Şimdi Ara

Reanult Scenic II almayı düşünüyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
11.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • İlk not: Aynı mesajı Renault forumu altına da attım ama oraya uğramayacak diğer marka kullanıcılarına da hitap edebilmek için buraya da açıyorum.

Merhaba,

Bayağı uzunca bir süredir aklımda olan ve artık kaçınılmaz hale gelen araç alımı işini Scenic II ile çözmeye karar verdik. Aslında benim aklımda Mondeo MK3 veya Vectra C vardı ama evin gerçek reisi Scenic'i beğenince yapacak bir şey kalmadı. Umarım pişman olmam.

Aradığımız araç düşük km.de otomatik vites bir Scenic II. Gördüğüm kadarı ile Scenic'te çoğu Renault modelinde olduğu gibi Expression, Dynamic ve Privilege donanımları var (otomatik vites Authentique görmedim hiç) ama internetteki ilanlara bakınca normalde boş olması gereken Expression'larda bile xenon, far sensörü, CD değiştirici gibi yüksek donanım seviyelerinde olması beklenecek donanımlar mevcut görünüyor. Scenic zamanında hep böyle opsiyon paketleri ile mi satıldı? Expression veya Dynamic alıp opsiyon ekletmekle doğrudan Privilege almanın farkı nedir? Bu konularda beni aydınlatacak birileri varsa sevinirim.

araç seçimi konusuna gelince şu an için gördüklerimden elediklerim şunlar;

1-http://www.sahibinden.com/2005_scenic_1_6_16_v_full-85WQQaXQQ15258077WQQpXQQdisplayitem

Bu araba expression olmakla beraber yine de bayağı dolu görünüyor. Fiyatı da uygun. Ancak gördüğüm kadarı ile güvenlik ve iç donanım olarak eksikleri var. Mesela mutlaka olsun istediğim hız sabitleyici bu araçta görünmüyor ve sonradan takılabilir mi bilmiyorum.

2-http://www.sahibinden.com/43000_km_de_2004_model_scenic-39WQQaXQQ14806464WQQpXQQdisplayitem

Bu araba ise Dynamic ve güvenlik ve iç donanımlar üstteki araçtan daha dolu olmasına rağmen dış donanımları daha zayıf. Bir de 1.6 Scenic'lerde ESP var mı cidden? Ben privilege'de bile yok sanıyordum.

3-http://www.sahibinden.com/2004_model40000_de_full_scenic-96WQQaXQQ14776859WQQpXQQdisplayitem

Bu da bir dynamic ve orta dolulukta görünüyor. Bu aracı dün Rami oto pazarında bizzat gördüm (eşimin Scenic istemesini faili bu araçtır) ve rengi hariç fena durmuyordu. Temmuz bandrolü onlardan olarak 23.500'e bırakırız dediler. Ancak sol kapılarda ve bagajda sürtünme kaynaklı boya varmış. Zaten hiç kazalı araba yok, hepsi ya sürtünmüş, ya çizilmiş, ya da saksı düşmüş.

4-http://www.sahibinden.com/2005_megane_scenic1_6_16v_dynamigue_tiptronik_vites_full-53WQQaXQQ14712183WQQpXQQdisplayitem

Bu da gayet dolu bir dynamic ve fiyat yine uygun sayılır.

Sahibinden.com'da arama yaparken 80 bin km. ve 25 bin TL.nin altında araçları seçtiğim için gözüme çarpanlar bunlar. Şahsen aracın ıvır zıvır çok donanımı olması, otomatik vites olması ve markasının Renault olması (açıkçası öncelikli markalarımdan değildir) beni yüksek km.lerden uzak durmaya itiyor. Fiyat olarak da 22-23 bin TL.ye alınabilecek gibi durduğu için 25 bin TL üzerinde fiyat yazanları samimi bulmuyorum (veya samimiyet değil de bana hitap etmiyorlar diyeyim).

Bu çerçevede yardım ve görüşlerinizi bekliyorum. Teşekkürler,

Not: Bu kasa Scenic'e ait broşür veya katalog bulma imkanı yoktur değil mi?

• Tekno paket ve Executive paket adı altında authentique hariç her donanıma paket eklenebiliyordu, o yüzden donanım farkları var.

