Şimdi Ara

Rdr 2 'in daha çok abartılması gerek değil mi? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
1
Favori
5.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Detaylara boğulmuş bir oyun. Her ince detayı düşünücez derken eğlenceli oyun yapmaya uğraşmamışlar. Eğlenceli ve güzel hikayeli harika karakterli vahşi batı oyunu nasıl olur derseniz call of juarezin 2. oyununa bakabilirsiniz. Keşke yenisini çıkarsalar. Rdr 2de bu kadar detaya kasacaklarına eğlenceli bir çizgisel oyun yapsalar potansiyeli harcamazlardı.

• Çok üst düzey bir profesyonelliğe ve kaliteye sahip bir oyun RDR 2. Ancak dünya görüşü gelişmiş, zekası ve yüreği süzgeçten geçmiş kişiler değerini bilebilir. Yani tarzı bile olmasa, oynamasa bile takdir etmesini ve hakkını vermesini bilir.

Han, oyunlarda 10 puan vardır. En iyileri bile 9.5 + alır. Bu oyun 10/10'dur. Kusurları affedilebilecek kadar, görmezden gelinebilecek kadar muazzam bir oyundur. 10 puan boşuna yoktur! İşte RDR 2 bunu haketmiştir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

size rdr 2'ye dair onlarca kusur sayabilirim. kusursuz hiçbir şey yoktur. piyasada rdr 2'den kat kat daha iyi, daha kusursuz onlarca oyun var.

edit: en ufak bir loot için bile en az 10 saniye animasyon beklediğimiz, bir noktadan bir noktaya gereğinden fazla uzun at sürme sekanslarıyla oynanış süresinin suni bir şekilde uzatılması, laf olsun diye sadece belli noktalardan yine belli birkaç noktaya gidebilmemiz için konulmuş fast travel sistemi, görevlerde en ufak farklı düşünmeye dahi izin vermeyen, saçma bir şekilde sınırlandırılmış görev dizaynı yani oyun sağdaki taşa siper alacaksın diyorsa gidip illa o taşa siper alacaksın eğer almazsan yersin görev başarısız yazısını ayrıca rdr 2'nin anlattığı hikaye en iyi ihtimalle temel nitelikte, en kötü ihtimalle çelişkili ve afaki nitelikte bir anlatı tekniğine sahip.

gow'un combat mekanikleri rdr 2'den en az iki üç gömlek daha üstün. üstelik bunu sadece iki silah ile yapmakta. ayrıca rdr 2'deki hayatta kalma unsurları, kamp geliştirme konsepti tamamen önemsiz. laf olsun diye konulmuş hepsi. bir mantığı ya da anlamı yok. sadece immersiona katkı sağlıyor o kadar. oyundaki protagonistin yavaş yavaş yürümesi ve odaksız görevleri oyuncuyu gerçekçilik algısına itmekte ancak aynı algı bir süre sonra oyunu çok sıkıcı bir hale getiriyor. bunaltıyor belli bir noktadan sonra. ayrıca rdr 2 çok kolay bir oyun. bu kolaylık oyundaki herhangi bir şeyi yükseltme motivasyonunu tamamen öldürüyor. Oyundaki en zayıf silahla dahi herkesi, her şeyi rahatlıkla öldürebiliyoruz çünkü dead-eye denen saçmalık mücadeleleri korkunç derecede kolaylaştırıyor. işin daha da kötüsü ubisoft oyunlarından aşina olduğumuz tarzda gereksiz ve nitelikten yoksun onlarca challenge ile oyunun oynanış süresi suni bir şekilde uzatılmış. dediğim gibi gow daha iyi bir oyun. rdr 2 daha iyi bir simulasyon, film. hatta chapter mantığını göz önüne alırsak eğer daha iyi bir dizi rdr 2. kısaca evet, rdr 2 sıkıcı bir oyun ancak eğlenceli bir simulasyon. gow çok çok çok daha haz verici bir "oyun". çok çok çok daha rafine ve kompakt bir yapım. 2018 yılında ödülleri silip süpürmesi hiç şaşırtıcı değil.

rdr 2 boşluğundaki, anlamsızlığındaki uzun süren oyunları hiç sevmiyorum. bir kere oyunda gelişmek diye bir şey yok. oyunun başında da aynıyız sonunda da. çok statik bir oyun rdr 2. tıpkı gta serisi gibi. gow ise sürekli dövüş mekaniklerini güncelleyerek, çeşit çeşit rünler, geliştirme seçenekleri sayesinde son derece dinamik kalan bir oyun. gow neredeyse başından sonuna kadar hiç sıkmazken rdr 2'de özellikle john marston kısımlarına geldiğimde eeee yeter lan bit artık dedim sık sık. rdr 2'yi 70 saat oynadım ve bunun abartmıyorum 6-7 saati sinematik modda sadece at sürmekten ibaretti. bir at sürme simulasyonu oynuyorum hissine kapıldım yer yer. 10-11 saati de hiçbir anlamı olmayan challenge görevlerini yapmakla geçti. taktir edersiniz ki bunları yapmakla uğraşmak hiç ama hiç zevkli değildi ama oyunları tamamen bitirmek gibi bir takıntım var ve bu sıkıcılık takıntımın bile üstüne geçti. challengeları yarım bırakmak zorunda kaldım. ubisoft oyunlarındaki outpost ele geçirme, kule açma, ıvır zıvır toplama gibi şeylerde hissettiğim hissin aynısıydı bu.

