Şimdi Ara

REAL 3D mi Yoksa XPAND mı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
73
Cevap
0
Favori
15.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: designr

4-5 xpand filmden sonra afmnin cinemaximum olmasıyla realdye çevirdiler avengersı reald de izledim. dünya varmış diyorum o xpandin karanlık cansız renkleri çok can sıkıcıydı ve baş ağrısıda yapıyordu bazen ama reald öyle değil renkler olması gerektiği gibi ve sanki daha iyi bir 3d deneyimi yaşatıyor. karayip korsanlarını izlemiştim xpandde aman allahım filmden gram zevk alamadım gözlüğün filmi iyice karartmasından.

söylediğin sinema neresi ?
    alternatiflere yazayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusufziya

quote:

Orijinalden alıntı: designr

4-5 xpand filmden sonra afmnin cinemaximum olmasıyla realdye çevirdiler avengersı reald de izledim. dünya varmış diyorum o xpandin karanlık cansız renkleri çok can sıkıcıydı ve baş ağrısıda yapıyordu bazen ama reald öyle değil renkler olması gerektiği gibi ve sanki daha iyi bir 3d deneyimi yaşatıyor. karayip korsanlarını izlemiştim xpandde aman allahım filmden gram zevk alamadım gözlüğün filmi iyice karartmasından.

söylediğin sinema neresi ?
    alternatiflere yazayım

bursa - carrefour nilüfer cinemaximum. eski afm.
  • ben bir kere XPAND 3D filme gitmiştim ikinci bölümde gözlüğün pili bitti bence real 3D hem pil derdi yok hem hafif
  • Dostlar elinde farklı çeşitlerde 3d gözlüğü olanlar ve hediye etmek isteyenler çok rica ediyorum bana ulaşsınlar...Teşekkürler
  • 2'side değil.En güzeli normal.
  • Yüzlerce kez Real3D ve onlarca kez Expand izlemiş birisi olarak diyebilirim ki:

Xpand resmen "ÇÖP" tür.

• Görüntüyü 2 kat karanlıklaştırır,
    • Aktif olduğu için gözü yorar,
    • İzlerken pil biterse iğrenç olur,
    • Burnunu ağrıtır,
    • Ayrıca bizim burada Xpand için gözlük pahalı olduğundan her bilette 2 lira gözlük kirası alıyorlar...
    • Görüntü 60Hz dir. Ama bunun yarısında gözlük ekranını kapatıp açtığı için 30 kare saniye görüntü verir. 30 kare de karanlık yapar.
    • Gözlüğü sizden önce grip gibi bulaşıcı hastalıklı biri kullandıysa size de hastalık bulaşır...
    • Görüş açısı çok düşüktür ve crosstalk oluşur.

RealD 3D nin avantajları ise:

• 5 TL verip gözlüğü alır, sadece siz kullanırsınız. Sizden önce Grip olan birisi kullanmış olma şansı yoktur.
    • Gözlük kirası falan yoktur.
    • Aynı gözlüğü evde LG gibi pasif 3D olan TV lerde de kullanabilirsiniz.
    • Çok daha hafiftir. Burnu da o kadar acıtmaz.
    • 240Hz olduğundan ve aktif gözlükteki gibi kapanıp açılma yapmadığından o hızı alırsınız.
    • Gözlüğün ekranı kapanıp açılmadığından karanlık yapmaz.
    • İzlerken pil bitmesi gibi bir şey yoktur.
    • Pasif olduğu için gözü yormaz, baş ağrısı yapmaz.
    • Bulaşıcı hastalık riski veya sorunu yoktur.
    • Görüş açısı yüksek olduğundan, her yerden aynı kaliteyi alırsınız.

Daha ne diyeyim. Bence anlatılacak bir şey kalmadı. Şunu da koyayım ki Xpand tartışması bitsin:
    (Tabloda SG olarak yazanın Xpand ile aynı olan Shutter Glass olduğunu ve FPR olanınsa RealD ile aynı olduğunu belirteyim)

REAL 3D mi Yoksa XPAND mı?

Şunu da koydum mu, artık Xpand'ın esamesi okunmaz her halde...

• REAL 3D Tabiyki . Xpand karanlık görüntüsü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arnold Schwarzenegger -- 21 Temmuz 2013; 13:35:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arnold Schwarzenegger

REAL 3D Tabiyki . Xpand karanlık görüntüsü

Dostum, sadece karanlık olsa şükredecem.

Yaydığı elektromanyetiğin insana verebileceği veya verme ihtimali olmasından bahsetmedim bile..
  • Bugün hobbite gittm real 3d formatında pasif pilsiz gözlükle izledim. Bu kadar iğrenç bir görüntü izlememiştim. Projektörün kontrast oranı da cabasıydı. Sonra düşündüm star trek i ve Gravity fimlerinden de zevk almamıştım. Çünkü onlarda real 3d formatında pasif pilsiz gözlüklerdi.

Bence şu ana kadar bence en iyi 3d deneyimini açık ara Imax ondan sonra Xpand gelir. Real 3d sinema işleticileri çok sever. Xpandı sevmezler. Çünkü tedariki, bakımı ve tamiri zordur, pahalıdır ve zaman alır. Ama Imaxin açık ara en iyi alternatifidir.

Peki 3d filme gitmek isteyen birisi ne yapması gerekir türkiye de.

