Şimdi Ara

!!! Registry Temizleme/Onarma Yazılımları !!! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
48.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • windows XP Manager'i kullandım. Mpx 200'e windows 2005 kurmak için temizlik yaptım. Onu başardım ama Ekran kartı sürücülerinde birşey oldu. birdenbire 1280*800 32 BİT reng çözünürlükten 640*480 4 BİT reng ayarına geçiyordu. Sitede var mıydı bilmiyorum? isterseniz yüklerim.
  • thanxx atalım arşive...
  • teşekkürler
  • En iyisi tuneup kullanın hepsi var lisansıda var heryerde.
  • Teşekkürler.
  • Teşekkürler
  • Merhabalar.
    Güzel programlar paylaşmışsınız arkadaşlar. Açıklamalarla birlikte daha güzel olmuş. Teşekkürler.
    Benim bir sıkıntım var, paylaşmak istedim:
    Ben adobe cs3 programını kurdum, crack ini yaptım ama 2 hafta geçti ve "product licence expired" mesajı geliyor. Aklıma gelen, registry den tüm "adobe" girdilerini silmek. Bunu elle yapmak ölüm ; çünkü adobe her tarafa girdi yağdırmış. "adobe" yazıp tüm girdilerini birden silen bir program var mı? İlginiz ve ayrıdığınız vaktiniz için teşekkürler.
    Saygılar
  • RegDoctor 1.92 eklendi.

İyi Forumlar...

• teşekkürler
  • Çoğunu yükleyip kullandım kardeş.Bu windows u uzun süre kullanacağım.O yüzden durmadan tamir etmek gerek :)
  • forumda varmı bilmiyorum ama ben registry washer kullanıyorum.Ama 15 günlük
    http://www.registrywasher.com/registrywasher-setup.exe

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taarruzZ -- 9 Haziran 2008; 10:06:37 >
  • Teşekkürler..
  • Bi tanede ben yükleyip bir deneyim. Teşekkürler
  • Ccleaner ile birlikte uzun zamandır Glary Utilities isimli programı da kullanıyorum.

Glary Utilities'in en sevdiğim kısmı "1 Tıkla Bakım" menüsü. (Anlaşılacağı üzere Türkçe dil desteği mevcut) Bu menüye girdiğiniz tek bir tıkla, kayıt kütüğü temizleme, tehlikeli başlangıç öğelerini temizleme, geçici dosya ve iz temizleme, kısayol onarımı, ve casus yazılımları temizleme işlemleri yapılabiliyor. Her ne kadar şimdiye kadar hiçbir zaman casusu yazılım tespit ettiğine denk gelmesem de, bunu programın asıl iddiasının antispayware olarak kullanılmak olmayışına bağlıyorum. Programın ücretli sürümünde "1 Tıkla Bakım" özelliğinin belirlenen zaman periyodunda otomatik olarak çalışmasını sağlayabiliyorsunuz.

Programın sevdiğim bir diğer özelliği de hassas verileri bir daha geri alınamayacak şekilde silen ve programın iddiasına göre ABD savunma bakanlığınca da hassas verileri silmek için kullanılan 'Amerikan Dod 5220.22-M' yöntemiyle verileri sabit dikten silen "dosya kıyıcı" özelliği. Yine buna ek olarak, daha önce normal şekilde silinen verilerin, veri kurtarma yazılımlarıyla geri alınaması için "Disk BoşAlanı Temizleme" özelliğine de sahip.

Glary Utilities'in sahip olduğu diğer özelliklerden bazıları da şunlar: dosya şifreleme, dosya kurtarma, bellek düzenleme, kaldırma yönetimi, boş klasör/eş dosya bulma.

Denemek isteyenler için resmi web sitesi:
    http://www.glaryutilities.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuksek -- 21 Ocak 2009; 1:35:43 >

• Saol.
  • Bir arkadaş daha sormuş ama cevap veren olmamış.

Bu araçlardan birisi ile mesela amust ile bilgisayarımdan kaldırdığım bir programın registrydeki bütün kayıtları da silinir mi ?
  • Teşekkürler. Konuyu yukarıda tutalım...
  • Geçen zaman içinde "Windows Uzmanı/Doktoru" denilen biri olmanın komikliğini -eskiye göre (mesela 15 yıl önceye göre)- çok daha fazla kişi bildiğinden bendeniz kendime "windows uzmanı" dedirtmeyi asla istemem.

Fakat şu ana kadarki tecrübem, bu programların hiçbirinin registry´i "fazlalıklar"dan kurtarmadığıdır.

Yani, bu ucuz veya free programlar, registry´ı adeta "sadece sistemin mevcut hali" üzerinden denetliyor. Fakat mesela, 3 yaşına ulaşmış bir windows kurulumunu o kadar zaman boyunca yapılmış ekle/kaldır´lardan tamamen kurtarmamaktadır. Hele bir de "uninstaller" programları hiç kullanmayanların hiç şansı bulunmamakta.

İnanmayanlar, 2-3 yıllık bir sistemin registry´inde "hotkey local machine/software"e bir göz atarlar ise ne demek istediğimi anlarlar (tabi, bilgisayarı "göstermelik" olarak ellerinde tutan memur amca ve teyzeler hariç...).
    Registry´de bal gibi silinmeksizin kalan onca şeyin -anahtar bağlantıları olmadığı için- sistem tarafından gözardı edildiği söylenirse o konuda -windows doktoru olmadığım için- söyleyebileceğim sözüm olamaz.

Fakat ben bu program/utilty´lerin neredeyse tamamını denemiş biri olarak, her defasında kendimi, dosyaları çöpten silmekle onlardan kurtulmuş olacaklarını sanan aklı evveller gibi hissediyorum.

(Yine, "sayılar ve net tavsiyeler" yerine "şiir" gibi oldu fakat kusuruma bakmayın )

• Sağol dostum
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.