Bildirim
REAL 3D mi Yoksa XPAND mı?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Hangi sinemada ki salon daha iyi ise onda izle derim, aralarında pek fark yok gibi. -
Aynen sonuçta ikisi de 3D sistemi. Etkileyebilecek en önemli unsur perde büyüklüğü olacaktır. -
EVet türkiye de Imaxi teknolojisinin olmadığını düşünürsek bu ikisi en iyi seçim olur nerden bakarsan bak ..Çalışma sistemlerinde hiç fark yok denebilecek kadar az Onur arkadaşımın dediği gibi sadece izleyeceğin yer önemli
-
quote:
Orijinalden alıntı: cureshot88
EVet türkiye de Imaxi teknolojisinin olmadığını düşünürsek bu ikisi en iyi seçim olur nerden bakarsan bak..Çalışma sistemlerinde hiç fark yok denebilecek kadar az Onur arkadaşımın dediği gibi sadece izleyeceğin yer önemli
istinye parkta var ama gerçekten yok gibi bir şey çok kötü diğer ülkelere göre düzeltilene kadar "yok" diyebiliriz -
quote:
Orijinalden alıntı: Bluepower
quote:
Orijinalden alıntı: cureshot88
EVet türkiye de Imaxi teknolojisinin olmadığını düşünürsek bu ikisi en iyi seçim olur nerden bakarsan bak..Çalışma sistemlerinde hiç fark yok denebilecek kadar az Onur arkadaşımın dediği gibi sadece izleyeceğin yer önemli
istinye parkta var ama gerçekten yok gibi bir şey çok kötü diğer ülkelere göre düzeltilene kadar "yok" diyebiliriz
Evet hocam biliyorum olduğunu bende seninle aynı fikirde olduğum için yok diyorm reziller yaa resmen
-
Yahu ayda yılda bi imax 3d film çıkmış parasını verip izleye bileceğim bi yer yok mu şimdi istanbulda... -
quote:
Orijinalden alıntı: Bluepower
James Cameron Japonyada
Xpand LCD sistemi
bu videoya çok şaşırdım gerçekten xpand 3d gözlükleri elektronik olarak çalışıyor
Süper Aktif 3D Teknoloji
Gümüş perde gerekmiyor
20 metre geniş format
2d'den 3d'ye dönüşüm
Xpand için Real D'den çok daha fazla kaynak mevcut internette afm gene IMAX'den sonra iyi seçim yapmış birde doğru düzgün hizmet verebilse..
-
avatarı hem xpand de hem real 3d de izleme fırsatı buldum.
hiç kuşkusuz ki xpand, real 3d ye 5 basar
İmax de izleyemedim onda da izleyince fikirlerimi anlatıcam ama imax 3d de izleyen varsa görüşlerini aktarsın :D -
ben daha önce reald 3d film izledim, fırsatım olursa Xpand filme gidecem... -
XpanD gözlükleri polarize siyah camdır. Bu da görüntüce canlılık ve parlaklığın düşmesine neden olur. Real D de ise gözlükler şeffaf renksiz olduğundan görüntü de herhangi bir kayıp yaşamazsınız. -
quote:
Orijinalden alıntı: kyran
XpanD gözlükleri polarize siyah camdır. Bu da görüntüce canlılık ve parlaklığın düşmesine neden olur. Real D de ise gözlükler şeffaf renksiz olduğundan görüntü de herhangi bir kayıp yaşamazsınız.
Aynen ama aşırı bi fark yok + xpand gözlükleri burnu çok ağırtıyor sanki film çıkışı suratıma yumruk yemiş gibiydim -
RealD' de de gözlükler polarize filtreli ve siyahtır. Ben şeffaf Real D gözlük görmedim şimdiye kadar.
2 sistemde de parlaklık gözlüğü taktığınızda azalıyor. Yinede içlerinde en iyisi RealD 3D diyebilirim. -
quote:
Orijinalden alıntı: cloud35
RealD' de de gözlükler polarize filtreli ve siyahtır. Ben şeffaf Real D gözlük görmedim şimdiye kadar.
2 sistemde de parlaklık gözlüğü taktığınızda azalıyor. Yinede içlerinde en iyisi RealD 3D diyebilirim.
