Şimdi Ara

Realtek Mod (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
462
Cevap
20
Favori
73.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Rica ederim.

Sorun nedir anlayamadım. Bir arkadaş daha kurabildiğini ama Sound Blaster Panel'in sese etki etmediğini söylemişti.

Ben anlattığım yöntemle kullanıyorum. Hiçbir sorun yaşamadım. Anlatıma da bakıyorum, eksik bir şey varmı diye, ama yok. Eksik kalan bir şey yok.
    Bu arada, ALC 889 çözücü, Windows 7 64 bit, Realtek 2.69 Resmi sürücü ile kullanıyorum.

Sorun yaşayanlar X-FI MB 2 yazılımının şu sürümünü bir denesin.http://www.mediafire.com/?a9yq3nxfv3e7f19

Realtek eski mod'lu sürücüleri inceliyorum. Eğer bir şeyler yakalayabilirsem Realtek Panel'e Sonic Focus, DTS, Dolby ve SRS ekleyebilir miyim bakacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DRACON1C -- 17 Haziran 2012; 2:13:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DRACON1C

@nmm1716
    Rica ederim.

Sorun nedir anlayamadım. Bir arkadaş daha kurabildiğini ama Sound Blaster Panel'in sese etki etmediğini söylemişti.

Ben anlattığım yöntemle kullanıyorum. Hiçbir sorun yaşamadım. Anlatıma da bakıyorum, eksik bir şey varmı diye, ama yok. Eksik kalan bir şey yok.
    Bu arada, ALC 889 çözücü, Windows 7 64 bit, Realtek 2.69 Resmi sürücü ile kullanıyorum.

Sorun yaşayanlar X-FI MB 2 yazılımının şu sürümünü bir denesin.http://www.mediafire.com/?a9yq3nxfv3e7f19

Realtek eski mod'lu sürücüleri inceliyorum. Eğer bir şeyler yakalayabilirsem Realtek Panel'e Sonic Focus, DTS, Dolby ve SRS ekleyebilir miyim bakacağım.

hocam 32 bit lik versiyona sonic focus ekleyebilirsek çok güzel olur.

Dün gece sonic focus için 64 bit win 7 kurdum ya. Realtek HD v2.67 Sonic Focus [MOD Gamespirit][Win7 x64] ile kullanıyorum. şuanda sonic focusun tadına varıyorum. şahane bir ses ekliyo. bilenler bilir z5500 ün tiz sıkıntısı var. sonic focus z5500 ü resmen şahlandırıyo.

Verdigin emekler için ne kadar teşekkür etsem azdır. sonic focusu çözebilmeni bekliyorum.

• quote:

@nmm1716
    Dostum, soundmax entegre edebilirsem zaten muhteşem olur fakat zor olabilir o iş. Eski mod'lu soundmax sürücülerini incelemek ve gerekenleri eklemek gerekir diye düşünüyorum.
    Ben size bu x-fi mb 2'nin, yani sound blaster panel'in, çıkmış ve çıkacak olan resmi sürücülerde nasıl kullanılebilieceğini 1-2 saat içerisinde anlatacağım. Gündüz anlatacaktım fakat bazı işlerim vardı.

umut_baris
    Hocam, eski sürücü silinemediği için hata alıyor olabilirsiniz. Eski sürücüyü kaldırıp, Driver Sweeper ile geriye kalan .dll dosyalarını temizlerseniz sorun düzelebilir. Biraz daha sabrederseniz yeni sürücülere x-fi mb 2 entegre etmeyi anlatacağım.

mj_pelit
    Windows 8'de çalışmaması normal hocam. Realtek, Windows 8 desteğini daha yeni verebildi. O destek R2.69'da var, yeni sürücüde.
    Resmi sürücülere x-fi mb 2 desteğini nasıl kazandırabileceğinizi anlatacağım. O yöntem, Windows 7 üzerinde denenmiştir, fakat x-fi sürücüsünün Windows 8 ile uyumluluk sorunu yoksa sözünü ettiğim yöntemin Windows 8'de de işe yarama ihtimali yüksek.

Ses çipim uyumsuz herhalde.

Realtek Mod

Anakartım Bu

• Merhaba hocam bi sorum olucaktı.

Daha önceden Seven 32bit kullanıyordum ve buna uygun modlu realtek driver'ı kullanıyordum ve stereo sorruond ile sorunsuz herşeyde 5+1 ses alabiliyordum ama dün itibari ile seven 64 bite geçtim ve sitede yayınlann sürücüyüde denedim elimdeki driver'ıda uyumlu hale getirip denedim herşeyde 5+1 ses alabilmeme rağmen youtube'tan ve flash vidyolardan ses stereo çıkıyo bunuda 5+1 e çevirebilemmin bi yolu varmıdır ?

