Şimdi Ara

Razerı beğenmeyip 'ALMAYIN' diyen arkadaşlara... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Benim için bir hayli zor bir seçim süreci. Corsair K70, Logitech G910, Asus Strix Tactic Pro bu 3 klavyeyide gerçekten cok begeniyorum. Corsair'in gelmesi çok uzun sürecek. Logitech RGB'si çok hoşuma gidiyor sadece harflerin ve sayıların altından ısık gelmesi çok hoş bence. Asus RGB olsa düşünmeden alacağım tek klavyedir ama oda RGB değil malesef. Gerçekten karar vermek çok zor. Mağazada Logitech denedim mekanik klavye hissi gerçekten yok ama o histe hoşuma gitmedi değil ama ilerleyen vakitlerde sıkılır mıyım, gerçekten bir mekanik klavye hissiyatı arar mıyım bilemiyorum . Bu kriterler göz önüne alındığında sanırım yeni bir klavye almam için çok düşünmem gerekecek.
  • MonacoDoom kullanıcısına yanıt
    Ya beklerim aslında sıkıntı değil de acaba Logitech veya Asus'tan da memnun kalır mıyım ki ? 3'ünü de deneme imkanım olsa mağazada ve orda karar versem herşey daha kolay olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Queloon -- 1 Şubat 2016; 4:02:25 >
  • Queloon kullanıcısına yanıt
    Asus'un açığı nerde var bilmiyorum ama Logitech G710+ (brown switch olan) vatan gibi yerlerde açık, yada bölgende gaming market (eğer istanbuldaysan gameekstra vs. yerlere) gidip switchleri deneyebilirsin. (öyle yerlerde ss 6gv2 de vardır black switch'i oradan deneyebilirsin, blue'yide türkiyede blue kalmadı artık sanıyorum onu deneme şansın yok maalesef cooler master dışında onuda herkes getirmiyor)

    Youtube'den switch tuşlarının seslerini dinleyebilirsin.
  • Zaten Cherry Mx'li bir klavye alacaksam Brown olacak . Ama asil mevzu logitech mi asus mu corsair mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu başka birşey ararken buldum, hort yapacağım.

    Bir tek ben miyim diyordum Razer ile sıkıntı yaşayan. Neyse birini daha buldum. Forumlarda tavsiyelerde falan Razer'dan uzak durun deyince "neden, razer süper" bilmemne gibi yorumlar geliyor.

    Razer pazarlama anlamında mükemmel ama kalite anlamında ise sıfır bir firma. Ambalaj, şekil, görüntü müthiş. Tam ABD'li mal çoluk çocuk kitleyi kandırmalık. Ambalaj açılış videoları izleyin, vaaaaauuuuoooovvvv, coooooooooooooooollll, cart curt...

    Razer kullanmayı uzun süre önce bıraktım gibi birşey, ancak görüyorum ki pek de birşey değişmemiş. Yalnızca eski mousepad çok yıprandığından yakın zamanda bilek desteği ve çift taraflı kullanılabiliyor diye Razer Vespula aldım. Buna da artık birşey olmaz diyordum ki geçenlerde mouse'u hareket ettirirken fark ettim.

    Çift taraflı yüzeyleri metale yapıştırmışlar haliyle. O yüzeyin 50 kuruş kadarlık bir kısmı ortadan atmış, sanki stickerı düzgün yapıştıramamışsınız da hava kabarcığı kalmış gibi duruyor. Mouse da üzerine gelince ya takılıyor ya da yüzeyden ayırmak durumunda kalıyorsunuz. Arada elimle yapıştırıyorum. Birkaç gün sonra tekrar kalkıyor.

    Mousepad ulan bu mousepad !!????

    Türkiye distribütörüne baktım, ARAL'mış, garanti kapsamında kendilerine göndersem falan diyordum ama ARAL olduğunu görünce... ahahahahahahahah

    Başka mousepad bakmaya başlayayım...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ormanci -- 17 Ocak 2018; 14:54:52 >




  • Ormanci kullanıcısına yanıt
    Steelseries QcK mousepad kullanıyorum, tavsiye ederim hocam. Şekilli şukullu değil, siyah ve sade bir tasarımı var ama işini yapıyor. Önemli olan da işini yapması. Fiyatı da uygun bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bedava verseler razer almam bundan sonra.
  • Aman arkadaşlar Razer demek reklam demek, gerisi hava civa...

    Razer mamba mıdır nedir dünya kadar para verip wireless mouse"unu aldım daha 2-3 ay geçmeden mouse"u kablolu kullanabildiğimiz giriş bozuldu temassızlık yaptı. Bunun üzerine bir ay geçmedi mouse"un pili şişti patlamış kadar oldu. Resmen 2 katına çıktı pilin metali, komple yamuldu, mouse içine sığmaz oldu.