Fakat XpanD tamamen siyah.. koyu cam... Real D yi zaten biliyordum XpanD sistemini de denedim ve yine Real D bence de üstün. -
RealD izlemiştim Avatar'ı. Bence harika. Diğerleriyle kıyaslama yapamadım ama beni tatmin etti şahsen. -
cinebonus da real 3d izledim birçok film.buna avatarda dahil.gayet mükemmel performans veriyor.xpand hiç izlemedim. -
xpand ve real 3d farkını anlatayım hemen, neden xpandin daha güzel olduğunu
xpand de görüntü çok daha net görülüyor ve çözünürlüğü daha yüksek sanırım. ayrıca 3d sahnelerde, 3d olayını tamamen özümsüyorsunuz. Yani sahnenin 3 boyutlu olduğunu hissediyor ve bizzat görüyorsunuz. ayrıca 3d nesneler daha net ve iyi seçilebilir. Tek kötü özelliği gözlüğün camının fazla koyu olması dolayısıyla biraz daha karanlık oluyor sanırım. ama o da orijinal perdedeki görüntünün parlaklılığının derecesinin fazla olmasıyla dengelenmiş sanırım
real 3d de izlediğimde ise perdedeki görüntü yeterince parlak değildi. ayrıca gözlükleri taktığımda ve film başladığında 3d sahneler sanki 3d değilde zorla 3d yapılmaya çalışıyor gibiydi ve üçboyut özelliğini film boyunca hiç hissetmedim nerdeyse, xpand de ise bu film boyunca sürdü. ayrıca sahneler yeterince net değildi özellikle ormandaki bazı sahnelerde ağaçlar dallar yapraklar hayvanlar birbirine giriyordu ve neyin ne olduğunu seçemiyordum.
benzer tepkiyi benimle izleyen arkadaşımda verdi, sanki 3d değil gibi dedi. daha öncede real 3d de ice age i izlemiştim ama o da hiç tatmin edici değildi.
xpand ise 3d nin izleyiciye vermeye çalıştığı neredeyse herşeyi sağlıyor zannımca.
sadece imax 3d izleyemedim onu çok merak ediyorum. izleyen arkadaşlar yorumlarını esirgemesinler =)
-
XpanD i nerede izlediniz??? Cevahirde gittim ve hiç memnun kalmadım. derinlik boyutu yok denecek kadar azdı ayrıca objeler yakınlaştığı sırada keskinliklerini tamamen kaybediyorlardı. Buna renklerin solukluğu ile birlikte kontrastın düşüklüğü de dahil. Ancak sinema kompleksine göre de değişiyordur bilemem... fakat yine bazı yerlerde izleyen tanıdıklarım da aynı görüşleri dile getirmişlerdi. Ben yine de denemek istedim, denedim ve sonuç bu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyran -- 15 Şubat 2010; 18:47:32 > -
bizzat gidip cevahirde izledim :D, sanıyorum seansa göre değişebiliyor durum galiba. makineler mi yoruluyor nedir ? yada makinist mi kötü acaba ?
ilk başlarda bana da karanlık gelmişti, sonra açıldı iyice. -
Ben de cevahirde(Xpand) izledim ve hiçbir kötü durum yoktu.Salon 11'di ama. Ekran normalden biraz fazla aydınlıktı dolayısıyla gözlüğü taktığınızda tam dengeleniyordu.Özellikle dikkat ettim keskinliğe ve netliğe gerçektende oldukça iyiydi derinlik hissini çok güzel bir şekilde hissettirdi.Filmden önce gösterilen 3d fragmanlarda nefes kesiciydi.Günlük yaşantımda gözlük kullanmıyorum ama buna rağmen gözlük bende herhangi bir sıkıntı yaratmadı daha doğrusu filme daldığım için gözlük taktığımı unuttum Xpand ile RealD arasında bence fark yok farkı olan sinema salonları. Her salonda farklı projeksiyon cihazı var dolayısıyla , cihazı iyi olan bir sinema salonu Xpand olarak veriyorsa seyredenler Xpand iyi diyecektir sonra makinesi kötü olan yerde Reald seyrettiğinde ise real 3d kötü diyecektir.Tam terside geçerli tabi.Objektif bir yorum yapabilmek için aynı sinema salonunda ard arda aynı filmi her iki yöntemle seyretmek gerekir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Formel -- 15 Şubat 2010; 21:23:27 >
Benzer içerikler
- zenci komedi filmleri
- film bulma
- orta asya türk tarihini anlatan filmler
- kovboy filmleri hangi kanalda 2025
- aykırı aşk filmleri
- joker filmi
- inception 2 çıkış tarihi
- en iyi macera filmleri
- kişisel gelişim filmleri
- alacakaranlık serisi
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X