Doğrudan Prilivege almanın farkı; eğer Privilege Plus alırsanız Tam deri koltuklu olmasıdır.

Geçen gün açılan konuya yazdığım inceleme;

quote:

Orjinalden alıntı: Tubo

quote:

Orjinalden alıntı: shadow99tr

Arkadaşlar herkes kendi aracını kısa kısa anlatabilir mi?İncelemeleri okuduğumda herkes belirli firmaların araçlarını övmüş birde bir araç hakkında kime birşey sorsam kimi iyi kimi kötü diyor Özellikle bu eleştirileri kullanmadan yapan çok insan var..Herkes kendi arabasını anlatabilir mi?Yeni araba alacak arkadaşlara bir faydası olur düşüncesindeyim.(Benim gibi)

BİR ARACI EN İYİ TEST EDECEK KİŞİ BENCE O ARACI YILLARCA KULLANAN KİŞİLER OLACAKTIR..

1-Hangi marka araç kullanıyorsunuz.Kaç model
    2-Motoru kaç.
    3-Ş.i Yakıt- ş.d yakıt nasıldır.Ne tür yakıt kullanıyorsunuz.
    4-Performansından memnunmusunuz?
    5-Malzeme kalitesi olarak memnunmusunuz İşçilik Nasıl?
    6-Konfor olarak nasıl?Süspansiyonlar,yol tutuşu vs.
    7-Frenleri nasıl?Vites olarak ne tür kullanıyorsunuz?
    8-Ses yatılımı nasıl?
    9-yetkili servislerinden memnunmusunuz?bakım masraflarınızı kısa olarak onbin,20bin vb ne kadar ödediniz?
    10-En önemlisi Sık karşılaştığınız sorunlar nelerdir?Kaçıncı km bu sıkıntılarla karşılaştınız?
    11-Kaç kmdesiniz?Suana kadar karşılaştığınız ciddi probleriniz nelerdir?
    12-Fiyat ve kac yıldır aracın sızde oldugu?
    13-Hiç yolda bıraktımı
    14-Bir daha aynısını veya bir üst modelini tercih edermisiniz.
    Tavsiye edermisiniz?

