Şimdi Ara

Raspberry Pi 4 tanıtıldı: Çift monitör desteği ve RAM seçenekleri (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
293
Cevap
6
Favori
13.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fenomenon

    hangi iş yaptığına bağlı hocam :) mühendis için iyi pc şart
    ama evde kullanmalık bence yeter belki
    Muhakkak. Lakin ofis işlemleri dahil olmak üzere küçük işletmelere veri sunucusu kurulumuna kadar yeterli olabilecek güce sahip hale geldiler artık bu cihazlar. Ben evimde uzun yıllardır NAS-Server olarak HP'nin thin client'ını kullanıyorum Server 2003 ile. Fiyatları bu kadar uygun hale gelmişken bu ufak cihazların yakında sistemimi güncelleyebilirim bile.
  • yorumculuklar Y kullanıcısına yanıt
    Yakında SD Express adında NVMe tabanlı yeni SD kartlar gelecek. Performansta sıçrama yapacaktır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 32 bit sistemler işlemci mimarisinden dolayı 4GB bellek adresleyebilirler en çok, kullandığın işletim sisteminin ne olduğu fark etmez. Bu miktarı 2 üzeri 32 byte olarak düşünebilirsiniz, o da 4 milyar küsür byte yapar kabaca. 64 bit sistemlerde aynı hesap 2 üzeri 64 ile yapıldığında güncel sistemlerin kullanabileceği bellek miktarı radikal olarak artar ve 16 Exabyte gibi astronomik rakamlara ulaşır.

  • Pi ye Android kursak olmaz mı :) Sıradan son kullanıcı için soruyorum. Linux vs bilmeyenler, server istemci olarak kullanmasını beceremeyecekler (benim gibiler yani ) için hani.. Ne gibi özelliklerinden feda etmiş sayılırız. Kullanışlığı azalır mı? Ne kadar azalır?

    Bir de modeme bağlayıp reklam engelleyici olarak nasıl kullanabiliyoruz? Sanırsam en düşük seviye pi bile yeterli gelecektir bu iş için. Oyunlarda vs gecikmeye sebep olur mu? Biri açıklayabilirse çok makbule geçer.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardicli2000 -- 24 Haziran 2019; 15:51:9 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-B6C467102

    32 bit sistemler işlemci mimarisinden dolayı 4GB bellek adresleyebilirler en çok, kullandığın işletim sisteminin ne olduğu fark etmez. Bu miktarı 2 üzeri 32 byte olarak düşünebilirsiniz, o da 4 milyar küsür byte yapar kabaca. 64 bit sistemlerde aynı hesap 2 üzeri 64 ile yapıldığında güncel sistemlerin kullanabileceği bellek miktarı radikal olarak artar ve 16 Exabyte gibi astronomik rakamlara ulaşır.
    benim asıl sormak isteğim 4GB olması reklam kokan hareket mi? sanki 2 gb ram optimum boyut gibi geldi bana.
  • bu cihazda netflix 4k ya da 1080p izleyebilirmiyiz.
  • Celonfix kullanıcısına yanıt
    Pi-Hole hiç bu işlere bulaşmamış insanlar için baya sıkıntılı. Girdiğim bircok sitede farklı farklı şeyleri engelliyordu. Düzelte düzelte bir süre uğraştım. Tv android tv deki youtube reklamlarını kesmeyi beceremedim. Youtube için sunları sunları ekleyin karalisteye deyince de. Bir dünya abuk subuk şeyde bunlara bağlı çıkınca sorunlarla uğraşmaktan illallah edip en son çektim fişini.

  • CXath1 C kullanıcısına yanıt
    Dene bize de haber ver.

  • yorumculuklar Y kullanıcısına yanıt
    2 seneden fazladır aynı SD kart ile kullanıyorum sorun yok.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Allons-y

    Yaklaşık 3 senedir Raspberry pi 3'ü 4 disk bağlı şekilde Nas server olarak kullanıyorum. (Aynı zamanda encoder vpn server torrent istemci gibi işleri de yapıyor)

    Sadece linux kurdum diğer herşeyi elle ayarlayarak yükledim.

    3'ün en büyük sıkıntısı 100mbit ethernet ve usb 2.0 bağlantının ortak çalışması idi. Yani yaklaşık 30 32mbytlık bir bağlantı hızınız var toplamda. Buda bölünmek durumunda kalıyor. Pi disklere erişirken de bunu kullanıyor ağa bağlanırken de bunu kullanıyor. Ama genede 4k filmleri kolayca başka cihazlara aktarabiliyor samba server ile (SMB).

