Şimdi Ara

Reflü (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
1
Favori
8.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • valla bütün dedikleriniz bendede var , bir doktorada gidemedim hiç bi ilaçda kullanmıyorum , en yakın zamanda doktora gitmem lazım anlaşılan ...
  • eskiden günde 3-4 talcid\rennie kullanmak zorunda kalırdım,ki yine geçmezdi,şimdi 2-4 günde bir "ulcoreks" atıyorum,sıkıntı yaşamıyorum. geçen gece çok fena oldum,ilaçlar bitmişti,2 saat uyuyamadım.ne yediysem geri geliyor.doktora gitmekte fayda var.ben endoskopiden çekindiğim için gitmiyorum,midem yanıyor diyorum yazıyor ulcoreks
  • Süt içmek eskiden beri önerildiyse bile artık gastroenterologlar sütü önermiyorlar. Sebebi sütün içindeki kalsiyumun mide asidini yani asiditesini artırmasıdır.

Reflü'nün ilaçla kesin bir tedavisi olmamakla birlikte yaknmalarımız azaltılabilir. Ben de bir reflü hastası olduğumdan tecrübelerimi aktarmaya çalışacağım. Umarım başkalarına da yardımcı olurum.

Sabah gözümü açar açmaz Lansor içiyorum. Lansor proton pompası inhibütörüdür. Yani midedeki asit üreten proton pompalarını baskılayarak mideyi yaklaşık 1 gün korur. Lansor/Lansoprozol/Lansoprol/Lanzedin/Zoprol gibi ilaçların hepsi birbirine muadildir ve kullanılabilir.

Yemeklerden sonra Gaviscon içiyorum. Gaviscon'un kendi başına tedavi edici bir özelliği yok. Mide üzerinde bir tabaka oluşturarak (zeytinyağının su üzerine çıkması gibi) aşağı doğru mide içeriğini baskılayıp yukarı çıkmasını engeller. Gaviscon yerine onun amcaoğlu Rennie Duo da içilebilir.

Şunu yemeyi bunu yemeyin demek çok zor ama en azından daha az yenerek reflüden kaçılabilir. Poğaça reflüyü coşturur kaçmak lazım. Çiğ sebzeler özellikle domates. Asitli içecekler de öyle.

Aç kalmamaya gayret edin. Ramazanda oruç tutanlar için bunu yapmak imkansız ama bu ilaçları kullandığınız sürece sorun yok. Sahurdan sonra en az yarım saat oturun, sonra yatın. Karnınızı asla tıka basa doldurmayın. Merak etmeyin, açlıktan ölmezsiniz :)

Evinizde, arabanızda, cebinizde, çantanızda Talcid, Rennie gibi ilaçlar taşıyın çok rahatsız olursanız atın bir tane rahatlayın.

Nane çayı için. Bulabiliyorsanız taze naneyi(süpermarketlerde satılıyor) sıcak suya atın, çay gibi için. Mideniz size dua edecektir.

Hızlı yemek yemeyi unutun bu çok önemli. Yavaş yavaş yiyip, için.

Ben bunları uygulayarak 2 aydır rahatım. Geçmiş olsun.

Not: Yukarıdaki bilgilerin uygulaması kişilerin kendi sorumluluğundadır. Doktora danışmadan ilaç uygulaması yapılmamalıdır.

• Valla Numan Hocam bende gastrit vardı eğer ilaç tedavisine , süte ve şeftaliye başlamasaydım ilerleyip reflü olacaktı. Benim sabit kullandığım ilaçlar; sabah aç karnına protonex inhibitör ve Motillium mide bulanmasına ve şişkinliğe iyi geliyor , yemekten sonra rennie duo 2 ölçek(bu arada rennie antreflü,antigastrittir.)Yemekten önce günde 3 kere motillium yemekten sonra günde 4 kere rennie her defasında 2 ölçek.Akşamları tok karnına Bir tanede İnsominim var Sinir Hapım Oh mis pamuk helva gibi oluyosun.Tavsiye ederim ama bir doktora gitmeni de öneririm

@denizza Abi sakın çekinme endoskopiden gidiyorsun eline veya koluna bir kelebek sonra seni sırtüstü yatırıyorlar ağzına beyaz yuvarlak bişey koyuyorlar ağzın şişme bebeklerin ağzına dönüyor sonra o kelebekten içeri mis gibi uyku dozunu veriyolar gün boyu 6 bira çakmış gibi ortada geziyorsun valla çok güzel bişey hergün endoskopiye razıyım

• Allah şifa versin.
  •  Reflü

geçmiş olsun bendede aynı dert var inanılmaz rahatlatıyor bu şurup her yemek sonrası bir kapak iç
  • Bende de aynı problem var. Ne zaman çok yersem, reflü geliyor. Çaresi için, Asidopan(Çiğneme tableti gibi olanı kullanıyorum; şurubunu değil) ve Rennie(Çiğneme tableti) kullanıyorum.

