Şimdi Ara

Reankarnasyon

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dostlar Reankarnasyon hakkında bilgisi olan arkadaşlarımızla bilgilerimizi paylaşabilirsek memnun olurum.

Saygılar

• BEN BUNDAN ÖNCEK0 HAYATIMDA JOHN KENNEDYDIM.
    O FORSLU GÜNLERDEN DH FORUMLARINA DÜSTUM.
    BEN IYI ADAMDIM!
  • Ben öncelerinden reenkarnasyon diye birşeyin var olduğuna inanıyordum.( 15 Yaşındayım ) Yani insan öldükten sonra hemen CENNET - CEHENNEM gitmiyor bildiğiniz gibi. Bu süreç içerisinde ne olduğunu anlamaya çalıştım ve böyle birşeyin var olduğu kanısına saptamıştım.Ancak rastladığım 1-2 din adamına sordum.Okul din öğretmenimizede sordum bana ;

" Reenkarnasyon diye birşeyin var olmadığını belirttiler.İnsanlar öldükten sonra Kıyametin kopmasını bekledikleri süre içerisinde yaşam stiline karşı Kabir-i Azap ( Sıkıntılı Dönem )
    Kabir-i ..... ( Burayı bilmiyorum [ Rahat Dönem ] ) yaşıyorlarmış. Ve bu açıklamada mantıklı geldi.Daha sonra bunun hakkındaki kitapları karıştırdım ve tüm kitaplarda REENKARNASYON diye birşey in varolmadığı yazıyordu "

Umarım Yardımcı Olmuşumdur
    Saygılar
  • E kardeş kendin diyorsun bilmiyorum diye zaten. Belki o kelimelerden biri de reenkarnasyon anlamına geliyor.:)

Evet bizim dinimizde buna inanılmıyor deniliyor . Ama ben bir iki birşey hatırlıyorum . Rüyamı değilmi bilemiyorum sadece.
  • Hayır Orviper !
    Reeankarnasyon : Yeniden Doğuş anlamına geliyor.

Yani öldükten sonra başka bir insanın bedeninde yeniden doğup o halde yaşamak.Benima anlattığım olay farklı.Benim anlattığımda başka bir bedende doğmuyorsun ruh olarak kalıyor.
    Anladın sanırım
  • Ya ben ne diyorum burda. Kenndy'dim ben. Bana sor.
  • E bidakka zaten aynı şeyi söylüyorum. Kelime anlamını bilmesen ne demek o falan derdim heralde .

Kardeş bu konuya değişik bakış açıları getirilebilir. Yazan herşeyi doğru olarak kabul edilmeyebilir. Belki o yazılanlar sadece duymamız gerekenlerdir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Satanizm...
    20 yıl önce açıldı
    Seks paradoksu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yani inanmazsan samray'a sor
  • quote:

Orjinalden alıntı: samray

Ya ben ne diyorum burda. Kenndy'dim ben. Bana sor.

o binbaşı rütbesi de kennedy zamanından kalma heralde
  • quote:

Orjinalden alıntı: Citizen

yani inanmazsan samray'a sor

mesela citide eskiden prensmiş çok kelle kesmiş sonra ceza niyetine dh ta konu dısına papağan olarak yollanmıs
  • reenkarnasyon yoktur ......ölen ölür , kalan sağlar bizimdir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Xenon
    o binbaşı rütbesi de kennedy zamanından kalma heralde

O citizenden kalma! Ben onu mod yaptim. O da beni binbasi!
    Sen ne olmak istersin?
  • Hemen konu sapıttı zaten. Her yerde böyle olmaya başladı.

