Şimdi Ara

Rekabet Kurumu’ndan 13 bankaya soruşturma!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Rekabet Kurumu’ndan 13 bankaya soruşturma!
    Rekabet Kurumu’undan bugün yapılana açıklamayla bankacılık ve yazılım sektörüne yönelik kapsamlı bir soruşturma başlatıldı. Aralarında Garanti Bankası, Akbank, İş Bankası gibi devlerin bulunduğu tam 26 farklı şirket hakkında inceleme açıldı. Rekabet Kurumu, bu şirketlerin çalışanları transfer etme veya transferini engellemeye yönelik uygulamalarını inceleyecek.

Neden soruşturma açıldı?

Bankacılık, sigortacılık ve bilişim teknolojileri alanında faaliyet gösteren 26 şirketin, çalışan ayartmama anlaşmasına ve iş gücü piyasasına yönelik rekabete hassas bilgi değişimine taraf olduğu iddiasına yönelik yürütülen ön araştırma sonucunda bulgular yeterli bulunarak soruşturma açıldı. Konuyla ilgili başka bir bilgiye yer verilmedi.

Ayrıca Bkz.General Mobile geri döndü: GM Fenix II Pro 5G ve GM 26 Pro 5G tanıtıldı

Sürecin soruşturma aşaması başladı. Bu aşamada Kurul daha detaylı delil ve belge incelemesi yapacak, iddiaların doğruluğunu ya da yanlışlığını tespit edecek. Rekabet açısından ihlal tespit edilirse yaptırım kararı alacak.

Soruşturma açılan bankalar:

• Akbank

• Albaraka Türk Katılım Bankası

• Denizbank

• HSBC

• ING Bank

• Kuveyt Türk Katılım Bankası

• Odea Bank

• Şekerbank

• Türk Ekonomi Bankası (TEB)

• Garanti BBVA

• Türkiye İş Bankası

• Yapı Kredi

• QNB

Soruşturma açılan sigortacılık şirketleri:

• Agesa Hayat ve Emeklilik AŞ

• Aksigorta AŞ

• Bupa Acıbadem Sigorta AŞ

• Katılım Emeklilik ve Hayat AŞ

Soruşturma açılan yazılım şirketleri

• Albaraka Teknoloji Bilişim Sistemleri ve Pazarlama Ticaret AŞ

• Architecht Bilişim Sistemleri ve Pazarlama Ticaret AŞ

• Bilin Yazılım ve Bilişim Danışmanlığı AŞ

• Ibtech Uluslararası Bilişim ve İletişim Teknolojileri AR-GE Danışmanlık Destek Sanayi ve Ticaret AŞ

• OBSS Teknoloji AŞ

• Paycore Ödeme Hizmetleri Takas ve Mutabakat Sistemleri AŞ

• Softtech Yazılım Teknolojileri Araştırma Geliştirme ve Pazarlama Ticaret AŞ

• Verisoft Bilgi İşlem Ticaret ve Sanayi AŞ

• Vizyoneks Bilgi Teknolojileri AŞ

Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/rekabet-kurulu-bankacilik-sigortacilik-ve-bilisim-sektorlerindeki-26-sirkete-sorusturma-acti/3838893

• Ziraat'te ısrarla Mastercard istememe rağmen Troy gönderdiler. Bütün ilişiğimi keseceğimi söyleyince 2 gün sonra Mastercard geldi :)
    Bunların dayatma politikalarından sebep kullanacağım varsa bile kullanasım gelmiyor. Çoğu eski tip POS makinesinde hala çalışmıyor böyle saçmalık olabilir mi ya?
  • Bankalar önce insanlara zorla Troy kart göndermesin, ondan sonra bakarlar ayartıp ayartmama işlerine :D

• Kerim5100 kullanıcısına yanıt

yerli malı troy, destekliyorum zorla gönderilmesini, yurt dışı işi olan arar özellikle ister.

Başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan 11 yaşındaki Mustafa Erçetin (9 Kasım 2022) ve 9 yaşındaki Muhammed Muaz (11 aralık 2024) kudurarak ölmesinler diye uyutuldular.Köpekler uyutulmasın diye çocuklar uyutuluyor!
    En deli sevdaları yaşarım uykusu geçerken, Mehmetçik, Zap Suyu şiiri.
    Hakan FİDAN
    Türkiye için: Nükleer silah!
    Kıbrıs, Müslüman Türk milletinin küfürden alınmış mülküdür tıpkı Anadolu gibi: Kapalı Maraş imar olsun!
  • AlbatrosD.IIIFazılBey kullanıcısına yanıt
    Troy denilen kartın yurt dışında bir işe yaramadığını bilmediğim için geçen sene güzel bir Adobe indirimini kaçırdım. Şirket olarak 1 yıllık lisansımız bedavaya gelecekti. İşin tuhaf yanı bankayı arıyorum Adobe'ye ödeme yapamıyorum diye. Demiyorlar ki sizdeki kart sadece Türkiye içinde geçer. O sebeple elime geçen her Troy kart için sahibi olan bankayı arayıp bana Master yada Visa kart gönderin, göndermeyecekseniz de hesabımı kapatın kartı da iptal edin diyorum.

Sen mağarada yaşıyor olabilirsin ama çoğu yerde geçmeyen kartın bana zorla gönderilmesini ben desteklemiyorum. Kampanya falan isteyen başvursun alsın beni ilgilendirmiyor.

Edebiyat yapma o zaman bankanı değiştir hepsini beğenmiyorsan mağarana geri dön

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan 11 yaşındaki Mustafa Erçetin (9 Kasım 2022) ve 9 yaşındaki Muhammed Muaz (11 aralık 2024) kudurarak ölmesinler diye uyutuldular.Köpekler uyutulmasın diye çocuklar uyutuluyor!
    Hakan FİDAN
    Kıbrıs, Müslüman Türk milletinin küfürden alınmış mülküdür tıpkı Anadolu gibi: Kapalı Maraş imar olsun!
    Aidatsız kartlar ve banka kartlarında Troy gönderilebiliyor. Çoğu bankada aslında, başvuru sırasında kart şema tercihi imkanı var. Diğer türlü müşteri hizmetlerine ulaşmak gerekiyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Biz de Troy'un gelişmesini isteriz, ama bu haliyle kullanmak büyük problem. Yerli olduğu için değil, ihtiyaç karşılamadığı için kullanmıyoruz.

Hakan FİDAN
  • Neyi tartışıyonuz yahu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ortak atmden işlem yapıyorsun, küt kart makinede kaldı.

Kimlikle kartı geri almak istiyorsun, farklı banka kartını geri veremiyoruz.Rekabet Kurumu’ndan 13 bankaya soruşturma! 

Tamamda farklı banka kartını nasıl kendi Atm'nde kullandırıyorsun.

Üstüne yatır-çek-bakiye sorgulama içinde para kesiyorsun.

Bunada bir çözüm bulunmalı, lütfen bulunuz.

Değiştiriyorum zaten amma ağladın he, komiçyon mu ayıyıon çen tıyoydan he bakiyim :D

Aynı durumu ben de yaşadım, Troy istemiyorum deyince Visa ve Troy'u birlikte göndermişlerdi.

• Bankalara rekabet kurumu pek dokunamaz demiştim haber başlığını görünce. Tüketiciyi ilgilendiren bir şey yokmuş zaten. Muhtemelen çalışan transferlerindeki antlaşmalar yüzünden bazı Ankara'daki kodamanların çocukları yeğenleri kurum değiştiremiyor ondan soruşturma başlatılmıştır. Yoksa vatandaş yararına bir şey beklemek zor bunlardan.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.