bir video oyunu her şeyden önce oynanabilirlik sağlamalıdır. oyun dediğimiz şeyde ilerleme, ilerledikçe gelişme, yeni skiller açma vs gibi devamlılığı sağlayan ögeler bulunmalıdır. fakat rdr2 de oyunun sonunda bile hala sadece shift tuşuna basarak bir trene gaz verme gibi, oyunun en başında olması gereken gereksiz sahneler mevcut. oynanabilirlik ve kontroller oyun ilerledikçe gelişmekte çok zayıf kalıyor. topladığınız trinketler, talismanlar vs oynanışa oyunun ilerlediği ölçüde katkı sağlamıyor. oyundaki 49. saatinizde bile oyun size bir şeyler öğretmeye kalkabiliyor. bu kadüklük hikayeyi de etkiliyor ve oyunun asıl hikayesinin hala başlamadığını düşünürek üçte ikilik bir kısmı bitirmiş olabiliyorsunuz.

rdr 2'nin kusursuz olduğunu söylemiştiniz. yukarıda bir paragraftan fazla süren bir yazı yazarak kötü yanlarını saydım oyunun. uzun lafın kısası, gow daha kaliteli, daha kompakt, daha rafine bir oyun. rdr 2 ise daha çok oyun görünümlü bir film edasında. açık dünyasının kalitesi ve immersion düzeyi hariç gow'dan üstün olduğu neredeyse hiçbir yanı yok. grafik, sanat dizaynı, combat mekanikleri, karakter çeşitlendirme seçenekleri, hikâyenin yarattığı merak düzeyi vs. gibi unsurlarda gow'un daha önde olduğunu düşünüyorum. bu yüzden topladığı tüm goty ödülleri anasının ak sütü gibi helaldir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şeyh Pir -- 2 Nisan 2022; 16:59:41 >

• Yılın oyunu bile olamadı...

Rockstar Games'in aşırı mesai muhabbetleri çıkmıştı... Oradan bir tepki olsa da SJW severlerden kaynaklıydı asıl. GTA'nın tokat gibi bir adı olmasaydı onun da hakkı yenecekti. SJW severlerin çok saldırısına uğradı oyun...

RDR2 de bunların bir uzantısı doğrultusunda hakkını bulamadı... Ama her şeye inat deli gibi de sattı. online olarak çok başarılı değil (olması da gerekmiyor) single bazda ortalama bir oyun için; ortalama üstü zaten sattı...

Rockstar Games kalitesi.

sanırım 9 yaşından beri oyun oynuyorum (38 yaşındayım). Yani Atari 2600, çakma NES, çakma SNES, Sega Mega Drive 2, PS3, Wii, PS4, PS5 ve 99 dan beri PC benim sahibi olduğum platformlar. Arkadaşlar aracılığı ile de PS1, PS2, Master System (Mega Drive 1) ve bir defa da Amiga oynamışlığım var (Mortal Kombat 4 disketle oynanıyordu ve fatality görmek için disket değiştirmek gerekiyordu). Atari salonlarından bahsetmiyorum bile

RDR2 oyun değil başka bir fenomen. İşim gereği biraz yazılımdan da anlayan biri olarak söylüyorum bunu. Açık dünya kalitesini geç adamlar adım atma sitemini baştan sona kodlamışlar lan   bir kayadan düşerken gerçekte nasıl düşülecekse o şekilde yapmışlar neredeyse. Oyunlarını seversiniz sevmezsiniz o ayrı mesle de bu insanlar kalite olarak da yüksek bir seviyede. GTA V deki diyalogların kalitesi, karakter seçimlerindeki insan sarraflığı falan ohooo ne diyim daha

• inonu88 kullanıcısına yanıt

poker masasında saatler geçiren benmiyimdir diyordum sadece yolana kadar kalkmazdım   

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeonGS35 -- 3 Nisan 2022; 3:33:17 >
  • 30 yaşıni geçtim 7-8 yaşından beri iyi kötü oyun oynamayı cok sevmisimdir. Benim için yeri bambaşka olan gta4 (fizikleri ve o karamsar havası) bir de rdr2 var. İkisininde rockstar oyunu olması tesadüf değildir herhalde. İnce detaylar, hikaye anlatımı muhteşem ben bi karakterle bu kadar üst düzey bağ kurduğum başka oyun hatırlamıyorum.

