Şimdi Ara

Reichstag Yangını

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Adolf Hitler 30 Ocak 1933 yılında, seçimler sonucunda Almanya Şansölyesi olarak atandı. Nasyonel Sosyalistler meclisteki (Reichstag'daki) sandalyelerin sadece %32'sine sahipti, yani Hitler bir koalisyon hükümetinin başıydı.

Nazi Partisi çevreleri bir komünist darbeden korkuyordu. Bu yüzden Hitler göreve gelir gelmez parlementoyu dağıtıp erken seçime gitmek istedi, bunun için Cumhurbaşkanı Paul von Hindenburg ona yardım etti. Erken seçimin tarihi 5 Mart 1933 olarak belirlendi. Hitler, Nasyonel Sosyalist seçmeni birleştirmek, mecliste çoğunluğu sağlayıp komünist muhalefeti yok etmek istiyordu. Almanya yasalarına göre cumhurbaşkanı; şansölyeyi görevden alabiliyordu, Hitler bunun önüne de geçmek için şansölyeye çok geniş yetkiler veren Ermächtigungsgesetz yasasını geçirecekti, bu yasaya göre şansölye 4 yıl boyunca istediği her yasayı meclis onayı olmadan geçirebiliyordu.

27 Şubat 1933'te, saat 9'da Reichstag yanmaya başladı. Kundakçı binanın içinde yakalandı, suçunu itiraf etti. Marinus van der Lubbe adında bir Hollanda komünistiydi. Hitler ve arkadaşları binaya arabayla geldi, Hitler'in ilk sözü "bu Tanrı'dan bir işaret" oldu. Nazi Partisi panik içindeydi ve korkulan komünist darbenin başladığını sanıyorlardı.

Hitler, von Hindenburg'tan geniş yetkiler istedi ve aldı. Propaganda başladı ve komünistler halktan iyice soyutlandı, tutuklandılar. Erken seçime gidildi, Naziler ve müttefikleri oylarını arttırarak meclisin %52'sini ele geçirdi. İstedikleri yasaları rahatlıkla geçirdiler. 27 Mart 1933'te Hitler artık diktatördü.

Reichstag Yangını

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lews Therin Telamon -- 17 Temmuz 2016; 14:34:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tarih tekerrür

• Yakında "Uzun Bıçaklar Gecesi" de gerçekleşir sıkıntı yok.
  • En çok koyan da adamın idolü Hitler ama Hitlerin çeyreği kadar akıllı değil. Hitler Almanya'ya öyle bir altyapı kurdu ki adamın 2. dünya savaşından sonra en güçlü 5 devletten biri oldu.
  • Reichstag yangınının tiyatro olmadığı gibi bizdeki olay da tiyatro değildi bence. Van der Lubbe yalnız hareket ediyordu. Bizde de bir grup yalnız hareket ederek darbeye kalkıştı, hükümet panikledi. İşin sonunda hükümete yaradı. Muhtemelen ciddi destek alacaklar şimdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lews Therin Telamon

Reichstag yangınının tiyatro olmadığı gibi bizdeki olay da tiyatro değildi bence. Van der Lubbe yalnız hareket ediyordu. Bizde de bir grup yalnız hareket ederek darbeye kalkıştı, hükümet panikledi. İşin sonunda hükümete yaradı. Muhtemelen ciddi destek alacaklar şimdi.

• quote:

Reichstag yangınının tiyatro olmadığı gibi bizdeki olay da tiyatro değildi bence. Van der Lubbe yalnız hareket ediyordu. Bizde de bir grup yalnız hareket ederek darbeye kalkıştı, hükümet panikledi. İşin sonunda hükümete yaradı. Muhtemelen ciddi destek alacaklar şimdi.

Suriyeli, bombalamalar, terör, İsrail ilişkileri vb. sonrasında halkta oluşan tepki..

Sonrası senin son cümledeki özetin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.F.Y.D -- 21 Temmuz 2016; 0:22:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: umix353

quote:

Suriyeli, bombalamalar, terör, İsrail ilişkileri vb. sonrasında halkta oluşan tepki..

