Şimdi Ara

Realme 7 ANA KONU (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.090
Cevap
9
Favori
55.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: osassuna

    Sim kartı başka bir cihaza takıp volteyi etkinleştirin ve sonra telefona takın. Bunu bir dener misiniz böyle bir yöntemi çok sık gördüm forumlarda.



    Alıntıları Göster
    Maalesef diğer telefonu da kabul etmiyor türktelekoma veda vakti geldi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: osassuna

    Sim kartı başka bir cihaza takıp volteyi etkinleştirin ve sonra telefona takın. Bunu bir dener misiniz böyle bir yöntemi çok sık gördüm forumlarda.



    Alıntıları Göster
    Maalesef diğer telefonu da kabul etmiyor türktelekoma veda vakti geldi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fatihba F kullanıcısına yanıt
    Haberinizi bekliyorum
  • hp_anka H kullanıcısına yanıt
    Hocam sorununuza ilişkin sorum olacak. Sanal butonları mı kullanıyorsunuz tam ekran hareketlerini mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fatihba F kullanıcısına yanıt
    Navigasyon hareketleri yüzünden hocam. Sanal butonları açınca ekran kenarlarında dokunma gecikmesi yaşamıyorsunuz. Bu saçma olay sadece realmede var çözmeyi bırak sorun olarak bile görmüyorlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanal tuşları kullanıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hp_anka

    Haberinizi bekliyorum

    Kardeşim merhaba. Pubg lite yükledim, oyuna girdim 14 dakika kadar sürdü ve full ayarlarda oynadım. Ne bir kasma, ne bir dokunmatik sorunu ne de zor basma gibi bir şeyle karşılaşmadım.


    Dokunma hızım 90hz, osie görsel efekt açık, Realme lab kısmında rahat kaydırma açık, pil kısmındaki en yüksek performansta ve oyun alanında da en yüksek performansta, sanal navigasyon tuşları kullanıyorum, bir de son güncellemeyi yaptım. Hani aklıma da başka bir ayar gelmiyor. İstersen bu ayarlarla dene bir de.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genel anlamda parça kalitesi nasıl ? Yazılım hata vs var mı ? Realme cihazlar bayağı hesaplı redmilere göre daha alınır gibi.

  • fatihba F kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Mesela belki sorun lite değil de normal sürümdedir. Mesela benim en büyük sorun. Mikrofon açıp kapatma tuşuna basınca tepki vermemesi
  • arkadaşlar benim telefonda whatsapa girmeden mesajlar gelmiyor.Çözümü bilen var mı.

  • hp_anka H kullanıcısına yanıt

    kardeşim güzel fiyatına göre kaliteli.Redmilere bin basar

  • hp_anka H kullanıcısına yanıt

    Ben lite kurdum öyle denedim. Keşke özel olarak belirtselydin normalini de kurardım. Mikrofon tuşu ve hoparlör tuşunu denedim çalışıyor. Tuş basıyor, orada hepsi takım gibi seçenekler var onlar da çalışıyor. Herhangi bir sıkıntı yok açıkçası. İstersen sen de lite kurup bir de öyle dene.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihba -- 20 Ocak 2021; 23:12:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SYLAS

    Genel anlamda parça kalitesi nasıl ? Yazılım hata vs var mı ? Realme cihazlar bayağı hesaplı redmilere göre daha alınır gibi.

    Parça kalitesi vs gayet iyi. Sanırım dokunmatikle ilgili sorun varmış güncelleme ile çözmüşler. Ben telefonu alıp direkt güncelleme yaptığım için dokunmatik sorunu yaşamadım. Telefon fazlasıyla yeterli.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakman19007

    arkadaşlar benim telefonda whatsapa girmeden mesajlar gelmiyor.Çözümü bilen var mı.

    Ayarlar-pil-uygulamayı hızlı dondur kısmında WhatsApp tiki açık mı burayı bir kontrol et.


