Şimdi Ara

Reflü (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
70
Cevap
1
Favori
8.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bence biraz fazla abartmışsın,senin bu saydıklarının yanına en önemliside stres unsuruna dikkat edilmeli...
    quote:

Orijinalden alıntı: ecay

Reflü'yü ciddiye alın arkadaşlar.Sıkı PPI tedavisi almazsanız özofagus kanseri olasılığı belirgin şekilde yükselir.Ayrıca ileri derecede reflü larinksi de tahriş ederek ses kısılmasına ve yine larinks kanserine sebep olabilmektedir.

Öncelikle olmasını önleyeceksiniz.Nasıl mı?Yaşam şeklini değiştirerek.Yemek saatlerini ayarlayacak,yemekten hemen sonra yatmayacak,gerekirse yüksek yastıkla yatacak vs vs..

Eğer bu çare olmazsadüzenli PPI tedavisi+ yukarıdaki önlemler.

Semptomatik olarak Rennie vb çiğneme tabletleri ile yanmayı engelleyebilirsiniz.Fakat unutmayın ki Rennie veya PPI işin kesin çözümü değil.Reflü altında yatan mekanizma mutlaka araştırılmalı.Bu yüzden epigastrik yanma hisseden,ağzına acı su gelen ve buna benzer semptomları olup hayat kalitesi azalan herkese doktoro gitmelerini öneriyorum.(Büyük ihtimalle endoskopiye girebilirsiniz hazırlıklı olun)

Geçmiş olsun.

Ayrıca oknu yanlış yerde Sağlıklı yaşama açılmalı.

• Şehinşah balici mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eaststreetz

Şehinşah balici mi?

ProUltraSuperMegaKing hemde.
    dipçik:yanlş anlaşılmasın şehinşah'a kaka atmak gibi bir niyetim yoktur.sadece örnek"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Radionomy -- 12 Eylül 2009; 3:27:39 >
  • Sallayın Şeyho'nun balisini, ben seviyorum rapini
  • Aynı sorun bende de varGenellikle çay içince azıyor bu melet.Bazen günlerce ses seda çıkarmıyor sonra bir gece ansızın geliyor yakıp yıkıp geçiyor gırtlağımı.Doktora gittim arkadaşların bir tanesinin dediği ilacı verdi "Lansor proton pompası inhibütörüdür"Ama ne fayda ki sadece kısa vadeli çözüm bu ilaçlar.Perhiz verdi doktorDomates yok,çay kola,kola kesinlikle yok,asla aç kalınmayacak,çok fazla sulu gıda tüketilmeyecek vs vs ksıaca doktor bana fotosentez yapmaya başla dedi

• Yemek yedıkten hemen sonra veya bırşeyler içerken mıgdem yanıyor. Bazende bogazıma kusacakmısım gıbı bı su gelıp gerı gıdıyor bendede reflumu var ya. Kışın pek bellı etmıyorda yazın kıvrandırıyor :(
  • rezene çayı iyi gelebilir her yerde bulabilirsiniz
  • Aslında sıhhat genel için reçete 1400 yıl önce yazılmış
    yemek yerken midenin 1/3^' ü yemekle doldurulacak,
    Kalan 1 / 3 ' ü su içilecek,
    Son 1/3 ise midenin rahat çalışması için boş bırakılacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: seyis61

Aslında sıhhat genel için reçete 1400 yıl önce yazılmış
    yemek yerken midenin 1/3^' ü yemekle doldurulacak,
    Kalan 1 / 3 ' ü su içilecek,
    Son 1/3 ise midenin rahat çalışması için boş bırakılacak

uygulayın sonucu yazın paylaşalım
  • Panto denedim Pantpas denedim Protonex Lansor ve Nexium deneyeceğim
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.