K-lite mega codec 8.8.0 kurulu
  • arkadaşlar 32 bitlik bir exe. kurulum dosyasını 64 bite uyumlu hale getirmeyi bilen varmı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nmm1716

Dün gece sonic focus için 64 bit win 7 kurdum ya. Realtek HD v2.67 Sonic Focus [MOD Gamespirit][Win7 x64] ile kullanıyorum. şuanda sonic focusun tadına varıyorum. şahane bir ses ekliyo. bilenler bilir z5500 ün tiz sıkıntısı var. sonic focus z5500 ü resmen şahlandırıyo.

Verdigin emekler için ne kadar teşekkür etsem azdır. sonic focusu çözebilmeni bekliyorum.

Sonic Focus için çok uğraştım ama panele bir türlü getiremedim. Eski dll dosyalarını kullanmama rağmen hem de..
    Pek hoşlanmasam da SRS, Dolby, DTS geliyor.
    SRS, zaten 4.1, 5.1 sistemlerde çalışmıyor. Dolby, ses kalitesini artırıyor fakat bass'ları düşürüyor ve arka hoparlörlerin sesini mono'ya çeviriyor. DTS desen ses sisteminde etkisi yok, ancak notebook hoparlörlerin sesini iyileştiriyor.

Sonic Focus sesleri detaylandırıp bass'ı yumuşatıyor. Ses sisteminde adam akıllı müzik dinlemenin resmen mümkün olduğunu gösteriyor.
    Gel gör ki bir o çalışmıyor.

quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

Anakartım Bu

Hocam aktivasyon işe yaramadığında da o hatayı alırsınız. Aktivasyon işlemini tekrarlayıp deneyin.
    Realtek Mod
    Buradaki gibi kendi çözücünüzü 0888 olacak şekilde eklediniz değil mi?

quote:

Orijinalden alıntı: skid_row

Merhaba hocam bi sorum olucaktı.

Daha önceden Seven 32bit kullanıyordum ve buna uygun modlu realtek driver'ı kullanıyordum ve stereo sorruond ile sorunsuz herşeyde 5+1 ses alabiliyordum ama dün itibari ile seven 64 bite geçtim ve sitede yayınlann sürücüyüde denedim elimdeki driver'ıda uyumlu hale getirip denedim herşeyde 5+1 ses alabilmeme rağmen youtube'tan ve flash vidyolardan ses stereo çıkıyo bunuda 5+1 e çevirebilemmin bi yolu varmıdır ?

Merhaba.
    Aynı durum bende de mevcut. Flash video'larda ses stereo geliyor. Nedenini anlayabilmiş değilim, fakat flash video'larda stereo kanala zorlanıyor olabilir. Müzik dinlerken, ya da 5.1 film izlerken bir sorun yok.
    Herhangi bir çözüm bulamadım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nmm1716

Sonic Focus için çok uğraştım ama panele bir türlü getiremedim. Eski dll dosyalarını kullanmama rağmen hem de..
    Pek hoşlanmasam da SRS, Dolby, DTS geliyor.
    SRS, zaten 4.1, 5.1 sistemlerde çalışmıyor. Dolby, ses kalitesini artırıyor fakat bass'ları düşürüyor ve arka hoparlörlerin sesini mono'ya çeviriyor. DTS desen ses sisteminde etkisi yok, ancak notebook hoparlörlerin sesini iyileştiriyor.

Sonic Focus sesleri detaylandırıp bass'ı yumuşatıyor. Ses sisteminde adam akıllı müzik dinlemenin resmen mümkün olduğunu gösteriyor.
    Gel gör ki bir o çalışmıyor.

quote:

Anakartım Bu

Hocam aktivasyon işe yaramadığında da o hatayı alırsınız. Aktivasyon işlemini tekrarlayıp deneyin.
    Realtek Mod
    Buradaki gibi kendi çözücünüzü 0888 olacak şekilde eklediniz değil mi?

quote:

Orijinalden alıntı: skid_row

Merhaba hocam bi sorum olucaktı.

Merhaba.
    Aynı durum bende de mevcut. Flash video'larda ses stereo geliyor. Nedenini anlayabilmiş değilim, fakat flash video'larda stereo kanala zorlanıyor olabilir. Müzik dinlerken, ya da 5.1 film izlerken bir sorun yok.
    Herhangi bir çözüm bulamadım.

güvenli modda da denedim bir halt olduğu yok hocam.

sadece creative in ses düğmesi var.

ayrıca o sürücüyü aygıt yöneticisinden dediğiniz şekilde kurduktan sonra relatek simgesi yine geldi görev çubuğuna.

• quote:

ayrıca o sürücüyü aygıt yöneticisinden dediğiniz şekilde kurduktan sonra relatek simgesi yine geldi görev çubuğuna.