1- Renault Scenic 1.6 Privilege. 2004 model
    2- 1.6 litre 115hp 16v
    3- Şehir içi karma tüketim 9.5-10 litre. Şehir dışı 90-110km/s sabit hızlarla kullanımda 7-7.5 litre
    4- Şehir içinde performansından memnun değilim, otomatik şanzıman olduğu için bir türlü anlaşamıyoruz, ben ak diyorum o kara diyor.. Örneğin sıkışık trafikte şerit değiştirmek gerektiğinde; zaten kickdown yapmadan hareket edebilmek çok zor ve benim tepkilerime 2-3 saniye sonra cevap verdiği için resmen şerit değiştiremez oldum Veya yine Şehir içinde hafif bir rampa çıkarken kickdown yapmadığım sürece çok nazlanıyor torku da düşük olduğu için devir çevirmek istemiyor kendileri.. Bas bas bağırtarak kullanmayı da hiç sevmediğim için, şehir içi performansı beni memnun etmiyor Uzun yolda performansından memnun sayılırım.. Sollamalarda gerekli ivmeyi rahatlıkla sağlıyor. Otoyolda da 180'e kadar hiç kesilmeden, boğulmadan rahatlıkla çıkıyor.
    5- İşçilik çok iyi, kullanılan malzemeler de çok kaliteli, tek sorun kapı kollarında kullanılan yumuşak kaplama maddesinin bir tırnak darbesiyle soyulabiliyor olması. Tabi işçilik ve kullanılan malzeme kalitesi çok iyi derken kıstas aldığım kendi sınıfındaki araçlara göre. Zaten Fransız otomobilinin boşu sıkıntı, dolusu keyif verir...
    6- Konfor oldukça iyi, sessiz ve süspansiyonların darbe emme kapasiteleri yüksek zaten konfor odaklı ayarlanmış.. Çok nadir gazladığım için yol tutuş hakkında pek bir şey söyleyemem limitlere hiç çıkmadım... Yumuşak süspansiyon, ağır gövde ve iz genişliğinin fazlası olması sebebiyle salınımlara giriyor, sevmiyorum.. Süspansiyon konforu haricinde; ön koltukları çok rahat uzun yolda hiç yormuyor, arka koltukları sökülür/katlanır oldukları için sırtı alçak kalıyor ve koltuk başlıklarını eğer yukarı kaldırmazsanız omuriliğinize saplanıyor ama arka koltuklarda da sırt eğim ayarı ve ileri geri kaydırma olduğundan istediğiniz şekilde oturabiliyorsunuz, zaten MPV olmasının getirdiği bir özellik. Ön koltuklarda kullanılan kol dayamanın bulunduğu konsol ileri geri kayma hareketine sahip ve toplamda rahatlıkla 6-7 litre şişe alacak kadar geniş hacimli ve soğutma özellikli (Gerçekten soğutuyor..) Yalnız kol dayamanın yükseklik ayarı bulunmaması biraz rahatsız ediyor, yamuk oturmak zorunda kalıyorsunuz.
    7- Fren performansı çok iyi, Hiç bir şekilde sapma veya direk öne yığılma yapmıyor.. Önler hava kanallı disk arkalar normal disk. Şanzımanı Tiptronic ve Renault'nun Proactive adını verdiği vites kutusu kullanılıyor. Vites kutusu'nun en büyük işlevi ve amacı; Sürücü'ye ayak uydurabilmesi ve onun kullanım tarzına göre değişiklikler yapabilmesi.. Mesela: Kickdown yaptıktan sonra ayağınızı gazdan komple çekseniz bile duruma bağlı olarak 10-20 saniye arasında küçük viteste kalıyor ki bir daha hızlanmak istendiğinde zaman kaybı olmasın.. Veya ani frende vites küçülterek motoru kompresyona sokuyor... Bir kaç özelliği daha var.. Ben genelde otomatik mod'da kullanıyorum.
    8- Ses yalıtımı ve takırtı tıkırtı olmayışı bir Renault'dan beklemeyeceğiniz kadar iyi. Aracın içinde yol sesini duyabilmek için biraz uğraşmanız gerekiyor, motor sesi yüksek devirlerde doğal olarak içeriye yansıyor ancak rahatsız olunacak bir durum kesinlikle yaratmıyor. 1 tıkırtı bile duymanız olanaksız, şase çok rijit ve iç mekanda parça montajı itinalı yapılmış. Bu konuda Megane ve Scenic'i kesinlikle karıştırmayın.
    9- Yetkili servis kullanmıyorum..
    (10-11)- 64.000km'deyim... Kronik sorunlarından biri Cam motorlarının plastik tutacaklarının kırılması. Sanayi'de 2.5 TL'ye satılıyor, kazık yerseniz cam motorunu değiştirirler 400 TL civarına.. Veya parçayı bulamadıysanız 50-100 TL alırlar.. 4-5 Senede bir her cam'da meydana gelen bir sorun.
    Motorun kronik arızası zaten bobinler.. Ben arabayı aldığımda daha önce hiç değişmemişti, 2-3 bin km sonra silkelemeye başladı.. Map sensörüne ayar yapıldı (Tam olarak ne yaptıklarını hala anlamış değilim) ve 4 bobini birden değiştirdim, 14 bin km'dir bir sorun yok.
    Elektronik gösterge paneli'nin trafosu zamanla yanıyor.. 4-5 senede bir karşılaşılan bir sorun... Sanayi'de tamiri 600 TL, yetkili serviste değişimi 1500 TL.
    12- 6-7 aydır bende, piyasa değeri 24-26 bin TL. Zaten satıyorum
    13- Hiç yolda bırakmadı.
    14- Yaşlanınca tekrar tercih edebilirim. Aileler için harika bir otomobil ama Benim tarzım ve Onun tarzı şuan için pek paralel değil...

Kullanacak insanın arabadan istediklerine ve beklentilerine göre tavsiye edeceğim insanlar da olur etmeyeceğim de..