1- Bilet sitelerine güvenmeyin. Sinemaya mutlaka bizzat telefonla 3d filmin gözlüklerinin pilli mi (xpand) pilsiz mi (plastik gözlük) olduğunu sorsunlar. Pilsiz cevabını alırsa gitmesin. İlla gidecekse oynayan salonun projektörünün kontrastını biliyorsa gitsin. (uha artık..)
    2- Sinemaya giderken xpand gözlük camının temizliği için yanında gözlük bezi ya da temiz pamuklu bez, eski atlet tişört parçası da olur götürün
    3- Xpand gözlüğü sakın koltuğunuza bi başına bırakmayın. Ya üstüne oturup gözlüğü ve camını bozarsınız ya da başkası siz yokken bozduğu gözlüğü kendisininkiyle değiştirir.
    4- Gözlük çeşidi o filme ya da o salona özgü olmayabiliyor. Yani o salonda daha önce xpand izlenmişse başka filmi real 3d de o salonda gösterebilirler.

EEEeeeee. Burası Türkiye. Yok rahata ermek öyle.

İşin birde televizyon tarafı var. Ben genelde samsungun pili gözlüklerinden yanayım ama örneğin lg nin de güzel kontrast veren pilsiz gözlüklü modelleride var. Tv modelleri arasında sinemalarda olduğu kadar sert bir ayrım yapmıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rumuzumdur -- 21 Aralık 2014; 22:01:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: rumuzumdur

Bugün hobbite gittm real 3d formatında pasif pilsiz gözlükle izledim. Bu kadar iğrenç bir görüntü izlememiştim. Projektörün kontrast oranı da cabasıydı. Sonra düşündüm star trek i ve Gravity fimlerinden de zevk almamıştım. Çünkü onlarda real 3d formatında pasif pilsiz gözlüklerdi.

Bence şu ana kadar bence en iyi 3d deneyimini açık ara Imax ondan sonra Xpand gelir. Real 3d sinema işleticileri çok sever. Xpandı sevmezler. Çünkü tedariki, bakımı ve tamiri zordur, pahalıdır ve zaman alır. Ama Imaxin açık ara en iyi alternatifidir.

Peki 3d filme gitmek isteyen birisi ne yapması gerekir türkiye de.

1- Bilet sitelerine güvenmeyin. Sinemaya mutlaka bizzat telefonla 3d filmin gözlüklerinin pilli mi (xpand) pilsiz mi (plastik gözlük) olduğunu sorsunlar. Pilsiz cevabını alırsa gitmesin. İlla gidecekse oynayan salonun projektörünün kontrastını biliyorsa gitsin. (uha artık..)
    2- Sinemaya giderken xpand gözlük camının temizliği için yanında gözlük bezi ya da temiz pamuklu bez, eski atlet tişört parçası da olur götürün
    3- Xpand gözlüğü sakın koltuğunuza bi başına bırakmayın. Ya üstüne oturup gözlüğü ve camını bozarsınız ya da başkası siz yokken bozduğu gözlüğü kendisininkiyle değiştirir.
    4- Gözlük çeşidi o filme ya da o salona özgü olmayabiliyor. Yani o salonda daha önce xpand izlenmişse başka filmi real 3d de o salonda gösterebilirler.

EEEeeeee. Burası Türkiye. Yok rahata ermek öyle.

İşin birde televizyon tarafı var. Ben genelde samsungun pili gözlüklerinden yanayım ama örneğin lg nin de güzel kontrast veren pilsiz gözlüklü modelleride var. Tv modelleri arasında sinemalarda olduğu kadar sert bir ayrım yapmıyorum

kardeş lg tv kullaniyorum çok rahat 3d süper sinemaya gittiğim zaman mecbur xpand ile izliyorum geçen hobbit gittim allah belasini versin xpand bulan adamin filmi kör adam gibi seyrettim seslerle olayi anlamaya çaliştim o derece daha önce 4 kere daha teccubem olmuştu xpand ile onlardada ayni sıkıntıyı yaşamiştim bir daha xpand olan filme gitmem 3d siz izlerim filmi görürüm daha iyi bence sen yarasasin o yüzden seviyon xpand,ti parlak görüntü senin gözleri aliyor galiba sana karanlik görüntü yariyor.

• kobra90 kullanıcısına yanıt
    Xpandi övmeme rağmen benimde hiç memnun olmadığım bir film vardı. Şu su altı mağarasında mahsur kalan dalgıçların olduğu...Filmin kendisi karanlık ve derinliksiz ayrıca salonundaki film oynatıcıda bulanık ve karanlıktı. Ankara Metropolde izlemiştim. Ayrıca numaralı gözlük kullanıyorum ve xpand çerçevesi real 3d ye göre daha rahatsız edici. Ama bunlara rağmen hakkıyla oynatan salonda ve temiz gözlükle karşılaştırma yapılırsa bence xpand daha öndedir.

Aslında salonların büyük perdeli olmasıda oynatılan filmin kontrastını-aydınlığını etkiliyor sanırım. Küçük ve temiz beyaz perdelerde görüntü daha kaliteli...

Neyse. Baktım salonlar çok gıcıklaştı bende filmin internetten 3d sini indirip canavar gibi samsung tv de izlerim. Adamı zorla hırsız yapıyorlar yaaa...
  • Xpand'ın iyi olmadığını biliyorum. Siyah, beyaz filmden farkı yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HORT.
    kesinlikle bir daha sinemada 3D film izlemem bi mok anlaşılmıyor. hemde avengers, mad max gibi aksiyon filmlerinden hiç haz alamıyorsun, gözlüğü takınca perde ufalıyor birde. kısaca cinemaximumların 3dleri yaramaz imaxa hiç gitmedim ona bişey diyemem.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.