Şimdi Ara

Recep İvedik 2 (2009) (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
505
Cevap
0
Favori
31.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Recep İvedik'in nasıl olup da bu kadar iyi gişe hasılatı elde ettiğine şaşıranlara asıl ben şaşıyorum! Üniversiteleri bu konuda araştırma yapmaya çağıranlar bile var. Yahu bu kadar açık ve net bir konu için akademisyenlerin zamanını, üniversitelerin araştırma bütçelerini harcamaya ne gerek var? Recep İvedik filmi henüz vizyona girmeden (20 Şubat 2008) bu sütunlarda yazdım. Dedim ki; "Siyasi bir sembol haline gelen 'göbeğini kaşıyan adam' sonunda beyaz perdede ete kemiğe büründü. Salondan çıkarken filmden beyninizde hiçbir tortu kalmıyor. Sanki gri hücrelerinizi deterjanlı su dolu bir kavanozda şöyle bir çalkalayıp, tekrar kafatasınıza yerleştirmiş gibi hissediyorsunuz. Ülkemizde mizah anlayışı; durum komedisinden, karakter komedisine doğru hızlı bir değişim geçiriyor. Bunun en tipik örneği ise Avrupa Yakası... Daha önce durum çelişkileri üzerine kurulan senaryo, giderek Burhan Altıntop, Şahika ve Makbule'nin sırtına bindirildi. Recep İvedik de durumlar yerine 'tiplemeye' gülünen bir TV parodileri derlemesi gibi... Recep İvedik, sanki biraz King Kong'a ya da Aslan Adam'a benzetilmiş. 'Yaratıklar da sever' klişesi, filmin neredeyse her karesine kalın beton çivileriyle çakılmış. Yine de Recep İvedik'in kahkaha servisinden nasibini almak isteyenlere filmi tavsiye ediyorum..." Ve yazıyı şu cümle ile bağlamıştım: "Filmin, beklenenin çok üzerinde bir gişe yakalayacağını iddia ediyorum." Kahin miyim? Hayır. Sinema eleştirmeni miyim? Estağfurullah! Sosyolog muyum? Nerdeee? Sadece televizyon ekranını bir laboratuvar gibi kullanmayı, bu yöntemle toplumun kodlarını çözmeyi öğrendim, hepsi bu. Peki insanımız, Recep İvedik'e neden katıla katıla gülüyor, neden salonların önünde kuyruk oluyor?
    1. Hepimiz birer potansiyel Recep İvedik'iz. En entelinden, en danteline kadar çoğumuz bir odada yalnız kaldığımızda ilk olarak ya geğirir, ya aşağıdan gaz çıkarır ya da burnumuzu karıştırırız. Recep İvedik, bu ülkede yaşayan gizli ve açık magandaların "içimizden fışkıran" halidir. Ona gülmek, onunla dalga geçmek aslında yüreğimizi soğutmanın bir yöntemidir. Bakar, güler ve günah çıkartırız.
    2. Recep İvedik'in ağzı çok bozukmuş. Sorarım size: "A..na koyayım"ın kelimeler arasında virgül olarak kullanıldığı başka bir ülke biliyor musunuz?
    3. Evet, espriler kaba-saba. Hatta "Senin adın Murat, k.yayım da tur at" düzeyindeymiş. Peki ilkokulda bunu söylemeden, ya da arkadaşından işitmeden büyüyen kaç çocuk var?

