir-ilk-sifir-gli-toyota-49132625/detay/ al abi fiyata bak :D . bari de 16 17. 22 milyar nedemek eski kasa corolla için :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karavana_Sam52 -- 7 Haziran 2011; 2:50:58 >

• Şu anda veya daha önceden R19 kullanmış arkadaşlara birşey danışmak istiyorum. Aracım malum 1.6 Rne benzinli, yakıt fiyatlarının çok yüksek oluşu keseyi zorluyor bu yüzden tüp taktırmaya karar verdim. Uygunsa sıralı sistem düşünüyorum. Bizim araca göre hangi marka sıralı sistem lpg'yi tavsiye edersiniz? Bir de tahminen fiyat olarak ne kadara patlar?
  • LPG de markadan ziyade ustalık çok önemli heleki rne lerde. Çok hassas bir motoru var ve az bi ayarsızlıkta düzen tutmuyor araç. Babam BRC taktırdı hiç memnun kalmadık. Atiker takılı bir tanıdık var o çok memnunmuş. Yani ustalık çok önemli.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.