Binbaşı
27 Ekim 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme
Toplam: 244 (Bu ay: 0)
Gönderileri

Merhaba arkadaşlar yaklaşık 2 yıl önce aldığım monitörün hakkını veremeyen sistemi güncellemek için yardıma ihtiyacım var.

Maddi olarak bir sıkıntı olmasa da mantıklı çerçevelerde kalmasını istiyorum%5 performans için%30-40 fazla ödemek pek tarzım değildir; kaldı ki sisteme belki 2 hafta hiç dokunamam belki de 36 saat başından kalkamam. Bu yüzden hot spotta kalmasını diliyorum.

Şu anda en büyük sorun anakart ve ram'ler. Bütün yük bu arkadaşların sırtında taşınsa da malumunuz bunlar hep üvey evlat muamelesi görmüştür. Sanırım bir de güç kaynağına ihtiyacım var.

Gaza gelip de aldığım ve hala kargoda olan parçalar aşağıda. Bunların çerçevesinde bir sistem oluşturabilirsek mutlu olurum. Şimdiden iyi bayramlar.

Kod

Yığını:
North Bayou NB F80 monitor arm 742 TL Arctic Liquid Freezer II - 360 Intel/AMD İşlemci Destekli PWM Sıvı Soğutucu 2.924 TL RTX 4090 SUPRIM X 24G 42.927 TL AMD RYZEN 7 7800X3D 12.222 TL Lian Li O11D EVO Siyah Mid Tower E-ATX Bilgisayar Kasası 4.219 TL
Merhabalar arkadaşlar.

Öncelikle aracı yakın olduğu için Bulgaristan'dan almayı düşünüyorum. İkinci sebebi ise aradığım aracın ülkemizde olmaması.

Niyetim vergisini ÖTV bedelini KDV tutarını yatırarak yasal olarak satın almak.

Araç hardtop land Rover 110... Tercih sebebim ise ticari olması, şirket üzerine tamamını gider gösterebilmek, hardtop arka koltuksuz olduğu için fiyatının normal modellere göre uygun olması.

Mevcut durumda ticari ve yolcu taşıma için kullanılmadığı arka koltuksuz ve yük bölümü ayrılmış olduğu için gümrük vergisi minibüs tipi %8-9 ÖTV ile ithal edilebilir diye biliyorum yanlissam düzeltin lütfen.

Sizce böyle bir maceraya kalkışıyor olmak üzer mi, gümrükte sürprizlerle karşılaşılabilir miyiz, araç ithalatı için taşıma yapan firmalar var mıdır yoksa diğer ülkeden çekici ile getirilip gümrüğe konup plaka işlemleri sonrası yürüterek mi götürmek gerekiyor.

Bilgilerinize ve tavsiyelerinize müteşekkir olurum.

Saygılarımla...

Arkadaşlar ikincil olarak kullandığım sistemim: msi z97 gaming 5 , intel i5 4690k , gtx1080 ve Corsair VengeanceE 16GB Ram'dan oluşuyordu. Download ve lol gibi oyunları oynamak icin el altında tutuyordum. Anakart yandı bitti kül oldu. Sonra ikinci el anakart aldım o da bir haftada cortladı, dolayısıyla anakartsız boş duran bir sistem var.

İkinci el LGA1150 soketli kart bulmak da zor garantisizi de başa bela... Dolayısıyla bu gtx1080 ile ideal olabilecek anakart ve işlemci tavsiyesi alabilir miyim?

Diğer sistemde de RTX2080ti var, yarın öbür gün o sisteme rtx3000 serisi bir upgrade yaparsam hem 2080ti hem 10800 ile uyumlu olabilecek bir anakart/işlemci/ram tavsiyesi alabilir miyim?_?

Maddi sıkıntı yok, ama boşa para harcamaya da allerjim var, yeter düzeyde kalsa yeterli. :imdiden teşekkürler...

Merhaba Arkadaşlar.

Yaklaşık beş sene önce i5 4690k, MSI Z97 5, GTX 970 sistem toplamıştım. Ekran kartını gtx 1080'e, rami de 16'a yükselterek biraz daha kullanma planımı, içimdeki 4k ya geçme hevesini bastıramadığım için, artık sürdüremiyorum. İş bu yüzden upgrade konusunda yardıma ihtiyacım var, 15 mart gibi yeni sistemi alacağım inşallah.

Aklımdakiler:

İşlemci: AMD Ryzen 9 3950X
Anakart: Gigabyte X570 AORUS Master veya Asus ROG X570 Crosshair VIII Hero (Wi-Fi)
Ekran Kartı: EVGA GeForce RTX 2080 Ti FTW3 Ultra Hybrid Gaming veya ASUS ROG Strix GeForce RTX 2080TI Overclocked
RAM: G.Skill Trident Z 32GB (2 x 16GB) PC4-DDR4 3600MHz
970 Evo Plus NVMe PCIe M.2 1TB alınaca galiba, ssd ve hdd ilave edilir.

Intel hegemonyasını kırmak adına, rekabet kalite ve ucuzluk getirir prensibiyle, daha uzun soluklu olur düşüncesiyle Ryzen düşündüm.

Sizce birbiriyle uyumlu olmayan parça var mı? Güç kaynağı 850w yeter mi?
Yukarıdaki "veya"lardan hangisini, neden tercih etmeliyim?
Ram 3600mhz olur mu yoksa daha üstü bir şey mi bulalım, 3200 e mi düşelim?
İşlemci olarak i9-7980XE, 9940x, 9900k alsan daha iyi olurdu diyen var mı?
Elimde corsair obsidian bi kasa var da, yeni kasa da alabilirim, camlı mamlı yanarlı dönerli.
İşlemci soğutucusu ne olmalı? Tavsiye lazım .