*Herkesin şehir içi değerleri şehrin trafiğine göre farklılık gösteriyor.. Köprü trafiğine girmezsem, 7.5-8 litre arası yakıyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quadrifoglio -- 13 Temmuz 2009; 14:49:32 >

• En sonda belirttğiniz kaygınız yersiz. Ben 99 model olanı 3 senedir sorunsuz olarak kullanıyorum. Birçok parçasının diğer segmentlerle ortak olması nedeniyle ekonomik bir araçtır. Genelde d sınıfında bir donanım sunmasına rağmen arabaya gönül rahatlığı ile binmenizi sağlar diye umuyorum. Şehir kullanımında büyük bir araç kullanıyor olmanıza rağmen kullanım ve parketme noktasında bir corsadan farklı değildir. Ölü noktaları yoktur. Genel olarak kronik sorunu bulunan bir araç değil. Forumun ilgili bölümünde sunroof ve gösterge panelinde oluşan sorunlar ve çözüm yolları anlatılıyor. Lpg uygulamasında da olumlu bir motoru var. Ağırlığından kaynaklanan yakıt sorunu böylece aşılabiliyor. Benim 2.0 8 v motor şehir içinde 12-13 lt lpg tüketiyor. Büyük bir şehirde 10-11 lt olur sanırım .Uzun yolda klima ile 8.5-9 lt gibi. En büyük muhtemel sorununuz mpv dünyasına giriyor ve bir daha çıkmakta çok zorlanacak olmanızdır. Şimdiden hayırlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tamay_aytam -- 13 Temmuz 2009; 15:02:10 >

• Sevdiğim arabalardan tam bir aile aracı bana kalırsa. Az yakar alabilirsiniz.
    Türkçe'de cümleler büyük harfle başlar, nokta ile biter.Bi, diil, ii, gelio, gelcem, ole Türkçe değildir; Bir, değil, iyi, geliyor, geleceğim, öyle denir. Türkçede q, w, x harfleri yoktur dolayısıyla we denmez ve denir. Soru ekleri kelimeden ayrı yazılır: Oldumu denmez oldu mu? denir. Dahi anlamındaki de ayrı yazılır. Bende denmez ben de denir. Yani "de" ekini cümleden attığınızda anlam bozulmuyorsa o zaman ayrı yazmanız gerekir. Ayrıca mesajlarınızdaki vurgular da ifadelerinizle hayat bulur, parmağınızın bir tuşa basılı kalmasıyla değil. Seviyoooommmmm yaaaaaaaaaaa denilmez, gerçekten çok seviyorum denir. Klavyeniz İnglizce ayarlı değilse i, o, s, g, u, c harfleri ı, ö, ş, ğ, ü, ç yerine kullanılmaz. pasha tarzındaki yazımlar Türkçe'yi yozlaştırmaktan başka bir şeye yaramaz.
  • quote:

Tekno paket ve Executive paket adı altında authentique hariç her donanıma paket eklenebiliyordu, o yüzden donanım farkları var.

Doğrudan Prilivege almanın farkı; eğer Privilege Plus alırsanız Tam deri koltuklu olmasıdır.

İlanlardaki detaylara bakınca kafam iyice karışıyor. ASR olmayıp ESP olduğunu söyleyen var, Xenon olup far yıkama olmayan var, Xenon farının adaptif olduğunu söyleyen var, vs. vs. Mesela sizdeki soğutmalı kol dayama çok isteyeceğim bir özellik ama hangi modelde veya opsiyon paketinde var anlayamıyorum. Elbette her istediğim olmayacak, her istediğim olan araba da benim düşündüğüm fiyatlara alınamayacak ama insan yine de bilmek istiyor.

Bu arada sizin ilanı da gördüm. Araç gerçekten çok güzel ama o fiyatlara çıkmam mümkün değil. Benim alım-satım ve diğer masraflarla birlikte ayırabildiğim bütçe 23, bilemedin 24 bin TL. Hani ben söyleyeyim de...

• quote:

Orjinalden alıntı: oflazca

quote:

Tekno paket ve Executive paket adı altında authentique hariç her donanıma paket eklenebiliyordu, o yüzden donanım farkları var.