    Reklam yap ürünü sat gerisine karışma prensipli firma.
  • Valla beyler yeni serileri kullanmadım bilemem. Bende Razer Deathadder 3.5G vardı. 2009 yılında almıştım. Taş gibide mouse'du. 2017 Haziran'a kadar kullandım.
    Zamanında bana bir mouseye o kadar para verilir mi diyen arkadaşlarım 2 yılda bir mouse alırken benim mouse 8 yıl çıkardı dile kolay. Geçen Haziran'da 2. el olarak sattım alan adam garanti belgesiyle faturayı görmese inanmıyordu 8 yıllık olduğuna.
    Zowie ec-2a aldım şimdi ama açıkcası deathadderı hala arıyorum.
    Bu kadar sorun yaşayan insandan sonra yeni nesil elite chroma falan alır mıyım? Almam. Ama 2009 model 3.5G orjinal açılmamış kutu bulabilirsem gider gözüm kapalı alırım. Sensör Dpi falan pek kafaya takmayın çok farkeden bişey olmuyor.
  • Razer bw 2014 ve 2016 kullandım şimdi corsair k70 kullanıyorum. Evet razer çöp. En azından o iki seride razerin switchler berbat.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • layneth kullanıcısına yanıt
    Yenisi de mi böyle? İnanamıyorum. Kaç sene önce ilk modelini almıştım 300-400 TL para verip. Önceleri pil saçmalamaya başladı, bikaç hafta içerisinde şarjı çok çabuk biter oldu, sonra pil şişti. Garantiden ne yapılabilir dedim, önce göndermeniz lazım da bilmemne de... Ümidi kestim.

    Demek hala devam ediyor.

    Bu kadar da vurdumduymaz bir firma demek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Buzz Lightyear

    Tüh ya üzüldüm açıkcası şimdi bu hadiseye.

    Peki tuşlarda hissiyat dışında "çift basma sorunu" veya hiç basmama sorunu var mı ? Bunlar yoksa en azından bu da birşeydir. Çift basma sorunundan kasıt ise ingilizcede "chatter" veya "chattering" denilen yani tuşa tek bir kez basıldığı halde çift hatta bazen üç, dört kere üstüste basılmış gibi karakter yazması sorunu. Çünkü mekanik klavyelerin, özellikle Cherry MX ve türevleri tarzı switchlere sahip klavyelerin en lanet sorunu bu maalesef. Ucuz, herkesin sahip olduğu membranlı klavyelerin belki mekanik klavyelere göre tek üstünlüğü bu "çift basma sorunu"nun onlarda olmaması.

    Fakat basış hissiyatının farklı olması hadisesi beni şaşırttı doğrusu. Bazen bende sanki yazı yazarken bazı tuşların diğerlerine nazaran sanki daha zor basılıyormuş hissine kapılıyorum. Bundan tam emin olmak için sadece TEK bir parmağınla tüm tuşlara basıp denedin mi ? Çünkü ben birden fazla parmak kullandığım zaman zayıf olan parmaklarım sanki diğer tuşlara zor basılıyormuş hissi veriyor bana.

    Bununla beraber ses şiddetindeki farklılıklar belki switchlerin oturduğu metal plakanın ve genel plastik aksamın temas ettiği noktalar babında belki farklı noktaların farklı nitelikte akustik bir ses verdiği için olabilir mi acaba ? Gerçi bu yazdığıma ben bile inanmadım ama aklıma gelen bir fikir olarak söylemek istedim...

    Yani işte tuşlarda çift basma veya hiç basmama sorunu yoksa ve hissiyat hikayesi de seni çok çok rahatsız etmiyorsa ve klavyenin görünüşünü de seviyorsan öyle kullan gitsin anasını satayım. Değiştirebilirsen de fena olmaz elbette gerçi sende biliyorsundur ama yine de şunu belirteyim mekanik klavyelerin diğer klavyelere nazaran en güzel tarafı switchlerinin ve ledlerinin değiştirilebilinir oluşu. Yarın öbürgün garantisi bitse bile switch arızası olduğunda klavye açılıp lehim kalemi ve lehim sökme pompası marifetiyle kolayca arızalı bir switch yenisiyle değiştirilebilinir.
    Ama tabii yani insanın canı sıkılıyor özellikle bu tarz "enthusiast" seviyesinde kabul edilen ürünleri insan sahip olduğu zaman her bakımdan piyasadaki ucuz membranlı klavye tipi muadillerine nazaran üstün olmasını istiyor. Çünkü düşününce piyasada 40, 50 liralık klavyelerde aşağı yukarı aynı işi görüyor en azından en nihayetinde yaptığı iş bakımından.


