Bende türkçe yamada yok orjinal oyun ama yine hatalı. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Red Dead Redemption 2 [PC ANA KONU] (774. sayfa)

-
-
Online moda kar ne zaman gelecek bilen var mı?
-
Teşekkür ederim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OttoMaN Tr 1453 -- 10 Aralık 2021; 16:50:42 >
-
-
Mesaj attım ama görülmedi sanırım.
Dlss kapattığımda görüntü bulanık oluyor, dlss açtığımda görüntü gayet net. Bunun nedeni antialising'i dlss'in üstlenmesi ve rdr 2 antialisinginde sıkıntı olması mıdır?
GTX 1060'Lı bilgisayarda bitirmiştim daha önce onda da böyle bulanıktı.
Şuan ekran kartı değiştirdiğim için tekrar oynuyorum. Dlss kapattığım anda görüntü bulanıklaşıyor, dlss'i açınca gayet net bir görüntü alıyorum, antialisingi sanırım o üstleniyor ve çok daha iyi bir sonuç ortaya çıkıyor.
Ekran kartım: 12 GB RTX 3060
Monitor: 32" AOC IPS Panel 1440P
-
TAA açıp TAA Sharpening barını %50 ye getirin yine bulanıksa resolution scale ayarını 1.250 yapın iki önceki sayfadaki ss lerim 1440p+TAA %50+1.250 ayarında alındı tren olan 4K+TAA.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 11 Aralık 2021; 4:35:9 > -
Online oynamak isteyen yokmu ? Ekibimiz var 3 kişi
Dlss ile 5k 30 fps muhtesem bir goruntu haline geldi. Tam bir 30 fps oyunu zaten RDR2. Hayir o kadar tantana edilen Matrix UE5 Experience i de oynadim PS5te. Rdr 2 nin su halini gordukten sonra UE5 filan fasa fiso.
Ayrica genel kaninin aksine oyundaki Game HDR modu oyunu oyunlastiriyor. Kesinlikle Cinematic modu oyunun gercek renk gamutunu yansitiyor ki yapimci da bunu soylemis ama washed out denilerek tercih edilmiyor. Oyun sanat tasarimi yuzunden washed out olmali zaten. Bu sekilde tasarlanmis. Siyahlarin siyah olmasi gereken oyun var, olmamasi gereken oyun var. Sikatetler uzerine Game HDR getirmek zorunda kaldi Rockstar ama bu sekilde oyunun renk ve isik havuzu sunulmak istenenden farkli bir hale geliyor. Hdr kapali oynamak ise en kotusu kalibrasyon acisindan. Cinematikte tam bir western film ambiyansi varken game ve hdr off'ta oyun "oyun" olarak gorunuyor. Yuksek kontrast ve dusuk siyah her zaman en iyisi degildir hele ki bu oyunda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 11 Aralık 2021; 11:12:57 >
Oyunları hdr oynamak içim gereken donanım nedir. Ekran kartı üst seviye filan mı olmalı. Ben 1050 gtx ekran kartlı dizüstümü tv bağlıyorum ama hiç bir oyunda ve video içeriğinde hdr aktid edemiyorum. İşin garibi pc hdr destekli ekrana bağlanmak lazım diye belirtmesine ve bağlanan tv hdr destekli olmasına rağmen
Neden HDR açamadım anlaşıldı. hdmı 2.0 gerekiyormuş ama maalesef dizüstü bilgisayarımın çıkışı 1.4
Ben de onceden Monster 1050ti dizustu kullaniyordum HDR sorun olmuyordu. 1050ler 2.0 destekliyor normalde. Ama laptop markaniz ucuzculuk yapmis muhtemelen.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 11 Aralık 2021; 12:50:26 >
yav arkadaşlar bu rockstar hala niye toggle aimi düzeltmiyor.at üstünde toggle aim çalışmıyor halen ya.acı çeke çeke mouse a basılı tutup aim almaktan gına geldi cidden.saçma sapan yerlerde sırf bu sepeten ölüyorum.yok mu bir çözümü bunun bilen arkadaş varmı
-
Asus neden öyle yapmış anlamadım bende çünkü ucuz bir pc de değildi aldığımda
Rdr2 de bir sıkıntı başladı son günlerde. Sanırım son epic uygulama güncellemesi kaynaklı. Güncelleme derken oyun güncellemesini kast etmiyorum. Epic kendi uygulumasının güncellemesini diyorum.