İlanlardaki detaylara bakınca kafam iyice karışıyor. ASR olmayıp ESP olduğunu söyleyen var, Xenon olup far yıkama olmayan var, Xenon farının adaptif olduğunu söyleyen var, vs. vs. Mesela sizdeki soğutmalı kol dayama çok isteyeceğim bir özellik ama hangi modelde veya opsiyon paketinde var anlayamıyorum. Elbette her istediğim olmayacak, her istediğim olan araba da benim düşündüğüm fiyatlara alınamayacak ama insan yine de bilmek istiyor.

Bu arada sizin ilanı da gördüm. Araç gerçekten çok güzel ama o fiyatlara çıkmam mümkün değil. Benim alım-satım ve diğer masraflarla birlikte ayırabildiğim bütçe 23, bilemedin 24 bin TL. Hani ben söyleyeyim de...

Bu arada benim arabamda ESP yok, neden sonradan ilanıma eklediğim için ve bu konudaki geniş bilgi için;http://forum.donanimhaber.com/m_32875531/mpage_1/key_//tm.htm#32875531 okuyabilirsiniz. Araçlarında ESP olduğunu iddia edenler var, onlara bir şey diyemiyorum. Belki de özel sipariştir.

Asr olmadan Esp olmaz.
    Far yıkama olmadan Xenon olmaz.

Donanım paketlerini ilanlara baktıkça artık ben de karıştırır oldum. Aracıma bir çok masraf yaptığım için fiyatını yüksek tutuyorum. Çok alıcısı var ve ısrarla daha ucuz olanlara gidip bir bakıp daha sonra benim aracıma bakmalarını söylüyorum, gelenler farkı anlayabiliyorlar. Şu ana kadar 25 bin veren 3 kişi oldu ama satmadım.

Aldığınız araç 3-4 ay sonra bobin arızası + gösterge panel arızası yaşarsa 1000 TL'nin üzerinde masrafınız olur. Ben bunları yaşadım ve giderdim, en azından gösterge paneli 2-3 sene dayanır gibi geliyor. Bunun yanında normal bakımın haricinde 4 disk ve balataları keyfi olarak orjinaliyle değiştirdim, satacak olduğum kesinleşseydi asla değiştirmez 24.500'den şuan çoktan satmıştım. 60 bin bakımının tamamına disklerle beraber 1400 TL verdim ve daha çok parça değiştirdim maalesef hepsi keyfe kederdi... 17000 km'de garanti'den trigerini değiştirmişler (Anladığım kadarıyla bobin arızası sebebiyle aracı servise vermişler ve garantiden ne var ne yok değişmiş, zaten servis kayıtları var bende) o yüzden trigerim 77bin'de değişecek.

Fiyatımın pahalı olmasının sebebi bunlar, 23'e de bulursunuz ama 3-4 ay sonra 1000 TL masraf ettikten sonra ne kadar mantıklı olur bilemiyorum. Diskleri bu fiyatın içerisine dahil edemiyorum çünkü değiştirmek keyfiydi.. Ama aldığınız araçta değiştirmeye kalksanız 800-900 lira harcarsınız. Fiyatı 26500 yazmıştım çünkü ben ilanı çıkarırken çok yüksek fiyatlarda arabalar vardı biraz da onlara kandım, aradan bir hafta geçti geçmedi 24'e Privilegeler çıktı ve onlar zaten satıldı.. Lastiklerim 25 bin km'de dolayısıyla kışa girerken değiştirmek gerekiyor, onun için de 600 lira düşürdüm fiyatını.

Benim aracın durumu budur. 23'e arayan da var, arabayı görüp 25'e kadar çıkanlar da var, acelem yok, keyifle biniyorum (şehir içindeki performans haricinde) 1-2 haftaya kadar 'adam' gibi bir alıcı çıkar belki 25'e bile satarım, zaten beğenmediğim adama araba satmam öyle bir huyum vardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quadrifoglio -- 14 Temmuz 2009; 11:53:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Quadrifoglio

quote:

quote:

Arkadaşlar herkes kendi aracını kısa kısa anlatabilir mi?İncelemeleri okuduğumda herkes belirli firmaların araçlarını övmüş birde bir araç hakkında kime birşey sorsam kimi iyi kimi kötü diyor Özellikle bu eleştirileri kullanmadan yapan çok insan var..Herkes kendi arabasını anlatabilir mi?Yeni araba alacak arkadaşlara bir faydası olur düşüncesindeyim.(Benim gibi)

BİR ARACI EN İYİ TEST EDECEK KİŞİ BENCE O ARACI YILLARCA KULLANAN KİŞİLER OLACAKTIR..