Darbeye kim kalkıştıysa amacının tamamen tersine sebep oldu. Çok beceriksizceydi, çok kötü zamanda yapıldı. Ben de darbe istemiyorum, sen de istemiyorsun ama biz muhalifiz. Şimdi muhaliflerden bile başkanlık isteyenler olur, Almanlarda Hitler'e yetki verilmesini isteyen merkezciler ve sosyal demokratlar gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lews Therin Telamon -- 16 Temmuz 2016; 14:38:43 >

• quote:

quote:

quote:

Darbeye kim kalkıştıysa amacının tamamen tersine sebep oldu. Çok beceriksizceydi, çok kötü zamanda yapıldı. Ben de darbe istemiyorum, sen de istemiyorsun ama biz muhalifiz. Şimdi muhaliflerden bile başkanlık isteyenler olur, Almanlarda Hitler'e yetki verilmesini isteyen merkezciler ve sosyal demokratlar gibi.

Beceriksizlikten öte ama o kelimeyi bulamıyorum. Bende darbe taraftarı bir adam değilim, hiçbir zamanda olmadım. Gerçi balyoz ve ergenekon olaylarında cemaati ve hükümeti eleştirirken darbeci de ilan edildik, kandırıldıktan sonra cemaatçi de oldum...

Koltuğun sağlamlaştığı kesin... Seçim olursa oyların artacağı kesin, başkanlık için referandum yapılsa evet olacağı kesin. Yani ne diyelim, Suriyelilerde seçime katılsın bari hazır ortam varken...

İşin bir garip tarafı balyoz ve ergenekonla görevden alınan komutanların yerine getirilen komutanların işin içinde olması.

Ben cemaat yanlısı bir oluşumun başlattığınu düşünüyorum peki bunlara aldanıp iş yapanlar? işin korkunç tarafı sessiz kalıp hala cemaat için çalışanlar.. bunlar her yerde var.

Hükümetin içinde, Erdoğan'a en yakın isimlerde bile hala cemaatçiler var, bunlar salak falan değil öyle ben cemaatçiyim diye ortaya çıksınlar. Valla sonumuz hayırlı olsun ne diyim..

• quote:

Tabi 1 onbaşı planlamış bunu .

TRT ye 3 saat sonra bildiri okuttular Digitürk u 7 saat sonra kapattılar . Bunu planlayan çok zeki maşallah sadece 2 ilde yaparak tüm Türkiye'yi ele geçireceğini düşündüğüne göre Nikola Tesla veya Einstein ile ilişkili olabilir bu iş .
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

quote:

TRT ye 3 saat sonra bildiri okuttular Digitürk u 7 saat sonra kapattılar . Bunu planlayan çok zeki maşallah sadece 2 ilde yaparak tüm Türkiye'yi ele geçireceğini düşündüğüne göre Nikola Tesla veya Einstein ile ilişkili olabilir bu iş .

Acayip bir gece geçirdik

Bence ordunun kalanını yanlarına katmaya çalıştılar.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

quote:

Acayip bir gece geçirdik

Bence ordunun kalanını yanlarına katmaya çalıştılar.

Aynen kirli bilgiler doldu tasti sacma spaan seyler falan

1-2 haftaya esas amac cikacak bakalim

• quote:

quote:

quote:

quote:

Beceriksizlikten öte ama o kelimeyi bulamıyorum. Bende darbe taraftarı bir adam değilim, hiçbir zamanda olmadım. Gerçi balyoz ve ergenekon olaylarında cemaati ve hükümeti eleştirirken darbeci de ilan edildik, kandırıldıktan sonra cemaatçi de oldum...

Koltuğun sağlamlaştığı kesin... Seçim olursa oyların artacağı kesin, başkanlık için referandum yapılsa evet olacağı kesin. Yani ne diyelim, Suriyelilerde seçime katılsın bari hazır ortam varken...

İşin bir garip tarafı balyoz ve ergenekonla görevden alınan komutanların yerine getirilen komutanların işin içinde olması.

Ben cemaat yanlısı bir oluşumun başlattığınu düşünüyorum peki bunlara aldanıp iş yapanlar? işin korkunç tarafı sessiz kalıp hala cemaat için çalışanlar.. bunlar her yerde var.