Aslında aklımda mini atx mini ıtx gibi ufak tefek birşey alıp 2080s ile kullanmak vardı ama ana kart kasa ekran kartı oranını tutturabileceğimi, kasaya tüm ekipmanları sığdırabileceğimi düşünmüyorum.

Yardım eden edemeyen okuyup da çıkacağım diyen herkese şimdiden teşekkürler.
Arkadaşlar dün Kaş’tan Antalya’ya gittim ve Antalya içinde 20-30km dolaşıp tekrar Kaş’a döndüm. Kaş çıkışında depoyu doldurmuştum, dönüşte de aynı yerde doldurdum. Hatta pompacı çocuğa “biraz daha yakıt alır mıydı” diye sordum, “almaz abi, 2 kere attı” dedi. Sonuç olarak yaklaşık 350-380km arası yol yapmışımdır ki çoğu yerde (hız sınırsız diyelim) 80 120km hızla gittim.

Ve depo 60liraya doldu.

Acaba yedek depoyu kullandı da o mu tekrar fulllenmedi yoksa bi anormallik mi var?

Araç polo 2013 1.6 tdi

Ek: Yolun %80inde de klima açıktı.
Arkadaşlar merhaba.

Mevcut arsamın 55 metre yol cephesi var. Bu cephenin en üst noktası (A) yol seviyesinde, 55 metre genişliğinde. Yola cephe olan kenarın orta noktası (B) 30 metre genişliğinde ve yoldan yaklaşık 2-3 metre alçak. En alt noktası (C) cephenin en alt köşesinin 20 metre eni ve yaklaşık 6 metre derinliği var. Yani yamuk şeklinde bir arsa A ve C arası yaklaşık 6 metre kot farkı var, tabi ölçülmemiş yaklaşık değer bu. Yamuk şeklinde olan bu arsanın 2 kat inşaat izni var. Sanırım 6.5 metre yüksekliğe kadar izin veriyorlar. Taban inşaat alanı % 12,5.

Bu şekilde bir arsada 2 kat haricinde bodrum katı, kot kat yapma ihtimali ne derece vardır? İnşaatı B noktasından yapmayı düşünsek araziyi C noktası seviyesine çaktırmadan getirme şansımız oluyor mu? Referans olarak yol ile olan seviye farkının ortalamasını mı alıyorlar?

Manzaradan yararlanmak için binayı A noktasına yakın yapmak ama ekstra bir kat kazancım olacaksa C noktasına kadar yavaştan yaklaşmayı düşünüyorum.

Kota izin vermeden "ister A ister B ister C noktasına yap, en fazla yapı iznin iki kat, kot bodrum katı yok" diyebilirler mi?

C noktasından eğimli bir araç girişi yapıp bodrumu otopark ve hesaba katılmayan alan olarak gösterip B noktasından yol seviyesinden giriş verilip kat kazanılmış inşaat yapabilir miyim acaba?

Bilgi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız müteşekkir olurum.
Merhaba arkadaşlar mevcut sistemi sli 1080'e terfi etmek istiyorum. Mevcut işlemci 4690k sizce yeterli olur mu?

Yoksa x99 + 6800k upgrade yapsam değer mi uzun vadede harcanan paraya?

Önerebileceğiniz ikinci bir monitor var mı? 1440p 120/144Hz uygun mudur? Elimdekinin yanına farklı ekranı da kullanmak istiyorum.

Teşekkürler.
Merhaba arkadaşlar mevcut sistemi sli 1080'e terfi etmek istiyorum. Mevcut işlemci 4690k sizce yeterli olur mu?

Yoksa x99 + 6800k upgrade yapsam değer mi uzun vadede harcanan paraya?

Önerebileceğiniz ikinci bir monitor var mı? Elimdekinin yanına farklı ekranı da kullanmak istiyorum.

Teşekkürler.
Arkadaşlar Zalman CPU Cooler Reserator 3 Max var elimde de su devir daimini yapmıyor sanırım. Takılıyken işlemci 99+ ısıdan aşağı inmiyor.

Servisi nerede bilen var mı acaba? Nereye göndersem kimlere sorsam?

Cihazı yurtdışından almıştım sanırım garanti kapsamında değildir muhtemelen ya da bitmiştir.

Lütfen yardım...
Merhaba arkadaşlar;

Acil çamaşır makinesi ihtiyacı sebebiyle bayiiye gittiğimde ellerinde WAY 28862 TR modelinin olmadığını gördüm. Yapıştırma kazan olmaması vs o modeli düşünüyordum.

Ellerinde olan modeller WAT 24460 TR, WAT 24660 TR ve WAT 24480 TR. Bu üç modelden birisini tercih etsem sonra beni üzer mi? Çok kaybım olur mu? Yoksa bulamadığım modeli mi beklemeliyim?

i-dos özelliğine sahip WAW 28560 TR modeli de 3-4 güne gelirmiş, yoksa WAY 28862 TR yerine bunu mu beklemeliyim?

Şimdiden teşekkürler. İyi forumlar.
Hakkında
Forum İmzası:
"to punish and enslave..."
Ryzen 9 3900X ||EVGARTX 2080 Ti K|NGP|N || X570 AORUS MASTER || Trident Z 64gb || Aorus NVMe Gen4, Samsung 860 EVO, 970 EVO NVMe ||
PREDATOR X34P || LianLi PC-O11 || Corsair K70 RGB || kraken x73 || GPRO Wireless ||
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 4 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 4 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.904
İkinci El Bölümü Mesajları: 261
Konularının görüntülenme sayısı: 7.648 (Bu ay: 106)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 90 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.