Bu yöntemle kurduğumda aktivasyon için 2-3 defa uğraştığımı hatırlıyorum. O yüzden söyledim.
    Realtek simgesi geliyor evet, orada bir sorun yok. ALC 888 ile 2.66, 2.67 ve 2.68 modlu sürücü yükleyenlerin bazıları da X-FI yazılımını kullanamadıklarını belirtmiş.

"2.66 didnt work here too. realtek alc888s on vista 64 sp2. tried 2x but no luck..."

"The dialog says "no supported audio-device available".
    "same happen wif me.. My realtek is ALC888S in acer aspire 4530 laptop runing on windows 7 X64. how to fix this problem?"
    "think it's quite official: it does not support any ALC888S board "

Bir başka ALC 888 sahibi yabancı da sorunla karşılaştığını ve Realtek sürücüsünü güvenli mod'da tekrar kurarak çözdüğünü yazmış.
    Güvenli mod'da Realtek sürücüsünü tekrar kurup aktivasyonu tekrar yapmayı denerseniz belki işe yarar.
    Bu yukarıdaki kullanıcıların yüklemeye çalıştığı eski mod'lu sürücüler ve benim anlattığım yöntemde sorun çıkma olasılığı daha düşük. Şans daha fazla diyebilirim. Umarım işe yarar.

• quote:

quote:

Bu yöntemle kurduğumda aktivasyon için 2-3 defa uğraştığımı hatırlıyorum. O yüzden söyledim.
    Realtek simgesi geliyor evet, orada bir sorun yok. ALC 888 ile 2.66, 2.67 ve 2.68 modlu sürücü yükleyenlerin bazıları da X-FI yazılımını kullanamadıklarını belirtmiş.

"2.66 didnt work here too. realtek alc888s on vista 64 sp2. tried 2x but no luck..."

"The dialog says "no supported audio-device available".
    "same happen wif me.. My realtek is ALC888S in acer aspire 4530 laptop runing on windows 7 X64. how to fix this problem?"
    "think it's quite official: it does not support any ALC888S board "

Bir başka ALC 888 sahibi yabancı da sorunla karşılaştığını ve Realtek sürücüsünü güvenli mod'da tekrar kurarak çözdüğünü yazmış.
    Güvenli mod'da Realtek sürücüsünü tekrar kurup aktivasyonu tekrar yapmayı denerseniz belki işe yarar.
    Bu yukarıdaki kullanıcıların yüklemeye çalıştığı eski mod'lu sürücüler ve benim anlattığım yöntemde sorun çıkma olasılığı daha düşük. Şans daha fazla diyebilirim. Umarım işe yarar.

çalışmıyor

aynı hatayı verdi 3. denemem.

• Şu flash player'lardada 5.1 sorruond ses alabilsek süper olurdu hoş win 7 32bit'te zaten öyleydi ama 64bit'te flash player üzerinden birşey çalarken creative panelinden ses değiştiricek herşeyi açıp kapatıyorum ve seste değişim oluyor ama sesi dağıtan özellik CMSS 3D'nin hiç bir etkisi olmuyor flashlara işlemiyor.
  • @umut_baris

Hocam 2.66 sürümü denemiş miydiniz?
    - Son olarak, bir de onu deneyin derim.
    https://www.box.com/s/c37d3e64b91d89b29f6d
    SÜrücüyü, Setup'dan kurup aktivasyonu uygulayın.

@skid_row

Evet. flash videolarda olmuyor hocam yapacak bir şey yok.
  • DRACON1C teşekkürler.

MSI E350IA-E45 AMD E-350 ( ALC 887 ) anakartım ve edifier m3200 2+1 ses sistemim var. Gerçekten seslsr çok değişti. Bir de sizdeki ayarları yazarsanız sevinirim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ***radyo***

DRACON1C teşekkürler.

MSI E350IA-E45 AMD E-350 ( ALC 887 ) anakartım ve edifier m3200 2+1 ses sistemim var. Gerçekten seslsr çok değişti. Bir de sizdeki ayarları yazarsanız sevinirim...

Rica ederim.

Bass Management'da Bass Redirection açık. Crossover 40 Hz ve Subwoofer Gain açık.

X-FI Cmss-3D %50'de. Crystalizer ise %65'de

Bazı parçalarda kesilme olabiliyor diye, equalizer'da en sağdaki Level çubuğunu -5.0 db'de tutuyorum.
    x540 var bende tizlerde başarılı değil pek. O yüzden yine Equalizer'da 16k +7 db, 4k ise -4 db civarında.. Tabi Equalizer'ı kendi sistemine göre ayarlaman daha doğru olur.