Demin okudum daha :
    Adam orda teknik yardım istiyo millet avatarın çok güzelde binbaşı olmuşsunda bilmemne....
  • Arkadaşım düşünsene bir kere herkes yeinden doğuyorda madem nüfus niye bu kadar fazla. Niye aynı kalmıyor. Doğacan ölecen doğacan ölecen oh ne ala memleket. Seri katilsende reenkarne olacan ermişsende. yok öyle müslümansan inanma diğer dinlerde de yok böyle bişi. Saçmalık. Resmen insanları sömürmek için üretilmiş bir zırva
  • Fatir suresi 37.Ayet ; Onlar o cehennem ateşinde rabbimiz bizi çıkar önce yaptığımızdan iyi işler yapalım diye feyat ederler.Biz sizi öğüt alacak olanın öğüt alabileceği bir ömürle yaşatmadık mı? Ve size uyarıcıda geldi.Öyle ise tadın azabı artık zalimlerin hiçbir yardımcısı yoktur.

Hüküm Allahındır bizce ayetin zahirinden anlaşılıyorki,yeni bir imkan verilmesini isteyenler daha önce kendilerine yeterli süre verildiği için ret cevabı almaktadırlar.Bu süre verilmemiş olsaydı tekrar dünya planına gönderilebileceklerdi.Denilebilirki bu ayetin muhatabı olmak bakımından dünyada 25 yıl kalanla 100 yıl kalan aynı tutulamaz.Geri dönüşe ret verilmesi için dünyada kalışın,''Öğüt alanın onu alması için gerekli bir süreyi bulması lazımdır.Şunuda söyleyelim Kur'an Ömür kavramını İnsanın tekamülünü tamamlaması için gerekli olan süre anlamında kullanmaktadır.Buna muammer olmakta deniyor 11.ayet bu sürenin bir kitapta belirlendiğini ve hiç kimsenin bu belirlenen süresinin o kitaptaki kayıtlar aksine kısaltılamayacağını söylemektedir.Sürenin dünyaya kaç kez gelmekle tamamlanacağını Cenabı hak bilir.Kişinin mahşer hesabı işte bu hesabın tamamlanması sonucu görülecektir.
    .................................................................................................................................................................................................
    Vakıa suresi 60-62. Ayetlerdeki ölüm ve tekrar yaratılma kavramları.

Önce ayetleri görelim; ''Aranızda ölümü biz taktir ettik ve biz yerinize diğer benzerlerinizi getirmemiz ve sizi bilemiyeceğiniz bir yaratılışta ve suretlerde tekrar yapılandırmamız hususunda önüne geçileceklerden de değiliz.(ayrıca bak İnsan 28)

(İnsan 28- Onları yaratan ve vücutlarına biçim veren biziz. İstediğimiz zaman onları benzerleri ile değiştiririz)

İşin esasını Allah bilir.Bu ayetlerden mahşerdeki yaratılış anlaşılabileceği gibi,dünyada yeniden bedenlenme yani reankarnasyon da anlaşılabilir.Hatta ayetler ikinci manayı anlamaya daha uygundur.Nitekim Fahrettin Errazi den Elmalılı ya kadar birçok müferris getirdikleri açıklamalarla ikinci manayı ortaya koymuş ancak geleneksel kabule uyarak reankarnasyon dan bahsetmemişledir.Reankarnasyonun Kur'an a ters düşmediğini savunan Süleyman Ateş bu ayetleri açıklarken şu satırlarıda yazmıştır.''Birinci ayette ,yeniden yaratılack insanın bedeninin bu bedenin aynı değil ,benzeri olacağı:''Sizi bilmediğiniz bir biçimde yaparız'' anlamındaki ikinci cümledende yeniden yaratılacak insanın,bilinmeyen bir biçimde yaratılacağı anlaşılır.Daha önce geçen benzeri ayetlerle karşılaştırılırsa bu ayetlerden de kemal bulmadan ölmüş insan ruhunun bilinmeyen bir zamanda ve bilinmeyen bir biçimde yeni bir bedene sokulup bedensel hayata getirileceği manası çıkarılabilir.Bu ayetler olgunluk kazanmış mümin insanlara değil ahireti inkar eden kemal bulmamış cehennem halkına hitaptır.Bundan kemal bulmamış isyancı insanların,kemal bulmak üzere tekrar bedenlere sokularak yaratılacağı anlaşılır.Bu taktirde ba's (Yeniden bedensel hayata çıkarma öldükten sonra diriltme) olayı kemal bulmamış ruhlara mahsus olabilir.Kemal bulmuş ruhlar huld cennetine gittiklerinden,bedensel hayata dönemezler.Ba2s kemal bulmamış ruhların kemal bulmak üzere bedensel hayata getirilmesidir ki bedenden bedene geçen ruh bu bedenler içinde dünyanın ıstırabını sıkıntılarını çekerek olgunlaşır.İşte bu gelip gitmeler ruhu pişirip olgunlaştıracak olan cehennem hayatıdır.Her bedensel hayatta yapılanlar,ruhun daha sonraki hayatının mahiyetini çizer.Kötülüklerden korunan ve Allah'a ibadetle olgunlaşan ruh,ebedilik cennetine girer.Birdaha gerçekte azap olan bu bedensel hayata dönmez.Ama olgunlaşmayan ruhlar olgunlaşıncaya dek yeni bedenlere sokularak dünyaya getirilirler.Olgunlaşmanın tek yoluda Allah'a ibadet ve güzel ahlaktır.
    .................................................................................................................................................................................................
    Mümin suresi 11. Ayet;Ey Rabbimiz bizi iki kez öldürdün ve iki kez dirilttin.Artık günahlarımızı itiraf ettik.Buradan çıkmak için bir başka yol daha var mı?

