Şimdi Ara

Referandumda Cumhuriyet'i yıkmayı mı oyluyoruz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
1.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Alttakı Haberturk kanalına ait videonun 4:12 sanıyesıne bakarsanız YURUTME yetkısı Cumhurbaşkanına ait olacak diye yorumlanıyor ve Hayır diyenlerin TEK ADAM dedikleri maddelerin esas anlamı orda çıkıyor.

Maddeler açık ve net. Anaysanın değiştirelemez ilk 4 maddesi belli. Cumhuriyetn tanımı:
    http://www.tdk.gov.tr/index.php?option=com_gts&arama=gts&guid=TDK.GTS.58e52882f06f50.31421262

(isim (cumhuriyet) Arapça cumhuriyyet
    1. isim Milletin, egemenliği kendi elinde tuttuğu ve bunu belirli süreler için seçtiği milletvekilleri aracılığıyla kullandığı yönetim biçimi )

Şimdi biz şu anda Cumhuriyet'i sona erdirip ülke yönetimini tek başına Cumhurbaşkanına bırakmayı mı oyluyoruz. Burda çaktırmadan milletvekilleri var ama esasında hiçbir anlamı yok. Çünkü YÜRÜTME diret Cumhurbaşkanında. Bu durumda bu oylama ile resmen Biz Cumhuriyet'i yıkmayı mı oyluyoruz??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shifisitert -- 5 Nisan 2017; 21:21:31 >

• Videoyu da koyamıyorum bı turlu nedense sıtede sorun var
  • Önemli olan LAİK CUMHURİYET olması ona bakarsanız İSLAM CUMHURİYETLERİDE var maalesef
  • Her kimki Cumhuriyeti yıkarsa, 30 milyon vatandaş onun peşine düşüp suikast yapacaktır.
  • Bu referandumda evet çıkması halinde demokrasiyi büyük bir darbe vurulmuş olacak.
    Başkanlık sisteminin demokratik bir sistem olduğunu düşünmüyorum hele hele önümüze getirilen sistemin demokratikliğinden bahsetmek zaten komik olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bloodletting. -- 5 Nisan 2017; 21:23:32 >
  • Arkadaslar eger bu yurutme baskana ait olacaksa zaten Cumhuriyet yıkılır. Bunlar Türkiye Cumhuriyiteni direkt yıkmak demektir. İlk 4 madde değiştirilemez ve teklif dahi edilemez yasası mevcut. Şimdi bunu referanduma sunmak kanun dışı olmaz mı?
  • Okuyup ta anlamayanlar için, yada idrak edemeyenler için..

Referandumda Cumhuriyet'i yıkmayı mı oyluyoruz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fabrika, yol, köprü, devlet kurumu, hazine arazisi, liman, havaalanı kalmadı peşkeş çekecek. Ee daha büyük oynamak lazım. Bopun son aşaması ülkenin federasyon sistemine geçişini oyluyoruz. Çok değil sonrasında kürtler önce özerklik isteyecekler ve kürt kantonlarının birleşmesi tamamlanacak güneydoğu ile birlikte. Hayırlı cumalar kardeşim, selam ve dua ile.. Tanrı bop eşbaşkanını korusun ve yüceltsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uyumak istemeyen adam

cumhuriyeti yıkmayı değil ama dengesini bozmayı oyluyoruz

Hocam denge falan olayı değil ama yazdıklarımı dıkkatle okursanız daha iyi sonuca varabılırız. Tutupra açık açık Cumhuriyreti Devleti yıkalım mı diye referandum tabıkı yapılmıyor ama dolaylı yoldan aslında tek bir kişiye yürütme yetkisi verince milletvekilleri sadece göstermelik oluyor aslında hiçbir işlevleri yok. Bu duurmda halkı temsil eden milletvekilleriYürütme görevi ypamıyor. Yurutme sadece Başkan seçilen tek kişiye ait oluyor. Kısaca devlet yürütme yetkısı kımdeyse o tarafından yürütülür adı ustunde
  • arkadaslar olayın ciddiyetinin farkına varmak lazım
  • konu guncel
  • Butun kanallarda evet propagandasi var pes arkadas. Amaclari ne allah askina ulkeyi mi satmak . Ekonomi bitmis millet kan agliyor . Amac ne cozemedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sissil

Butun kanallarda evet propagandasi var pes arkadas. Amaclari ne allah askina ulkeyi mi satmak . Ekonomi bitmis millet kan agliyor . Amac ne cozemedim.

iş çok ciddi boyutlarda ama bunu oylamaya sunmak bile teklıf dahi edilemez maddesi dahilinde gibi geliyor bana. Benden başka bunu düşünen yokmu
  • Herkes neden msj yazmiyir jeton dustumu?

• eğer maddeler baktı iseniz şuan hükümette olan yetkiler cbye de veriliyor.hükümet kanun yapmak için 100-200 onay vb neyse uğraşırken cb tek başına karar alıp yürürlüğe sokabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: montevo

eğer maddeler baktı iseniz şuan hükümette olan yetkiler cbye de veriliyor.hükümet kanun yapmak için 100-200 onay vb neyse uğraşırken cb tek başına karar alıp yürürlüğe sokabiliyor.

Evet buda zaten cumhuriyeti sona erdiriyor. Anayasanin ilk 4 maddesi bunun teklif dahi edilemeyecegini soyluyor

• shifisitert S kullanıcısına yanıt
    zam değil güncelleme
  • İran'da Cumhuriyet olarak geçiyor hatırlatırım

"İran İslam Cumhuriyeti"

Yani bu referandumdan evet çıkarsa Türkiye Cumhuriyeti ibaresi Iran'da ki gibi temsili bir kelime olacak.

• cumhuriyetin teminatı ak partidir. bunu oyluyoruz, cumhuriyeti ve demokrasiyi kuvvetlendirmeyi oyluyoruz. halk düşmanlarını bertaraf etmeyi oyluyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sistemli adam

cumhuriyetin teminatı ak partidir. bunu oyluyoruz, cumhuriyeti ve demokrasiyi kuvvetlendirmeyi oyluyoruz. halk düşmanlarını bertaraf etmeyi oyluyoruz.

Bir mal satiyorsun ve garanti belgesi vermiyorsun bunun garantisi bizzat benim diyorsun. Farkindasin dimi

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.