2021 Peugeot 508 1.5 BlueHDi 130HP Allure GP - AMD Ryzen 7 9700X - MSI B850 MPG EDGE Ti Wifi - Corsair iCUE LINK TITAN 360 RX LCD White - KLeev Cras V RGB 48GB (2x24) 7200Mhz CL34 White - Gainward GeForce RTX5070Ti Phoenix 16GB - Corsair iCUE LINK 6500X RGB White - Kioxia 480GB SSD - Samsung 970 Evo Plus 2TB M.2 SSD - Gigabyte GP1 1TB M.2 SSD - WD 3TB Blue HDD - Monster Aryond A32 31.5' V1.1 QHD 165hz HDR/GSync Monitör - NZXT C850 White 850W 80+ GOLD - XPG Summoner Mekanik TR Klavye - Razer Basilisk V3 Pro White 30K DPI Fare - Samsung S24 Plus 256GB Mor - Apple iPhone 13 (128 GB) Yeşil - Samsung Watch 6 44mm - Playstation 5 Slim Dijital Edition 1TB
  • The Notorious II kullanıcısına yanıt

Hem RDR2 yi hemde CSGO ve Fifa oynarım ama senin gibi birini övüp digerini gömmüyorum neden mi ? Çünkü 3 oyunu da oynayabilme becerim var.

Yüksek ihtimal reflekslerin yavaş oldugu için CSGO , taktik , plan bilmedigin için de Fifa oynayamıyorsun. RDR nin konuşulduğu bir konuda bu oyunları saymanın tek nedeni içinde kalmasıdır bana göre 

• Şöyle diyeyim, PS5'te daha geçen gün çıkan milletin ayıldığı bayıldığı Forbidden West'i de 4K Oled'de oynadım, RDR 2'yi de 4K HDR ile PC'de Oled'de max detayda oynuyorum. Forbidden west daha geçen gün çıkmasına grafiğe bilmem neye hayvan gibi yüklenen bir oyun olmasına rağmen, 4 senelik RDR2'nin yanında "patates" kalıyor. Net yani.

Bu seviyeye çıkmak hiçbir stüdyonun harcı değil gerçekten. Bu teknik detay, teknik seviye, çok öte bir yerde. Hangi oyun çıkarsa çıksın RDR ile karşılatırdığın an patates kalıyor. Karşılaştırmayacaksın.

2007'nin Crysis'i neyse (grafik ve teknik olarak) RDR2 de odur. Tabii RDR2 çok daha ötesidir hikayesi oynanışı her şeyiyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 3 Nisan 2022; 11:35:51 >

|| PlayStation 5 | Fanatec GT DD Pro 8nm | GPX Blue92 Ultimate Plus Real Touch | Oculus Quest 2 VR - Halo Strap | DJI Mini 3 Pro Fly More Combo | Sapphire Pulse RX 7900 XTX @ 1.1v-3100Mhz-2800Mhz-15% PL | Ryzen 3700x @ 4.4Ghz | GSkill 16GBx2 3200Mhz DDR4 | Asus TUF X570 Plus | Xbox Elite Series 2 | Nintendo Switch | LG OLED C9 | Sony DN1080 - Dolby Atmos/DTS:X 5.2.2 Heco Victa Prime | HyperX Cloud 2 | Heritage H150CM | Zoom G5n ||
  • o tarz yazılar gerçekten komedi ya kral.  fifa ile cs:go ile falan rdr 2'nin ne alakası varsa? kendilerini farklı, bilgili göstermeye çalışmak, bak benim oyun kültürüm var ayakları yapmak için online ve popüler olan alakasız oyunları aşağılamak moda oldu iyice. kötülediği cs:go 10 yıldan fazla süredir her gün milyonlarca kişi tarafından oynanan bir oyun. hakeza fifa da öyle. rdr 2'yi şu an kaç kişi oynuyor, kaç kişi konuşuyor? sektöre etkisi 0 olan oyunlardan biri rdr 2. teknik kalitenin yüksek olması bir oyunu çok iyi bir oyun yapmaz. çok iyi bir oyun bundan çok daha fazlasıdır. örneğin, aynı firmanın bir diğer oyunu olan gta 5, rdr 2 kat kat daha iyi bir oyundur. daha ciddiye alınasıdır. sektöre etkisi çok yüksektir ve kendinden sonra çıkan birçok oyuna ilham olmuştur.

• Cs go'da 855 saatim var kardeş. Fifa değil ama nba oynuyorum. Cs go ve fifa önerme sebebim oynamak için beyin gerektirmeyen oyunlar olmasıydı (rdr2 ye göre) hemen üstüne alınmana üzüldüm doğrusu

Saydığın 3 oyunda da binlerce saat harcamış adamım. Üstüme alınacagım tabi ki :)

Niye yüksek tempo oyunlara salladınız ki? Doom filan 10 numara oyun mesela.

Ne yalan söyleyeyim oyuna alışana kadar sıkıyor rdr2(hele de akşam 1-2 saat oynuyorsanız). Fakat alıştıktan sonra güzel geliyor oyun. Her ne kadar gow daha hızlı tempolu olsa da ben rdr2yi daha çok sevmiştim mesela.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.