Ben epic ve rockstar uygulamalarını açtıktan sonra oyunu rockstar üzerinden çalıştırırım ve oyun açılırdı. Şimdi oyun açılmıyor ama epic den bakınca oyun çalışıyor görünüyor. Ama oyun açılmıyor. Görev yöneticisinden bakınca oyunla alakalı bir dosyada görünmüyor.
Ama oyunu rockstar yerine epic üzerinden açarsan oyun sorunsuz olarak açılıyor.
Bu oyunu alalı 2 hafta oldu ya da bir gün geçti, yarın iade edeceğim ya da devam edeceğim fikir almaya geldim.
Bir süredir zaten aklımdaydı almak, 150 liraya düşünce aldım. Aşağı yukarı ne göreceğimi biliyordum zaten ama 2 saate yakın oynadıktan sonra ilerde sıkar mı diye düşünmeye başladım.
Bir süredir oynanışı zevkli değilse hikayesine ne kadar iyi denirse densin hikayeli oyunları oynamıyorum. Cloudpunk, Ac Unity (bunun hikayesi de iyi değilmiş), Spec Ops The Line son 2 haftada iade ettiğim oyunlar. Hiçbirinden de pişman değilim, oynadığım oyunda oynanış yoksa hikaye umrumda değil, hikaye istesem gider film izlerim. Hani isterse imdb top 10a girecek kadar iyi hikayesi olsun (ki herhangi bir oyunda o kaliteyi görmek pek mümkün değil) o hikayeyi görmek için harcanan zaman gereksiz fazla.
Kısacası oynanışı iyi değilse ya da hikayesine ben etki edemiyorsam (rpg, interaktif oyun-film) eliyorum o oyunu. Bu yüzden Rdr2yi de iade etsem mi diye düşünmeye başladım. Oynanışın pek de iyi olmadığını oyunu çok sevenler bile söylüyor (gir vur bitir bu kadar). Hikaye deseniz sürekli cutscene giriyor ve böyle devam edecekmiş okuduklarıma göre ve bu canımı sıktı. Geriye açık dünyası kaldı da temel tatmin etmeyince aslında destek olarak eklenmiş açık dünya öğelerine yaslanmak ne kadar mantıklı bilemedim.
Cyberpunk 2077'yi 90 saat civarı oynamıştım. Genel olarak Rdr2den çok daha zayıf bir oyun gibi gözükse de ana görevleri iyi, yan görevleri muhteşemdi. Oynanış kısmı tatmin ediyordu, gizlilik, menzilli, yakın dövüş, hack derken birçok farklı şekilde oynayabiliyordum. Ana görev + yan görevler 70 saatten fazla sürmüştür, ben o görevler bitene kadar hiç sıkılmadım oyundan. Dünyasında azcık yapacak bir şeyler olsaydı 100'e çıkardı o.
Bu arada Cp2077'yi o kadar saat sıkılmadan oynamamın nedenlerinden biri oyunda neredeyse hiç cutscene olmamasıydı. Bu sayede kendimi olaydan kopmuş hissetmiyordum, sanki film izliyor değil de benmişim gibi hissediyordum. Rdr2'yi zaten direkt film izliyor gibi olsun diye yapmışlar, hoşuma gitmedi.
Sadede geleyim. Rdr2'nin oynanışı sıkıcı geldi. Hikayesi hakkında bir şey söyleyemem ama uzun uzun cutsceneler izlemeyi sevmiyorum. Avlanmayı hiçbir oyunda sevemedim, gidip x kadar şey toplamayı da. Random eventler ilgimi çekiyor ama sırf bunun için saatlerimi gömmek mantıksız geliyor. Fallout, Skyrim vs oynamak daha mantıklı. Şu anda 50 kere tekrar başlayıp buglar yüzünden hiçbir zaman 3 4 saatten fazla oynayamadığım Dragon Age Origins kadar merak uyandırmıyor bende. Hatta şu an Hades yüklü, Rdr2 oynarken bile aklıma o geldi açayım da şunu oynayayım diye.