ŞAMPANYA YERİNE 14'LÜ PATLAR
    4. El şakaları, espri kategorisine girmezmiş. Doğru. Ama burası, iki lastik tamircisinden birinin, şaka yapayım derken, hava üfleyen kompresör borusunu arkadaşının makatına sokarak mesanesini patlattığı ülke değil mi? Peki takımınız galip geldiğinde niye balkona çıkamıyorsunuz? Çünkü elin Fransız'ı galibiyette şampanya patlatır, bizim fanatik ise 14'lüyü, değil mi?
    5. Recep İvedik, poposundan gaz çıkartarak bira şişesi deviriyor. Buna da herkes gülüyor. Evet, espri yöntemi iğrenç... Ama bir de beni dinleyin: Dünyada gelişmişliğin ölçütü; kişi başına düşen elektrik ve tuvalet kağıdı miktarıdır. Ben ise kaldırımlara bakarım. Bir ülkenin gelişmişlik derecesini kaldırımdaki balgam miktarıyla ölçerim. Var mı kaldırımlarda serçe gibi sekmeden yürüyeniniz? O halde böyle başa böyle tarak!
    6. Ve son olarak: Şahan bu Recep İvedik'i teleskopla Mars'ı gözleyerek yazmadı. Bir gazete haberini okuyunca yazdı. Neydi o haber? Adam, üst kat komşusunun, ucuna sepet bağlayıp, bakkala sallandırdığı ipi şaka olsun diye hızla çekmiş. Kadın üçüncü kattan düşüp, ağır yaralanmış. Eee? Ne duruyorsunuz, gülsenize!.. (Bu yazıyı 6 Mart 2008 tarihinde bu sütunlarda yazdım. Fikrimde hiçbir değişiklik yok. Recep İvedik 2'yi izledikten sonra uzatılan tüm mikrofonlara aynı şeyi söyledim: "Bu film yeni bir rekor kırar!.." Medyatik'in reklam arasında TÜRSAK Başkanı Engin Yiğitgil ile iddiaya tutuştuk. Ben, "Yurtdışı gişesiyle birlikte bu kez 6 milyon kişi izler" dedim. Yiğitgil, "Mümkün değil" dedi. Engin Bey şimdiden hediyemi düşünse iyi eder!..

http://www.sabah.com.tr/gny/aytug.html

• quote:

Orjinalden alıntı: PHI

quote:

Orjinalden alıntı: IuFuKI

lan sanki hepiniz cok terbiyelisiniz de Recep i elestiriyorsunuz
    O mavi sandık var ya ...

Evet burdan anladık terbiyeni.

ben zaten terbiyeliyim demedım
    cok terbıyelı mısınız ki dedım iyi oku

• Recep İvedik ile Arog'u kıyaslayanları gerçekten anlamıyorum.
    Harbiden sıktınız yani.

Recep İvedik--->Kro bir Türk erkeğinin abartılarak sahneye nasıl yansıdığını gösteriyor bize.

Arog ve Gora ise Daha çok Cem Yılmaz'ın espri zekasıyla harmanlanmış bir Film.

Rİ2'de kaliteli espri yok denecek kadar azdır,buna ihtiyaç da yoktur,zira yansıtılan karakter başlı başına gülme sebebidir.
    Filmin amacı tamamen insanları eğlendirmek maksatlı olduğu için de Bu FİLMDE HALA NEDEN SANAT OLAYINA VURGU YAPTIĞINIZI ANLAMIYORUM.

Ben Recep İvedik'e de gittim Arog'a da.
    Recep İvedik'te sinemada gülen insan sayısı Arog'dakinden daha fazla idi.
    Ama bu,İnsanımızın Cem Yılmaz'ı yakalayamamasından kaynaklanıyor.
    En azından ben bu şekilde düşünüyorum.
    O yüzden Gişe Sayıları Kimin daha iyi olduğunu haklı çıkarmaz bu ülkede.
    Kurtlar Vadisi'nin 2.olduğu bir Sinema Tarihimiz var,daha da bir şey söylemem bu konuda.

• Filmi internet ortamından izledim. Çok kötü. Cidden kötü. Filmden daha kötü olan bu kadar izlenmesi ve seveninin olması.

Düşkünler toplumunun kahramanı ivedik. Fikri düşük, vicdanı düşük, kapasitesi düşük, ahlakı düşük, kabiliyeti düşük, insaniyeti düşük...

Eski bir yunan filozofunun sözü var: Atların ve öküzlerin resim çizme kabiliyeti olsaydı şüphesiz tanrılarını at ve öküz olarak resmederlerdi.

Yani öküzün komiği de öküz olur...
  • quote:

Orjinalden alıntı: İlahi Morluk

Filmi internet ortamından izledim. Çok kötü. Cidden kötü. Filmden daha kötü olan bu kadar izlenmesi ve seveninin olması.