Hükümetin içinde, Erdoğan'a en yakın isimlerde bile hala cemaatçiler var, bunlar salak falan değil öyle ben cemaatçiyim diye ortaya çıksınlar. Valla sonumuz hayırlı olsun ne diyim..

Benim kafama takılan başka bir şey var, IŞİD gibi son zamanlarda Türkiye'de ve diğer ülkelerde (Fransa, Belçika vb.) epey aktif olan bir terör örgütü, dün geceki ve bugünkü kaos ortamında epey sessiz kaldı veya bana öyle geldi. Yani şunu demek istiyorum PKK veya IŞİD'in gözünden olaya bakmaya çalışıyorum yani ben olsam bu kaos ortamında bombalar patlatırdım, eylemler yapardım. Tekrar söylüyorum terörist değilim sadece böyle bir ortamda daha birkaç gün önce Havalimanında bombalar patlatan, doğuda her gün askerimizi şehit eden örgütler her ne hikmetse şu an her zamankinden daha bir sessiz duruyorlar.

Ya fırtına öncesi sessizlik bu ya da bir iş var bu işin içinde ama ne? Yani siz mesela dediniz ya cemaatçiler başlattı diye darbeyi, belki acaba PKK'nın veya başka örgütlerin içeriye sızdırdığı askerler olabilir mi? Gerçi terör örgütünün işi olsa, direk tankları patlatırlardı şehirlerde... Bana sadece tuhaf geldi. Dediğim gibi PKK'nın falan gözünden bakınca tam eylem yapmalık bir ortam, hele bir de insanlar sokağa dökülmüşken... Enteresan...

• Hitlerle tayyibi kıyaslamak hitlere hakarettir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adil Atalay

Hitlerle tayyibi kıyaslamak hitlere hakarettir

Kıyaslamıyorum ki. Olaylar benzer geldi.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Adil Atalay

Hitlerle tayyibi kıyaslamak hitlere hakarettir

Kıyaslamıyorum ki. Olaylar benzer geldi.

Kıyaslamadığınızı biliyorum.Ama hitlerin almanları birleştirirken tayyibin Türkleri dağıttınıda unutmamız lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adil Atalay -- 16 Temmuz 2016; 15:06:14 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hicbir sey eskisi gibi olmayacak artik.

TSK'nin erlerinin bogazlari kesilerek, allahuekber nidalariyla katledildiler.
    Sag kalanlari kirbaclandi bogaz koprusunde.
    Bu ulkenin jetleri meclis uzerinde uctu, bombaladi.
    Bu ulkenin tanklari halka ates acti, delik desik etti.
    Her kamuoyu yoklamasinda guven siralamasinda 1ci sirada olan TSK bu saatten sonra ilk 5'e zor girer.

Darbe boyunca TSK'nin kendisini toparlamasi tam 10 saat surdu, alt tarafi bir darbe. Bir ulke isgal etse halimiz ne olurdu kim bilir. Bu adamlara bu saatten sonra ne guneydogu'da ne kirsalda ne bir yerde gorev verilir. Bundan sonra olacak, polisin eline askeri techizatin verilerek silahlandirilmasi olacaktir. Polis gordugum kadariyla butun bu olayin icinde kahraman olarak lanse edilirken, asker terlik yiyor, tas yiyor sopa yiyor. Adamin er olmasi, komutan olmasi degistirmiyor bir seyi.

Bu saatten sonra "uzun adam" yuzde 60'in altinda oy almaz. Ayni Hitler gibi, meclisten istedigini gecirir. Su an bile TV'de, bu asker meclisi bombaladi, hainlr serefsizler diye propaganda yapiyor. RTE seriat getirse durduracak adam yok. Sokaktaki sempatizaninin da ISID'li oldugu, kendi askerini bogazlamasindan belli oldu.

1933 bildigin tekerrur edecek, biz demokrasi diye saksaklayacagiz.

• Dünkü olay da bir miktar Münih'teki Birahane Darbesi girişimine benziyor. Örneği çok yanlış yerden almışlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bill Russell -- 16 Temmuz 2016; 15:16:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bill Russell

Dünkü olay da bir miktar Berlin'deki Birahane Darbesi girişimine benziyor. Örneği çok yanlış yerden almışlar.

Münih'te olmamış mıydı Beer Hall Putsch

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.