Şimdi Ara

Reddi Miras & Ölüm Aylığı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 2 ay önce babam vefat etti. Babamın 3 sene önceden kalan bir vergi borcu var. Fakat babam bunu muhasebeciye ödediğini muhasebecinin vergi dairesine yatırmadığını anneme söylemiş.Fakat muhasebeciye ulaşamadığımız için herhangi bir şey yapamıyoruz. Babamdan kalan miras yok sadece bu borç var. Birde ssk dan emekli olduğu için anneme bağlanan maaş. Bu borçtan kurtulmak için reddi miras yapsak annemin bağlanan maaşı düşermi? böyle bir olayla karşılaşan varsa net bir cevap almam gerekiyor. 3 ay süremiz varmış reddi miras için fakat maaş tan başkada kalan birşey olmadığı için maaşın kesilmesinden korkuyorum. Yardım edebilecek hukukçu tanıdığı :(Avukat,Hakim) varsa sorup burdan yada pm den cevap yazarsa çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nabu -- 29 Temmuz 2012; 15:01:04 >

Avukat degilim ama yukarda yazdigina gore mirasin reddi emekli maasi almaniza engel degilmis.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reddi miras da babanın bütün haklarını istemediğini belirtiyorsun.Yani bu durumda da maaş düşmesi kesin gibi.Önerim şudur; eğer borç bir kaç yüz bin lira değilse miras reddi yapmayın,maaşınızı alın.Devlet de maaşınızdan onu taksitlerle çeker.Geriye belki ufak bir miktar kalır ama borç bittiğinde en azından elinizde maaş olur.

@Acı Biber miras ve ölüm aylığı farklı değerlendirildiği için aylığıa bir şey olmadığı yazıyor. Ama dediğim gibi başından geçen biri var ise ondan duymak isterim birde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nabu -- 29 Temmuz 2012; 17:31:32 >
  • Arkadaşın verdiği sitede avukatlar yazmış işte aylığa birşey olmuyor diye. Bence vakit kaybetmeden reddi miras basvurusunda bulunun , başından böyle bir olay geçmiş olan birisini arıyacam derken süreniz dolabilir.
  • Bence sen burada avukatim diyip gercekte ne oldugu belli olmayan birisinin cevabini bekleme. Ya gercek bir avukati ara sor, ya da Verdigim siteye guven islemlere basla. Sitedeki avukatlar sozbirligi yapmis hepsi ayni seyi demis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faaty -- 29 Temmuz 2012; 17:40:08 >

Reddi Miras
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yukarıdaki Türkhukuksitesi adlı siteye üye olup sorsanız daha kolay olur sanırım.

Orijinalden alıntı: Nétwork

Yukarıdaki Türkhukuksitesi adlı siteye üye olup sorsanız daha kolay olur sanırım.

malesef siteye üye olamıyorum. referans numarası isteniyor. yokmu böyle bir olay ile karşılaşan ?

Orijinalden alıntı: nabu

quote:

Orijinalden alıntı: Nétwork

Yukarıdaki Türkhukuksitesi adlı siteye üye olup sorsanız daha kolay olur sanırım.

malesef siteye üye olamıyorum. referans numarası isteniyor. yokmu böyle bir olay ile karşılaşan ?

o siteye üye olmak için hukukçu olmak lazım.

arkadaşım sen bir karar verene kadar süren dolacak bence

bu hafta içi halletmem lazım. artık ne olursa olsun diip adliyenin yolunu tutucaz sanırım. kimse yaşamamış böyle bir olay anlaşılan :)

ben yaşadım.reddi miras aylığı etkilemez.sosyal haktır o.yani reddi miras yap ve aylığı almaya devam et.

Orijinalden alıntı: ajinco

quote:

bu hafta içi halletmem lazım. artık ne olursa olsun diip adliyenin yolunu tutucaz sanırım. kimse yaşamamış böyle bir olay anlaşılan :)

ben yaşadım.reddi miras aylığı etkilemez.sosyal haktır o.yani reddi miras yap ve aylığı almaya devam et.

hele şükür çok teşekkür ederim.

Orijinalden alıntı: faaty

demiştik

dedinde kardeşim ben başına gelen birinden duymak istediğim için sordum :)
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.