• talcid ve süt
  • süt reflüyü tetikler
  • quote:

Orijinalden alıntı: deluhanlu

Valla Numan Hocam bende gastrit vardı eğer ilaç tedavisine , süte ve şeftaliye başlamasaydım ilerleyip reflü olacaktı. Benim sabit kullandığım ilaçlar; sabah aç karnına protonex inhibitör ve Motillium mide bulanmasına ve şişkinliğe iyi geliyor , yemekten sonra rennie duo 2 ölçek(bu arada rennie antreflü,antigastrittir.)Yemekten önce günde 3 kere motillium yemekten sonra günde 4 kere rennie her defasında 2 ölçek.Akşamları tok karnına Bir tanede İnsominim var Sinir Hapım Oh mis pamuk helva gibi oluyosun.Tavsiye ederim ama bir doktora gitmeni de öneririm

@denizza Abi sakın çekinme endoskopiden gidiyorsun eline veya koluna bir kelebek sonra seni sırtüstü yatırıyorlar ağzına beyaz yuvarlak bişey koyuyorlar ağzın şişme bebeklerin ağzına dönüyor sonra o kelebekten içeri mis gibi uyku dozunu veriyolar gün boyu 6 bira çakmış gibi ortada geziyorsun valla çok güzel bişey hergün endoskopiye razıyım

ben enjeksiyonun her türlüsünden çekinirim. hele bu intraketler,hastalara çok intraket taktığımızdan adını bile duymak yetiyor benim için. onun için endoskopiymiş,kelebekmiş,benden uzak dursun.o şişme bebekler gibi olacaksa ağzım,hiç gitmiyim zaten.diş tedavisi görürken bile 2 dk açık kalsa ağzım,çeneme kramp kırıyor,ağrıdan 8 köşe oluyorum.
    şimdilik proton pompa inhibitörüm ulcoreks bana yetiyor. hatta bununla öyle rahatladımki 1 aydır mide yanması nedir bilmiyorum.yiyeceklerin yukarı kaçması da sıvı içecek\yiyecek tüketimini aşırıya kaçırdığımda oluyor. düzgün beslenince bir sorun yaşamıyorum.

"karian" ın dediği gibi mideyi doldurmaktan ve dengesiz beslenmekten(aşırı kola tüketimi vs) kaçındıktan sonra biraz daha rahat oluyorum. yalnız nane olayı ben de ters etkili. ne zaman nane içerikli birşeyler tüketsem midem alt üst oluyor.

• Arkadaşlar Rennie ve benzerleri geçici olarak geçiriyor. Eğer bu rahatsızlığınız uzun zamandan beri varsa doktora görünün ve düzenli olarak bu rahatsızlığı gideren ilaçları kullanın. İlerlemeden müdahale etmek en iyisi.
  • Reflüsü olduğunu düşünenler yanma sırasında "RENNIE" kullansın
  • geçmiş olsun

öss den sonra msn e girmez oldun
    engelledin sanırım
  • Banladığınız masum vatan evlatlarının ahı çıkıyor işte..

Bugün reflü yarın domuz gribi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilinmeyensizdenklem

Banladığınız masum vatan evlatlarının ahı çıkıyor işte..

• bende de var sanırım böyle bir şeyler. hiç üzerine düşmedim ama..
  • Kronik farenjit hastasıyım bu hastalığa reflüde dahil.
  • Yakalandın
    quote:

Orijinalden alıntı: Talıman

quote:

Orijinalden alıntı: bilinmeyensizdenklem

Banladığınız masum vatan evlatlarının ahı çıkıyor işte..

• Reflü'yü ciddiye alın arkadaşlar.Sıkı PPI tedavisi almazsanız özofagus kanseri olasılığı belirgin şekilde yükselir.Ayrıca ileri derecede reflü larinksi de tahriş ederek ses kısılmasına ve yine larinks kanserine sebep olabilmektedir.

Öncelikle olmasını önleyeceksiniz.Nasıl mı?Yaşam şeklini değiştirerek.Yemek saatlerini ayarlayacak,yemekten hemen sonra yatmayacak,gerekirse yüksek yastıkla yatacak vs vs..

Eğer bu çare olmazsadüzenli PPI tedavisi+ yukarıdaki önlemler.

Semptomatik olarak Rennie vb çiğneme tabletleri ile yanmayı engelleyebilirsiniz.Fakat unutmayın ki Rennie veya PPI işin kesin çözümü değil.Reflü altında yatan mekanizma mutlaka araştırılmalı.Bu yüzden epigastrik yanma hisseden,ağzına acı su gelen ve buna benzer semptomları olup hayat kalitesi azalan herkese doktoro gitmelerini öneriyorum.(Büyük ihtimalle endoskopiye girebilirsiniz hazırlıklı olun)

Geçmiş olsun.

Ayrıca oknu yanlış yerde Sağlıklı yaşama açılmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecay -- 12 Eylül 2009; 3:19:25 >

• fazla bali tüketiminde baş gösteren bir hastalıktır.
    (bkz:şehinşah)
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.