Şimdi Ara

'REİSİ CUMHURDAN DOKTORLARA TARİHİ REST' ,(MAAŞ ZAMMI TEKRAR İPTAL) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
279
Cevap
4
Favori
15.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aklı olan doktor zaten türkiye de kalmıyor ki birinin gidin demesine gerek yok "REİSİ CUMHURDAN DOKTORLARA TARİHİ REST" ,(MAAŞ ZAMMI TEKRAR İPTAL)  Ülkede kalanlar ya hastanelerle uzun süreli anlasma yapmıs olanlar yada yetenekleri sınırlı doktorlar "REİSİ CUMHURDAN DOKTORLARA TARİHİ REST" ,(MAAŞ ZAMMI TEKRAR İPTAL) 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veterangamer -- 9 Mart 2022; 16:40:13 >
  • cevo_61 kullanıcısına yanıt

    yemeği doktorlar yapmıyor :) gerçi yemeğin kötü olmasının sorumlusunu eleştirecek gücü kolay kolay kimse kendinde bulamıyor

  • TulparHAN kullanıcısına yanıt

    Sizin saygı anlayışınız biat etmek mi? Saygıdan kastım bir efendim anlayışı değildi. Yarın bir gün sevdiğinize ciddi bir şey olduğunda onlar yardımcı olacaklar. Demek istediğim, sadece saygısızlık yapılmaması. İş bilirlik taslamamak, işlerini yapmalarına müsade etmek vs.

  • lazy nina L kullanıcısına yanıt

    Saygısızlık yapmamak ile saygının ne alakası var ?


    Bu Doktorlara özel bir durum değil ki, karşılaştığınız bütün insanlara saygısızlık yapmamak zorundasınız. Doktorlar ile bağdaştırmaya ne gerek var ?

    Kısa ve net herkes yapması gerektiği gibi saygısızlık yapmayacak olması gerektiği gibi davranacak.

  • bu olay doktorlara karşı olan bir öfke değil,okumuşlara olan bir öfke.

  • Kazanması, okuması, çalışması en zor mesleklerden birisi aldığı ücret kuş kadar kalmış verilen sözler unutulmuş üzerine yapılan açıklamalara bak...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yurt dışındaki doktorlar : Reis emir versin hemen gelelim

  • bu kibiri sonu olucak. şu laflara bakar mısın ? en düşüğü 8 9 alıyormuş. google'a yoksulluk sınırı yazınca bile 11bin 13bin gibi rakamlar çıkıyor. doktorluk gibi bir mesleğin maaşını şu şartlarda 80 90 bin alıyorlarmış gibi söylüyor. bu adamın ülkenin ne durumda olduğundan haberi yok. vatandaştan ve ülkeden bu kadar kopuk bir zihniyet bizi yönetiyor.


    bir de yeni mezunlarla devam edecekmişiz. adam doçentlerin, profların yerine yeni mezun doktoru koydu. şaka gibi aw.


    3 aydır 3 ayrı bölümsen hastanede sıra bulamıyorum. koca koca şehir hastanesi yaptık diye utanmadan hala övünüyor. istersen şehir kadar yap. tedavi edecek doktor yok memlekette.

  • bir hocamızın paylaşımı


    "REİSİ CUMHURDAN DOKTORLARA TARİHİ REST" ,(MAAŞ ZAMMI TEKRAR İPTAL)Selimtwitter
    “5 yıl asistan olarak bile yetmiyor birkaç yılda uzman olarak çalıştıktan sonra anca başarılabilen bir durum ... kısacası parayla pulla ölçülmez bir cerrahın yetişmesi. sahip çıkılmalı her koşulda https://t.co/v6mxFSsKZ8”
    https://twitter.com/clavicula3460/status/1501600131438817293?cxt=HHwWmsC50aPX4NYpAAAA
  • Cumhurbaşkanı çok doğru yaptı. Gitmek isteyen özelde çalışabilir, ama emin olun bir çok doktor kamuda çalışmaya devam edecek, öyle kolay değil istifa vermek. Sosyal medyada aylardır altyapı yapma çalışmaları var zaten, doktorlar yurtdışına gidiyor, istifa ediyor haberleri yaptırıyorlar, kanal müdürlerine haber yaptırıyorlar vs vs.


    İstifa eden doktorlar buraya ya da twitter'a veya bir gazeteye ilan versin, isim soyad, bölüm, yaşadığı şehir ve çalıştığı hastaneyi yazsınlar, bizler de görelim, emin olun birkaç kişi hariç kimse olmayacak.