    bendede ayni sorun vardi ve ben g910 ilk ciktiginda yanlis degilsem 230 euro civari falan para vermistim 2 sene asla sorun cikarmadi ama 2 sene sonra cift basmaya basladi bende loginteci aradim ve direk yenisini gonderdiler garantisi bittgi halde sonra bunun driver

    firewall indirdigimde oburununde duzeldigini gordum isin ilginc yani bence razeri vs pek bilmemde yillardir logintec kullanirim son gecen ay pismanim demis buraya konu acmistim ama adamlar 4 kere geri donus yapip yeni urun gonderip eskisinide ne yapiorsaniz yapin dedi

    Bence bu islerde logintechi tek gecerim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Queloon

    Benim için bir hayli zor bir seçim süreci. Corsair K70, Logitech G910, Asus Strix Tactic Pro bu 3 klavyeyide gerçekten cok begeniyorum. Corsair'in gelmesi çok uzun sürecek. Logitech RGB'si çok hoşuma gidiyor sadece harflerin ve sayıların altından ısık gelmesi çok hoş bence. Asus RGB olsa düşünmeden alacağım tek klavyedir ama oda RGB değil malesef. Gerçekten karar vermek çok zor. Mağazada Logitech denedim mekanik klavye hissi gerçekten yok ama o histe hoşuma gitmedi değil ama ilerleyen vakitlerde sıkılır mıyım, gerçekten bir mekanik klavye hissiyatı arar mıyım bilemiyorum . Bu kriterler göz önüne alındığında sanırım yeni bir klavye almam için çok düşünmem gerekecek.


    Hocam ayni urun bende var 2 senedir kullanirim muhtesem otesi bir mal bence tavsiye ederim sadece ilk versioynlari belli kullanimdan sonra oriondu galiba cift basma sorunu oluyor 1 2 sene sonra oda firewall nedeniyle yada yazilimsal arayip hemen ilgileniyorlar Hatta emin olun garantisi bittihalde gecen hafta yenisini gonderdiler

    Bence Logintech buyuk bir firma




  • Çok fazla meblağlar ödenerek alınan bu ekipmanların böyle çıkması çok kötü olmuş. Öyle pahalı ekipmanlara gerçekten gerek var mı ? Bence gidip Microsoft un klavye mouse setinden alın tertemiz. Sırf ışığı yok diye kullanılmıyor sanırım
  • Razer markası hakkında olumsuz yorum yapan memnun kalmayan arkadaşlara katılıyorum. Steelseries rival 300 mousem eskidiği için markasına güvenerek razer deatheader elite mouse aldım hiç memnun kalmadım rival 300 de ki basış hissiyatını ve hassasiyeti bulamadım ele oturuşu da iyi değildi hiç memnun kalmadığımdan tekrar steelseries rival 300 modelini aldım razerın aşırı abartılmış fiyatını kesinlikle haketmeyen bir marka olduğunu düşünüyorum.
  • Deathadder 2013 ün scroll switch i bozuldu fazla kullanmamama rağmen ,bundan alabileceğim bi site var mı aliexpress bile olur

     Razerı beğenmeyip 'ALMAYIN' diyen arkadaşlara...
  • İlk Razer marka ürünüm Amazon'dan 400 TL'ye aldığım Razer Mamba Wireless Edition Chroma Rgb mouse idi. Ürünün şarjı olmasına rağmen arada bir kırmızı ledle düşük pil uyarısı veriyordu. Açıp kapayınca düzeliyordu. 8000'li bir değerde dpi ile kullanıyordum ama imlecin hassasiyeti o kadar kötüydü ki yıllar önce 17 TL'ye aldığım Logitech M100 optik mouse'a geri dönünce resmen "oh bee" dedim.

    Geçen hafta da daha önce sorunsuz 2 alışveriş yaptığım QP Bİlişim firmasından elimde Corsair K70 Lux Cherry Mx Blue olduğu halde Razer Blackwidow Chroma V2 Türkçe klavye alacaktım. Fiyat havale ile 668,03 TL idi. Teşhirlerde tuş sesini çok beğenmiştim. Ama Amazon ve buradaki yorumları okuyunca ve önceki mouse deneyimimi de göz önüne alınca vazgeçtim.

    Mekanik klavyelerde birinci tercihim Corsair, kullanmadım ama ikinci tercihim de Logitech'den yana olurdu.