Düşkünler toplumunun kahramanı ivedik. Fikri düşük, vicdanı düşük, kapasitesi düşük, ahlakı düşük, kabiliyeti düşük, insaniyeti düşük...

Eski bir yunan filozofunun sözü var: Atların ve öküzlerin resim çizme kabiliyeti olsaydı şüphesiz tanrılarını at ve öküz olarak resmederlerdi.

Yani öküzün komiği de öküz olur...

İnternet ortamında izlediğin büyük ihtimalle kamera çekimidir. Sesler ve görüntü rezalettir. Sen o formatta dünyanın en iyi filmini izle yine bişiy anlamassın

• Kilitlenen konudaki yorumum:

"1. filmi sıradan bir komedi bulmuştum ama 2. film tam bir rezaletti.Resmen ilkinin priminden yedi Şahan,marketteki kasiyerlik ve final dışında güldüğüm tek bir yer olmadı.Boşu boşuna 110 dakikam gitti."

Buna ek olarak birşey daha söyleyeyim,insanımızın ne sinemada ne kadar kendinden geçtiğini görmüş oldum.Arka sıralarda oturan bir eleman her şeye gülüyordu ve o taraflardan falan(Muhtemelen bu gülen herif) birden R.İvedik tarzı bir "Böhöhöhöhö" diye bir gülüş geldi.O an sinemada koptum zaten.

• AROG ile Recep İvedik kıyaslamasının en güzel özeti budur hocam. Teşekkürler.

quote:

Orjinalden alıntı: Micro_Processor
    Recep İvedik'te sinemada gülen insan sayısı Arog'dakinden daha fazla idi.
    Ama bu,İnsanımızın Cem Yılmaz'ı yakalayamamasından kaynaklanıyor.
  • Vay vay !
    Yeni Bekir Coşkun'lar türemeye başlamış.

Milyonların üstünde olanlar, önünde olanlar Cem Yılmaz'ı yakalıyor çünkü çok entellektüel arkadaşlar bunlar. Zekiler, kültürlüler vs.vs. Ama Recep İvedik izleyenler, gülenler ise cahil, zekası Cem Yılmaz esprilerini anlayacak düzeye erişememiş, sıradan tipler işte. Bunların kullandıkları oy bile bilinçsiz, koyun sürüsü işte, ne anlarlar ki ! Halk akıllanmamiş, buna müstehak deriz, dudak büker geçeriz. Öyle ya ! Halkın üstünde olan "bu halk" tabirini kullanıp kendini arşa çıkaranlardan daha mı iyi bilecekler yani ?

Aslında bu arkadaşları danışman yapıp halkı kategorilere ayırmak ve cahil, geriden gelen yığınları cem yılmaz esprilerine gülebilecek, beğenebilecek seviyeye çekmek lazım ki, başımız göğe ersin, halkımızla övünelim ve diyelim ki "bakın bizim tüm halkımız zeki, kime güleceğini biliyor, artık cem yılmaz'a yetişti !"

• beyler şu elizabethi nereden bulabilirim hani turncu saçları olan kahve falında toplantılarda bulunan
    vede doğumgününe çağıran kız

