Arkadaşlar foruma yeni kayıt oldum... (boşluk tam basmıyor ) birçok arkadaşımın bu küçük oyuncak arabaların hızını arttırmak için uğraştığını görüdm... size benden küçük bir tavsiye ; oyuncak arabayı ben kepsiz kullanıyorum zararı yok , arabanızdaki küçük motoru çıkarın yerini büyütün( plastik parçaları kırarak) eğer daha büyük bir motor bulabilirseniz (540 fırçalı iyi oluyor) onu dişlilere uygun olarak takın uydurun bişiyler yani
neyse anlatmakla olmuyor ben resimlere geçeyim ...
arabam : [simage]
[/simage]
benim araba 1/14 boyutunda %90 oyuncak %10 model o boyutaki arabaya 1.5 voltluk motor takmışlar tabi haliyle hiç gitmiyor çok yavaş bende sıkıldım küçük motoru söktüm onun eyrine bir tane 540 fırçalı motor uydurdum , ne varki alıcı devresi sürebildi 540 ı
şimdi 2 adet tel. bataryasını seri bağlayıp çalıştırdım 60 derece yokuşu çıktı ( açıölçerle ölçtüm )
RESİMLER: ilk hali : [simage]
[/simage]
motor takıldıktan sonra :
[simage]
[/simage]
[simage]
[/simage]
[simage]
[/simage]
[simage]
[/simage]
[simage]
[/simage]
[simage]
[/simage]
[simage]
[/simage]
işteböyle
şimdi sorularım olacak
araba ilk 5 pilliydi yani 7.5 volt alıcı devresi en fazla kaç volta kadar çıkabilir?
ne ile beslesem daha iyi olur?
ve fikirleriniz neler?
alıcı devresi smd
kimse yokmuu huhuu ??
sorularıma cevap verebilecek birini arıyorumm
alıcı devresi üzerindeki transistör mofset ve entegrelere head sink tarzı bir soğutucu alüminyum takarsan 12 volta kadar çıkar takmazsan yanar
quote:
Orijinalden alıntı: THUNDERBIRD
alıcı devresi üzerindeki transistör mofset ve entegrelere head sink tarzı bir soğutucu alüminyum takarsan 12 volta kadar çıkar takmazsan yanar
alıcı devresindeki kondansatörlerin 10 volt olması beni korkutuyor (SMD)
buyrun alıcı devresi:
alıcı entegresi :new bright 200-2 0521 kodu çok küçük
yön transistörleri : 2adet y1 ve 2 adet 3p+9 darlington çiftesi olarak bağlı
güç tr leri : 2 adet fhd882 2adet fh8772 darlington çiftesi olarak bağlı
hiçbirinin datasheetini bulamadım
kondanstörleri 10 voltluk
12 volt ile kullanılabilirmi?
kocaman 50-60 watt motor sürdüm trlerde ısınma yok...
bu araç oyuncak sınıfında sankı.. ayrıca dişli desem dişli değil spur desem spur degıl motor desek alakası yok senın motor dedıgıne esc desem oda ayrı.. bu araçtan bi cacık çıkmaz ..performans beklıyorsan 1. olarak bu araca iyi bir lipo takvıyesı ve ıyı bır servo duzenegı kuracaksın ahahaha bu araca çok bile ya neyse :D
Hocam 250 liraya 2. el parçalardan oluşan tt01 toplayın isterseniz drift toplarsınız isterseniz spring tabi fırçasız motora paranız yeterli gelmez ama 40 km hızı görür rahatlıkla alacağınız motor, uğraşmayın bununla
quote:
Orijinalden alıntı: speedy34
bu araç oyuncak sınıfında sankı.. ayrıca dişli desem dişli değil spur desem spur degıl motor desek alakası yok senın motor dedıgıne esc desem oda ayrı.. bu araçtan bi cacık çıkmaz ..performans beklıyorsan 1. olarak bu araca iyi bir lipo takvıyesı ve ıyı bır servo duzenegı kuracaksın ahahaha bu araca çok bile ya neyse :D
evet zaten oyuncak sınıfında
daha önceden böyle oyuncak arabalra ne yapabileceklerini soranlar olmuş onlara fikir vermek amacıyla yaptım
Bu arada model araçlara geçememek için TL yokluğu gibi önemli bir sebebim var
Yorum için teşekkürler...
quote:
Orijinalden alıntı: emre-balci
Hocam 250 liraya 2. el parçalardan oluşan tt01 toplayın isterseniz drift toplarsınız isterseniz spring tabi fırçasız motora paranız yeterli gelmez ama 40 km hızı görür rahatlıkla alacağınız motor, uğraşmayın bununla
Yorum için teşlekkürler
spring nedir bir de öyle 250 tl ye tt01 toplayabilirmiyim
quote:
Orijinalden alıntı: 20playback
quote:
Yorum için teşlekkürler
serpent cobralar gayet güzel malzeme çok kalıte kit olarak satın alırsın esc sını elektronıklerını lastıklerını sen toplarsın
quote:
quote:
quote:
Yorum için teşlekkürler
peki 250-300 tl ye crawler tarzı birşeyler toplayabilirmiyim?
çok seviyorum şu crawlerleri
quote:
quote:
quote:
quote:
Yorum için teşlekkürler
250 lirayı kat kat aşar alınmaz o fiyata crawler o kadar iyi değil bence traxxas e-revo alın o akar
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
Yorum için teşlekkürler
250 lirayı kat kat aşar alınmaz o fiyata crawler o kadar iyi değil bence traxxas e-revo alın o akar
e-revo yu en ucuz kaça alabilirim veya toplayabilirim?
tt01 mi carısma m14 mü daha iyidir ?
Teşekkürelr
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
Yorum için teşlekkürler
e-revo yu en ucuz kaça alabilirim veya toplayabilirim?
tt01 mi carısma m14 mü daha iyidir ?
Teşekkürelr
Hocam e-revo minimum 2. el alıyım derseniz 450den felan başlıyordu en son ha araba alacağım diyorsanız tamiyadan vazgeçmeyin carisma cacık bir oyuncak tamiyaya bakarak piyasada en çok kullanılan araba tamiyadır japon malı
"Bu bölümde sadece telefon numarasını onaylamış kişiler mesaj atabilir. Bu yüzden ne mesaj atabilir ne konu açabilirsiniz."
ben tel numramı onaylıymadım bir türlü ilk yanlış numara verdim, sonra değiştirdim doğru numara verdim ,tekrar gönder dedim ilk gelmedi, sonra 2 tane birden mesaj geldi, açtım baktım 2 kod da aynı ,yazdım yazdım olmadı kabul etmedi yanlış dedi, 2 mesajında kodu aynı.