Fikri, görüşü olan varsa duymak isterim. Bir de şöyle bir şeyi merak ediyorum, bu oyuna gelmiş geçmiş en iyi oyun diyenler neye dayanarak diyor? Gelmiş geçmiş en iyi oyun denilen bir oyunun her alanda rakiplerine büyük fark atmış olmasını beklersiniz ama en temel şey olan oynanış konusunda bir ton oyun var rdr2'den iyi. Sadece oynanışa bakarak bile gelmiş geçmiş en iyi oyun denilemez.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Dostum ilk 6 saat bende zor dayandim.. ama 7 saatte AMAN ALLAHİM dedim.. zaten İpsökügü gibi geliyor.. İstesende birakamazsin.. Kendini hikayenin ortasinda buluyorsun.. İlk defa bir oyun beni bu kadar cok şaşirtti.. Tam bitti derken , Yepyeni bir oyun dünyasina atildim :) Death stranding'den sonra Rdr 2'de şaşirti :) Şiddetle oynamalisin.. Oranin dünyasina hakim olunca herşey muazzam oluyor :)
Evet Haklisin , Dragon Age Origins'in hikaye'deki karaktere hakimiyet, Adeta kendi oyun dünyasinin kahramani Bizmişiz gibi lanse etmişler.
Originsin eline su dökecek rpg'ler var demiyorum ama Onunla ayni havayi vericek oyunlar biliyorum :)
Kingdom come deliverance
Witcher 3
----
Ayriyeten Şiddetle '' Baldur's gate 3'' :)
-
Rdr2 için karar vermek adına maalesef 2 saat yeterli süre değil. Oyunu çok sevenler bile başındaki bir kaç saati sıkıcı bulmakta ama hikayeye giriş kısmı o sebeple normal karşılanıyor. Ben iki oyunu da oynayıp bitiren biri olarak Rdr2 aşırı sevdim. Cyberpunk 2077 başı güzel ama Keanu Reeves canlandırdığı karakter oyuna girdikten sonra maalesef oyun rpg özellikleri olan sıradan bir oyuna dönüyor. Rpg özelliği olan bir oyundan en büyük beklenti karakterini çok geliştirmen ve ilerleyişinin buna azda olsa bağlı olması gerekir. Oysa karakterini doğru düzgün geliştirmeden de oyunu bitirebiliyorsun. Rpg kısmı ancak online tarafında iş görür. Hikayesi başlangıçta farklılık bir hikaye hissi verse de Keanu Reeves abimiz ortaya çıktıktan sonra oyun çok tanıdık bir hikayeye doğru evriliyor ve bu beni cidden sıktı. Bu oyunumu 8 yılda geliştirmişler dedim. Sanki Keanu Reeves öncesi farklı oyun geliştirip onla anlaştıktan sonra oyunu tamamiyle değiştirmişler gibi. Keanu Reeves ile oyun çıkmadan 1, 1.5 sene önce anlaştıklarını düşününce önceki 6.5-7 sene boyunca ne yaptınız abi diyesim geliyor. Sırf grafik ve mekanlarını mı tasarladığın diyorum firmaya. Hikaye kısmını en sona mı bıraktılar. Bir oyun ve film tasarlıyorsan önce hikaye oluşturulur ve o hikayeye göre geri kalan şeyler tasarlanır. Sen önce grafik ve mekan tarasımı odaklı iş yaparsan olmaz. Böyle yaparsan olması gereken şekilde oyun olmaz. Cyberpunk 2027 giriş kısmı olan ama gelişme ve sonuç kısmı olmayan bir iş olmuş. Bazı görevlerle alakalı uzun konuşmalar sonunda yapılan görevlerin aşırı kısa olması ve konuşmaları dinlemeye mecbur bırakılmamızdan hiç söz etmiyorum. Hızlandırıyorsun konuşmaları ama es geçme imkanı yok. Rdr2 de eleştirilen konuşma sahnelerini kısa kesip geçme şansı var. Oyun baştan itibaren aynı gidiyor diyenler oyunu ya 2 saat oynayıp bırakanlar veya oyunu kavrayamayan arkadaşlar. Bir kısmı da oyunlarda sadece ana görevleri yapıp bitiren insanlar. O tür insanlar zaten oynamasınlar Rdr2'yi. O tür arkadaşlara açık dünya oyunlar hitap etmez. Ben Rdr2 alırken sırf meraktan aldım 2 saat oynar iade ederim diyordum. Cyberpunk 2077 için o öyle düşünmüyordum ama Cyberpunk 2077 aldığıma şahsen pişman oldum. Beni sıkmaya başladığında 2 saati çoktan geçtiği için iade edemedim. Yoksa iade ederdim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X