    Kaldı ki hemşireler, sağlık memurları, hizmetlisi, muhasebecisi vs vs bunlar niye kapsam dışı, bu arkadaşlar emek vermiyor mu ? Polisler, öğretmenler, mühendisler, memurlar niye yok?


    Ülkenin zor durumda olduğu bu dönemde cebini dolduracak değil, ülkeye hizmet edecek sağlık personeli lazım. Bu şekilde çalışan sağlık personeline, hizmetlisinden doktoruna, hemşiresinden sağlık memuruna kadar teşekkür ediyoruz. Aynı zamanda ülkeye hizmet eden subay, astsubaya, polise, mühendise, öğretmenlere, memurlara, market çalışanlarına hepsine teşekkür ediyoruz.


    Bir zam yapılacaksa herkese yapılacak, yapılmayacaksa kimseye yapılmayacak, devletin imkanlarını beğenmeyen gider, özel sektörde çalışır, forum köşelerinde saatlerce yorum yazmaz, konu açmaz, bu kadar iş yoğunluğunda buraya konuyu nasıl açıyorlar, onu da anlamış değilim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 9 Mart 2022; 20:33:1 >




  • Bu durum üniversitelerde tıp kontenjanları arttırmaya , hatta tıp fakültesi olmayanlarda da fakülte açmaya kadar gider.

  • Konuyu sadece doktorlar açısından değerlendirmemek lazım. Kamuda maaşlar genel anlamda alt tabandan gider. Şimdi değil bundan önce de her zaman öyleydi, nitekim kamuda çalışan doktorlar da bundan nasibini alması çok normal.. Kamunun doktorları imtiyazlı sınıf olarak ayırıp dolarla maaş ödeyecek bir imkanı yok.. Düz memur diye küçümsenen ve 7000 alıyor denilen insanlar lisans ve yüksek lisans mezunları içerisinden seçiliyor.. 9 bin alıyor diye lafı istediğiniz yerinden bölüp algı çalışması yapmaya çalışıyorlar. 9-25 bin arası alıyorlar diyor. Yani 9 bin çıplak maaş yeni başlayan pratisyen hekim için geçerli olabilir, bir çoğu 10-15 bin üzeri alıyor, 20 üzeri alan da var, kamuda maaşlar unvana ve kıdeme göre işliyor. Ona bakarsanız doktorla aynı yıl okumuş yüksek lisans mezunu yeni başlayan bir memurun maaşı da 6 bin civarı olduğunu düşünürsek doktorun aldığı ortalama yarı yarıya fazla..


    Devlete hizmet para için yapılacak bir iş değildir, biraz idealist olmak gerekir, her şeyi paraya bağlamak yanlış.. Açılan hashtagleri görüyorum, çokları bizi babamız anamız parasıyla okuttu, evet yüzde yüz haklı, ancak unutmayalım ki devletimizin maddi olarak yaptığı ve harcadığı herşeyin kat be kat üzerindedir, o zaman ben de derim ki anne-babalarımız devletin kendilerine sağladığı imkan sayesinde çalışıp kazanabildiler, lakin bunu anlamaya herkesin kapasitesi yetmez, demem o ki bu devlete borçluyuz, isteyen istediğini söylesin ama ben böyle düşünüyorum.


    Bu ülkede yaşayıp, bu devletin imkanlarından yararlanıp yetiştikten sonra bağlanan aylığın amerikan parasıyla karşılığını hesaplayıp çeker gideriz hitamına idareciler üzerinde bir baskı ve tehdit unsuru olarak tavır takınmak ayıp ve büyük bir yanlıştı. Evet, maaş beklentisi, talebi, hatta eylemi hepsi anayasal bir hak ancak hakkını ararken bu işte başı çekenlerin buram buram siyasetle harmanlayarak giriştiği yöntem ve söylemler yanlıştı.. Bunu yapanlara bununla gerekli karşılığın verildiğini düşünüyorum.. Zira buradaki karşılık asıl muhatabına gitti, herkesin alınmasına gerek olmadığını düşünüyorum. 


    Tüm zorluklara rağmen doktorları rahat ettirmek ve iş yükünü azaltmak adına pek çok şey yapıldı.. Geçtiğimiz aylarda sayın sağlık bakanı, benim personelimi vara yoğa şikayet etmeyin minvalinde ifadeler kullanmıştı, inanamadım.. Sonra bir şey daha, tazminat talepleri konusunda hekimlerin de hakimler gibi korunacağı sağlık bakanı tarafından ifade edildi.. Şiddet konusu keza aynı.. Şimdiye kadar hiç bir bakanlıkta personelin bu şekilde korunup kollandığını duymadım.. Ancak bu dolarla hesap kitap yaparak çeker gideriz muhabbeti yapanlar bunları dikkate aldılar mı, acaba ABD'de burası arasında malpraktis davaları ile boğuşanların oranı ile özel hastanelerde çalışma şartları içerisinde işçi-patron ilişkisi ile esnaf-müşteri faktörünü de hesapladılar mı? 