  • ya hocam valla ben bundan önce razer deathadder 2013 kullandım çift tık sorunu oldu para iadesi aldım geri sonra hata yapıp tekrardan gidip razer mamba T.E aldım 2. senin sonunda bunda da scroll tuşunda fazla atlama sorunu çıktı yani ürünleri kalitesiz sadece tasarıma önem verip milleti uzaktan cezbetmeye çalışıyorlar 2 tane razer ürünü eskitmiş biri olarak söylüyorum almayın aldırtmayın
  • Ben de 1.5 ay önce çok fazla övüldüğü için Corsair K70 LUX MxRed klavye aldım. Öncelikle switch'in red olması yüzünden klavyeye pek alışamadım sürekli yanlış yazıyordum ama bunları problem etmedim zamanla alışırım diye. Tam olarak olmasa da büyük ölçüde alışmıştım ama 1 ay kullanımdan sonra çoğunlukla "L" ve "M" tuşlarında ara ara da "Z" tuşu çift basmaya başladı. İnternetten araştırdım bulduğum çözümleri denedim hatta red switch olduğundan acaba yineleme ile alakalı mı diyerek windows ayarlarından yenilemeyi kapatarak denedim ama olmadı. Yenileme kapatınca daha az yenilemeyi açınca daha fazla çift bastı. Ben farkında olmadan çift basıyor olsam diğer tuşlar da niye öyle olmadı bilmiyorum. O gün mekanik klavye merakıma lanet ettim ve cebimden çıkan paraya ağladım.

    Uzun zaman mekanik klavye o kadar paraya değer mi diyordum. Aslında 400-500 TLye alınabilir ve değer. Tabi bozulmazsa. Hatta 5 sene sorunsuz kullanabileceğimi bilsem daha fazlası bile verilebilir bütçeye göre. Çünkü gerçekten ciddi bir rahatlık sağlıyor. Şu an plastik klavyeden yazıyorum ve yıllar yılı kullanıp beni rahatsız etmeyen plastik klavye rahatsız ediyor diyebilirim. Razer ile ilgili pek bir fikrim yok. Daha önce Razer Deathadder 2013 kullandım 1 senesi bile dolmadan onda da çift tıklama problemi yaşadım. Logitech G500'de de çift tıklama sorunu yaşadım, G600'da mouse atlaması sorunu yaşadım. İlk kullandığım G502 3 sene sonunda çift tıklamaya başladı. G502 3 sene dayandığı için bi kere daha aldım 1 sene dolmadan rahatsız edici olmadan nadiren çift tıklıyordu sonra K70'i alınca uyumlu olsun diye Corsair Glaive mouse aldım, mouse siparişi verdiğim gün G502'nin bir tuşu bozuldu. Demek ki teknolojik cihazların da duyguları var :D

    Kısaca demem şu ki sanırım her konuda olduğu gibi teknolojide de şanslı olman gerekiyor. Türkiye'de red switch değil de blue/brown switchli K70 bulsam denerim ama hep red switch satılıyor ve tekrar red switch kullanmak istemiyorum. K95'in brown'ı var ama K70'de yaşadığım sıkıntıdan sonra pek yanaşamıyorum. K70 ile yaşadığım sıkıntıdan sonra Corsair övenlere de burun kıvırıyorum açıkçası. Mekanik klavyeler plastik klavyelerden daha uzun ömürlü sözü benim için geçerli değil. Çünkü hiçbir plastik klavyede sıkıntı yaşamadım.

    Razer Ornata düşünüyorum mekanik hissi vermeyecek ama plastik klavyeden (şu an Logitech G105 kullanıyorum) daha rahat bir yazım hissi vereceğini tahmin ediyorum. K95, K70, Razer mekanik modellerine baktım çokça çift basma problemi yaşayan insanların başlıklarını gördüm, Ornata'da görmedim. Ki bu başlıkta da biri yazmış membrane klavyelerde bu sorun yok diye. Ondan hem daha rahat ve güzel bir yazım hissi alayım hem de sorunsuz bir model arıyorum. Ayrıca HyperX Alloy Elite ile Steelseries M400 modelleri de fiyatlarının uygunluğu açısından düşündüğüm bir başka ve mekanik olan klavyeler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Perşembe günü razer blackwidow ultimate 2016 aldım, daha önce Logiteck g710+ kullanmıştım. Ben çok memnunum DOta2 oynuyorum ve gayet tuş hissiyatı ve sesi güzel. Şuana kadar yaşadığım tek problem kulaklık ve mikrofon girişinin tek yerede olması ve 4 boğum uclu tek giriş olması ara bir aparatla yapmama rağmen kulaklık çalışıyor fakat mikrofonu çalıştıramadım. Yazım çok daha iyi tuş tepkimeleri de çok daha iyi oyunda da farkına varıyorsun zaten. Ben gayet memnun kaldım.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.