Şimdi Ara

Rc arac yapiyorum, debriyaj a ihtiyacim var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, gerekli yerleri 3d yazicidan cikararak bir rc arac yapiyorum hobi amacli. Karsilastigim bir sorunun cozumu icin yardima ihtiyacim var: gazi birakinca tekerler motoru ceviremiyor ve kilitlenerek fren etkisi yaratiyor. Gazi biraktigimda motor ile teker baglantisi kesilsin istiyorum. Motordan gelen mil ile tekerlerden gelen saft ayrilmali. Elektrikli rcler icin boyle bir hazir sistem var mi? Su linkteki isimi gorur mu? Calisma mantigini tam olarak nedir bu parcanin?

http://s.aliexpress.com/Ub2uYNBJ

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 4 tane rc aracim var ve ilk kez duydum bunu. 3 tanesi fircasiz 1 tanesi fircali motor ve hepsi de gazinca kesince frenlemiyor. Fren icin ters yone gaz vermek gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: erkahn

4 tane rc aracim var ve ilk kez duydum bunu. 3 tanesi fircasiz 1 tanesi fircali motor ve hepsi de gazinca kesince frenlemiyor. Fren icin ters yone gaz vermek gerekiyor.
    Dostum tork oranı mı fazla oldu bilemiyorum artık. Yaklaşık 1:7 oran var, gayet de normal gibi aslında ama araç motor freni uyguluyor bildiğin. Trim ile minimum gazı %20 yaptığımda sorun çözülmüş oluyor ancak onda da "dıııt" sesinin sürekli gelmesi sinir bozucu ve lipo pil daha çabuk bitecek.
  • fırat.ç. kullanıcısına yanıt
    Tekerlekler cok mu kucuk?

• erkahn kullanıcısına yanıt
    11 cm. Tork oranini yanlis yazmisim. 1:15 toplamda.

Burada suspansiyonsuz prorotip hali diyebilecegimiz bir fotograf var. Cubuklar destek amacli konuldu ve uzunluk, saft yuksekligi gibi sorunlari giderecegim.

Rc arac yapiyorum, debriyaj a ihtiyacim var

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • fırat.ç. kullanıcısına yanıt
    Araba hafif de kaliyor olabilir. Araci hic uzun mesafe de denedin mi? Saft sistemi nasil bagli?

• erkahn kullanıcısına yanıt
    Elimle bile tekerleri donduremiyorum motor calismiyorken. Ama motor ucunu cok rahat cevirebiliyorum ve tekerler donuyor. Uzun mesafe test edemedim cunku diferansiyel dislim com dakdikti ve dayanamadi. Suan yenisi yolda. Galiba toplam disli oranlari abarti oldu. Tork kazanimini 15ten 9-10 a felan dusureyim. Saft resimde gozukuyor. Bayagi capraz duruyor, onu duzeltecegim.

Yavas yavas zevkine yapiyorum ancak bilgilendiririm sonuc icin. Tesekkurler.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Araci 4 ceker yapsan, ortak tek bir uzun bir saft ile.

• Sanırım sizin sorununuz ESC den kaynaklı, ESC nin çeşidine göre ya proglamanız gerekiyor, yada değiştirmeniz gerekiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.