    Ayrıca yabancı asıllı doktorları kötülemek gibi ırkcı bir tavır içerisine girmek yanlış, yani türk olunca iyi, yabancı olunca kötü, böyle bir şey yok, hekimlik her yer ve şartta aynı, işini dört dörtlük yapan, görüp bildiğim var..





  • perSNN kullanıcısına yanıt
    O kadar şey yazdım eleştirel o kadar konu arasında yemeğe mi takıldın? Yemeği yapanı değil hastane yönetimini kast ettim orda da ama ucu yine doktorlara dayanıyor sonuçta. Rast gele internetten bulduğum özel hastanenin bir doktoruna derdimi anlatıyorum bana çözüm önerileri sunuyor, şahsi numarasından arayıp ertesi günü iyi olup olmadığımı merak ediyor tamamen ücretsiz ve menfaatsiz bir şekilde ama devlet hastanesinde beni ameliyat eden üstüne bir de yakan doktor efendiye dikişleri almak için ne zaman gitmem gerektiğini sormak için hiçbir şekilde ulaşamıyorum. Hastaneyi arıyorum poliklinik muayenesinde doktora bağlayamam diyorlar. Mesai sonuna doğru servise çıktığını bildiğimden servise bağlanıp rica ediyorum doktorla iki dk konuşmam lazım veya siz sorun bana dönün dikişleri ne zaman alacak. Hiçbir şekilde doktorun telefona gelmeyeceğini, özel numarasını da paylaşmayacaklarini söylüyorlar. O kadar büyük doktor ki hastaneye gitmeden kendisine ulaşamıyorum ameliyatlı halimle oraya kadar gitmem gerekecek bir kelime söylemek için. İşte devlet hastanesi doktorlarının vatandaşlara tavrı. Ben 6 gün önce ameliyat oldum normalde 2.gün taburcu olup işine dönebilen insanlar var ben 6 gündür daha tuvaletimi yapamadım beni mahvetti kasığımda yanık bıraktı dikişleri ne zaman alacağımı sormak için bile adama ulaşamıyorum. Böyle doktorlar olduğu sürece asgari ücrete çekilsin maaşları 8 bin bunlara çok zaten kendini geliştiren özele veya yurt dışına gidiyor bi halt bilmeyenler kalıyor devlette. Yine genelleme yapmak istemiyorum hekimlik mesleğinin hakkını veren devlet hastanesi doktorlarına saygım sonsuz. Tabi kaç kişi vardır bilemiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bazı mesajlarda beğenmeyen doktor özele geçsin , zaten iş bilmeyenler kamu da kalmış , işini iyi yapanlar özelde vb yorumlar var , bilmeyip de konuşmak ne güzel Türkiye be

    Açıklıyorum sağlık bakanlığı il genelinde bölümler için sayı verir atıyorum kardiyoloji uzmanı sayısı 10 olabilir bunun 3 tanesi özelde çalışabilir geri kalanı bende çalışmak zorunda diye kural koyuyor , e zaten özelde 3 kardiyolog var geri kalan 7 kardiyolog nasıl özele geçsin e cahiller , acil tıp uzmanları için daha vahim durum devlet kurumu dışında çalışamazlar diye kanun var , nasıl özele geçecek bu adam , özele geçince acil tıp uzmanı sıfatıyla değil pratisyen hekim ünvanı ile çalışmasına izin var o da dediğim gibi il genelinde şu kadar pratisyen devlet dışı kurumda çalışabilir durumu var .
    Yani anlayacağınız şekilde tekrar yazıyorum devlet doktorun önünü kapatıyor , özlük haklarını elinden alıyor , istediğim yerde çalıştırmıyor , bir de de haydi git nereye gidersen diye cahil halka oyun ediliyor önüne atılıyor , ve de buna inanan cahil halktan burda da yorumları okuyoruz

    Sağlıkta büyük bir çöküş var içinde olduğumuzdan biliyoruz , malzemeler eksik ilaçlar eksik diye söylemler oluyor sebebi belli , yalnız cahil halk bunun da sorumlusu doktor diyor. Çünkü karşında muhatap bulup kapısını çat diye kırıp tartaklayabileceği tek gurup var o da doktorlar .

    Sağlıkta en büyük sorumluluğu olan doktorların sözü değil de cahil cühelanın sözlerinin önemli olması çok acı .

    Yazık yazık yazık .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.