Görüldüğü gibi ayette iki defa öldürülüp diriltilen ve tekrar diriltilmeyi isteyen bir topluluk söz konusu edilmektedir.Buradaki iki defa öldürülüp iki defa diriltilmeyi ayete parantez içi ifadeler yaparak istedikleri anlamlara çekenlerin kendi kanaatlerini Allah'ın kitabına sokmaktan başka hiçbir dayanakları yoktur.Ayet bazı insanların ikinci üçüncü kez bedenlenmek üzere dünyaya geri gönderildiklerini gösterir lafızdadır.Saffat suresi 54-61 ayetlerde biri cehennemde biri cennette iki arkadaş şöyle konuşturulmaktadır.''Bakarmısınız dedi.Baktı,onu cehennemin tam ortasında gördü.Dedi ki;'Vallahi ,az kalsın benide oralara indirecektin.Rabbimin nimetleri olmasaydı şimdi ben de elbette ordakilerdendim.Biz cennetlikler tekrar ölecekmiyiz?Hayır ,yanlız ilk ölümümüz.Ve biz azabada uğratılmayacağız.Gerçektende bu büyük başarının ta kendisidir.Çalışanlar böylesi için çalışsınlar.''
    Görüldüğü gibi ayetlerde cennet ehli yani tekamülünü tamamlamış olanların tekrar öldürülmeyecekleri söylenerek.Cehennem ehliyle bir farklarınında bu olduğuna dikkat çekilmektedir.Duhan suresi 56. ayet Cennet ehlinin ikinci kez öldürülmemelerini yine Allah'ın lütfu olarak gündeme getirmektedir.''Orada ilk ölümden başka ölüm tatmazlar.Allah onları bir lütuf olarak cehennem azabından korumuştur.''Müfessis Süleyman Ateş,Furkan suresi 13-14.Ayetleride İşaret ettiğimiz yönde değerlendirerek şu açıklamayı yapıyor;''Cennet hayatında ölüm yoktur.Cehennem azabından korunmuş olanlar , o nimet ve ikram içinde sonsuzca kalırlar.''
    ''Cennetliklerin ölmeyeceği vurgulanırken,Cehennemdekiler hakkında böyle bir açıklama yapılmamıştır.Hatta tersine ordakilerin ölümü temenni edecekleri;''Orada ölümü çağırırlar;Kendilerine bugün bir tek ölüm çağırmayın birçok ölüm çağırın.(Furkan suresi 13-14)Ayetleriyle belirtilir.Tevsirlere göre bu ifadelerde ,Cehennem azabının korkunçluğu anlatılmaktadır.Yani azap öyle korkunçtur ki orada bulunanlar ölmeyi yaşamaya yeğleyecek,ölüpte kurtulmayı dileyecek ama bu mümkün olmayacaktır.''O en büyük ateşe girer ,sonra onun içinde ne ölür ne de yaşar.( A'la suresi ;12-13)ayetleride bu anlamı güçlendirmektedir.''Belkide bu ayetlerde,dünyada olgunlaşıp bedenin ölümünden sonra cennete giden ruhların bir daha dünyadaki bedensel hayata dönmeyecekleri:Fakat dünyada olgunlaşmadan bedenden ayrılan ruhların bir süre ruhsal azaptan sonra bedene dönüp tekrar ölecekleri ta ruh olgunluğuna erinceye dek birkaç kez bedensel hayata dönerek ölümü tadacakları ancak olgunlaşmış ruhların bedenden ayrıldıktan sonra Cennete girip ölümsüzlüğe erecekleri anlatılmış olabilir.''Allah'ı nasıl tanımazsınız siz ölüler idiniz o sizi diritti yine öldürecek yine diriltecek.Sonra o na döndürüleceksiniz.(Bakara suresi 28)''Sonra onu öldürdü kabre koydurdu .Sonra dilediği zaman onu yeniden diriltti''(Abese suresi 21-22)Ayetlerin zahirindende bu mana anlaşılmaktadır.Gerçeği Allah bilir.İnsanlar belli yönde şartlanmış olan kamunun tepkisinden çekindikleri için bazı ayetlerin açık anlamını tavil etme yolunu tutmuşlardır.(Ateş 8/318) Ateş'e göre Bakara 28,Vakıa 60-61 İnsan 28,Abese 19-22 ayetlerde de tekrar bedenlenmeye işaret vardır.Ateş şunu da ekliyor;''Derileri piştikçe ,azabı tatsınlar diye onlara başka deriler vereceğiz''(Nisa suresi 56) Ayeti ünlü İslami düşünce ekolü İhvanus Safa tarafından tekrar bedenlenmeye delil olarak değerlendirilmiştir.(Ateş 8/202)