    Ayarlar-bildirimler ve durum çubuğu-bildirimleri yönet kısmında WhatsApp tiki açık mı burayı bir kontrol et.


    Ayarlar-uygulama yönetimi-uygulama listesi-WhatsApp içerisinde yer alan bildirimlere izin ver.


    Şimdilik aklıma gelenler bunlar, bir de eğer WhatsApp'a uygulama kiliti koyduysan bununla alakalı olabilir. Bu seçenekler işe yaramazsa bir de oradaki ayarlara bakarız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SYLAS S kullanıcısına yanıt

    1) Parça kalitesi benzer fiyatlı Xiaomi'lerden -bence- daha iyi. Özellikle Redmi Note 9S/9 Pro gibi modellerin gövde dayanıklılığı konusunda Realme 7'den belirgin biçimde geride olduğunu düşünüyorum. Ayrıca bahsettiğim modellerdeki boya ve son dokunuş kalitesini de Realme 7'ye kıyasla daha zayıf buldum. Ekranlar genel olarak benzer kalitede olmakla beraber Xiaomi'de daha fazla ghost screen riski var gibi görünüyor, ki Nokia 8'de ekran yanıklarından illallah etmiş biri olarak benim için bu, büyük bir eksi. Realme'de ise panel boyunca belirgin renk tonu/homojenlik/parlaklık farkına rastlamak daha olası. Bunu tek modele dayanarak söylemiyorum; kardeşime Realme 7'yi almadan önce teşhirdeki Realme 6 ve 6 Pro modellerini de inceledim ve onlarda da benzer problemler vardı. Canlı bir örnek olarak kardeşimdeki cihazın ekranında da bir miktar parlaklık/homojenlik farkı var fakat kendisi için önemli seviyede olmadığını ve telefonu sırf bunun için -cihaz değişimi yapılması seçeneği dışında- asla servise vermek istemediğini söylediğinden ısrar etmedim. Bunun haricinde malzeme kalitesi genel olarak fiyatına göre gayet iyi; ancak amiral gemisi Samsung/LG/Sony cihaz seviyesinde malzeme kalitesi beklemeyin. İlla en iyisi şart değilse tatmin olacağınızı düşünüyorum  


    2) Arayüzde bir problem yok ama Ayarlar menüsü stock Android, Samsung One UI, LG UX v.b. kullanan cihazlara göre farklı ve daha karışık. Ben Realme ve Xiaomi arayüzlerine alışık olmadığım için bana öyle gelmiş de olabilir ama benim fikrim bu. Donanım ve yazılım performansı ise genel olarak sorunsuz. Yazılım, stock Android gibi ek özellik fakiri değil ama yukarıda da dediğim gibi özellikle Ayarlar menüsünün biraz alışkanlık gerektireceği kesin. Bunun haricinde düzeltilmesi gereken bazı ufak tefek şeyler var. Örneğin kendi kamera uygulamasından üçüncü parti galerilere geçiş yapılamaması, standart galeri ve dosya yöneticisi uygulamalarının fazla basit olması, yine bu bahsedilen uygulamaların dosyaları doğrudan silmek yerine illa çöp kutusuna taşıması ve sizin onları oradan bir kez daha silmek zorunda kalmanız gibi. Dediğim gibi, bunlar ufak tefek ve düzeltilebilecek şeyler ama uğraşıp düzeltirler mi Allah kerim  


    3) Benim gördüğüm -ve kardeşimden duyduğum- kadarıyla yazılımdaki en belirgin problemler:


    • Kamera deliğini sistem çapında gizleme ayarının olmaması.
    • Auto modunda arka kamerayla fotoğraf çekerken yüksek kontrast ve/veya parlaklık farkları içeren bölgeler varsa kameranın zaman zaman "overexposed" fotolar çekmesi. Buna HDR de çözüm olmuyor ama ilginç bir şekilde Pro modunda çekim yaparsanız hiçbir sorun yok.
    • Ekranın ortalama olarak günde 1 kez ghost touch yapması (Ekranı kapatıp açınca anında düzeliyor. Yazılım problemi olabilir ancak şimdiye kadar %100 çözüme ulaştırılmış bir sorun değil. Donanımsal bir problem de olabilir ama emin değilim).
    • Uygulama açılış animasyonu hızı en yüksekteyken meydana gelen ufak tefek teklemeler. Animasyon hızını "Orta" yapınca problem çözülüyor. Merak etmeyin, "Orta" hızda bile çoğu uygulama uçarak açılıyormuş gibi görünüyor  


