Şimdi Ara

Reklamlarda Ünlülerin Oynamasının Ardındaki Gerçek !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
2.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
9 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar hiç düşününüz mü reklamlarda neden ünlü insanlar oynar? Muhtamelen hiç düşünmediniz ve şuan tabiki ünlü insanlar oynıcak sen mi oynıcaktın DEFx falan diyorsunuz. Ama benim bahsettiğim sıradan insanların oynaması değil. Örnek vermek gerekirse neden head&shoulders markasının reklamında Serenay Sarıkaya, Cedi Osman oynuyor da gerçekten saç hakkında uzman olan bir dermatolog(cilt uzmanı) oynamıyor? Neden o bize bu ürünün ne kadar güzel ve faydalı olduğundan bahsetmiyor da ünlü isimler kullanılıyor hiç düşündünüz mü?

İnsanlara ayrı ayrı sorsak bir saç şampuanı önerisi için bir dermatoloğun tavsiyesini mi tercih ederler yoksa çok sevdikleri hayran olunan bir oyuncunun mu? Eğer bu durum hakkında düşünücek olursak sonuç çok açıktır; herkes dermatoloğu tercih edecektir. Ama bize gösterilen vine tadındaki kısacık reklamları ne kadar düşünüyoruz? Açıkçası, hiç düşünmüyoruz! Durum hakkında hiç düşünmediğimiz içinde yakışıklı veya güzel bir oyuncu (oyuncumuz o sıralar toplum nazarında sevilen bir oyuncu olursa daha makbul olur örnek olarak son zamanlarda çok izlenen bir dizinin başrolü) bizim dikkatimizi çekiyor ve ister istemez o ürün hakkında sempati besliyoruz ve o ürüne karşı satın alma eğilimlerimiz artıyor.

Diriliş Ertuğrul dizisinin patlamasından sonra Engin Altan Düzyatan'ın (dizideki başrol) Vakıfbank reklam yüzü olması ne kadar mantıklı sizce? Bu adam ne anlar bankacılıktan, hesap işlerinden? Onun yerine ünlü bir bankacı veya ekonomist tarzı insanlar getirseler ve o insanlara anlattırsalar çok daha etkili olmaz mı? Tabiki olmaz çünkü izleyici buna dikkat etmeyecektir, anlatan kişi ne kadar uzman olursa olsun izleyen kişi anlamayacağı için birşey ifade etmeyecektir. Ama Engin Altan hala birçok insanın kafasında Ertuğrul Bey olarak kaldığı için Allah Allah diyerek koşa koşa VakıfBank hesabı açtıranlar bile olmuştur . Hayran olduğunuz bir oyuncunun veya sanatçının bir ürünün tanıtımını yapması sizi hiç ihtiyacınız olmasa bile o ürüne yönlendirecektir. Mesela bu aralar Orhan Gencebay'ın Reksona reklamları her yerde dolaşıyor. Eminim birçok Orhan Baba hayranı ürünü almasa bile almayı aklından geçirmiştir.

Eğer bu tarz konular hoşunuza gidiyorsa size bir de kitap önereyim konuyu yazarken ordan esinlendim kitabın adı Ikna Çağı ucuza bulabilirsiniz ufkunuzu açacak bir kitap.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zihnin Geleceği -- 20 Eylül 2019; 23:3:50 >

• Senin bu zekayla marsta koloni kurman lazım. Buralarda harcanma.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konuya girip uzun bir mesaj görünce farklı bir şeyi savunuyorsun zannettim. Dediklerinin herkes farkında zaten kardeş boşuna heyecanlanmışsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bısey farketmez parayla urunu unlude savunvq unsuzde.mesela osman muftuoglu ton konserve reklami yapiyor ama konrerve ne kadar saglikli tartisılır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• tabiki ünlü insanlar oynıcak sen mi oynıcaktın DEFx

• Evet hocam haklısınız. Bu reklamlardan etkilenen insanlar muhtemelen bunu düşünemeyen ya da görmezden gelen kişilerdir muhtemelen.

• Güzelliğin ön plana çıktığı şampuan makyaj parfüm falan reklamlarında yakışıklı ve güzel ünlüler oynar ama onun dışında aklına gelecek her reklam türünde yiyecek içecek mobilya falan reklamlarında sokaktan çevrilen boş beleş ergenler oynar genelde. Onlar da ünlüye ihtiyaç yok daha çok biz de halktanız mesajı verilip evde 3-5 tane ergenin birbiriyle konuşması verilir son yıllarda.

2016-2017 EUROLEAGUE ŞAMPİYONU
  • Hocam biliyorsanız ne mutlu size, şahsen ben daha önce bu kadar geniş bir şekilde düşünmemiştim olayı.

• Teşekkürler hocam yorumlarınız için.

Düşük bütçeli rekramlarda normal halkı oynatıp bizde halkatınız mesajını vermeye çalışıyorlar. Sürekli mutlu bir şekilde güle güle sanki cennetteymiş gibi alışveriş yapan insanlar oluyor. Gerçekte öyle birşey yapsan deli gözüyle bakarlar. İnsan da o ürünü aldığında onlar gibi mutlu olacağını sanıyor.

• Sen de beyin göçü yapma.
  • Eğer bu tarz konular hoşunuza gidiyorsa beğenmeyi ve yorum yapmayı unutmayın diyeceksin sandım yutupçular gibi :D

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.