Şimdi Ara

RED DEAD REDEMPTION 2 [ PS ANA KONU ] [TÜRKÇE REHBER] (832. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.957
Cevap
278
Favori
481.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
86 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 830831832833834
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Online heist görevi yok mu hiç nereden giriyoruz bu görevlere ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam beyler, oyunun ilk oynanabilirlik boyutu kaç gb acaba ? Yani ön indirme süresi, hani sonra biz oynarken o arkada kalanını indirmeye devam eder ya, o ilk boyutu merak ettim ?

• Alimnkl kullanıcısına yanıt
    100

• quote:

Orijinalden alıntı: Havya Makinesi

100
    Nasıl yani ön indirme boyutu yok mu, hepsi inmeden hikayeye başlayamıyor muyuz ?

• Alimnkl kullanıcısına yanıt
    Maalesef

• 1BaDBoY1 kullanıcısına yanıt
    Aynen bunu bende farkettim. Bazen gölgelerde de oluyor. Delikli delikli gözüküyor. Çok rahatsız edici fakat bir zaman sonra alışıyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Havya Makinesi

Maalesef
    Çok saçmaymış be abi :(

• Selam arkadaşlar.

Oyuna başladım. Chapter 2'deyim. Ana görev değil de dünyayı keşfetmekle uğraşıyorum. Oyun gerçekten çok güzel olmuş. Merak ettiğim bir şeyi soracaktım. Oyunu kaç saat oynadığımızı ben bulamadım. Acaba ne kadar oynadığımızı nereden görebiliriz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: boss06

Grafikler downgrade yedi hocam.
    Neden böyle birşey yapmaya gerek duydular ki çok saçma dikkatimi dağıtıyor devamlı yakın zamanda güncelleme gelicek mi acaba düzeltirler mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Y@KI$IKLII

Aynen bunu bende farkettim. Bazen gölgelerde de oluyor. Delikli delikli gözüküyor. Çok rahatsız edici fakat bir zaman sonra alışıyorsun.
    Valla ben hala alışamadım çok dikkatimi dağıtıyor Rockstar böyle yapmazdı hiç oyun oynamamış insanlar bile görünce şaşırdılar eskiden böyle değildi diyenler var ben bilmiyorum insallah düzeltirler.
  • NaBuSe kullanıcısına yanıt
    nekadar oynadığımızı yazan bir yer yok hocam malesef

• Yaz bitti güncellemesi hala gelmedi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • NaBuSe kullanıcısına yanıt
    Oyunda yok ama oyuna Social Club üyeliğini girersen oradan bakabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1BaDBoY1

Neden böyle birşey yapmaya gerek duydular ki çok saçma dikkatimi dağıtıyor devamlı yakın zamanda güncelleme gelicek mi acaba düzeltirler mi ?

Alıntıları Göster
    Online için yaptılar diye hatırlıyorum .Eğer yanlış hatırlamıyorsam tabi. Keşke hikaye oynarken etki etmeyecek şekilde yapsalardı tabi.
  • Oyunun ilk haliyle şu an ki hali arasında o kadar görsellik farkı var mı gerçekten? Ben oynamaya yeni başladığım için bana şu an bayağı etkileyici geliyor. Manzaraları, atmosferi ağzım açık seyrediyorum resmen arkadaş ne güzel yapmışlar diye

• Tekrar alıp reisle dağ taş gezip dertleşmek istiyorum

• CheKD kullanıcısına yanıt
    Önceki oyunda vardı bu. Neden eklememişler acaba ? Cevap için çok teşekkür ederim.
  • Oyunu kaç saat oynadığınız da dahil tüm bilgilerinimizi buradan kontrol edebiliyoruz. Açıkcası oyunun yavaş menülerine eklemedikleri daha iyi olmuş. Web sayfasından hızlıca görüntülenebiliyor. Anında da güncelleniyor zaten.

Oyunun en başında (çalıştırdıktan hemen sonra) oyun bilgilerinizhttps://socialclub.rockstargames.com/ adresi ile paylaşılabilir uyarısı beliriyor zaten.

Bu arada oyundaki pek çok öğeyi (havuç, pomad, silah, mühimmat vs) adresinden satın alabiliyorsunuz. Satın aldıktan sonra oyunu ilk açtığınızda envanterinize ekleniyorlar.

Ben de 15 saat kadar oynadım. Oyun inanılmaz güzel. Birkaç görevde bazı hatalarla karşılaştım ve 'restart checkpoint' yapmak zorunda kaldım ama ciddi hatalar değillerdi.

Oyunu genel toplamında %30 bitirmişim. Chapter 2 bitmesine 3 görev var. Daha yapılacak çok şey var. Özellikle keşif ve avcılık çok zaman alacak gibi görünüyor.