Alınan Kaynak Yaşar Nuri Öztürk Kur'an daki islam sayfa 153-160-161-248-249-250

Daha örnekler çok var yazacağım.

• yeni hayatımda t.çoşkun olmayı düşünüyortum..
    Ben inanmıyorum bu olaya pek
  • evet bora ciddi birikimi olan birine benziyor konuyla ilgili bilgisi olanlar bilgilendirsin ciddi bir konudur ve arkadaşımız buna istekli görünüyor....

bence daha derin konuşulabilir bir yanılsama gibi geliyor bana reenkarnasyon...
  • önceki hayatımızda belkide bir kediydik diyenler bile çıktı... walla acizlik bu yaa...
  • Arkadşlar bana göre reankarnasyon vardır, olmalıdırda. Çünkü; örneğin bilindiği üzere müslüman olmayan bir insan cennete giremez dinimizce bize böyle öğretilmiştir. Fakat hristiyan doğan bir adamın günahı nedir? Bence bir günahı yoktur. Fakat dinimizce başka bir dine mehsup olan bir insan araştırıp doğru yolu yani müslümanlığı bulmalıdır denir. Ama araştırma şansı olmayan insanlarda olabileceği unutulmamalıdır. Bu sebeple insanlar dünyaya ikinci kez müslüman olarak gönderiliyo olabilir.

NOT: Bu benim düşüncemdir.
  • güzel düşünce.saygı duyuyorum.ama şu da var,akılla yaratılmışız.hem hristiyan doğup müslüman olanlar da var. şöyle tarihe da bakarsak,araştıranlar,özellikle bilimle bilim olduğu için uğraşanlar sonunda neyin doğru neyin yanlış olduğunu anlıyorlar... örneğin; descartes,newton,kant... vs.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.