    Yenisinde ki 1gbit bağlantı ve usb 3.0 2 yıldır beklediğim bir yükseltme idi bu sabah hemen sipariş verdim zaten. En büyük eksiklikti.
    Hocam nerde sipariş ettiniz ? ürün daha türkiyeye gelmedi diye biliyorum




  • Rasberry Pi 4'e Linux işletim sistemi kurarak normal bir bilgisayarmış gibi PHP Storm linux versiyonunu yükleyip rahat bir şekilde kod yazabiliyor muyuz?
  • kayamtky K kullanıcısına yanıt
    Bağlanırsın, okuma yazma olur.

  • 4gb RAM modeli 119 dollar+KDV almak için bir nedenim yok (şimdilik )almak istesem Temmuz 17 teslimat diyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cryptdlg

    Pi-Hole hiç bu işlere bulaşmamış insanlar için baya sıkıntılı. Girdiğim bircok sitede farklı farklı şeyleri engelliyordu. Düzelte düzelte bir süre uğraştım. Tv android tv deki youtube reklamlarını kesmeyi beceremedim. Youtube için sunları sunları ekleyin karalisteye deyince de. Bir dünya abuk subuk şeyde bunlara bağlı çıkınca sorunlarla uğraşmaktan illallah edip en son çektim fişini.
    Bu sorunlar kullanılan filtrelerle alakalı. Uygun filtreleri ekleyince iyi bir internet deneyimi sunuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allons-y kullanıcısına yanıt
    Bende 10 sene öncesinden kalma, performans olarak günümüzde bir işe yaramayan eee pc dedikleri Asus 1015px adında minik bir notebook' u üzerine windows yükleyerek, Torrent download makinesi olarak kullanıp değerlendiriyorum. Çok az güç harcadığı için 24 saat açık. Diğer odada ki bilgisayarımın windows uzak masaüstü özelliğiyle bu mini notebook' a bağlanıp Torrentleri yönetiyorum. Download lar otomatik olarak wd my cloud server' a yazılıyor.
    Bu torrent makinesi olarak kullandığım mini notebook ilerde bozulursa, sizin ki gibi Rasperry sistemine geçmeye hazırlık olsun diye sizlere soru sordum.
    Cevaplar için herkese teşekkür.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 24 Haziran 2019; 17:6:26 >
  • herkese teşekkür.

  • TheJudgé kullanıcısına yanıt
    https://market.samm.com/raspberry-pi-4-2gb

    Burada var. Pi Zero W'yu da gene buradan almıştım.
  • Windows PC lerde aslinda 4 GB ve sonrasi icin destekleyen durumlar vardir :) Konumuz o degil ama ifade etmek isterim :)


    Pi 4 donanimsal olarak zaten 64 bitlik yani 64 bitlik icin illa 4 GB minimum ve yukarisi olacak diye bir sart yoktur ( demedin ama ifade etmek istedim )


    Pi 4 icin elbette artik 64 bitlik dagitimlar gorecegiz
    https://www.raspberrypi.org/blog/raspberry-pi-4-on-sale-now-from-35/


    64 bit adresleme sayesinde ayrica islem gucun de esasli artacaktir ...
    https://www.raspberrypi.org/blog/raspberry-pi-4-on-sale-now-from-35/

    Ben olsam genel manada 4GB RAM lisini alirdim...




  • Hobar kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin yazdığınız kullanımı çok daha kolay olan ama kapalı sistemler. Üretici WD desteği çektiği zaman ne dahili torrent istemcisine update edebilirsiniz ne diğer özelliklerini güncelleyebilirsiniz. Ayrıca kapalı bir cihaz kapasitesini arttırmak gerçekten dertli. Cihazı dağıtıp zor bir operasyon ile kapasiteyi tek diskte 15tb'a çıkarsanız bile (çalışacağı %100 değil). Gene bizim elimizde çoklu disk kullanarak disk arızasında yedekle kurtulmak varken sizin cihazdaki tek disk arızalanınca bütün verilerin kaybolması riski bulunmakta.
  • Celonfix kullanıcısına yanıt
    Fiber optik yuksek hizlardakiler icin Gigabit ethernet sarttir :) Wifi ile pek performans ve stabilite beklenmemeli sonucta su borusuna filtre takacagiz ya ... Yani elekten gecirme havanda dover misali de olmaz . Burada elek havan wifi mecazen ...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.