Şu ana kadar hiç hoşlanmadığım şeyler:

* Oyun içi menüler yavaş. Menüye girip oyunu kaydedip çıkmak onlarca saniye alıyor. Hayvan bilgilerini vs görüntülerken de menülerden geri geri yaparak çıkmak insanı soğutuyor. Her ekran arasında yarım saniyelik bir siyah görüntü giriyor. Yavaş menüleri hiç sevmem :)
    * Kalabalık alanlarda gezerken yanlışlıkla 'yuvarlak' vb tuşlara basarsanız durduk yere insanların üstüne atlayıp kavga çıkartıyorsunuz. Onur puanı düşüyor. Gereksiz iş. Kontroller bazen istemediğimiz şeyleri yaptırıyor. Bunun önüne 'basılı tutma' mekaniği ile geçmeye çalışmışlar ama bazı yerlerde hala sorun var.
    * Ps4 pro'da fanlar fora. Sanıyorum %100 çalışıyor ve gerçekten ev sessizken yan odalardan duyabiliyorum. En son God Of War'da çok yüksekti ama o da bu kadar değilmiş.
    * Hayvanları vurmadan önce 'ulan bunu temiz vurmak için hangi silah lazımdı' sorunun yanıtını almak için hedefi hayvanın üzerine getirip R1'e basmak gerekiyor. O sırada R1'e basayım derken hayvan hedefin yanına kayabiliyor (kaçıyor, yürüyor vs). R1'e bas, kenardaki yazıyı oku, hayvanı takip et döngüsü biraz yorucu. Bu kısmı iyileştirebilirlermiş. En azından hayvana hedef alınca köşede bir yerde silah ismi vs yazsaymış.
    * Özellikle mekan içinde 'loot' yapmak insanı yoruyor. Köşelerde çekmece, kasa vs varsa yanına gidip bizimkinin yüzünü o tarafa çevirip tuşa basılı tutmak, tam basılı tutarken bizimkinin yan dönüvermesi vb durumlar 'pöff hadi ama' dedirtiyor. Ben özellikle mekan içlerinde FPS görünümüne geçerek biraz daha rahat edebildim.

Şimdilik bunlar biraz yoruyor ama geri kalan her şey inanılmaz zevkli olduğu için bıdırdanmaya da gerek yok :)

* Grafikler mükemmel değil. Kaplamalar daha iyi olabilirdi. (Gerçi o zaman da 30fps alamazdık değil mi?) Ancak ben hayatımda hiçbir oyunda bu kadar iyi ışıklandırma görmedim. Gerçeğe en yakın ve oyununa en yakışan ışıklandırma yapılmış. Gerçekten sanat eseri olarak görmeliyiz. Özellikle gece ıssız evlerin içinden sızan ışıklar, ay ışığı, özellikle sisli havalarda güneşin puslu görüntüsü vs insan bakmaya doyamıyor. 15 sene kadar önce 'grafikler gerçek görüntü gibi olur mu?' diye konuşurduk. Bu donanımlarla bile buna çok yakın olduğumuuz gösteriyor. Gerçek hayatta ben o kadar güzel göremiyorum çevreyi :p
    * Avlanmak pek zevkli
    * Boş boş at sürüp millete selam vermek bile kendi başına bir oyun
    * At ile gerçekten de bir bağ kuruyorsunuz
    * Yarı gerçekçi mekanikler oyunu zorlaştırmış ve çok iyi olmuş. (Atın üzerindeki silah atın üzerinde kalır paşa paşa gidip alacaksın, sert birine bulaşıklar kan çıkar ağzının payını alma ihtimalin yüksek vb)
    * Oyun içi oyunlar süper. Otur 1 saat poker oyna kalk.
    * Rockstar'ın oyun mekaniği süper giydirilmiş. Hedef sistemi, görev geçişleri, yönlendirmeler, uyarıcı metinler vs
    * NPC'ler oldukça akıllı davranıyor. Onların haberi olmadan yaptığın pek çok davranıştan bir şekilde haberleri olursa uzaktan uzaktan iyi laf atıyorlar. Yanınıza koşup şöyle bişi duydum hay ellerine sağlık sen çok yaşa deyiveriyorlar. Yaşayan dünya hissine çok katkısı var.
    * Dutch. Like a father.
    * Vuruş hissi kötü. Çünkü o kadar iyi ki sürekli birilerinin kafasına sıkasınız geliyor. Özellikle tüfek ile uzaktaki düşmanları kafadan vurmaya çalışmak pek zevkli.
    * Oyunun geçtiği döneme göre diyaloglar ve tüm hikaye modern İngilizce ile aktarılıyor. 'aint' vb bazı ifadeler çook fazla kullanılsa da neredeyse tüm yazılar günümüz İngilizcesi ile geçiyor. Dönem oyunu olduğu için kötü ama bir şeyler anlayabildiğim için iyi olmuş :)

Yaz yaz bitmez. 'Kardeşlik' sistemi ile 90TL'ye edinip oynadığım bu oyuna 150 saat kadar harcayacağım görünüyor. 150 saat. Ortalama 75 sinema filmi. O süreye 75 tane film izlesem bu kadar keyif alır mutlu olur muyum? Pek sanmıyorum.

Önceki 800 sayfada 8000 kez yazılan şeylerdir muhtemelen ama bir de ben bir şeyler aktarayım istedim.

Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hEro_ -- 25 Ağustos 2019; 23:48:13 >

• hEro_ kullanıcısına yanıt
    Kayıt ettikten sonra yuvarlağı basılı tut direk çıkıyor menüden.

• Arkadaşlar john a geçtiğimiz de atlar da sıkıntı yaşıyorum Arap atını tekrar alabilir miyim o karlı bölgeden alamıyorsam siyah Arap atının yerini bi söyleyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi girişkat -- 27 Ağustos 2019; 13:34:38 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 830831832833834
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.