Şimdi Ara

RAPÇİLERİ ANLAYAMIYORUM...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
2.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben de rap dinliyorum rap seviyorum hatta halk arasındaki tabiriyle rap dinlediğim için evet ben de ''rap''çiyim.Hatta bir süre kayıtlar aldık falan bayağı bağlanmıştım ancak son zamanlarda aklım çok karıştı.Çok garip ama bir o kadarda mantıklı sorular takıldı aklıma.Belki gereksiz bir mesele ama sizle paylaşayım dedim.

Mesela Türkiyedeki rapçilerin çoğu hatta neredeyse hepsi savaşa karşı olduklarını söylüyorlar ancak takma isimlerine bakıyorsunuz ''Kurşun,kalaşnikof'' vs.

Çocuklar uyuşturucudan, sigaradan uzak dursunlar diye bu müziği yapıyoruz diyorlar her partide ellerinde esrar sigara alkol ve isimleri ''MrHap,Duman'' vs. Böylemi uzak tutucaksınız çocukları kötü alışkanlıklardan..

Geçen sene yapılan freestyle king 2007 yarışmasını izlemeye gittik Türkiyenin ilk resmi freestyle yarışması adamlar birbirlerine sövüyorlar küfrediyorlar (ben bayağı güldüm yani gittiğim için pişman değilim) sonra birbirlerine sarılıyorlar ''oo kardeşim süper sövdün bana ya'' dercesine.Hele Da Poetin röportaja bittim kendileri diyorki;''Orda bizi kardeşlerimiz izliyorlardı biz onlara örnek olacak insanlarız orda kavga etmememiz gerekiyordu ve ben de kendimi tuttum'' bakın ne güzel söylüyor ''orda bizi kardeşlerimiz izliyor onlara ÖRNEK OLMALIYIZ'' eee o zaman neden sövüyorsun adam yolda duymadığı küfürleri sizden duymadığı hakaretleri o gün orada duydu.

Son olarak söylemek istediğim birkaç şey var rap son zamanlarda bana da çok anlamsız geldi ancak tartışma çıkartmak için ona buna elbette laf atıp dalaşmam rap benim dinlemeye başladığım ilk müzik türüydü ve hala severek dinliyorum ama bunlar aklıma geldiğindede durup bir düşünüyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zenten- -- 11 Nisan 2008; 19:30:07 >

• başlığı görünce şakaaltıgerçek nickli biri niye böyle der diye düşündüm. söylediklerin doğru bence de. ama ben sözlere bakarım. çakma çıkma bi şarkıda biiiiiir çok sıkıldım ikiiii .... oooooo bilmemne giderken, rap şarkılarında küfürler bile estetik. bence tutarsızlık özentilikle düşünce çatışmasından kaynaklanıyo. yabancı rapçiler gibi davranıp bi türk gibi düşünmekten...
  • estetik ama arkadaş doğru söylüyo çok küfürlü gerçi ben zaten ROCK 4 EVER diyenlerdenim ama olsun
  • Türkçe ile rap yapmak çok zor bu yüzden rapperları Takdir ediyorum
  • Evet benimde ilk dinlediğim müzik türü halada dinliyorum eskisi kadar sık olmasada.Bende dediklerine katılıyorum.Artık çok saçma gelmeye başladı.He sağlam parçalar yokmu tabikide var ama bilemiyorum.
  • dinle geç fazla takılma tamam işte
  • Heyy Yoo Dostum Senin Sorunun Ne Ha
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Rap'te sanat için sanat anlayışı gibi birşey vardır.Birşeyler söylenir ve söyleyen kişi alakasız cümleleri bir arada toplar.Kafiyede uyuyorsa bu rap şarkısı tadından yenmez.Çoğu rap şarkının konusu yoktur.Birsürü yerden laflarla üretilmiştir.

Örnek konusuna gelincede.Birbirine diss atanlar hiçbir zaman gençlere örnek olmazlar.Rap zaten örnek olmak değildir.Rap bir söz sanatıdır
  • quote:

Orjinalden alıntı: HeLLgaTe

Heyy Yoo Dostum Senin Sorunun Ne Ha

• quote:

• quote:

Senin sorunun o koça siyah kıçının kafandan büyük olması.

buradaki kıçın mı kafadan yoksa kafanın mı kıçtan büyük olması gerektiğini çözemedim.

ha bu arada sözüm kimseye değildir, şu amerikan filmlerine uyuz oluyorum. adam 7 düvel sövüyor altyazıda lanet olsun, seni pislik diyor.

başlayın hadi

Hepiniz repcisiniz
  • Nerdeyse hepsi dinleyici kitlesinden .. Arz talep meselesi yani.Dinleyici kitle mahalle arası serserilere dönünce tabi esrar, alkol, anlamsız ve tutarsız küfürler çıkar piyasaya.Bandrollülerin de dinleyici kitleleri 10-19 yaş arası kendinin ne olduğunun farkında olmayan yaptığı herşeyi karşı cins uğruna ya da sorgulamadan yapan , ergen gençlere dönünce içi boş sadece hoş bi ritim tutturan piyasadaki ucuz pop şarkılarına döndü Türkiye'de rap.Ayrıca edebiyatdaki en ucuz sanatları rapte biri yapınca o adamı ilah zanneden insanlar oldukça rap umutsuz vakaa.
  • Küfürü bence rapin asıl olayı olduğu için yaptıklarını düşünüyorum
    Sonuçta rapin çıkışı bile iki grup arasındaki tartışmaya dayanır.küfürdeğil sonra yaptıkları ve söyledikleri yanlış yani.
    İsimler de yine iddialı olduklarını yani bi korkutucluğu olması içindir.
    Esrar içki sadece formalite icabı olduğunu düşünüyorum.
  • Türkiye'de yapılanın rap olduğunu mu sanıyorsun ŞakaAltıGerçek ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: DeLüRüK