• Herşeyi harfiyen yapmama rağmen bende umut_baris ile aynı hatayı alıyorum. Anakartım x58 UD5. 889 yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mask0fdeath

Herşeyi harfiyen yapmama rağmen bende umut_baris ile aynı hatayı alıyorum. Anakartım x58 UD5. 889 yani.

Realtek yeni sürücü çıkarmış 2.70

Güncel ses çözücülerini içeren, normal yoldan kurulan bir .inf hazırlayacağım.
    Konuyu yarın düzenlerim. Takipte kalın.
  • quote:

quote:

Herşeyi harfiyen yapmama rağmen bende umut_baris ile aynı hatayı alıyorum. Anakartım x58 UD5. 889 yani.

takipteyiz reyiz

ama benim ses kartımın hala uyumlu olmadığını söylüyor volume panelden açamıyorum bir türlü orayı.

çip:alc888

listeye de baktım uyumlu demiş yapan adam.

• quote:

quote:

quote:

takipteyiz reyiz

ama benim ses kartımın hala uyumlu olmadığını söylüyor volume panelden açamıyorum bir türlü orayı.

çip:alc888

listeye de baktım uyumlu demiş yapan adam.

Hocam bazı 888 kullanıcıları o tarz sorunlarla karşılaşabiliyor, fakat ben desteklememesinden kaynaklandığını sanmıyorum.
    Siz de farkındasınızdır zaten, Creative'in getirmiş olduğu bu çözüm, zaten yazılımsal. Efektler ve diğer özellikler zaten işlemciye yaptırılıyor. Zaten Vista ve Win 7 ile birlikte Microsoft da ses kartı üreticilerini donanımsal ses konusunda zor durumda bırakmıştı.
    Bana göre bir yerde iyi oldu. Çünkü bu sayede Creative de yazılım konusunda kendini daha iyi geliştirdi ve onboard ses çözücülerine bile yazılımsal yoldan iyileştirme sağlayabildi.

Yani diyeceğim o ki 888 gibi bir çözücünün desteklenmeme gibi bir ihtimali yoktur. Sorun başka yerde olmalı. Siz "aygıt desteklenmiyor" hatasını yazılım aktif hale gelmemesi durumunda bile alabilirsiniz. Onun için aktivasyon için defalarca uğraşın diyorum.

Bunu derken de emin olun, sürücüyü kendim kurarken dahi, aktif hale gelmesi için en az 2 kez uğraşıyorum. Çoğu denememde ilk seferde olmuyor. Ama neden olmuyor, işte onu anlayamıyorum. Onu bir anlayabilsem, size de söyleyeceğim.

Yarın sakin kafayla hem 32 hem de 64 bit sürücüleri tüm ses çözücü modellerini .inf'e girerek, normal yoldan kurulum yapılabilecek şekile getireceğim. Umarım yeni sürücülerle siz ve sizin gibi hata alan arkadaşlar için faydalı olur.

İyi geceler.

• quote:

quote:

Hocam valla dün kuramayınca kaldırdım sürücüyü. Ama kaldırırken PC kendinden geçti ve format atmak zorunda kaldım. Umarım yine aynısı olmaz

• Sürücüyle ilgili bir sıkıntı olsa ben yanarım. İki günde kaldırıp kuruyorum.

Bu arada, acil bir işim çıktı. Sürücüyü bugün halledeceğimi söylemiştim ama biraz bekleteceğim anlaşılan.

2.69'u kullananlar ilk mesajımda belirttiğim şekilde kurabilirler. Hata alan arkadaşlar kusura bakmasın, 2-3 gün beklesin.
  • quote:

quote:

Hocam ALLAH sizden rağzı olsun ALC888 / 1200 Serisi realtek çipli P5Q3 Asus anakarta sahibim, sürücüyü 4 5 defa güvenli modda, normal modda silip kurdum 2 aktivasyonuda denedim xfi sürücüsünü sildim geri yükledim fakat bir türlü çözemedim.
    Denediğim realtek sürücüsü: 2.70 Windows 7 x64 versiyonu thx çalıştırabiliyorum fakat creative controll panel açılmıyor ve ses kartı seçim bölümünde creative xfi gamer performance diye birşey yok realtek hd audio diye seçenek var birtek mecburen onu seçmem gerekiyor.
    Sizden şöyle bir isteğimiz olsa? benim realtek alc888e sahip 2 adet bilgisayarım var ikisinede kurmak istiyorum.
    Siz setup hazırlasanız? biz tıkladığımızda kurulsa?
    veya 888-889 gibi ses çiplerinin en güncel sürücüsünü modlasanız ve bize activatörü çalıştırdıktan sonra xfi sürücüsünü yüklemek kalsa?

Sorun çözüldü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diemcizone -- 3 Temmuz 2012; 21:20:41 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.