2-Motoru kaç.
    8-Ses yatılımı nasıl?
    9-yetkili servislerinden memnunmusunuz?bakım masraflarınızı kısa olarak onbin,20bin vb ne kadar ödediniz?
    10-En önemlisi Sık karşılaştığınız sorunlar nelerdir?Kaçıncı km bu sıkıntılarla karşılaştınız?
    13-Hiç yolda bıraktımı
    Tavsiye edermisiniz?

2- 1.6 litre 115hp 16v
    3- Şehir içi karma tüketim 9.5-10 litre. Şehir dışı 90-110km/s sabit hızlarla kullanımda 7-7.5 litre
    4- Şehir içinde performansından memnun değilim, otomatik şanzıman olduğu için bir türlü anlaşamıyoruz, ben ak diyorum o kara diyor.. Örneğin sıkışık trafikte şerit değiştirmek gerektiğinde; zaten kickdown yapmadan hareket edebilmek çok zor ve benim tepkilerime 2-3 saniye sonra cevap verdiği için resmen şerit değiştiremez oldum Veya yine Şehir içinde hafif bir rampa çıkarken kickdown yapmadığım sürece çok nazlanıyor torku da düşük olduğu için devir çevirmek istemiyor kendileri.. Bas bas bağırtarak kullanmayı da hiç sevmediğim için, şehir içi performansı beni memnun etmiyor Uzun yolda performansından memnun sayılırım.. Sollamalarda gerekli ivmeyi rahatlıkla sağlıyor. Otoyolda da 180'e kadar hiç kesilmeden, boğulmadan rahatlıkla çıkıyor.
    5- İşçilik çok iyi, kullanılan malzemeler de çok kaliteli, tek sorun kapı kollarında kullanılan yumuşak kaplama maddesinin bir tırnak darbesiyle soyulabiliyor olması. Tabi işçilik ve kullanılan malzeme kalitesi çok iyi derken kıstas aldığım kendi sınıfındaki araçlara göre. Zaten Fransız otomobilinin boşu sıkıntı, dolusu keyif verir...
    6- Konfor oldukça iyi, sessiz ve süspansiyonların darbe emme kapasiteleri yüksek zaten konfor odaklı ayarlanmış.. Çok nadir gazladığım için yol tutuş hakkında pek bir şey söyleyemem limitlere hiç çıkmadım... Yumuşak süspansiyon, ağır gövde ve iz genişliğinin fazlası olması sebebiyle salınımlara giriyor, sevmiyorum.. Süspansiyon konforu haricinde; ön koltukları çok rahat uzun yolda hiç yormuyor, arka koltukları sökülür/katlanır oldukları için sırtı alçak kalıyor ve koltuk başlıklarını eğer yukarı kaldırmazsanız omuriliğinize saplanıyor ama arka koltuklarda da sırt eğim ayarı ve ileri geri kaydırma olduğundan istediğiniz şekilde oturabiliyorsunuz, zaten MPV olmasının getirdiği bir özellik. Ön koltuklarda kullanılan kol dayamanın bulunduğu konsol ileri geri kayma hareketine sahip ve toplamda rahatlıkla 6-7 litre şişe alacak kadar geniş hacimli ve soğutma özellikli (Gerçekten soğutuyor..) Yalnız kol dayamanın yükseklik ayarı bulunmaması biraz rahatsız ediyor, yamuk oturmak zorunda kalıyorsunuz.
    7- Fren performansı çok iyi, Hiç bir şekilde sapma veya direk öne yığılma yapmıyor.. Önler hava kanallı disk arkalar normal disk. Şanzımanı Tiptronic ve Renault'nun Proactive adını verdiği vites kutusu kullanılıyor. Vites kutusu'nun en büyük işlevi ve amacı; Sürücü'ye ayak uydurabilmesi ve onun kullanım tarzına göre değişiklikler yapabilmesi.. Mesela: Kickdown yaptıktan sonra ayağınızı gazdan komple çekseniz bile duruma bağlı olarak 10-20 saniye arasında küçük viteste kalıyor ki bir daha hızlanmak istendiğinde zaman kaybı olmasın.. Veya ani frende vites küçülterek motoru kompresyona sokuyor... Bir kaç özelliği daha var.. Ben genelde otomatik mod'da kullanıyorum.
    8- Ses yalıtımı ve takırtı tıkırtı olmayışı bir Renault'dan beklemeyeceğiniz kadar iyi. Aracın içinde yol sesini duyabilmek için biraz uğraşmanız gerekiyor, motor sesi yüksek devirlerde doğal olarak içeriye yansıyor ancak rahatsız olunacak bir durum kesinlikle yaratmıyor. 1 tıkırtı bile duymanız olanaksız, şase çok rijit ve iç mekanda parça montajı itinalı yapılmış. Bu konuda Megane ve Scenic'i kesinlikle karıştırmayın.
    (10-11)- 64.000km'deyim... Kronik sorunlarından biri Cam motorlarının plastik tutacaklarının kırılması. Sanayi'de 2.5 TL'ye satılıyor, kazık yerseniz cam motorunu değiştirirler 400 TL civarına.. Veya parçayı bulamadıysanız 50-100 TL alırlar.. 4-5 Senede bir her cam'da meydana gelen bir sorun.
    Motorun kronik arızası zaten bobinler.. Ben arabayı aldığımda daha önce hiç değişmemişti, 2-3 bin km sonra silkelemeye başladı.. Map sensörüne ayar yapıldı (Tam olarak ne yaptıklarını hala anlamış değilim) ve 4 bobini birden değiştirdim, 14 bin km'dir bir sorun yok.
    Elektronik gösterge paneli'nin trafosu zamanla yanıyor.. 4-5 senede bir karşılaşılan bir sorun... Sanayi'de tamiri 600 TL, yetkili serviste değişimi 1500 TL.
    13- Hiç yolda bırakmadı.
    14- Yaşlanınca tekrar tercih edebilirim. Aileler için harika bir otomobil ama Benim tarzım ve Onun tarzı şuan için pek paralel değil...