nerden bulabilrim derken adını resimlerini felan
  • Sırf meraktan gittim
    çok kötü bir film
    İzlediğim salon doluydu 1-2 sahne haricinde gülen olmadı
  • espri ve güzel olan kısımları fragmanda izlemiştim. filmde pek fazla birşey bulamadım. sanki daha önceden izlediğim filmmiş gibi hissettim ve çok gülmedim. 3 olsun ama fragman olmasın her sinemada yıkılsın yerlere yatsın.
  • Bugün boş bir zaman buldum ve gittim filme. Gerçekten çok güldüm, amacım eğlenmek gülmek stres atmaktı ve tam anlamıyla yerine getirdi bu film. Filmin üzerinde düşünmek, kurcalamak gereksiz bence. Sonuçta ne olduğunu bilerek gidiyoruz "Recep İvedik" halkın bağrından kopup gelen "ayıboğan". Vay efendim filmde espri yok bir şahsiyet çıkmış şaklabanlık yapıyor, cahil insanlar da bakıp gülüyor, bir de üzerine para veriyor. Bir kere kimin neye gülüp gülmeyeceği kendini ilgilendirir, filmi izleme tercihinde bulunan ve sonucunda gülen eğlenen insanlara hiç bir Allahın kulu onu bu tercihlerinden dolayı yargılayıp hüküm veremez, cahil diyemez, hor göremez. Buna hakkı yoktur. Beğenirsin beğenmezsin o sana kalmış, filmi eleştirebilirsin gayet normal ama tutup da işte kapasiteleri bu kadar, anca buna gülerler, Cem Yılmaz'ın seviyesinde değiller dersen haddini aşmış olursun. Evet film baştan aşağı bel altı öğeler içeriyor, argo küfür vs. Bu kısma kesinlikle katılıyorum ama ne yapıyor ne ediyor güldürüyor sonuçta, ister istemez gülüyorsun. Gülerken düşünmüyorsun, düşünmeye gerek duymuyorsun çünkü sadece gülmek için gelmişsin, gülmek ve zihnindeki fazlalıklardan, karmaşadan kurtulmak, günün stresini üzerinden atmak için. Yeri gelir Cem Yılmaz da izlersin ama bazen insanın böyle salt komediye de ihtiyacı oluyor. Herneyse sağlıcakla kalın sürç-ü lisan ettiysek affola

• Ye beni recep
  • Bugün izledim filmi. Aslında hoş film sayılabilir.

Ama şu var argo kelimeler ve belaltı espriler fazlaydı filmde... Şunu düşünmemi sağladı bu olay.

Artık böyle basit seviyesiz şeylere gülen bir millet mi olduk? Düşünmek lazım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OkyaNuS. -- 19 Şubat 2009; 19:49:03 >
  • Söyleyeceklerimi artistik yapmak amacıyla söylemecem bugün gittim filme gerçekten çok boş bir film hep aynı espriler yapılıyor, recepin ne zaman hangi espriyi yapabileceğini tahmin edebiliyorsun.Hiç ince bir espri yok, arog bence bin kat daha güzel.Bir tek son sahnede nineye ve sandıktan çıkan a çok güldüm.Allahtan gençturkcell le gittim de 5 lira verdim.Yoksa içime otururdu.
  • Bugün izledim, 1 in yanından geçemez.
  • Evet ilk hafta rekorunu kırdı ama 5 milyona ulaşmaz diye düşünüyorum Niye derseniz çünkü merakla beklenen bir filmi ve herkes neredeyse ilk hafta filme gitti. Bundan sonraki haftalarda pek bi yoğun ilgi olmaz kanatindeyim
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lo@ding

quote:

Orjinalden alıntı: CatSK

Lo@ding

Sanane birader ya?Kaç gündür s*çtın konunun içine.Hala yazıyorsun utanmadan bir git Allah'ını seversen.

Elimden geldiğince gençlere yardımcı olmaya çalşıyorum...

Herkes şahsi fikrini paylaşmada özgürdür.. Saygılar...

Herkes özgür tabii ki de seninki resmen baltalamak.1 kere yazılır 2 kere yazılır 80 defa de yazılmaz ki ama..
  • quote:

Evet ilk hafta rekorunu kırdı ama 5 milyona ulaşmaz diye düşünüyorum Niye derseniz çünkü merakla beklenen bir filmi ve herkes neredeyse ilk hafta filme gitti. Bundan sonraki haftalarda pek bi yoğun ilgi olmaz kanatindeyim

Gidenlerin bi çoğu tekrar gidicem dediğine göre?
  • quote:

quote:

quote:

Lo@ding

Sanane birader ya?Kaç gündür s*çtın konunun içine.Hala yazıyorsun utanmadan bir git Allah'ını seversen.

Elimden geldiğince gençlere yardımcı olmaya çalşıyorum...

Herkes şahsi fikrini paylaşmada özgürdür.. Saygılar...

Herkes özgür tabii ki de seninki resmen baltalamak.1 kere yazılır 2 kere yazılır 80 defa de yazılmaz ki ama..

Dedim ya sizleri kurtarmak için elimden geleni yapıyorum...

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.