    Bahsettiğim problemler RMX2151PU_11.A.69 yazılım sürümü için geçerli. RMX2151PU_11.A.75 güncellemesi ile düzeltilmiş olabilirler ama henüz deneme fırsatımız olmadı. Günün sonunda custom ROM yükleyebilmek, SD SoC altyapılı cihaz kullanmak gibi şeyler sizin için olmazsa olmaz değilse benzer Xiaomi modellerine yeğlenebilir. Xiaomi'lerde son zamanlarda çok fazla kronik arıza çıkmaya başladı, durum buyken Realme 7 bir şans verilmeyi hak ediyor bence  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Killing Spree -- 22 Ocak 2021; 22:36:25 >




  • Killing Spree K kullanıcısına yanıt

    A.74 sürümünü kullanıyorum ve bahsettiğiniz problemlerin hiçbirisini yaşamadım. Kamera deliğini gizleme ise uygulamalara göre elle ayarlanabiliryor ama genel olarak sürekli gizleme kurcaladığım kadarıyla hala yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihba -- 22 Ocak 2021; 8:33:5 >
  • fatihba F kullanıcısına yanıt

    Bilgilendirme için teşekkürler hocam. İnşallah ghost touch, donanım kaynaklı bir problem değildir de güncellemeyi yapınca düzelir. Bunun dışında kameradaki problemin sizin söylediğinize göre düzeltilmiş olması sevindirici, demek ki hataları düzeltmek için çaba sarf ediyorlar   Kamera deliğini sistem çapında gizlemeyi getirseler benim gibi ekranını "düz ve kesintisiz" görmeyi seven insanlar için harika olur ama pek niyetleri olduğunu sanmıyorum   Hoş, kendim LG V30+ kullanıyorum ama şu ekonomik şartlarda bir sonraki telefonumun Realme 7'ye benzer bir şey olmaması için bir sebep yok. Bu yüzden üreticilerin bu tip detaylara değer vermesine dikkat ediyorum  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Killing Spree -- 21 Ocak 2021; 21:26:2 >




  • Killing Spree K kullanıcısına yanıt

    Açıkçası gün içerisinde sürekli kurcalıyorum öyle sorun sayılabilecek bir şeyle karşılaşmadım. Daha önce de belirttim 30 FPS video seçenekleri ani haraketlerde nesnelerde iz bırakıyor bununda EİS özelliğinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Pixelcam kurdum sıkıntı yok gayet iyi çalışıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Killing Spree K kullanıcısına yanıt

    uzun bilgilendirme için çok teşekkürler hocam. Aslında cihazı almayı düşünüyorum ama elimdeki sağlam diye alamıyorum bir yandan. Alırsam bu cihazı alırım alamazsam ilerleyen dönemde realme 8 9 vs ne olursa artık. Batarya ve yazılım anlamında redmilere göre özellikle iyi durumda gibi duruyor. Miui yazılımı iyi ama uzun süre güncellemeler stabil olmamakta ne yazıkki. Teşekkürler tekrardan

  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatihba

    Açıkçası gün içerisinde sürekli kurcalıyorum öyle sorun sayılabilecek bir şeyle karşılaşmadım. Daha önce de belirttim 30 FPS video seçenekleri ani haraketlerde nesnelerde iz bırakıyor bununda EİS özelliğinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Pixelcam kurdum sıkıntı yok gayet iyi çalışıyor.

    Hangi sürüm ve nereden indirdiniz öğrenebilir miyim?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.