Türkiye'de yapılanın rap olduğunu mu sanıyorsun ŞakaAltıGerçek ?

+31 iki küfür yaz rap olsun milletimizde bunu dinlesin.Duygusal rap yapacaksan saygım var.Adam bir parça yapıyor annesinden giriyor babasının halasının kızından çıkıyor.Rap dinlemem dinlesem bile yabancı rap dinlerim.
  • Rapçi değilim.Ama Ceza ve Sagopa'dan başkası da bu işi yapamıyor.Diğerlerinde hep küfür var.Kelime oyunu yapamıyorlar.Özetle alt yapıları zayıfCeza'nın son albümünü pek beğenmedim.Eski müzikleri daha güzeldi.Şimdi biraz Amerkanvari olmuş.
  • Rap bir sacmalık :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: ŞakaAltıGerçek

Ben de rap dinliyorum rap seviyorum hatta halk arasındaki tabiriyle rap dinlediğim için evet ben de ''rap''çiyim.Hatta bir süre kayıtlar aldık falan bayağı bağlanmıştım ancak son zamanlarda aklım çok karıştı.Çok garip ama bir o kadarda mantıklı sorular takıldı aklıma.Belki gereksiz bir mesele ama sizle paylaşayım dedim.

Mesela Türkiyedeki rapçilerin çoğu hatta neredeyse hepsi savaşa karşı olduklarını söylüyorlar ancak takma isimlerine bakıyorsunuz ''Kurşun,kalaşnikof'' vs.

Çocuklar uyuşturucudan, sigaradan uzak dursunlar diye bu müziği yapıyoruz diyorlar her partide ellerinde esrar sigara alkol ve isimleri ''MrHap,Duman'' vs. Böylemi uzak tutucaksınız çocukları kötü alışkanlıklardan..

Geçen sene yapılan freestyle king 2007 yarışmasını izlemeye gittik Türkiyenin ilk resmi freestyle yarışması adamlar birbirlerine sövüyorlar küfrediyorlar (ben bayağı güldüm yani gittiğim için pişman değilim) sonra birbirlerine sarılıyorlar ''oo kardeşim süper sövdün bana ya'' dercesine.Hele Da Poetin röportaja bittim kendileri diyorki;''Orda bizi kardeşlerimiz izliyorlardı biz onlara örnek olacak insanlarız orda kavga etmememiz gerekiyordu ve ben de kendimi tuttum'' bakın ne güzel söylüyor ''orda bizi kardeşlerimiz izliyor onlara ÖRNEK OLMALIYIZ'' eee o zaman neden sövüyorsun adam yolda duymadığı küfürleri sizden duymadığı hakaretleri o gün orada duydu.

Son olarak söylemek istediğim birkaç şey var rap son zamanlarda bana da çok anlamsız geldi ancak tartışma çıkartmak için ona buna elbette laf atıp dalaşmam rap benim dinlemeye başladığım ilk müzik türüydü ve hala severek dinliyorum ama bunlar aklıma geldiğindede durup bir düşünüyorum...

rapçilerin gerçek yüzü işte

• quote:

Orjinalden alıntı: DeLüRüK

Türkiye'de yapılanın rap olduğunu mu sanıyorsun ŞakaAltıGerçek ?

Haklısın dost , bizdeki rap heriflerininkinin %25'i bile degil . Adamlar öyle kafiyeli öyle anlamlı kelimeler yazıyorlar ki süper şarkılar çıkartıyorlar . Ve bunu ingilizceyi su gibi bilmeyen biri anlayabiliyor . Ben bu kadar anlayabiliyosam kim bilir onlar neler neler anlatıyolardır ve anlanıyorlardır .
  • quote:

Orjinalden alıntı: _ArDa_

Nerdeyse hepsi dinleyici kitlesinden .. Arz talep meselesi yani.Dinleyici kitle mahalle arası serserilere dönünce tabi esrar, alkol, anlamsız ve tutarsız küfürler çıkar piyasaya.Bandrollülerin de dinleyici kitleleri 10-19 yaş arası kendinin ne olduğunun farkında olmayan yaptığı herşeyi karşı cins uğruna ya da sorgulamadan yapan , ergen gençlere dönünce içi boş sadece hoş bi ritim tutturan piyasadaki ucuz pop şarkılarına döndü Türkiye'de rap.Ayrıca edebiyatdaki en ucuz sanatları rapte biri yapınca o adamı ilah zanneden insanlar oldukça rap umutsuz vakaa.

En doğru şekilde anlattın kardeşim bravo.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.