Şimdi Ara

Razer servisi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
12.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Kaç yıllık ürün olduğu önemli burda. 1 Yıl sonra yurtdışında adamlar garantisine bakmaz heleki dahada eski ise hiç şansın yok. Türkiyeden alsaydın 2 yıl garantisi var sonrasında da parça bulundurmak zorunluluğu. Biz onun için her defasında yurtdışından ürün alınmaz diyoruz ama millet ucuz olsun diye yurtdışından alıyo bizim arkadaş geçen iPhone aldı amerikadan cihaz 1 ayda bozuldu amerikayada gönderemeyeceğinden burda açtırdı cihazı board değişimi için 250 TL para istediler buda yetkili servis değil o olsa dahada fazla isterler. Burda yapacağın hiçbişey yok tüketici hakem heyeti Türkiye'den alınan ürünlere bakar yurtdışından getirilenlere değil ne yazık ki.
  • Arkadaşlar konuyu okumadan cevap yazıyorsunuz da ben diyelim ingilterede yaşıyorum ordan aldım ürünü sonra geldim buraya taşındım, mouse bozuldu.
    Ben de "ÜCRETİ KARŞILIĞI" tamir ettirmek istiyorum...
    Bu nokta çok önemli.
    Siz bunları söylüyorsunuz da ürünü yurt içinde alsan da 2 sene sonra bakmıyorlar asıl mesele bu bence.
    Ürün yurt dışı olduğu için belki tüketici haklarına gidemem ama en azından burdan insanları bilinçlendirebilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pillibebek

    bizim arkadaş geçen iPhone aldı amerikadan cihaz 1 ayda bozuldu amerikayada gönderemeyeceğinden burda açtırdı cihazı board değişimi için 250 TL para istediler buda yetkili servis değil o olsa dahada fazla isterler.

    Apple'ın tüm ürünleri 1 yıllık uluslararası garanti ile gelir. Eğer arkadaşınız ürünün faturasıyla birlikte Bilkom'a başvursaydı, cihazın ücretsiz onarımı veya değişimi yapılırdı.

    Saygılar
  • @siyau
    Bu cep telefonlarında geçerli değil çünkü alınan cihaz zaten Att simlock'lu cihaz öyle olsa turkcell burda cihaz satamaz sadece faturası olması kaydı ile macbook gibi ipod gibi diğer cihazlarının tümünde geçerli fatura yoksa o da olmuyor artık.
  • Merhaba,

    Telefon SIM kilitli olsun olmasın, faturasıyla birlikte Apple servis noktasına götürüldüğünde birebir değişim - tamir olanağına sahipsiniz. Eğer değişime karar verilirse, size verilecek cihazla eski cihazınızın seri numaraları eşleştiriliyor ve firmware bilgileri kopyalanıyor. Yeni cihaz da bu şekilde SIM kilitli olarak size veriliyor. Yani Türkiye'de SIM kilitli cihaz satılmaması yüzünden, SIM kilitli cihazlara servis verilmemesi gibi bir durum söz konusu değil.

    Saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siyau -- 16 Kasım 2011; 18:35:01 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hanjin

    Arkadaşlar konuyu okumadan cevap yazıyorsunuz da ben diyelim ingilterede yaşıyorum ordan aldım ürünü sonra geldim buraya taşındım, mouse bozuldu.
    Ben de "ÜCRETİ KARŞILIĞI" tamir ettirmek istiyorum...
    Bu nokta çok önemli.
    Siz bunları söylüyorsunuz da ürünü yurt içinde alsan da 2 sene sonra bakmıyorlar asıl mesele bu bence.
    Ürün yurt dışı olduğu için belki tüketici haklarına gidemem ama en azından burdan insanları bilinçlendirebilirim.

    Cevap geldimi konu ile ilgili. Ayrıca garantisi bitmiş ürüne bakmazlar falan diyen arkadaşlar, bilmem kaç yıllık X-540 sağ ön hoparlörü bozuldu. Logiteche mail attım. Parası ile almak istiyorum diye. X-540 üretimde olmadığı için şartsız şurtsuz beş kuruş para almadan z-506 gönderdiler.




  • Yok ilgilenmiyoruz dediler kesip attılar...
  • O zaman creative ve razera kocaman bir çizik atıyoruz. Creativede aynı, bir ses kartı vardı sounblaster 5.1 mail attım neden win 7 driver yok diye sallamadılar. Yeni Ses kartı için ön panel temin edilebilirmi dedim sallamadılar, mp3 playerım bozuldu garantisi bitmişti nasıl tamir ederim dedim sallamadılar. Şunların ses kartı hegamonyasını bozacak bişiler çıksada uzak dursak. Diğer ürünlerinede zaten dokunmuyorum artık. Ucuz bişiler varsa kullan at mantığında ancak öle.
  • Bir daha razer almak mı aslaaa... creative ile böyle bir durumum olmadı ama Allah ellerine düşürmesin...
  • bu anakart ve ekran kartlarında da vir çok firma bu şekilde garantisi sona ermiş ürünlerde ücretli onarım yapmıyorlar..
  • Hort :) arkadaşlar razer garanti servisi neresi bilen varmı rica.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz bulabildiniz mi benim de garantilik bir sorunum var
  • Maalesef Aral bakıyormuş oraya gondereceksiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mail attım bakalım yaparlar mı acaba
  • cok sıkintili bir firma Allah sabir versin sana

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam böyle kullanırım artık yapacak bir şey yok,maile cevapta vermediler.En iyisi kablolu kullanayım,sorun sadece bluetooth ile kullanımda çünkü. 100 tl ye almıştım,kabloluda olsa zarar etmiş olur muyum alarak sizce?
  • Razer'ın Türkiye resmi dist. firması herkesi kanser eden ARALGAME dir!! uğraş uğraş çok zor ama uğraş
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.