Kullanacak insanın arabadan istediklerine ve beklentilerine göre tavsiye edeceğim insanlar da olur etmeyeceğim de..

*Herkesin şehir içi değerleri şehrin trafiğine göre farklılık gösteriyor.. Köprü trafiğine girmezsem, 7.5-8 litre arası yakıyorum..

BEnim Araba Scenic 2 authentique Karartmalı dikiz aynası yagmur Sönsörü far Sensörü Sunroof cam tavan Far yıkama Aracın renginde yAn aynalar ayrıca 8 adet sunroof var.LÜtfen YAnnış yönlendirmeyelim.authentique paket eklettirilebiliyor....

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Scenic II almayı düşünüyordum, aldım, 1 sene kullandım, satmaya niyetlendim, vazgeçip LPG taktırdım. Sonra günlerden bir gün bir baktım, konu hortlamış

Orijinalden alıntı: lewel123

quote:

Orijinalden alıntı: Quadrifoglio

quote:

quote:

2-Motoru kaç.
    8-Ses yatılımı nasıl?
    13-Hiç yolda bıraktımı
    Tavsiye edermisiniz?

2- 1.6 litre 115hp 16v
    13- Hiç yolda bırakmadı.

BEnim Araba Scenic 2 authentique Karartmalı dikiz aynası yagmur Sönsörü far Sensörü Sunroof cam tavan Far yıkama Aracın renginde yAn aynalar ayrıca 8 adet sunroof var.LÜtfen YAnnış yönlendirmeyelim.authentique paket eklettirilebiliyor....

Bursa'dan 'HORT' haberi mi var?

quote:

Orijinalden alıntı: oflazca

Scenic II almayı düşünüyordum, aldım, 1 sene kullandım, satmaya niyetlendim, vazgeçip LPG taktırdım. Sonra günlerden bir gün bir baktım, konu hortlamış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 10 Ağustos 2010; 0:10:19 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.